ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.01.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timişoara
ÎNSCRIS: 22.11.17
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Sfaturi utile in Bangkok

TIPĂREȘTE URM de aici

Viza–cetatenii romanii care doresc sa ajunga in Tailanda au nevoie de VOA (visa on arrival) care se elibereaza la intratea in tara pe o perioada de pana la 15 zile. Pentru a obtine VOA, dupa coborarea din avion trebuie sa urmariti semnele cu “Imigration - Visa-On-Arrival”. O data ajunsi la acest birou, va asezati la coada, dup ace aveti la voi urmatoarele documente:

-Pasaport valabil minim 6 luni

-Un formular tip completat care se ia de la fata locului si la care se lipeste o poza (mai bine sa o aveti din tara)

-Formularul de intrare-iesire completat – se ia tot de acolo

- bilet de avion retur/ dovada de iesire din tara in termen de 15 zile

-2000 bathi taxa de viza. Se accepta numai moneda locala, asa ca trebuie sa schimbati la cele 2 ghisee de acolo care au acelasi foarte prost curs valutar. Doar ca precizare: inainte stiu ca taxa a fost 1000bathi, dar in octombrie 2017 s-a marit din nou la 2000bathi.

Daca aveti toate documentele in ordine, le predati la ghiseu, primiti un numar si asteptati intr-o mica sala sa va strige. Nu este cu afisaz, asadar cascati bine ochii si urechile cand vinde doamna sa strige numerele. Dupa ce va luati pasaportul stampilat cu foaia de viza, mai trebuie sa treceti printr-un control si gata, ati iesit in aeroport, adica ati intrat oficial in Bangkok.

Transfer aeroport-oras – exista 3 metode de a ajunge de la aeroport in oras: metrou, autobus si taxi.

Metroul – pentru cei care au cazare in zonele in care ajunge metroul este varianta ideala. Daca sunteti cazati in centrul vechi din pacate metroul nu ajunge pana aici, deci trebuie sa optiati pentru alt mijloc de transport.

Autobus – la iesirea din aeroport este un ghiseu cu niste doamne care te indeamna spre autobus, care din cate am vazut ajunge pana pe Khao San Road. Deci poate fi o varianta ieftina pentru cei care nu au multe bagaje si sunt cazati in cantrul vechi al Bangkoku-lui.

Taxiul – este cea mai comoda varianta, dar si cea mai scumpa. Eu am citit ca ar fi un stand de taxiuri la nivelul inferior de la Arrivals unde spui adresa la care vrei sa ajungi si doamna iti da un biletel cu care mergi la taxi. Atentie, ca sistemul s-a schimbat! Acum iesi afara din aeroport si in fata taxiurilor parcate sunt niste infochioscuri cu touchscreen de unde selectezi tipul de taxi pe care il vrei (normal sau mare). Aparatul iti da un numar care este de fapt numarul taxiului care ti-a fost destinat. Am fost un pic tematori de acesta metoda, insa am luat un numar si am mers la taxi. Soferul a fost amabil, ne-a urcat bagajele si ne-a intrebat de adresa, noroc ca o aveam printata. L-am intrebat bineinteles si de pret si daca pune metrul, sa nu ne trezim cu surprize si ne-a dat de ales intre 2 vatiante: flat rate de 500bathi sau ne pune metrul si platim separat taxele de autostrada de 75 bathi. Am ales a 2-a variant bineinteles si am platit in final vreo 425 bathi cu tot cu taxe.

Transport in oras - si aici exista mai multe optiuni

Taxi, Uber sau GrabCar – Taxiul cea mai scumpa varaianta de a te plimba prin oras. Trebuie sa specifici sa pornesca meterul, sau sa negociezi. Aplicatiile de Uber sau Grab nu le-am folosit, deci nu pot sa ma pronunt, dar stiu ca functioneaza in Bangkok.

Tuk tuk – destul de scump daca nu esti un bun negociator. Fixeaza pretul de la inceput si nu te lasa pacalit de cei care stau pe margine si se ofera sa te duca la nu stiu ce “Big Buda”. Sunt destul de populare in centrul orasului si o experienta interesanta de incercat.

Metroul, BTS (aerian), MRT (subteran) – este rapid si usor de folosit. Din pacate metroul nu ajunge in centrul orasului si deci la principalele obiective turistice.

Vapoare, barci – se impart in 2 categorii: chao phraya express si khlong boats.

Chao phraya expres – sunt cele de pe raul mare (Chao Phraya) merg de la nord-sud si invers. Sunt unele care doar te trec malul, spre exemplu ca sa ajungi la Wat Arun. Pret = 3BTH. Si sunt unele care merg de-a lungul raului. Acestea pot fi publice (mai ieftine) sau turistice (evident mai scumpe). Sunt marcate cu stegulete, asa ca uitati-va dupa steguletele portocalii daca nu vreti sa platiti mai mult.

Khlong boats – sunt de pe canalul mic si merg de la vest-est si invers. Sunt niste barci micute, in care te taxeaza inauntru in functie de distanta. Noi am platit de fiecare data 9 bhati. Capatul de pornire cel mai aproape de centru este Phanfa Bridge. Noi am folosit acest mijloc de transport in mai multe situatii, pentru a ajunge la Jim Thompson Museum sau la Baiyoke Sky Tower. Circula destul de des (nu am stat mai mult de 10 min) si prind viteza destul de mare (asa se pare ca circula toti soferii in Bangkok chiar si cei de barci), deci sunt o experienta interesanta in sine. Va recomand!

Case de schimb valutar – am citit ca Super Rich ar avea cel mai bun curs, insa noi nu le-am gasit prin oras. Cel mai bun curs l-am gasit langa Discovery Mall, cred ca Siam Exchange se numeste (Phayathai Road). Multa lume aici, rata mult mai buna peste tot ce gasesti in centru. Daca totusi va aflati in zona Khao San Road, uitati-va dupa Rainbow Exchange, au cel mai bun curs.

ATM-uri percep o taxa de 200bahti per tranzactie, deci daca vreti sa scoateti bani. mai bine mai multi deodata.

Masajul tailandez – musai de incercat! Pe Khao San Road sau pe Rambuttri Alley seara e plin de scaune de la saloanele de masaj. Astfel te poti bucura de un masaj in aer liber. Pretul difera in functie de tipul de masaj si durata (30min sau 1 ora) … incep undeva de la 150 pana la 350bathi. Noi faceam in fiecare seara un masaj la picioare, foarte fain dupa o zi de plimbat. Jumate de ora costa 150bathi. Am mai incercat si Scoala de masaj considerata cea mai buna din Thailanda. Daca o luati pe langa Wat Pho, este pe una din strazile laterale la dreapta, spre fluviu. Aici am incercat masajul tailandez, jumate de ora 270bhati. A fost intradevar o experienta memorabila... efectiv ne-au “rupt”cei 2 maseuri. Dar dupa ce am plecat de acolo parca ne-am simtit mai usori si mai drepti.

Obiective de vizitat- cele mai cunoscute din centru sunt Grand palace, Wat Pho si Wat Arun. Majoritatea au un dress code: picioarele acoperite si “take off your shoes” adica sa intri descult. La partea de imbracaminte nu am vazut nimanui sa-i fie refuzata intrarea si chiar la Wat Arun am vazut femei in pantaloni scurti, deci nu stiu cum exact se aplica regula. In schimb regula cu descaltaul se aplica in temple, asa ca luati-va incaltaminte comoda, usor de dat jos.

Atentie si la diferitele “tepe”. Asa zisi “ghizi” care iti ofera servicile lor, sau care iti zic ca palatul/templul este inchis, dar te duc ei altundeva. Refuzati politicos si vedeti-va de drum.

Sky Baruri – Bangkokul este recunoscut pentru numeroasele sky baruri. Daca vreti sa admirati panorama orasului de la inaltime, savurand o bautura puteti opta pentru: Lebua Sky Bar, Scarlet Wine and Bar, Red Sky Centara Grand, Vertigo and Moon Bar, Above Eleven sau Baiyoke Sky Bar. Noi am fost la Baiyoke Sky Tower fiindca e cea mai inalta cladire din Bangkok de unde poti admira orasul (etajul 84). Iar in pretul intrarii de 400bahti, primesti si o bautura la barul de la etajul 77.

Mancare – padthai-ul este recomandat ca si mancare traditionala. De asemenea puteti incerca mancarea stradala, ieftina si buna- clatitele cu cioclata si banana, mango sticky rice, shakurile sau fructele.

Shopping – lucrurile sunt destul de ieftine in Bangkok, mai ales daca stii sa negociezi. Pe Khao San Road poti cumpara de toate, de la piete sau din mall-uri. Ca si recomandare a mea ar fi sa nu va luati prea multe haine la voi, sunt ieftine si de buna calitate acolo. Ca sa va faceti o parere de preturi: tricou barbati= 20 ron, maieu femei= 10 ron, pantaloni aladin =10-15ron, palarie de paie =15ron, posete =15 ron, rochite=15-25ron. Oricum preturile mi s-au parut mai bune ca in Samui sau Krabi, deci mai bine luati din Bangkok ce aveti de luat.

Cred ca mai sunt si altele de zis, eu o sa ma opresc aici cu sfaturile mele despre Bangkok.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de r-Uca in 05.01.18 20:05:37
Validat / Publicat: 06.01.18 09:36:05
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în THAILANDA

VIZUALIZĂRI: 3468 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (r-Uca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 panorama la apus din Baiyoke Sky Tower
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.01.18 09:34:22]
»

Mutat în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanţa în Bangkok, BANGKOK" (nou-creată pe sait)

webmaster
[06.01.18 11:42:40]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&Ema
[07.01.18 09:11:20]
»

@r-Uca: Felicitari! Foarte util!

mishu
[14.01.18 21:46:46]
»

@r-Uca: Un articol plin de amanunte utile, felicitari, votat cu mare drag.

r-UcaAUTOR REVIEW
[15.01.18 10:40:01]
»

@mishu: Multumesc pentru lectura si vot!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, mishu, r-Uca
Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanţa în Bangkok:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.029947996139526 sec
    ecranul dvs: 1 x 1