Admiră oraşul Veliko Tarnovo de la SEVASTOKRATOR
Am descoperit acest hotel în satul de piatră Arbănaşi. După un tur al satului şi o masă copioasă la Restaurantul –Tavernă Cheshmata (citeşte Restaurantul Cheshmata din Arbanasi), am văzut acest hotel la ieşirea din sat cum urci pe o stradă ce are pe dreapta parcul din sat. După ce treci de hotelul Perla de 5 stele, ajungi la Hotel Sevastokrator.
Hotelul e situat pe partea dreaptă a drumului, şi dacă mergi înainte, ajungi la Mănăstirea Sf. Nicolaie.
Dacă vrei să ajungi direct aici nu e nevoie să mergi în Veliko Tîrnovo. Satul Arbanasi este la 4 km de capitala medievala Tarnovgrad (Veliko Tarnovo) si la 3km de autostrada Sofia – Varna.
Hotelul are în stînga lui un spaţiu generos de cazare parcare – de fapt e un teren viran, unde noi ne-am lăsat maşina peste noapte, dar dispune şi de parcare subterană.
De la hotel am avut o privelişte amplă a oraşului Veliko Tarnovo, şi mi-am spus că dacă găsim o cameră cu vedere asupra oraşului rămînem. Am negociat cu fetele de la recepţie (am o stisfacţie nemaipomenită să fac asta) şi pentru 50 euro cu tot cu mic dejun am obţinut un apartament cu vedere la oraş, terasa in grădina hotelului, iar pentru cine are copii şi asupra locului amenajat de joacă cu leagăne, topogane, etc. Secretul negocierii constă în faptul că nu-mi trebuie factură.
Apartamentul 110 era la parter, si este cel din fotografiile de prezentare ale hotelului. De fapt am să ataşez şi fotografii.
Camerele erau frumos aranjate, mobilier OK, 2 televizoare LCD, difuzor in camere şi baie, totul foarte curat. Apartamentul are şi WC de serviciu. Baia era dotată cu tot ce trebuie, inclusiv uscător de păr.
Ca minusuri, pot spune că scurgerea apei de la cabina de duş nu era prea bună, nu aveau papucei şi halat. Frigiderul era gol, doar două sticle de apă din partea casei… Nu aveau programe Tv româneşti - sau poate nu le-am gasit eu.
Dar cred că am pretenţii prea mari pentru un hotel de 3 stele…
Aceste minusuri sunt anulate, cînd te trezeşti dimineaţa şi tragi draperiile şi vezi oraşul Veliko Tîrnovo la picioarele tale. De la balconul camerei am văzut turlele bisericii Sf. Nicolai şi am plecat şi acolo.
Restaurantul hotelului e de 2 stele, e foarte mare, frumos, dar dimineţa la mic dejun, nu prea am gasit mare lucru – ouă fierte, mezeluri simple prăjite, pîine prăjită în ou, sortimente de brînză locală, roşii, castraveţi, unt, miere, un singur fel de dulceaţă, cereale, iaurt şi lapte care se terminau repede, per ansamblu cam sărăcuţ. Cafeaua ţi se aducea de la bar, funcţie de preferinţe. Noi am mîncat pe la 9 jumătate şi poate de aia totul era pe terminate. Asta e, sunt o mîncăcioasă!
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 43.09690400 N, 25.66324900 E - neconfirmate încă
daca se poate vreau aceasta melodie sa fie atasata aici http://www.trilulilu.ro/mumoiu/b53c3030095701
am o mica obiectie... morfo-sintactico-stilistica: satul in bulgara se cheama clar ARBANASI (Арбанаси) ; transcrierea ce apare pe alocuri in aceste impresii, cat si in cele postate ieri din aceeasi zona drept "Arbănaşi" sunt nu doar gresite, cat potential provocatoare de confuzii, intrucat exista o localitate cu acest nume, dar... in judetul Buzau!!!
Dragoş, chiar te aşteptam cu ale tale corectări. Îţi mulţumesc pentru observaţii şi să ştii că nu mă supăr deloc. Ba chiar rog pe cei în măsură să facă acele corecturi acolo unde e cazul.
La celalalt review al tau am facut o gluma cu cautatul hotelului, pentru ca acest hotel este prima cladire pe dreapta cum vii pe ulita principala din Veliko T. spre Arbanasi. Hotelul e bun am si eu cunostinte care merg mereu aici, uneori numai sa ia masa de pranz.
Este foarte frumoasa regiunea. Eu am fost acolo anul trecut la inceputul lunii iunie si pot spune ca nu au existat minusurile la care faci referire...chiar ma gandesc sa evadez si de 1 mai acolo.
Am introdus coordonatele GPS ale hotelului: amfostacolo.ro/harta-bulg ... -arbanasi__5417, poti trage o privire sa confirmi daca e corect?
@kmin primul rand va multumesc pt ca mi-ati dat prilejul sa aflu parerea unei persoane care a cunoscut acest hotel. Inca nu m-am decis ce sa aleg pt o cazare intermediara, intre acest hotel si Arbanashki Han?
Dvs ce ati alege? Ce stiti despre Arbanashki Han?
Va multumesc,
- Oct.2022 Sevastokrator - un hotel cam "obosit", dar primitor — scris în 14.02.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Hotelul cu cea mai frumoasă priveliște — scris în 19.06.22 de Virgil G. din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Bulgaria la patrat — scris în 13.09.13 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Sevastokrator - inca un concediu reusit in Bulgaria — scris în 08.09.13 de F2A1C din BUCUREșTI - RECOMANDĂ