Hotel Schwangauer Hof - Neuschwanstein
Am plecat din Salzburg catre Schwangau hotarati sa vedem castelul Neuschwanstein a doua zi si rezervasem din Romania o camera in Hotel Schwangauer Hof. Dormisem o noapte in Viena si, cum eu iubesc acest oras cu pasiune, mi se parea ca nicaieri in lumea asta nu as putea sa gasesc ceva mai frumos. Ghinion, Neuschwanstein e de vis!
Drumul de la Salzburg la Schwangau (superb, de altfel!) se face preponderent pe landstrasse (drum national), asa ca dureaza destul de mult. Nu uitati ca la intrarea in localitate e obligatoriu sa reduceti viteza la 50 km/ora, pentru ca nu scrie decat pe GPS, tablitele cu numele de sate sunt galbene si puteti incasa o amenda doar pentru ca nu ati realizat ca ati intrat in localitate!
In Hotel Schwangauer Hof am avut o camera cu 2 paturi si un balcon enorm, pe doua laturi de camera, de unde se putea vedea castelul. Camera era foarte calda, spre deosebire de cazarea din Viena unde totul era impersonal, cu gresie pe jos si geamuri care nu se deschideau...
Ma asteptam la austeritate in aceasta zona (vorbim, totusi, de Bavaria), dar... surpriza! Totul inspira ospitalitate si bun gust.
Am avut mic dejun continental care incepea la 7.30. La ora 8, cu ochii carpiti de somn, cobor la receptie sa iau o cafea. Receptionista se uita lung la mine, imi zambeste si imi spune ca da, pot sa primesc o cafea, la ora 7.30. Ma uit la ceas (arata ora 8!!), ma uit la ea, ma uit iar la ceas. Si atunci inteleg! Nu dadusem ceasul cu o ora in urma, astfel incat eu eram pe ora Romaniei, deci era, de fapt, ora 7 acolo... Am incercat sa-i explic femeii confuzia, apoi am lasat-o balta si am plecat in camera. La ora 7.30 (ora Germaniei) totul era pregatit!
Micul dejun era indestulator, foarte bune produsele, iar cafeaua din belsug.
Nu are sens sa descriu castelul, merita vazut! Si, daca tot va duceti in zona, cazati-va la hotelul Schwangauer Hof, n-o sa regretati, e foarte intim, personalul discret, zona superba!
Trimis de dana67 in 21.04.15 01:06:05
- A fost prima sa vizită/vacanță în GERMANIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dana67); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Schwangauer Hof Hotel [Schwangau], SCHWANGAU" (nou-creată pe sait)
Mi-ar fi placut si ceva fotografii! Locatia este de tinut minte!
@danup - Gasiti poze pe booking, eu nu am apucat sa fac... Ah, la minusuri, am uitat sa mentionez lipsa wifi, care nu a fost insa atat de important pentru noi, mai ales ca nu am stat decat o noapte.