GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Visam de foarte mult timp la un sejur în Scandinavia şi la începutul acestui an, urmărind câteva oferte, atât pentru avion, cât şi pentru cazare, am decis să trecem la nivelul următor şi am rezervat, în prima fază, zborul, Cluj-Malmo, la un preţ foarte bun, 890 RON, dus-întors, pentru două persoane. Ulterior, beneficiind de un discount oferit de un cunoscut site de profil, am ales şi cazarea, la un preţ excelent pentru această zonă a Europei: 2543 SEK (272 euro) pentru 4 nopţi cu mic-dejun inclus la Hotelul Scandic St. Jorgen, 4 stele, poziţionat excelent, in centrul oraşului Malmo. Am ales să ne cazăm în Suedia, deşi am petrecut 3 zile din 5 în Danemarca, datorită preţului, mult mai mic decât tot ce am găsit în Copenhaga, chiar şi în eventualitatea în care am fi ales condiţii de cazare mai modeste. Drumul spre Copenhaga ne-a costat 200 SEk dus-întors pentru două persoane zilnic (puţin peste 20 de euro), cu autobuzul, peste faimosul pod Oresund.
Cel mai mult la acest hotel mi-a plăcut poziţionarea. Transferul de la aeroportul Sturup Malmo se face foarte convenabil cu un autobuz Flygbussarna (drumul durează cam 30 de minute), iar pentru acest hotel cea mai indicată staţie pentru coborâre este Studentgatan, penultima, înainte de gara centrală.
Biletul l-am achiziţionat online, din ţară, înainte de plecare, şi cred că aceasta e cea mai bună modalitate, mai ales că nu se acceptă cash. Staţia Studentgatan este la 3 minute de hotel, aflat pe strada Stora Nygatan, perpendiculară. Pe de altă parte, plecarea cu autobuzul spre Copenhaga este şi mai eficientă, staţia de autobuz din Piaţa Gustav Adolf fiind la 50 de metri de hotel. Autobuzul are numărul 999, se acceptă doar cash la bord (există un bancomat chiar la ieşirea din hotel), face în jur de o oră pâna la destinaţia finală din Copenhaga (mai mult timp decât trenul, dar este şi mult mai ieftin, în plus ai ocazia să vezi o bucată mai mare, atat din Malmo (se trece şi pe lânga Malmo Arena), cât şi din Copenhaga). În Copenhaga opreşte la mai multe puncte de interes, dar probabil cele mai bune staţii pentru explorarea oraşului sunt Hovedbanegard (chiar lânga gara centrală, Kobenhavn H), şi Norreport.
Recomand celor care au două-trei zile de vizitat să îşi achiziţioneze Copenhagen Card (se poate cumpăra de la Biroul de Informaţii Turistice aflat chiar peste drum de Tivoli Gardens, lângă gara centrală). Pe noi ne-a costat 79 de euro/pers pentru 72 de ore, dar include intrări cam la tot ce se poate vizita în oraş, plus transport în comun nelimitat, chiar şi până la Roskilde sau Helsingor (castelul Kronborg, imortalizat în „Hamlet”-ul lui Shakespeare e absolut incântător).
Hotelul Scandic St. Jorgen este unul croit pe modelul scandinav, simplist şi cât se poate de eficient. Check-in şi check-out foarte rapid, personal amabil si săritor la recepţie, semnal wi-fi foarte puternic în oricare parte a hotelului, 3 lifturi rapide, o cameră de mărime medie dar mobilată modern, televizor LCD de o calitate excelentă, paturi twin confortabile, iluminat… ei, aici e o întreagă poveste. Ştiind că Scandinavia e foarte scumpă şi dorind să economisim bani pentru a vedea cât mai multe, am optat pentru o cameră fără ferestre, mai ales că plecam din hotel pe la 8:30 şi reveneam după lăsarea întunericului, pe la 8 seara. Sincer să fiu, eram puţin îngrijorat cu privire la acest aspect, mă gândeam că va fi deprimant etc. Nici poveste! Camera are un perete din lemn şi plexiglas din care răzbate o lumină foarte asemănătoare cu cea naturală, încât ai senzaţia că eşti mereu în miezul zilei (evident, se poate şi opri). Baia nu era foarte mare, însă era suficient de mare pentru a te descurca fără să te simţi înghesuit, camera dispunea şi de un dressing dotat cu masă şi fier de călcat, umeraşe etc. Curăţenie se făcea zilnic într-o manieră impecabilă.
Micul-dejun se serveşte într-o sală de mese încăpătoare aflată la etajul al II-lea, foarte luminoasă, cu vedere spre cele 2 străzi şi spre piaţa Gustav Adolf. Este extrem de variat şi calitativ: 5-6 feluri de pâini şi chifle, 4 feluri de mezeluri, 4-5 feluri de brânzeturi, pateu, legume proaspete şi murături, papară, ouă fierte, cârnăciori, bacon, 3-4 feluri de dulceaţă, miere, unt, ceaiuri, sucuri, cafea, prăjituri, fursecuri, 4 feluri de iaurt, cateva tipuri de lapte, fructe proaspete şi compot, storcător de fructe, aparat pentru gaufre, 3 feluri de peşte în diverse sosuri şi lista nu e completă.
De la hotel se ajunge repede la majoritatea obiectivelor turistice din oraş: Lilla Torg (piaţa mică), biserica Sankt Petri, Stortorget si Radhus (primaria), Slottsparken, Malmohus, între 5 şi 15 minute pe jos. Ceva mai departe, la 25-30 de minute se poate ajunge la zona plajei, care îţi oferă o panoramă deosebită atât asupra podului Oresund, cât şi asupra Torso Tower. Nu le voi descrie aici, pentru că există şi alte review-uri detaliate, atât pentru atracţiile din Malmo, cât şi pentru cele din Copenhaga.
În încheiere, recomand acest hotel pentru toţi cei care au de gând să viziteze zona Skane, coroborat sau nu cu Copenhaga.
Trimis de phleau in 19.04.15 22:16:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (phleau); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 55.60337200 N, 13.00179200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Scandic S:t Jorgen Hotel, MALMO" (nou-creată pe sait)
---
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)