Royal Taj Mahal - planul B, o alegere inspirată
Totul a început pe repede înainte.
Pe 22 mai, achitam vacanța după un roller-coaster de emoții: hotelul inițial (Royal Alhambra) s-a ocupat complet sub ochii noștri. Planul B? Royal Taj Mahal, plătit diferența rapid și plecarea a doua zi, pe 23 mai, la drum cu mașina personală.
Am plecat din Bucuresti în jur de ora 5 dimineața, pe ploaie. În Bulgaria, la Veliko Tărnovo, natura și-a arătat colții: drumul inundat complet și râurile din zona revărsate, drum deviat. Norocul nostru s-a numit doi șoferi de TIR (turci), care ne-au ghidat ca niște îngeri păzitori pe rute ocolitoare până la vama Hamzabely. Ca meniul să fie complet, la un popas aproape de vamă, soțul descoperă un șurub superb, bine înfipt într-o roată. Am trecut vama cu ochii pe martorul de presiune din bord și cu inima cât un purice, dar din fericire am găsit rapid un service în Turcia și am rezolvat „pana” .
Pe 25 mai am parcat la Royal Taj Mahal. Obosiți, dar nerăbdători si emotii foarte mari. Lobby-ul uriaș, recepția și atmosfera generală ne-au facut sa ne mai revenim. Recepția este o adevărată operă de artă, cu un perete imens din onix iluminat în nuanțe calde de galben-auriu și decorat cu harta lumii – îți dă instant senzația de lux regal. Designul hotelului te transpune direct în atmosfera Indiei, fiind plin de detalii tematice. Sunt colțuri cu decor spectaculos ce imită monumentul Taj Mahal. Un alt punct de atracție este un perete decorat cu un „arbore al vieții” imens, sculptat genial din rădăcini și ramuri de lemn natural, în fața căruia se află o masă din sticlă ce reflectă perfect întregul decor – locul ideal pentru o amintire romantica! Evident, după un traseu atât de obositor, „maharajahul” meu nu a ratat ocazia să testeze confortul fotoliilor.
Deși plătisem o cameră cu vedere spre uscat (Land View), o rugăminte caldă la recepție (tipic romanească🙂) ne-a adus o cameră în Corpul E, cu Side Sea View (vedere parțială la mare) și vedere spre hotelul vecin, Royal Dragon.
Camera 5509, ne-a surprins plăcut prin dimensiuni și decor. Este foarte spațioasă, fiind dotată cu un pat matrimonial uriaș și un pat single suplimentar. Designul interior te duce imediat cu gândul la poveștile orientale: în spatele paturilor există o tăblie decorativă impresionantă, cu inserții geometrice albe ce imită arcadele palatelor asiatice. Camera continuă spre balcon cu o zonă de relaxare intimă, unde se află o canapea elegantă de tip șezlong (otoman) în nuanțe de grena și o măsuță de cafea. Mocheta moale turcoaz și pernele colorate completează perfect atmosfera confortabilă. De o parte și de alta a paturilor sunt noptierele, suficient de încăpătoare pentru telefon, o carte sau toate lucrurile pe care le lași „doar pentru câteva minute” și le găsești acolo și la plecare.
În fața paturilor se află comoda pe care este montat televizorul. Televizorul are dimensiuni bune și poate fi urmărit confortabil din orice parte a camerei. Lângă acesta se găsește biroul cu oglindă și scaun, util atât pentru pregătirile de seară, cât și pentru cei care mai deschid laptopul în vacanță.
Minibarul este integrat în mobilier și era alimentat zilnic. În cameră mai există fierbător pentru apă, cafea și ceai, lucru pe care l-am apreciat mai ales dimineața. Iluminatul este suficient și bine amplasat, atât în zona paturilor, cât și la birou. Culorile camerei sunt plăcute și odihnitoare, predominând bejul, crem-ul și tonurile calde de lemn. Nimic strident, nimic obositor pentru ochi
Balconul este suficient de mare pentru a petrece câteva momente de relaxare privind împrejurimile. Din camera noastră se vedea atât marea, cât și Royal Dragon, iar dimineața priveliștea era exact genul care te convinge că mai poți amâna cu câteva minute drumul spre micul dejun.
Dressingul pentru haine este integrat practic în aceeași încăpere cu baia. Spațiul este generos și bine compartimentat, dar ai nevoie de puțin timp să te obișnuiești cu ideea de a-ți alege hainele exact în zona unde faci dus. Chiuveta și zona de pregătire sunt deschise către dressing, iar toaleta și dușul sunt în încăperi separate, lucru foarte practic atunci când două persoane se pregătesc în același timp. Dușul este suficient de mare și comod.
Dacă ar fi să caut neapărat câteva minusuri, pentru gustul meu salteaua a fost puțin mai fermă decât mi-aș fi dorit, iar la duș temperatura apei avea uneori fluctuații între cald și foarte cald sau puțin mai rece.
Plaja este pur și simplu superbă, cu nisip fin. Deși aveam mari emoții că la sfârșit de mai, apa mării va fi sloi, surpriză! A fost neașteptat de caldă și perfectă pentru bălăceală. Piscinele sunt mari, impecabil întreținute și mereu am găsit șezlonguri libere, fără bătălii de la prima oră a dimineții. Animatorii își fac treaba ok (se putea și mai bine, dar nu te plictisești). Spectacolele de seară au fost pe alocuri foarte bune, alteori doar bunicele.
Există și un parc de distracții/mini-lunapark pentru copii, excelent dacă veniți cu cei mici. Un mare plus merge către petrecerile de la piscină, care sunt de o energie incredibilă! Se transformă rapid într-o nebunie frumoasă de festival: o mulțime de oameni care dansează în apă, tunuri de spumă, mingi și decoruri uriașe gonflabile. Atmosfera e absolut electrizantă și plină de viață
La capitolul mâncare cred că până și cel mai mofturos turist găsește ceva pe placul lui. Oferta este generoasă și diversificată. Mi-a plăcut faptul că există multe zone de servire, atât în restaurantul principal, cât și în zona piscinei și pe plajă.
Chiar dacă restaurantul era aglomerat, ospatarii veneau constant la masă să întrebe ce dorim să bem și aduceau băuturile direct la masă. Un serviciu apreciat și care face diferența.
Foarte bună și patiseria de la nivelul -1, unde am găsit unele dintre cele mai bune prăjituri din resort. De asemenea, există restaurantul deschis pe timpul nopții, pana la ora 7 dimineața, util pentru cei care ajung târziu sau au poftă de o gustare nocturnă. Există și restaurante à la carte, accesibile pe bază de programare.
La băuturi am observat un lucru interesant: dacă ceri simplu un whisky sau un coniac, de regulă primești variantele locale. Dacă însă soliciți o marcă anume și este disponibilă, o primești fără probleme. În lobby oferta este foarte bună.
Un alt avantaj este poziționarea hotelului. Chiar lângă resort se află numeroase magazine și bazaruri, perfecte pentru o plimbare de seară sau pentru mici cumpărături.
Per total, Royal Taj Mahal ne-a oferit exact ceea ce căutam: relaxare, servicii bune, o plajă excelentă și o atmosferă plăcută. Nu este un hotel perfect, dar este un resort în care ne-am simțit foarte bine și din care am plecat cu amintiri frumoase. Iar după aventura de pe drum, cu ploi, ocoliri și șurubul din roată, parcă l-am apreciat și mai mult.
L-am alege din nou? Da, fără să stăm prea mult pe gânduri. 😊
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de wasi in 16.06.26 00:27:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Marmaris, Bodrum, Kusadasi,
- Alte destinații turistice prin care a fost: Grecia, Croatia, Albania
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wasi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@wasi:
Felicitări pentru alegere, vacanță și articol!
”Pentru că drumul e lung, am ales să facem câte două opriri, la dus: Hotel Edirne Palace (Edirne) și Hotel Vendome (Eskișehir). La întors: Hotel Ramada (Eskișehir) și din nou Edirne Palace. Recomand această variantă pentru a nu ajunge distruși de oboseală.
Cu două opriri pe sens, cei 1500 kilometri sunt mult mai uşor de parcurs, într-adevăr, dar necesită şi două zile de concediu în plus.
De curiozitate, la cât sau ridicat costurile cu drumul: cazări intermediare, carburant, taxe?
@wasi:
”Majoritatea turiștilor erau germani. Citisem înainte comentarii de la persoane care spuneau că s-au simțit marginalizate. Noi nu am avut deloc această impresie. Din contră, am întâlnit oameni politicoși și respectuoși, iar personalul hotelului s-a comportat la fel cu toată lumea, indiferent dacă erai neamt, roman sau altă nationalitate, sau daca ofereai sau nu bacșiș.
Am fost în Antalya în aceeaşi perioadă, doar că eu am ales un hotel din Belek. Am fost surprinsă să găsesc un hotel plin de turişti turci, cum de mulţi ani nu mai văzusem. Am aflat imediat şi explicaţia: Kurban Bayrami - sărbătoarea sacrificiului şi o vacanţă de câteva zile pentru turci.
Chiar dacă mereu turcii şi-au favorizat cumva conaţionalii, nu pot spune că m-am simţit marginalizată chiar deloc. Personalul a fost absolut OK.
@wasi:
Dacă voi aţi avut un drum cu peripeţii din cauza ploii, noi am prins în Antalya primele două zile cu ploi şi furtuni.
”Deși aveam mari emoții că la sfârșit de mai, apa mării va fi sloi, surpriză! A fost neașteptat de caldă și perfectă pentru bălăceală.
În cazul meu, lucrurile au stat puţin diferit. Mă aşteptam la o mare răcoroasă, dar OK, cum a fost de multe alte dăţi în aceeaşi perioadă şi chiar mai devreme, însă eu nu am putut face baie în primele zile, temperatura apei mării netrecând de 22 grade. Apoi a început să se mai încălzească şi am intrat şi eu, însă doar pentru reprize scurte. Cu trecerea anilor, sănătatea nu-mi mai permite băi răcoroase.
=
Mi-ar plăcea să povesteşti şi despre celelalte trei cazări avute cu ocazia acestei vacanţe
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
- Sep.2023 Hotel foarte bun, de revenit! — scris în 11.09.23 de cristi_negru din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Un concediu la superlativ — scris în 29.08.22 de crysxxxx* din PETRILA [HD] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Concediu de milioane — scris în 30.08.21 de crysxxxx* din PETRILA [HD] - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Royal Taj Mahal - superb — scris în 08.09.18 de Anca sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Frumos. Un concediu relaxant — scris în 23.02.19 de Ovi Ovi din ARAD - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Am fost acolo... nu recomand, nu voi reveni! — scris în 08.09.18 de dumi74* din ORADEA - nu recomandă
- Aug.2018 Servicii dezastruoase — scris în 08.09.18 de xmi1977 din BUCUREşTI - nu recomandă

Rog așteptați...