GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Royal Palm Area - un concediu plăcut
A fost prima mea vacanță în Turcia, ocazie cu care m-am și îndrăgostit de această țară. Mi-a plăcut și mi-am propus să revin. Și am făcut-o de mai multe ori de atunci.
La vremea respectivă nu știam de existența acestui site, astfel că alegerea celor două hoteluri, unul din zona Kusadasi și unul din zona Bodrum, s-a făcut mai mult la inspirație, prin vizionarea pozelor și citirea câtorva informații sumare aferente mai multor hoteluri din oferta agenției alese de prietenii noștri, hoteluri care se încadrau ca preț în bugetul alocat, ulterior studiind și paginile oficiale ale acestora și impresiile de pe site-urile de profil de afară. În general, ne-am declarat mulțumiți de alegerea făcută, petrecând un sejur plăcut în fiecare din hotelurile respective.
Am ajuns la hotelul Royal Palm Area 4* din Gumbet pe la ora 13.00, după un drum destul de scurt, noi plecând din Kusadasi. Hotelul dispune de o parcare exterioară cu 5-6 locuri, arhisuficiente având în vedere faptul că marea majoritate a oaspeților vin cu avionul. În perioada sejurului nostru, hotelul era plin de britanici, câțiva olandezi, câțiva belgieni și încă trei camere de români în afara noastră. Din cauza faptului că mașina prietenilor noștri era ceva mai lungă și nu putea fi parcată în siguranță decât de-a curmezișul, am solicitat și ni s-a permis parcarea mașinilor în curtea hotelului, pe o alee care folosea pentru aprovizionare.
Check in-ul s-a făcut rapid, primind, la solicitarea noastră și fără nicio ”atenție”, trei camere alăturate, poziționate pe partea din spate a hotelului, la acest hotel neexistând o diferențiere prin preț a camerelor în funcție de vedere. Ajunși în cameră, prima impresie a fost bună: baia destul de mare și curată, camera spațioasă cu trei paturi simple de asemenea curată, aer condiționat individual, televizor de tip vechi, minibar funcțional, dar gol. Surpriza neplăcută a venit în momentul în care am dorit să ieșim pe balcon. Acesta pur și simplu nu exista. De fapt, era un french balcony cu o lățime de maxim 25 cm, cu balustradă cu geam, a cărui singură utilitate era aceea de a usca prosoapele și costumele de baie. Mai mult de atât, vederea era perfectă exact într-un zid (frumos acoperit de flori cățărătoare) situat la 1-1,5 metri de balcon. În secunda următoare zburam înapoi la recepție cerând imperativ schimbarea camerei cu una cu balcon normal și funcțional, așa cum văzusem pe pagina hotelului. Am primit imediat o altă cameră, mai mică decât prima ca suprafață, dotată doar cu un pat dublu, dar suficient de mare pentru nevoile noastre, cu un balcon micuț și cu vedere la piscină și parțial la mare. Din păcate, doar eu am reușit schimbarea camerei din prima zi, prietenii noștri care aveau și un copil nu puteau accepta o cameră de acest gen, astfel că au reușit să obțină o altă cameră abia după două zile când s-a eliberat o cameră mai mare în care încăpea și patul suplimentar pentru copil. Curățenie în cameră s-a făcut zilnic, prosoapele au fost schimbate în fiecare zi, lenjeria a fost schimbată la 3 zile, fără a mă întâlni vreodată cu camerista. Singurul lucru care m-a deranjat la baie a fost prezența dușului fix, care făcea dificil spălatul fără udarea părului, dar, prin utilizarea căștilor de duș, și această problemă putea fi rezolvată. Aerul condiționat din camera noastră răcea foarte bine, dar nu l-am putut folosit cât am fi vrut, deoarece, după o anumită perioadă de funcționare continuă, începea să curgă apă din el și riscam să inundăm camera. Am sesizat acest aspect la recepție, dar nu s-a rezolvat nimic.
Plaja și marea
Hotelul nu este situat pe plajă, ci cumva în rândul al doilea. Între hotel și mare se află terenurile de tenis și aquaparkul hotelului vecin. Distanța până la plajă este însă mică, 30-40 de metri de la ieșirea pe poarta hotelului. Există două zone cu șezlonguri, saltele și umbrele gratuite pentru oaspeții hotelului, una chiar pe plajă și alta pe ponton. Plaja este cu nisip, nu foarte lată (cam patru rânduri de umbrele), intrarea în mare este extrem de lină, cu același nisip fin, fără scoici sau pietre. Fiind situată într-un mic golf, marea este foarte liniștită, complet fără valuri. Un dezavantaj îl constituie faptul că nu există bar pe plajă, gratuit în cadrul conceptului all inclusive. Există totuși un bar, dar contracost, cu servire la șezlong, despre care nu pot da detalii pentru că nu am comandat nimic. Englezii, care au fost majoritari în hotel, preferau să facă plajă la piscină, în apropierea barului gratuit de acolo, astfel că pe plajă erau mereu șezlonguri libere la orice oră, nimeni nu-și rezerva șezlonguri la plajă pentru că nu avea sens. Am găsit de fiecare dată locuri libere în primul rând lângă mare pentru toți 6. La capătul pontonului acosta zilnic un vaporaș care organiza scufundări. Noi nu am participat.
Piscinele erau două, simetrice, fiecare cu secțiune pentru copii, foarte curate. Aici șezlongurile se rezervau cu săptămâna, parte din turiști lăsându-și pe sau sub șezlong diferite obiecte: prosoape, cărți, șepci, saltele gonflabile, colace etc. Găseam și aici locuri libere, dar mai greu.
Restaurantul
Am mâncat de fiecare dată pe terasă. Nu a fost aglomerat. Mesele erau debarasate și curățate cu rapiditate. Atât mâncarea, cât și băutura și le aducea fiecare la masă, neexistând ospătari care să te întrebe ce vrei să bei și apoi să-ți aducă comanda. Mâncarea a fost bună, gustoasă și suficient de variată, mai bună decât la celălalt hotel de 4* din Kusadasi la care fusesem cu o săptămână înainte, în sensul că erau mai multe feluri cu carne. Dulciurile au fost în general slăbuțe, cu excepția baclavalelor pe care le-am văzut o singură dată la seara turcească, dar varietatea fructelor compensa acest neajuns.
Am folosit exclusiv serviciile barului de la piscină, nici nu-mi amintesc dacă mai era altul, unde băuturile incluse au fost numai cele locale, bunicele, berea slabă ca la orice all inclusive, dar rece, băuturile răcoritoare marca Pepsi-acceptabile. După ora 23.00 orice băutură era contracost.
Nu pot da detalii în ceea ce privește animația din timpul zilei, deoarece noi am stat mai mult la plajă. Surprinzător pentru Turcia, au fost foarte puțini copii în hotel, iar copilul prietenilor noștri a stat tot timpul cu noi. Seara după cină noi ieșeam să ne plimbăm în zona cu magazine, baruri și restaurante a Gumbet-ului, aflată la mică distanță de hotel. Se organizau diverse spectacole și concursuri pe platoul dintre bar și piscină, dar noi nu am stat decât la cel din seara turcească.
Reprezentantul agenției partenere din Turcia, Cesur, ne-a vizitat la hotel în ziua următoare sosirii noastre prezentându-ne excursiile opționale. Am ales doar excursia la Pamukkale (40 euro/persoană) și un tur gratuit al Bodrum-ului. Excursia la Pamukkale a fost absolut superbă, a meritat toți banii, dar obositoare, fiind cu autocarul și durând o zi întreagă (06.00-21.00), cu prânzul inclus, fără băuturi, la un restaurant aflat la baza ”muntelui de bumbac”. Pentru a putea face baie în Piscina Cleopatrei am plătit acolo suplimentar, parcă 18 TL/persoană. Aș revedea oricând aceste locuri superbe, dar doar cu mașina personală. Turul gratuit a fost o mare pierdere de timp. Prima oprire a fost în vârful unui deal care ne-a oferit o panoramă extraordinară asupra Gumbet-ului, Bitez-ului și Bodrum-ului. Castelul l-am văzut din mersul autocarului, ghidul apreciind că nu merită a fi vizitat. În schimb, am pierdut mult timp la o fabrică de pielărie și blănuri, unde am beneficiat și de o prezentare de modă cu manechini, de unde nu am cumpărat nimic, că ne mai păcălisem odată la Efes când am vizitat o asemenea fabrică, unde prețurile, chiar negociate la sânge, erau mult mai mari decât în bazar, iar marfa era absolut identică, aceeași calitate, doar eticheta era diferită. Aceeași poveste la fabrica de aur din Bodrum și la un magazin de rahat unde prețurile erau prohibitive.
Am preferat să vizităm apoi Bodrum-ul pe cont propriu, să facem și cumpărături, dar am mers cu mașinile noastre și am oprit unde am vrut noi. Se putea merge și cu dolmușul, Gumbet-ul fiind la 3-5 km de Bodrum.
Recomand acest hotel, deși eu nu cred că aș mai reveni aici. În anii ce au urmat, m-am întors în Turcia la hoteluri din ce în ce mai bune, dar și din ce în ce mai scumpe, astfel că și nivelul pretențiilor mele este acum altul. Însă prețul de 27 de euro/persoană/noapte cât am plătit atunci pentru acest hotel de 4* cu all inclusive (fără vreo reducere, biletul fiind achiziționat cu o lună înaintea plecării) consider că este unul corect și deplin justificat de serviciile primite.
Mai vreau să precizez faptul că denumirea actuală a hotelului este ROYAL PALM BEACH 4*, iar pagina oficială este acum www.bodrumroyalpalmbeach.com/
Dacă nu am încadrat corect hotelul, rog un webmaster să facă modificările cuvenite.
Trimis de nicole33 in 29.07.12 21:35:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi (Grand Belish, Sealight Resort, Egeria Beach, Ephesus Princess, Onyria Claros Beach), Belek (AlvaDonna Exclusive), Side (Silence Beach), Alanya (Vikingen Quality), Bodrum (Yelken)
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.02967500 N, 27.39535600 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bun review-ul, cu destula parere de rau retrag "votul site-ului" (datorita vechimii mai mari de 3 ani, cf Regulamentului)
@Admin:
Mulțumesc frumos. Aprecierile tale mă onorează.
Perfect de acord cu decizia ta. Cunosc prevederile regulamentului și mi-am asumat acest lucru dinainte de a mă apuca să-l scriu. Nu am scris acest review pentru puncte, ci doar pentru a clarifica situația acestui hotel care mie mi-a plăcut la momentul respectiv.
@nicole33:
Mare pacat ca nu ai vizitat castelul Sfantul Petru din Bodrum!
Este simbolul acestui oras (fost Halikarnes) si chiar nu-nteleg reactia ghidului?!
Cetatea Ordinului Ioanitilor aflata pe o peninsula langa port, ofera o minunata panorama a orasului si tot odata o promenada cu nenumarate cutere cu panze din port si-n afara lui spre insula greceasca Kos... (vezi impresiile mele)
Vacante frumoase!
@Marian Preda:
Mare păcat într-adevăr.
E doar vina mea că nu m-am documentat suficient și astfel am ratat vizitarea Castelului nu doar prima dată în 2007, dar și a doua oară în septembrie 2011.
Am citit și apreciat impresiile tale la momentul la care au fost scrise, dar nu mai aveam ce face. Poate a treia vizită în zona Bodrum va fi cu noroc.
Nici eu nu am înțeles reacția ghidului și nu numai referitoare la acest subiect. L-am întrebat despre Mausoleul din Halikarnas și răspunsul lui a fost că ”l-au furat englezii piatră cu piatră și că să mă duc la British Museum”
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2008 Royal Palm Bodrum — scris în 16.06.09 de vladut* din BUCURESTI - RECOMANDĂ