GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotelul Royal Carine este situat in zona Ulus din centrul turistic al Ankarei.
Locatia este centrala, la cateva sute de metri se afla Piata Ulus (Ulus Meydanı) cu statuia ecvestra a lui Mustafa Kemal Atatürk (Monumentul Republicii), prima cladire a Parlamentului Turc - azi Muzeul Razboiului de Independenta (Kurtuluş Savaşı Müzesi), primul hotel din Ankara (Ankara Palas), Templul lui Augustus, Columna lui Iulian, moscheea Hacı Bayram, iar in partea opusa in imediata vecinatate a hotelului Royal Carine se afla Baile Romane construite in timpul lui Caracalla. Relativ in apropiere se afla si Citadela din Ankara, precum si Muzeul Civilizatiilor Anatoliene.
Cam asta ar fi cel mai bun lucru care se poate spune despre hotelul Royal Carine: o locatie excelenta.
Un alt lucru bun pentru acest hotel este ca are un lobby frumos, chiar deosebit.
Camerele sunt frumos decorate, dar par oarecum neincapatoare pentru 2 persoane (camere mici, mobilier relativ mult).
Aerul conditionat "sufla" destul de tare peste paturi, asa incat e greu de suportat o noapte intreaga (in timp ce caldura unei nopti de august in Ankara e si ea greu de suportat).
Hotelul se afla pe o strada zgomotoasa si pare-se destul de agitata noaptea, deci ideea de a dormi cu geamul deschis nu suna nici ea prea bine.
Frigiderul (un soi de minibar gol) nu functioneaza in unele camere.
Baile sunt destul de spatioase si frumos amenajate, dar necesita oaresce renovari mai serioase, intrucat apa curge si de pe unde nu ar trebui.
Micul dejun - de tip bufet suedez, gustos, in cantitati indestulatoare, poate mai putine sortimente decat in alte hoteluri de 4 stele turcesti.
Nu pot spune mare lucru despre pret, cazarea facand parte dintr-un pachet turistic de tip circuit.
Una peste alta, e un hotel frumos, bine amplasat, dar care ar trebui putin renovat.
Trimis de calator65 in 28.08.15 02:53:37
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (calator65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.94496200 N, 32.85464600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@emp - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
-
Mutat în rubrica "Royal Carine Hotel, ANKARA" (nou-creată pe sait)
@webmasterX - Localizarea pe hartă este corectă. Vă mulțumesc.
Buna, poti sa scrii si cateva lucruri legate de circuit? Multumesc
@androstef - A fost un circuit de 8 zile cu autocarul. Am avut incluse 7 cazări cu mic dejun și 3 cine.
Traseu: București - Edirne (vizitarea moscheii Selimiye) - Istanbul (cazare 2 nopți și vizite la Moscheea Albastră, Hagia Sofia, Palatul Topkapi, Marele Bazar, opțional croazieră pe Bosfor) - oprire la Tuz Gölü și coborâre la lacul sărat, vizitarea unui caravanserai (Agzikarahan de lângă Aksaray) - Cappadokia (cazare 3 nopti in Ortahisar, lângă Ürgüp în provincia Nevșehir, vizite la Uchisar, Göreme, coșurile zânelor din Pașabag, valea Zelve, atelier de ceramică în Cavușin, Ürgüp, orașul subteran Kaymakli, valea Ihlara unde s-au parcurs pe jos 4 km din apropierea localității Ihlara până la Belisirma, opțional seara turcească, opțional zbor cu balonul) - Konya (vizită la mausoleul lui Mevlana) - Ankara (cazare o noapte, seara vizitarea obiectivelor din apropierea Pieței Ulus: Templul lui Augustus, Columna lui Iulian, moscheea Hacı Bayram, dimineața vizite la Muzeul Civilizațiilor Anatoliene și la Mausoleul lui Atatürk) - Istanbul (cazare o noapte, dimineața vizitarea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol și bisericii românești din Istanbul Sf. Mucenita Parascheva-Prikidion) - București.
Este unul dintre multele circuite turistice care includ Cappadokia, organizat de o agenție cunoscută. Suma la care s-au ridicat cheltuielile, incluzând prețul circuitului, serviciile ghizilor locali și intrările la muzee (cam tot ce se vizitează în Cappadokia fiind muzeu în aer liber, cu taxe între 10 - 20 lire turcești) a fost de aproximativ 420 euro.
La aceasta suma se adaugă opționalele: croaziera pe Bosfor (20 euro), seara turcească (35 euro), zbor cu balonul in Cappadokia (140 euro).
Masa de prânz/cină: în zilele de călatorie cu autocarul - în funcție de localurile la care se fac opriri pe traseu; în Istanbul - în funcție de preferințele fiecăruia.
În Cappadokia am avut 3 cine asigurate la hotel. Masa de prânz s-a servit organizat: o data la Belisirma in Valea Ihlara, unde există niște restaurante specifice cu mesele intr-un un fel de căsuțe lângă râu, localul fiind cu servire la masă. În cealaltă zi - la localul Han Restaurant din Nevșehir (care face parte dintr-un lanț de 4 restaurante: Cappadocia Restaurants) - un local deosebit, foarte curat și bine organizat, o imensă autoservire cu capacitate de peste 500 persoane, meniu de tip bufet suedez, cu absolut orice iți poți dori hrană caldă, rece, dulciuri și fructe pentru un prânz copios. Pentru fiecare din cele 2 mese de prânz în Cappadokia prețul a fost de câte 17 lire turcești, iar rezervarea locurilor a fost făcută în avans de către agenție.
Multumesc frumos pentru descrierea detaliata. Nu a fost nici o problema de securitate? Noi suntem un pic speriati de evenimentele din Turcia si pe 7 oct plecam la Istambul tot intr-un circuit. Ghidul a fost OK? Te rog frumos poti sa imi spui pe privat cu ce agentie ai fost? Vacante placute in continuare.
@androstef - Nu, nu au fost probleme de securitate, desi atentatul de la consulatul SUA a avut loc in timp ce noi eram in Cappadocia. Am aflat despre el, dar nu pot sa zic ca am fost speriati la intoarcere. In Istanbul s-a evitat complet orice apropiere de piata Taksim (in sensul ca noi am vizitat doar atractiile turistice principale, de cealalta parte a Cornului de Aur). Pe partea pe care se afla piata Taksim am vizitat doar foarte scurt biserica romaneasca, la intoarcere, si nu au fost niciun fel de probleme. Consulatul SUA e foarte departe de zona turistica.
Din cate stiu eu nici macar in momentul atentatelor din august nu s-au emis avertismente pentru turisti.
Am avut un ghid foarte bun, cineva cu o experienta de 10 ani in domeniu. Am sa va trimit un mesaj privat cu detalii.
Va doresc o vacanta minunata.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)