ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2025

BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
PLAJA şi MAREA:

Restaurante a-la-carte în Rixos Premium Alamein

TIPĂREȘTE URM de aici

După cum am povestit în articolul precedent https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=117615&d=rixos-premium-alamein-resort--new-alamein#760556, am fost cazați la acest resort în mica noastră vacanță în Egipt, între 13 și 20 sept. a. c.

Pe lângă cele două restaurante principale ale resortului („Veranda” și „Turquoise” ) pe platformă mai sunt încă șapte restaurante „á la carte” , unde se poate mânca numai după ce se face o rezervare până la ora 09:00 a aceleiași zile: La lezar – Turkish cuisine (Marina); Sapori D’Italia – (Marina, prânzul și cina); Salt – Seafood (Marina, prânzul și cina), Mikonos – Greek (Marina); Mangal – Barbeque (Garden); Dalila – Oriental, turnul nr. 1; Infinite Lounge – Night Club (Marina) .

„Marina” înseamnă zona resortului care include și digul pe care se află aceste două restaurante á-la-carte.

Dintre toate acestea, noi am făcut rezervare pentru cină laSapori D’Italia, unde se putea mânca și prânzul – și la Mikonos – Greek. Chiar dacă am fi vrut să rezervăm și la celelalte n-am prea avut cum, având în vedere că am cumpărat două excursii care au ocupat întreaga zi☹

Sappori D’Italia este un restaurant cu ștaif, aflat pe pontonul resortului. Ca și celelalte restaurante aflate pe dig are și el terasa lui. Noi am ales să stăm la o masă din interior, deoarece era cam rece afară. Am fi putut să scanăm codul QR aflat pe un suport, dar am preferat – din comoditate – să cerem meniul tipărit, și rău am făcut! De ce:-?? Pentru că nici măcar nu l-am fotografiat😒 pentru ca, apoi, acasă să știu denumirea a ceea ce am comandat. Un chelner foarte amabil ni le-a adus și, împreună cu el am ales aperitivele.                  Ofertele erau multe, dar noi am ales ceva „ușor” , cu gândul să păstrăm loc pentru felul principal - caracatița pe grătar, pentru care am ales acest restaurant. Înainte de asta am cerut câte o băutură ca aperitiv. Băiatul ne-a adus o sticlă de „Jägermeister” și am fost de acord să primim câte un pahar fiecare.

Antreul „ușor” s-a dovedit a fi îndestulător pentru noi, care nu mâncăm atât de mult la cină. Nu-mi amintesc denumirea din meniu, dar m-a impresionat plăcut un fel de brânză cremoasă și gustoasă, nu prea sărată, care a venit învelită într-un săculeț legat la gură, săculeț care era un alt fel de brânză, dar cu o textură mai densă, foarte bună și aceasta! :p Pe alte două farfurii am primit fructe de mare – midii și creveți - și o salată asortată, foarte gustoase amândouă! :))

Ca fel principal am primit pe fiecare farfurie câte două bucăți de caracatiță cu puțină salată verde și, într-un bol, cartofi prăjiți. Nu știu cum s-a făcut că :-?? prima bucată pe care am „atacat-o” amândoi a fost foarte bine făcută :p iar, pentru fiecare, cea de-a doua nu s-a putut mesteca, fiind tare🥴... păcat! , pentru că prima ne-a plăcut! Ne-am rezervat pentru desert; eu am luat Tiramisu, iar Mihai, fructe proaspete.

Pentru final am cerut fiecare câte un lichior digestiv. Nu aveau din cele italienești, propuse de noi, în schimb, tânărul foarte amabil ne-a adus tot câte un pahar de Jägermeister. I-am mulțumit în gând, pentru că mi-a plăcut taaaare mult :p Am plecat mulțumiți (și sătui) de la acest „Sapori D’Italia” , chiar dacă a doua bucată de caracatiță nu s-a putut mânca!

Mikonos- GreekAici am mâncat cea de-a doua cină á-la-carte. Se află tot pe ponton, fiind ultimul amplasat aici. Seara era destul de răcoroasă (bătea vântul☹), așa că l-am rugat pe chelnerul care ne-a întâmpinat să ne lase în interiorul restaurantului. Acesta ne-a spus că nu este posibil, că nu serveau în interior. Ne-a propus o masă într-un loc mai ferit de vânt și o pătură ca să mă învelesc. Neavând de ales, am acceptat!

De data asta am cerut și meniul tipărit, dar am și pozat codul QR al meniului. 👍Pentru început am cerut câte un pahar de vermut cu aperol, pentru Mihai și un campari orange, pentru mine. Ca aperitive am luat humus cu pâine prăjită, tzatzichi, brânză pe grătar cu mărar, ulei de măsline, roșii cherry și măsline. Pe lângă ele am cerut și creveți în sos de roșii, calamari pané și salată de vinete. Toate au fost foarte gustoase! 👌

Ca fel principal am cerut: musaka, pentru Mihai, iar eu am ales pulpă de miel cu legume în sos de tomate, care a fost o minune, se topea în gură, atât de bine a fost gătită :p Mihai a cerut o bere Mythos, dar nu aveau, așa că s-a mulțumit cu berea pe care o găseam și la barurile de pe platformă. Mihai nu a mai cerut desert, din cauza diabetului, dar eu am acceptat propunerea tânărului care ne-a servit. Am primit o prăjitură care se numește „revani” , dar pe care n-am putut să o termin, fiind exagerat de dulce☹

La final am cerut, ca de obicei, câte un digestiv. Ni s-au adus câte două păhăruțe pentru fiecare, tot de Jägermeister, pe care le-am savurat :p

Și de la acest „Mikonos” am plecat mulțumiți și sătui. De aceea, dacă veți alege resortul „Rixos Premium – Al Alamein” , vă recomand să alegeți și aceste două restaurante á-la-carte! 👌

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de doinafil in 29.09.25 21:05:54
Validat / Publicat: 30.09.25 06:53:41
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.

VIZUALIZĂRI: 29 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P01 1. În drum spre restaurantul „Sappore D'Italia”.
Puteți VOTA acest articol:

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[30.09.25 06:52:29]

Review-ul NU poate fi mutat într-o rubrică de tip „Unde mâncăm” — pentru că NU se poate mânca aici dacă nu ești cazat la hotel...

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Rixos Premium Alamein Resort, NEW ALAMEIN" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

Publicat fără note, pentru că există deja un alte review cu note, de același autor, la acest hotel

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂRixos Premium Alamein Resort:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

• LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.031026840209961 sec