BUN

Am rezervat această vacanță încă din luna aprilie, a.c., la recomandarea și cu ajutorul lui Cristi, căruia-i mulțumim încă odată! 😊Am ales hotelul
RIXOS PREMIUM 5 stele, despre care a povestit pe site-ul nostru (și) colega @elenaadina, care a mai fost și la alte hoteluri din lanțul „Rixos”. Adresa: 51718 Alamein Egypt. GPS :30.8563296, 28.9520377
Avionul a avut, la plecare, o întârziere de cca 1,40 ore, deci am decolat pe la ora 20:00 (în loc de 18:25) și am ajuns pe Aeroportul Internațional El Alamein (IATA: DBB, ICAO: HEAL) din El Dabaa(d), Al Dabaa(d), Matruh, Egipt , ce deservește zona El Alamein, pe la ora 22:30 (suntem pe același fus orar cu Egiptul).
De aici ne-a preluat un autocar care ne-a adus - după aprox. 1 oră - la hotel, în fața intrării Turnului 3.
Hotelul este nou, s-a deschis în 2024. Are 25 de etaje și este compus din 6 corpuri de clădire, numite Turnuri. Chek-in-ul se face non-stop, în măsura camerelor disponibile, cu repartizare la oricare dintre cele 6 turnuri, iar check-out-ul se face până la ora 12:00. În afara acestor turnuri se mai află și un al 7-lea corp de clădire, care nu are decât 2 etaje, amplasat mult mai departe de celelalte și este pentru „adult-only”; acesta nu are Marea în apropiere, are doar o piscină și, evident, aici cazarea costă mai scump, iar distanța până la plaja privată este mai mare (cca 1,1 km) ☹
La turnul 3 am fost întâmpinați cu câte un pahar de băuturi, la alegere – din diferite sucuri. Am ales unul din care doar am gustat, pentru că nu mi-a plăcut. ☹ Am stat la coadă pentru chek-in, după care am primit camera cu nr. 32005, în Turnul nr. 3, etajul 20, camera 05, cu vedere la Mare. Chiar dacă era o oră destul de târzie, am fost așteptați cu cina, pe care am luat-o la restaurantul „Veranda”, din turnul 3. Mâncarea a fost foaaaarte bună!:P, (pulpă de vită ce se topea în gură, bere, suc de ananas și tiramisu). Am urcat, apoi, într-unul din cele 4 lifturi, până la cameră. Chiar dacă ora era destul de înaintată, cam 01:00 din noapte, am reușit și-am făcut câteva poze😊
Camera. Este o cameră „de luxe, cu paturi twin”. Are suprafața de aprox. 40 mp, care include baia și balconul. Pe holul de la intrare, în dreapta, se află baia, iar în stânga, două corpuri cam înguste, de dulap, ☹ între care este locul de pus bagajele. Unul dintre dulapuri este pentru haine, în care am găsit, pe lângă un fier de călcat cu suportul aferent și o masă de călcat, umerașe și halate de baie. Cel de-al doilea dulap are vreo patru polițe pe care am găsit seiful, papucii de unică folosință, rezerva de perne și chiar un cântar😊
Paturile, cu dimensiunea de 1,2 x 2,0 m fiecare, au fost foarte confortabile, cu lenjerie de bună calitate, însă un pic prea înalte, după părerea mea, care sunt mai mică de statură!:( Înălțimea saltelei de foarte bună calitate era de 30 cm. Cu tot cu cadrul de lemn și topper-ul patul avea o înălțime de aprox. 70 cm.:( O bilă neagră☹: Ce nu mi-a plăcut a fost că între paturi era o singură noptieră, locul celeilalte fiind „ocupat” de o ușă închisă, care făcea legătura cu camera vecină. ☹ Era destul de târziu, așa că n-am mai fost la recepție să ne schimbe camera, mai ales că mai refuzasem una din start, deoarece se afla la un etaj inferior. Veioza de pe noptieră era destul de voluminoasă și ocupa mult loc, atât ea, cât și suportul de șervețele + cel de telecomandă a TV-ului. Peretele dinspre balcon era numai din geamuri termopan, care asigura o bună antifonare.
Mi-a plăcut mult că în spatele veiozei se afla un mic panou digital de la care puteai stinge/aprinde toate luminile din cameră😊, inclusiv pe cea de deasupra draperiei care obtura lumina de dimineață. Tot pe micul panou se afla și închiderea/deschiderea automată a acesteia. Pe hol, puțin deasupra pardoselii, pe perete, era montat un mic bec „de veghe”.
Pe peretele opus patului se afla televizorul smart, cu diagonala de 1,23 m, la care aproape că nu ne-am uitat:( , am ascultat puțină muzică, doar! Sub el este un corp de mobilă care, în stânga are blatul, pe care am găsit toate cele necesare pentru a face ceai sau cafea și ronțănele; sub acesta este un mini răcitor pe care l-am găsit plin cu de toate, apă și răcoritoare, în sticlă sau la doze!:)) În dreapta este oglinda și masa/birou, cu sertare și locuri de depozitare pentru diferite lucruri. O altă bilă neagră:☹: Am găsit un singur scaun-taburet circular, îmbrăcat în catifea bej. Aparatul de AC în prima noapte nu a funcționat cum trebuie, adică: noi îl închideam și, după câteva minute pornea din nou, singur. A doua zi am sesizat la recepție problema și au rezolvat-o trimițând un om de la mentenanță, care a schimbat tot panoul digital al aerului condiționat. Lenjeria ne-a fost schimbată de două ori în 7 zile. Camera și holul sunt acoperite cu o mochetată groasă, de bună calitate și ea, lucru care mi-a plăcut!😊
Baia este destul de mare și echipată cu obiecte sanitare de bună calitate, pentru care am o mare bilă albă😊. Lângă vasul de WC erau montate - pe perete - două robinete, unul cu un furtun portabil, celălalt care închidea / deschidea două jeturi de apă din interiorul vasului de WC, deci, acesta înlocuia și bideul caracteristic – mai ales - țărilor arabe, un lucru inteligent, după părerea mea! (doi în unu’, cum s-ar zice).😊 În stânga și deasupra lavoarului era uscătorul de păr, dar oglindă pentru „make-up” nu am avut☹. Dușul, cu o suprafață mare, era închis într-o cabină transparentă și avea două tipuri de pară de duș, una de mănă, cu furtun, cealaltă, aproape de plafon. Consumabilele la duș au fost de bună calitate, (din gama „Angelo Caroli”), inclusiv cele găsite într-un suport ca o cutie, lângă lavoar, unde erau: căști pentru păr, un mic aparat de ras + spuma aferentă, bețișoare de urechi, un pieptene, 2 buc. „dental kit”, un burete de corp („eponge vegetable”), toate din gama „Aqua di Portofino”. Prosoapele – câte trei de fiecare - erau, de asemenea, de foarte bună calitate și de un alb imaculat. Ne-au fost schimbate aproape zilnic😊. Cele de duș erau foarte mari, cum nu am mai văzut niciunde!
Balconul se întinde pe toată lățimea camerei, însă este mai îngust, cam 0,9 m. Aici am găsit două scaune pliabile și o măsuță mică cu scrumieră. Tot parapetul exterior este din geam destul de gros și are o înălțime de aprox. 1,45 m.
Din balcon aveam o vedere tare frumoasă către Mare și către o lagună cu o formă destul de ciudată, lângă care se vedea un teren pe care, cred, urma să fie construit ceva :-?? De aici am admirat niște apusuri de soare grozave!👍
Restaurante Pe platformă sunt mai multe, însă cele principale sunt Veranda - în turnul 3 și Turquoise – în turnul 1&2, ambele pe palierele cu „recepțiile”. Aici preparatele sunt din bucătăria internațională.
Am încercat să obțin de la recepție, pentru orientare în teren, o hartă a resortului, dar nu au așa ceva☹. Mi-au dat, în schimb, o hârtie cu mai multe
Informații despre facilitățile hotelului Astfel am aflat că: pe platformă mai sunt încă șapte restaurante „á la carte”, unde se poate mânca numai după ce se face o rezervare până la ora 09:00 a aceleiași zile: La lezar – Turkish cuisine (Marina); Sapori D’Italia – (Marina, prânzul și cina); Salt – Seafood (Marina, prânzul și cina), Mikonos – Greek (Marina); Mangal – Barbeque (Garden); Dalila – Oriental, turnul nr.1; Infinite Lounge – Night Club (Marina) . Precizez că „Marina” este denumită zona unde este pontonul lung, unde sunt restaurantele „à-la-carte”.
Restaurantele „Veranda” și „Turquoise” la care am luat majoritatea meselor, sunt cele principale. La ambele mâncarea este aceeași, numai că „Veranda” este mai mare și are un aspect mai de „cantină”. Aici aveam în fiecare zi muzică live, executată de tineri – băieți sau fete - din zone asiatice, fiecare cu instrumentul său și însoțit de o mică stație. Despre mâncare, ce pot să spun:-?? A fost pentru toate gusturile și, oricât de cârcotaș ai fi, n-ai fi avut motive de nemulțumire. De la supe sau ciorbe, de la muuultele feluri principale și până la deserturile delicioase – prăjituri, torturi sau fructe – totul a fost pe placul nostru, deci, încă încă o mare bilă albă😊 pentru restaurantele principale. Cred, însă, că pozele atașate vor „vorbi” mai bine decât mine!:)
Baruri și Snack-uri: Piano Bar; Zodiac Bar; Stanley Pool Bar (Lobby turnul 3); Beach Restaurant – White Sand; Aroma Bar (turnul 5&6); Oasis Café; Ice cream Movenpick. Noi n-am fost decât la două baruri: „Zodiac” și „Stanley Pool Bar”; eu pentru pinacolada, Mihai pentru o băutură digestivă; din păcate, prima mea pinacolada la „Zodiac” nu fost ce trebuia, însă, a doua oară am stat în fața tânărului barman și l-am rugat s-o prepare după cum i-am spus eu, lucru pe care l-a și făcut😊. Mihai, însă, n-a avut parte decât de vodcă, pentru că ce a vrut ca digestive, nu se găseau la acele baruri☹. Într-una din zile, ( fapt în două), am fost și-am mâncat înghețată la chioșcul „Movenpick”, aproape de plajă, o înghețată foarte bună!:P Toate barurile aveau și terase, unde puteai savura ce ai comandat.
Noi ne-am simțit bine la acest „Rixos Premium” de 5*😊. Ca urmare, îl recomand cu încredere!👌

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de doinafil in 26.09.25 22:05:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Italia, Franța, Turcia, Spania, Țările Nordice
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

- Coordonate GPS: 30.85563175 N, 28.95204568 E - neconfirmate încă
- Aug.2025 Concediu foarte frumos — scris în 29.08.25 de crysxxxx* din PETRILA [HD] - RECOMANDĂ
- Jun.2025 Rixos Premium Alamein - impresii mixte — scris în 17.06.25 de CHRISTIANA05 din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Jun.2025 O nouă stea din 'Constelația RIXOS'? Să vedem! — scris în 08.06.25 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ