O nouă stea din 'Constelația RIXOS'? Să vedem!

Am să fac ceva ce nu am mai făcut până acum: voi scrie despre un hotel la care mă aflu în plin sejur. De ce? Pentru că sunt super încântată și nu am mai avut răbdare până acasă! Despre acest nou hotel din lanțul Rixos am aflat la începutul lunii aprilie, datorită publicității unui anumit tour operator cu privire la lansarea noului charter Otopeni-El Alamein din iunie 2025. M-am documentat, mi-a plăcut ce am văzut, chiar am început să sar prin casă de bucurie, pentru că aveam câte puțin din toate: Egipt, Turcia, Dubai și Maldive! Așa că am cumpărat un sejur de 14 nopți, ca să am timp berechet și pentru relaxare dar și pentru excursii opționale.
INFORMAȚII GENERALE:
ADRESĂ: Rixos Premium AlameinKilo 107 North Coastal Road, New City El Alamein, 51718 El Alamein, Egypt
Telefon: +20 11 1117 1305
Email: rixos. [email protected]
Coordonate GPS: 30.8563296, 28.9520377
DESPRE CĂLĂTORIE:
Am plecat cu avionul din Otopeni în jurul orei 19.00 (a avut întârziere 35 de minute) și am zburat circa 2 ore și 20 de minute până în El Alamein, un aeroport mic care deservește mai mult zboruri charter și sezoniere, aflat în partea de nord a Egiptului, în apropiere de Alexandria. Noi am optat de acasă pentru E Viza, (viză electronică, 25 Usd), așa că nu am mai pierdut timpul cu cumpărarea în aeroport, dar tot a trebuit să completăm acele formulare clasice obligatorii de intrare în Egipt, pe care le lași la control pașapoarte.
De aici până la hotel a urmat un transfer cu autocarul în jur de 50 de minute pe o distanță de circa 30 de km. Pe traseu am remarcat multe clădiri și magazine noi și elegante.
DESPRE HOTEL:
Hotelul Rixos Premium se află in Alamein, o stațiune modernă de pe coasta nordică a Egiptului, renumită pentru plajele sale cu nisip fin și ape turcoaz, atmosfera exclusivistă, complexurile de lux și apropierea de situri istorice importante din Al Doilea Război Mondial.
Puțină istorie:
Nici eu nu știam dar am aflat că Egiptul a fost implicat indirect în Al Doilea Război Mondial, mai ales prin poziția sa strategică, nu ca beligerant clasic.
Ce s-a întâmplat concret:
Egiptul era oficial un regat independent, dar controlat politic și militar de Marea Britanie încă din perioada colonială. Din acest motiv, britanicii au folosit Egiptul ca bază militară majoră pentru a apăra Canalul Suez — vital pentru transportul între Europa și Asia. În 1942, lângă El Alamein, au avut loc două bătălii decisive între: Armata britanică (condusă de Montgomery) Axa: Germania nazistă și Italia fascistă (Rommel – „Vulpea Deșertului” )
A Doua Bătălie de la El Alamein a fost considerată un punct de cotitură în teatrul de război nord-african, marcând începutul retragerii forțelor Axei din Africa.
Cum au fost afectați locuitorii din El Alamein?
În anii ’40, El Alamein era doar un mic sat în deșert, cu câteva case și o gară. Localnicii trăiau simplu, departe de conflictele marilor puteri pâna când … au venit tancurile. Între 1942–1943, sute de mii de soldați britanici, germani, italieni, australieni, neozeelandezi, sud-africani și indieni s-au confruntat acolo. A fost un deșert plin detranșee, mine și sârmă ghimpată, avioane bombardând din aer, tancuri traversând dunele. Locuitorii au fost evacuați sau s-au ascuns luni întregi. Mulți nu s-au mai întors niciodată la casele lor. După război, El Alamein a rămas plin de: mine neexplodate, care și azi sunt o problemă în unele zone, cimitire de război impresionante (britanic, german, italian), unde vin rude și turiști, muzee de istorie militară, pline cu uniforme, hărți și relicve reale.
Dar să ne intoarcem in prezent. Stațiunea a început să se dezvolte intens începând cu anii 2017–2018, ca parte a proiectului guvernamental de construcție a Noii Alamein (New Alamein City) – un oraș turistic și rezidențial modern pe litoralul Mării Mediterane.
In 2023, hotelul nostru funcționa sub denumirea de Regal Heights, iar în aprilie 2024 a fost rebranduit și a început să opereze sub numele de Rixos Premium Alamein.
Când ne-am apropiat cu autocarul am remarcat printre alte blocuri (sunt cartiere intregi), profilul celor șase turnuri, frumos luminate in nuanțe de albastru și roșu.
Complexul se întinde pe o suprafață de aproximativ 60.000 m² și dispune de 1.313 unități de cazare, dintre care 469 sunt apartamente rezidențiale și 732 sunt camere și suite de hotel.
Încă de acasă hotelul m-a impresionat pozitiv, însă la fața locului impactul a fost mult mai puternic, ducându-mă cu gândul la grandiosul Hotel Marina Bay din Singapore.
Astfel mi-a plăcut mult designul arhitectural al clădirii modern și elegant, cu fațade din sticlă, frumos luminate pe timpul nopții.
La fel și zona de recepție și lobby din turnul 3, (recepția mică), unde ne-a debarcat autocarul in masă, caracterizate printr-un spațiu elegant, spațios și luminos, cu mobilier de calitate și detalii rafinate.
Exista și o masă cu pahare cu șampanie și alte băuturi, de bun venit. Secțiunea adult only este găzduită intr-o clădire separată de 3 etaje, aflată în capătul turnurilor la o distanță de aproximativ 1 km de mare, pentru care există pachet turistic distinct.
CAZARE :
Personalul de la recepție din turnul 3, s-a mișcat foarte repede, camera noastră era deja pregătită, astfel că am primit cardul în câteva secunde. Fiecare turn are câte 4 lifturi, spațioase și moderne.
Noi am urcat cu unul din ele până la et. 22.
CAMERA 32207
Am intrat in cameră și prima dată am remarcat holul mare și lung, cu spațiu de depozitare pe laterale (cam mic, cei drept). Mi-ar fi plăcut și o oglindă acolo, chiar nu înțeleg de ce nu au amenajat...
Urma camera de dormit cu un pat uriaș, două fotolii moderne și confortabile cu o măsuță fantezistă între ele, pe jos mocheta, noptiere mari de o parte și alta a patului, cu veioze elegante.
Suprafata camerei este de aproximativ 40 m, decorată în tonuri calde și moderne, cu mobilier rafinat, balcon cu vedere spre mare și stațiune, baie spațioasă cu duș walk in. Totuși, deși frumoasă și modernă, baia avea o singură chiuvetă și era mai mică decât cele de la Rixos Premium Magawis Egipt și Rixos Premium Marina Abu Dhabi, ultimele la care am fost din lanțul Rixos.
Camera mai dispune de aer condiționat, TV cu ecran plat minibar, etc. Mi-a plăcut patul cu saltea confortabilă, lenjeria și prosoapele noi, pufoase, consumabilele de calitate etc.
Minibarul din camera era plin cu: Băuturi carbogazoase:2 doze Coca-Cola 2 doze Sprite2 doze Schweppes Gold Pineapple2 sticle Schweppes Club Soda
Sucuri:2 cutii Juhayna Mango (235 ml) Apă:2 sticle mari Nestlé Pure Life (0.6 L fiecare)
Bere:2 cutii de Heineken de 330 ml. Am avut UAI.
Pentru că era trecut de ora 23.00, nu am mai căutat să servim cina la vreun restaurant (deși restaurantul din turnul nostru, Veranda era deschis, preferând să ne plimbăm puțin pe alei în sunetul liniștit al valurilor mării, peste care se revărsa suav o muzică ambientală. Atmosfera era foarte plăcută, vântul adia ușor, multă lume la bar pe terase. Nu era foarte cald, în jur de 22 de grade.
A doua zi dimineață am ieșit pe balcon să admirăm peisajul minunat cu vedere spre case rezidențiale și o lagună ce despărțea promenada de câteva turnuri zgârie nori stil Dubai. Aveam și o vedere spre marea turcoaz pe lateral. Balconul este foarte îngust, de-abia încap două scaune cu o măsuță.
DESPRE MÂNCARE ȘI BĂUTURI
In continuare am luat micul dejun la restaurantul Veranda, cel mai aproape de noi, un restaurant elegant, modern, luminos și aerisit.
Acesta are mai multe stații: Continentală cu croissante, pâine prăjită, brânzeturi, mezeluri, cereale și iaurturi etc.
Secțiunea caldă cu ouă preparate în diverse moduri, omlete, bacon, cârnați și legume gătite.
Secțiune mediteraneană cu salate proaspete, măsline, hummus, somon fume și diverse tipuri de pâine. Secțiune orientală cu feluri tradiționale egiptene, precum ful medames și falafel.
Secțiune de băuturi cu cafele, ceaiuri, sucuri naturale și apă.
Programul de funcționare al restaurantului este: mic dejun: 6.30- 10.30, prânz 12.30-15.00 și cină 19.00-22.30.
După ce ne-am umplut burțile, am pornit intr-o scurtă explorare a resortului pentru că vroiam să mai vedem ce alte restaurante mai sunt și ce servesc.
Astfel am descoperit cu mare bucurie, pentru că și aici se păstrează tradiția, următoarele restaurante:Lalezar (turcesc): 18.00 - 20.30Mangal (grill în grădină): 18:00–20:30, Mykonos (grecesc): 18:00–20:30, Sakura (asiatic): 19:00–21:30, Sapori (italian): 19:00–21:30, Salt (pește): 19:00–21:30, toate cu rezervare in prealabil la Guest Relations.
Baruri și gustări (inclus în Ultra All Inclusive): Zodiac Bar (Lobby T1): 07:00–00:00 Piano Bar (T2): 24/7 Stanley Pool Bar: 09:00–17:00 Beach Bar: 10:00–19:00 Lounge 24/7 Înghețată la Movenpick: 12:00–17:00.19:00–23:00.
Aceeași înghețată, foarte bună, se servește și la Snack barul de la una din piscine.
Pentru copii am descoperit Kids Club, un spațiu frumos amenajat, pentru activități creative, jocuri educative și o piscină cu adâncime redusă și program de animație. 10:00–13:00,15:00–16:00,21:30–23:00
Loc de joacă:lângă piscina Stanley, deschis între 09:00–apus.
Pentru adulți am descoperit 3 piscine exterioare, cu apă dulce neincalzită și o piscină interioară, cu apă caldă. Sezlongurile, umbrelele și prosoapele de plajă sunt gratuite.
Mi-au plăcut prosoapele de plajă noi, pufoase și foarte lungi.
Mai există o zonă de spațiu verde cu șezlonguri, unde de-abia am găsit locuri după ora 16.00, plaja fiind complet ocupată.
Punctul forte al hotelului îl reprezintă cred, plaja lungă de 600 m, cu nisip fin, aproape alb și marea turcoaz ca în Maldive! În prima zi m-am bucurat mai multe ore de odihnă pe șezlong, cu bălaceală în marea albastră turcoaz, atât de clară și limpede, bucurându-mă de soare și aerul curat, savurând din când în când câte o băutură răcoritoare sau cu alcool servite direct la sezlong de către personalul de la Beach Bar.
La prânz am servit masa la restaurantul Turguoise.
Bufetul este bogat și variat, cu preparate internaționale și locale, incluzând:
Aperitive reci și calde, cum ar fi salate proaspete, tartar de pește, mezeluri fine și specialități de legume, sushi. Feluri principale diverse, precum fripturi de vită, miel și pui, pește proaspăt preparat, somon, fructe de mare, mâncăruri tradiționale egiptene și mediteraneene.
Garnituri variate, de la orez aromat și legume la grătar, până la cartofi preparați în stiluri diferite.
Deserturi rafinate, inclusiv prăjituri, baclava, torturi, fructe proaspete și dulciuri locale.
Și să nu uit de selecția bogată de vinuri și băuturi alcoolice precum Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rose și BereStella, Heineken, Budweiser la sticlă. Am găsit sucuri fresh deportocale, lămâie (limonadă naturală), pepene verde, mango, ananas, rodie, guava. Tot ce am servit a fost gustos, și mi-a plăcut și atmosfera creată de muzică live a unui violonist.
Acest restaurant se află în incinta turnurilor 1 și 2, în apropiere de recepția principală care este grandioasă și care te întâmpină cu prăjituri și băuturi de bun sosit, dar și cu muzică live instrumentală.
În aceeași zi, în prima parte, ne-am întâlnit și cu ghidul hotelier, egiptean vorbitor de limbă română, care ne-a oferit diverse informații invlusiv despre excursii opționale.
Iată câteva: 1. Excursie cu barca – aventură și relaxare pe apă
Durată: 4 ore.
Ce include: Opriri pentru înot și snorkeling în ape limpezi• Croazieră de-a lungul coastei mediteraneene• Plimbare cu banana sau colac (activități acvatice distractive) • Gustări și băuturi răcoritoare incluse• Prânz tip bufet pe vas. Preț: 50 euro de persoană.
2. Excursie la Cairo – istorie, cultură și piramide
Distanță: 263 km (~3 ore) Program: 06:00 – 19:00
Ce include:• Vizitarea Piramidelor din Giza și a Sfinxului• Muzeul Egiptean (artefacte celebre, inclusiv masca lui Tutankhamon) • Prânz tradițional egiptean la restaurant local• Vizită la atelier de papirus și parfumerie egipteană. Preț: 100 euro de persoană.
3. Excursie la Alexandria – comoara mediteraneană
Distanță: 114 km (~1h 25min) Program: 07:00 – ~17:00
Ce include:• Grădinile și Palatul Montazah (rezidență regală de vară) • Catacombele din Kom El Shoqafa• Biblioteca Alexandriei• Citadela Qaitbay (construită pe locul vechiului Far) • Prânz mediteranean cu fructe de mare la restaurantul Branzino
Preț 100 euro de persoană.
Noi am cumpărat excursia la Alexandria, planificată pentru ziua de marți.
In afară de excursii, pentru următoarele zile îmi doresc să stau alternativ și la mare și la piscină, în funcție de momentul zilei. Sper să găsesc locuri, sunt foarte mulți turiști români, ucraineni, arabi și polonezi. Mi-am luat două cărți cu mine, nu știu cât voi reuși să citesc, dar îmi place nespus de mult, atunci când cântă muzica se oprește și e liniște, să-mi arunc privirea pe paginile scrise cu firul lor de poveste, apoi pe albastrul cerului și orizontul mării cu valuri înspumate la țărm.
Dar mă pot bucura și de activitățile de divertisment oferite de hotel cum ar fi petreceri la piscină, muzică live și DJ, activități sportive precum volei pe plajă, yoga, pilates și aqua fitness, iar seara după ora 21.30, concerte live, spectacole tematice de dans, acrobații și show-uri de lumini.
Poate voi face și niște cumpărături. Am observat în incinta hotelului mai multe buticuri cu articole de plajă, haine, suveniruri, produse de îngrijire personală, etc.
Mai există și alternativa de a merge la O Mall Al-Alamein in care se poate intra direct din grădina hotelului .
Este un centru comercial modern, care am văzut de acasă că are magazine diverse cu branduri internaționale și locale de modă, cosmetice, electronice etc plus restaurante și cafenele, zona de divertisment , cinematograf, bancă, farmacie, saloane de înfrumusețare și altele.
Impresia generală despre hotel până acum este grozavă, dar aștept zilele următoare să văd ce mai urmează și voi reveni cu detalii.
Până atunci, alegeri inspirate să aveți și multă sănătate!
UPDATE:
Piscina infinity de la Beach Bar are apa caldă.
Dimensiuni 1,40 m pe o parte a podului și 1,20 m pe cealaltă parte.
Trimis de elenaadina in 08.06.25 22:26:30
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Asia, Africa, America de Sud, Oceanul Indian
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 30.85563175 N, 28.95204568 E - neconfirmate încă
Văd că sunteți încă acolo (sau în zonă). Deşi uneori nu publicăm impresiile scrise 'live' din sejur, în cazul de faţă vom face o excepţie. Unii cititori pot dori să vă contacteze, cât sunteţi încă acolo, pentru posibile întrebări / răspunsuri — în direct, de la 'faţa locului'.
Completări, ajustări (inclusiv în privinţa notelor şi calificativelor acordate) — pot fi aduse prin rubrica ecouri, la finalul sejurului.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Mutat în rubrica 'Rixos Premium Alamein Resort, NEW ALAMEIN' (nou-creată pe sait)
[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]
_
Oauu... mii de multumiri ptr review. Avem si noi rezervare din 6 septembrie si de-abia asteptam primele impresii
@Deborah77:
Mulțumesc pentru ecou!
O să vă placă aici!
Atenție la ocuparea sezlongurilor:
Sunt foarte mulți turiști.
În intervalul 07.30 - 10.00 încă se găsesc libere, dar după ora 10.00, foarte greu.
Personalul de la prosoape își începe activitatea de la ora 08.00.
Dacă mai doriți informații suplimentare, eu sunt încă aici. 😊
@elenaadina: Ma bucur ca articolul a fost aprobat. Chiar daca nu am in plan anul acesta locatia, pe viitor e de trecut in agenda.
Referitor la partea cu istoria locurilor, batalile de la Al Alamein au fost decisive pentru alungarea Axei din nordul Africii. Italia si-a luat adio de la suprematia in Mefiterana, iar Hitler a pierdut ocazia sa avanseze spre Suez si implicit spre Indii.
Felicitari pentru articol si Vacanta minunata in continuare!
@elenaadina: câte grade are marea acum? Dar temperatura aerului cum e? Sunt turiști ruși?
@elenaadina: Frumoasă vacanță ați avut! Condiții excelente, ați fost inspirați pentru că ați optat pentru acest hotel nou, rebranduit!
Se pot vedea și piramidele într-o excursie opțională mai ușor de realizat, mă refer la timp.
Timp frumos și relaxare la maxim!
@aurel34:
Temperatura aerului: 28 de grade.
Noaptea scade la 23,22 de grade.
Marea: 24 dimineața, 26 după amiaza.
Fiind la Mediterană și in nordul Egiptului, este mai rece, dar pentru noi, este perfect!
Ne simțim vioi, deobicei temperatura peste 30 de grade, combinată cu mancare multă și alcool ne obosește.
Pot fi turiști ruși, dar pot fi și ucraineni, nu-mi dau seama după accent.
În rest sunt mulți arabi, posibil egipteni.
Câțiva poloni, nu am auzit germani, englezi, francezi, italieni, care de obicei sunt în Hurghada și Sharm El Sheikh.
@ovidiuyepi:
Mulțumesc frumos pentru ecou, aprecieri și urări!
Și pentru completările la această parte de istorie mai puțin cunoscută!
Chiar nu mai știu dacă în generală am învățat sau nu despre acest capitol important din istorie, iar dacă nu aș fi venit aici, șansele de a le afla erau minime.
Așa că... alegerea acestei destinații a fost mai mult decât inspirată!
Vacanțe frumoase vă doresc și multă sănătate!
@elenaadina: ideal. Va doresc relaxare totala si cronici ghid, ca de obicei.
@mprofeanu:
Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și urări!
Când am ales 14 zile ne-am gândit și la o excursie în Cairo, cu gândul de a vizita și noul Muzeu de egiptologie, dar ulterior am aflat că se deschide din iulie.
Așa că amânăm pentru altă dată.
Piramidele și Sfinxul le-am mai văzut.
Ce-i drept, a trecut ceva timp și cred ca de atunci s-a mai așternut ceva praf... 😅
Vacanțe frumoase vă doresc și multă sănătate! 😘
@aurel34:
Mulțumesc frumos!
Toate cele bune! 😊
@elenaadina:
Felicitări pentru alegerea inspirată!
De fapt, orice Rixos ai alege, mergi la sigur că nu vei da greş
”Despre acest nou hotel din lanțul Rixos am aflat la începutul lunii aprilie, datorită publicității unui anumit tour operator cu privire la lansarea noului charter Otopeni-El Alamein din iunie 2025.
Ochisem acest hotel încă din cursul anului 2024, fiind intens promovat în toate celelalte hoteluri Rixos din Egipt.
Rămânea doar problema zborului până acolo, cea mai accesibilă variantă la acel moment fiind prin Cairo, urmată de un transfer lung şi obositor, dar s-a rezolvat şi asta în primăvară prin introducerea charterelor pe El Alamein.
”Noi am optat de acasă pentru E Viza, (viză electronică, 25 Usd), așa că nu am mai pierdut timpul cu cumpărarea în aeroport, dar tot a trebuit să completăm acele formulare clasice obligatorii de intrare în Egipt, pe care le lași la control pașapoarte.
Nu ţi-a folosit prea mult economia de timp, deoarece autocarul oricum nu pleca până nu ajungea şi ultimul turist
”De aici până la hotel a urmat un transfer cu autocarul în jur de 50 de minute pe o distanță de circa 30 de km.
Am studiat mult şi hotelul şi conceptul şi distanţele şi te asigur că transferul a fost cel puţin dublu ca distanţă, de peste 60 kilometri.
”Acum nu știu câți din avion au optat pentru hotelul nostru, dar autocarul in care ne-am suit era plin cu turiști toți la Rixos.
La cât de promovat a fost noul Rixos, nici nu mă mir.
În plus, în ultimii ani românii au prins tot mai mult gustul luxului şi răsfăţului şi au înţeles că doar câteva sute de euro plătite în plus pot face diferenţa dintre o vacanţă banală şi una de vis.
La fel ca anul trecut pe Costa Blanca şi acum am cochetat cu ideea rezervării primului zbor de zilele trecute, însă am ales altceva, mi-am devansat puţin concediul pentru rezolvarea unor probleme şi... iar nu ne-am întâlnit Dar poate ajungem şi noi prin septembrie
Vacanţă plăcută în continuare!
PS: Ce tip de cameră aveţi?
@nicole33:
Mulțumesc pentru vizită și ecou!
Te simt un pic invidioasă, dar înțeleg de ce! 😅
Așa ne-a pus doar o ștampilă pe o pagină deja ocupată cu alte ștampile.
Da, a trebuit să așteptăm in autocar, dar eram deja obosiți și nici nu am bagat de seamă când a trecut timpul.
Cât despre transferul la hotel, ghidul ne-a spus că sunt 30 km și vom face cam 30-40 de minute, dar pe ceas am făcut 50.
M-am uitat în aeroport în Otopeni după tine, mă gândeam că la publicitatea făcută nu avea cum să-ți scape oferta cu prețul bun de la inaugurare, apoi m-am gândit că poate ai concediu în altă perioadă și nu poți veni.
Chiar ne vedeam împreună la micul dejun delectându-ne cu niște somon fume și un pahar de Proseco! 😊
Deh... rămâne pe altă dată!
Am ales deluxe room, ca să fim siguri că avem balcon.
Privind din mare hotelul și următoarele turnuri în construcție, nu am senzația că mă aflu în Egipt, mai degrabă în Abu Dhabi sau Dubai, dar undeva mai pe la periferie.
Și în Abu Dhabi nisipul și culoarea mării se apropiau de cele de aici, oricum Egiptul se dezvoltă puternic.
Bulevardul care trece prin spatele hotelului are câte 5 benzi pe sens.
Vacanță frumoasă acolo unde ai ales!
Sunt convinsă că e ceva de calitate!
@elenaadina:
”Te simt un pic invidioasă, dar înțeleg de ce!
Invidie nu este chiar deloc. Doar puţin mai multă nostalgie. Mi-e dor de Egipt şi de răsfăţul de la Rixos, chiar dacă anul trecut am petrecut patru săptămâni la hoteluri din acest lanţ şi am zis să luăm totuşi o pauză.
Aveam în plan acest hotel, chiar cu o săptămână mai devreme, iniţial apărând un zbor în 31 mai sau 1 iunie, dar care a dispărut la fel de repede cum a apărut de pe saitul touroperatorului şi apoi de pe agenţii.
Îmi doresc să aibă succes şi turişti suficient de mulţi încât să renteze charterul şi să-l ţină măcar până în septembrie când mai am eu concediu.
”Mă bucur că am optat pentru E Viza, ideea de la care am plecat a fost să nu ne mai ocupe o pagină cu viza în pașaport (în ritmul în care călătorim terminăm paginile în 3 ani). Așa ne-a pus doar o ștampilă pe o pagină deja ocupată cu alte ștampile.
Nu-i rea ideea! Cam aşa am gândit şi eu în ianuarie când am plecat în Antalya cu cartea de identitate tot ca să mai economisesc o filă de paşaport
@elenaadina:
”Am ales deluxe room, ca să fim siguri că avem balcon.
Bănuiam. Şi eu tot deluxe aş fi ales tot din cauză de balcon, dar m-ai derutat cu acel hol lung de la intrare pe care nu-l remarcasem în fotografii decât la studiouri.
Cristi mi-a zis că sunt şi studiouri cu balcon, dar eu nu aş risca.
”Vederea din balcon e frumoasă, dar balconul este dintre cele mai mici pe care le-am avut până acum.
Nu contează mărimea. Pentru mine important este să existe şi dacă încape un scaun şi o măsuţă este deajuns
”Bulevardul care trece prin spatele hotelului are câte 5 benzi pe sens.
Hmmm... sună tare bine. Doar aşa poate m-aş încumeta să închiriez şi eu maşină şi să conduc prin Egipt. Măcar până la Alexandria
”Vacanță frumoasă acolo unde ai ales!
Sunt convinsă că e ceva de calitate!
Vacanţa a fost la mijloc de mai. A fost OK una peste alta, dar, clar, NU este genul meu. Am renunţat la luxul resorturilor de cinci stele UAI pentru a-i îndeplini soţului meu o dorinţă mai veche şi pentru a-mi satisface şi eu curiozitatea. Se potrivea binişor cu concediul meu, preţul a fost excelent, aşa că am făcut-o şi pe asta, dar nu cred că voi repeta prea curând experienţa.