BUN
Relax Hotel Casa Voyageurs, o cazare bună în Casablanca
A doua cazare din plimbarea făcută în această lună în Maroc a fost la Relax Hotel Casa Voyageurs în Casablanca. O să scriu câte ceva despre acest mare oraș.
Casablanca
Fondat de berberi în secolul 7 î. Hr., port fenician și roman mai apoi, oraș mare și prosper sub numele Anfa în Regatul Berber din secolul 8 d. Hr., arabizat în secolul 12, devenit Casa Blanca sub influența spaniolă, colonizat de francezi la începutul secolului 20 sub numele Casablanca, astăzi, cu peste 3.000.000 de locuitori, este cel mai mare oraș din Maroc și un important centru financiar și comercial. „Casa” cum îi zic localnicii este mai mult decât alte locuri din Maroc scena contrastelor. Aici tradiționalul coexistă cu modernul și sărăcia cu luxul.
Este o destinație turistică populară, vizitată anual de 2 – 3 milioane de turiști, un oraș fascinant prin combinația sa de arhitectură modernă și tradițională, un oraș dinamic cu numeroase atracții turistice, Marea Moschee Hassan II, Medina Veche, Cartierul Habous dar și cu o viață de noapte vibrantă, cu numeroase restaurante, baruri și cluburi.
De la Marrakech în Casablanca la Relax Hotel Casa Voyageurs
Am mers cu un taxi de la Riad Malfa, cazarea noastră, la Gare de Marrakech, circa 5 kilometri, 70 Dh, circa 7 euro, nu am negociat, unde am ajuns puțin după 9, trenul spre Casablanca pleca la 9:50.
Gară mare, cu 8 linii, are Internet neparolat și Centru de informare transport feroviar, nu are Sală de bagaje, nici Sală de așteptare, are puține scaune și multe restaurante, iar accesul pe peron se face cu 30 de minute înainte de plecarea trenului.
Am cumpărat bilete de la casa de bilete, 16 euro (160 Dh) de persoană, biletele luate de pe site erau mai scumpe cu cel puțin 5 euro, nu era coadă dar se puteau cumpăra și de la automatul de bilete.
Trenul a plecat la timp și a ajuns în Gare Casa Voyageurs din Casablanca la 12:28, conform programului. În gară am cumpărat bilete pentru a doua zi spre Meknes, 135 Dh de persoană. De aici am mers pe jos circa 8 minute până la Relax Hotel unde aveam făcută rezervarea. Am lăsat Documentele pentru Check-in la Recepție și Bagajele la Depozitul de bagaje și am plecat la plimbare prin oraș.
Relax Casa Voyageurs Casablanca este un hotel de 3* situat în Bulevardul Ibn Tachfine, are site myrelaxhotels.com/fr/our- ... a/casa-voyageur. Pe Booking este apreciat cu 8,7 din peste 3800 de evaluari, personalul fiind apreciat cel mai mult, facilitățile și curățenia.
Principalele obiective turistice nu sunt foarte aproape de hotel, cea mai depărtată, Rick’s Café, se află la circa 4 kilometri, cea mai apropiată Mahkama of Pacha la 2,5 kilometri, dar împreună cu celelalte, Cartierul Habous, Parcul Ligii Arabe, Piața Națiunilor Unite, Medina se pot face într-un traseu de circa 7 kilometri. La întoarcere am luat taxiul cu negociere dură și tot mai cerea bani. Marea Moschee Hassan II aflată la 5 kilometri am văzut-o separat a doua zi la ora 9, prima oră de vizitare. Gara Casa Voyageurs se află la circa 500 de metri, mers lejer.
Acest hotel face corp comun cu Tachfine Center, mare centru comercial, avea și Supermarket Marjane deschis de curând.
Facilitățile oferite
Hotelul are 94 de camere, de tip Cameră dublă cu un pat dublu, Cameră twin cu două paturi de o persoană, Cameră de familie cu două paturi de o persoană și un pat dublu și Suită Junior cu un pat dublu și o canapea extensibilă.
Check-inul se poate face între orele 14 și 22, noi am ajuns pe la 13 și nu l-am putut face, iar check-outul între orele 7 și 12, recepția este deschisă permanent. Este oferit Micul dejun.
Modalitatea de plată, anularea sau plata în avans se stabilesc la efectuarea rezervării, la Hotel plata se poate face numerar sau cu carduri. Hotelul nu asigură Parcare.
Wi-Fi a funcționat foarte bine atât în cameră cât și în stradă. Am avut aer condiționat cu care am încălzit camera, am avut televizor, frigider, telefon și seif, nefolosite de noi. Nu sunt disponibile pătuțuri pentru copii, dar, la cerere, se asigură contra cost și funcție de disponibilități pături suplimentare.
Animalele de companie nu sunt acceptate, fumatul nu este permis, personalul cu care am interacționat vorbea franceza și engleza și a fost foarte amabil. Hotelul nu asigură transferul la Aeroport, dar poate comanda un taxi cu un cost de circa 30 euro.
Camera
Am avut rezervată pentru o noapte Camera 304, Cameră dublă cu un pat mare pentru care am plătit 64 de euro incluzând taxa de oraș și micul dejun.
Camera are circa 27 de metri pătrați și are toate cele de trebuință: un pat mare și comod, bun pentru odihnă, cu două noptiere, veioze, o măsuță și un fotoliu pentru cafeaua de dimineață. Nu are șifonier ci doar un dulap deschis, cu rafturi. Mi-a plăcut camera, deconectantă, odihnitoare. O ușă încuiată face legătura cu una din camerele vecine. Pe o masă bună pentru orice am găsit Fierbător de apă și doar o sticlă de apă, nu și ceai, cafea sau altceva. Aerul condiționat a funcționat bine încălzind suficient camera.
Baia are cele necesare unei bune funcționalități, duș cu cabină, uscător de păr iar ca articole de igienă personală șampon și săpun lichid. Am avut prosoape mari, albe care și-au îndeplinit rolul. Este mare, simplă, plăcută, curată, bine întreținută.
Micul dejun se servește între orele 7 și 10:30 sub formă de bufet în sala de lângă Recepție și a constat din ouă ochiuri sau omletă împreună cu unt, brânză, cașcaval, salamuri și diferite gemuri. Am avut fructe și salată de fructe, clătite și pandișpan, lapte, sucuri, ceai și cafea. A fost bun și suficient. Mi-a plăcut mai mult cel din riad, este altceva.
Concluzii
A fost o cazare liniștită pentru noi, camera nefiind la stradă dar și cele spre stradă păreau liniștite, bună pentru tranzit prin Casablanca fiind în apropierera gării, este unul din motivele pentru care am ales-o eu. Este lângă un centru comercial cu de toate, inclusiv posibilități de a servi masa. Fiind mai departe de principalele obiective turistice ale orașului este mai puțin comodă pentru cei ce stau mai mult în Casablanca. Lângă hotel este stație de autobuz ce merge la Moscheea Hasan II sau în alte locuri centrale, inclusiv lângă Piața Națiunilor dar și stație de taxiuri. Recomand această cazare din Casablanca. Mergeți acolo și nu veți regreta!
Trimis de mprofeanu in 23.11.24 18:14:37
- A fost prima sa vizită/vacanță în MAROC
- Alte destinații turistice prin care a fost: Emiratele Arabe Unite, Qatar, China, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Singapore, Iordania, Israel, Iran, Turcia, Armenia, Georgia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Bulgaria, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Italia, Spania, Germania, Franța, Belgia, Portugalia, Sardinia, Sicilia, Cehia, Ungaria, Tenerife, Azore, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Elveția, Ungaria, Cehia, Rusia, Brazilia, Argentina, Uruguay, Tunisia
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 33.58641954 N, -7.59219829 W - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Relax Hotel Casa Voyageurs, CASABLANCA" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”