GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru aniversarea nuntii noastre am ales o locatie apropiata de tara, unde sa imbin o scurta vizita asupra unor locuri noi cu petrecerea unui timp de calitate in doi. Hotelul castigator a fost Regina Maria Spa Hotel din Balcic care se distinge de celelalte hoteluri din statiune prin locatie, arhitectura, facilitati, servicii si personal. Am sa le iau pe rand si o sa incerc o descriere cat mai detaliata cu informatii utile unui viitor calator spre meleaguri bulgaresti.
Locatia: la capatul dinspre Albena al falezei din Balcic. Toate camerele au balcon si vedere frontala spre mare, panorama de la balconul camerei cuprinzand: ponton, terasa restaurantului, faleza, parcarea, tradafirii, marea si orizontul. O vedere superba care merita toti banii platiti in plus. In partea stanga a hotelului se afla castelul Reginei Maria si gradina botanica, care are o intrare la cateva zeci de metri de intrarea in hotel.
Arhitectura: moderna, se incadreaza in peisaj, hotelul are numai cateva etaje, si faptul ca se afla in apropierea castelului Reginei Maria ajuta la pastrarea unei arhitecturi decente. Camerele sunt suficiente ca dimensiuni, decorate cu mult bun gust, culori deschise predominand albul, TV plat cu 2 posturi romanesti: Nasul si Etno, parca. Multe posturi de desene animate, canale tip Discovery, cateva de muzica. Camera are si un minifrigider, iar pe jos este o mocheta foarte groasa si pufoasa. Baia contine pe langa obiectele bine cunoscute la un hotel de 4 stele si: pieptene, casete de demachiat, trusa de barbierit (aparat si crema), periute si pasta de dinti sigilate. Usa baii este de sticla inchisa la culoare, cada este de fapt un spatiu delimitat de restul baii printr-o mica margine la nivelul podelei iar mai sus printr-un geam transparent. Din nou, un design placut, aerisit.
Facilitati si cazare: hotelul dispune de parcare (in jur de 20 locuri dispuse inainte si dupa hotel), spa, piscina interioara, piscina exterioara, ponton cu sezlonguri, coborare la mare prin intermediul unei scari. Toate sunt incluse in pretul camerei. Piscina interioara nu are dimensiuni uriase, insa nu e nici cat o cada. Se poate inota putin, dar nu daca faci sport de performanta. Piscina exterioara (nu era umpluta inca) arata imbietor, cu multe sezlonguri si cu barul de la piscina situat in mijlocul ei. Cateva scaune din beton in piscina in jurul barului completau un peisaj care cred ca ar arata minunat in sezon. Hotelul nu are foarte multe camere, asa ca nu cred sa fie foarte aglomerat vara. Si in plus e ceva mai scump decat restul hotelurilor, astfel ca un pic se selecteaza clientela. Cu acelasi pret platit pentru cazare si mic dejun, puteai gasi ceva decent, poate si langa mare, cu all inclusive. Insa nu cu atatea facilitati si atentie la detalii. Si poate nu cu panorama superba. Internetul a functionat bine spre foarte bine. Nu excelent, drept pentru care cred ca in sezon lucrurile nu vor sta la fel.
Servicii si personal: Excelente: incepand cu sampania de la sosire, continuand cu permanentul zambet si salut atunci cand te vedeau de o suta de ori pe zi, si terminand cu speranta de revedere de la sfarsit. Ospatari decenti care vorbeau bine limba romana, curati si binevoitori. Cameriste dragute, receptionere placute, oameni calzi. Atat la restaurantul hotelului cat si la terasele din statiune limba romana e aproape oficiala iar plata in lei este fireasca. De preferat numerarul a se schimba in leva ca rotunjirea se face in favoarea lor.
Masa: Noi am servit doar micul dejun. Au un stil diferit in privinta asta. Iti prezinta 4-5 variante de meniuri la care poti adauga suplimentar (dar fara cost) alte produse dintr-o listuta de mai jos. Mancarea este suficienta, noua chiar ne-a placut mai mult ideea de a fi serviti, decat vestitul bufet suedez. Va garantez ca in ceea ce priveste cantitatile si calitatea acestea vor fi arhisuficiente si acopera cam toate gusturile. Spre exemplu, noi am cerut un anumit meniu care continea oua ochiuri, insa am solicitat inlocuirea lor cu omleta. Am primit si ochiuri si omleta...Ca bauturi poti alege din: ceai, suc, apa,cafea. Se pot alege 2 bauturi din cele 4 pentru fiecare persoana.In rest, surprinzator preturile sunt mai mici la restaurantul acestui hotel decat preturile de la terasele din statiune.
Noi am ales drumul prin Vama Veche, buvigneta s-a scumpit un pic: 20 leva pentru 7 zile. Drumul a fost liber, am facut in jur de 4 ore si jumatate. La care se adauga o vizita la Cap Kaliakra despre care s-a vorbit si scris atat de mult ca nu as vrea sa fac un review separat. Recomand vizitarea acestui obiectiv, care ar fi ideal de programat in afara sezonului pentru evitarea aglomeratiei. Si e important sa incercati sa cititi cateva ceva despre el inainte pentru a putea sa intelegeti mai bine la ce a fost utilizat in trecut. Altfel vi se vor parea niste ruine. O incercare timida de a face turism din cateva ramasite de monezi, vase si tacamuri din timpuri demult apuse. Peisajul diferit si atmosfera de vacanta adauga un pic de interes vizitei.
Statiunea Balcic se defineste in primul rand prin existenta gradinii botanice cu o colectie impresionanta de cactusi de toate tipurile si gradini divers aranjate numai bune de fotografiat. Cascada este principala atractie, dar mai sunt multe alte puncte de interes. O recomand cu toata increderea vizita ocupandu-va circa 2 ore, cu tot cu cititul placutelor lamuritoare care contin inclusiv pozele Reginei in diverse locatii.
S-a discutat mult despre plaja. Intr-adevar statiunea are acest punct slab. Exista acea plaja “La silozuri” care mie mi s-a parut deprimanta, urata si vizitata si de oameni mai putin de incredere. Este o plaja foooarte publica. Iar imaginea pe care o vezi stand pe aceasta portiune de nisip este si mai infioratoare, fiind situata langa un miniport strajuit de un zid foarte gri, care parca delimiteaza partea frumoasa a falezei din Balcic fata de cea urata. Mai exista o plaja in fata restaurantului Tanino, care este privata. Dar este foarte mica si cred ca trebuie sa o folosesti cu programare… Langa acest restaurant este si o piscina exterioara cu sezlonguri care poate fi o varianta pentru cei care chiar nu se pot deplasa la Albena pentru plaja. Restaurantul Tanino il recomand suta la suta si voi scrie un review separat despre el pentru ca merita. Mai exista diverse mici portiuni de zone cu nisip, despartite de mare prin faleza, iar pentru intrarea in apa poti folosi cateva scari special amenajate. Greu de intrat in apa, insa atunci cand soarele te toropeste, cred ca scarile acelea ti se par un dar ceresc. La hotelul nostru, am folosit aceste scari pentru a intra in apa (da, am intrat in apa pe 20 Mai si apa cred ca avea in jur de 20-21 grade), iar supriza a fost ca in dreptul ultimei trepte am simtit direct nisipul sub picioare, astfel ca pot intra si copiii. Nu stiu insa cum se prezinta restul de scari existente de a lungul intregii faleze.
Inchei spunandu-va ca statiunea merita vizitata fiind atat de aproape de Romania (60 km de granita), chiar poti petrece 2-3 zile acolo, si in mod cert cazarea la Hotelul Reginei Maria ar dubla placerea de a vizita un oras unde respiri si simti parfum romanesc chiar si in briza marii.
Trimis de adynutza26 in 25.05.16 17:31:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Albena, Sunny Beach, Nessebar, Nisipuri, Obzor,
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adynutza26); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.40238240 N, 28.14478910 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@adynutza26 - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster26 - As vrea, insa de la un timp nu mai pot deschide hartile. Ma ajutati cu un sfat tehnic?
@adynutza26 - Link-ul este funcțional 100%. Problema e la tine, din păcate nu prea avem cum să ne dăm seama.
Ori ai un plugin care blochează afișarea, ori este de la browser. Încearcă să folosești și alt browser.
@webmaster26 - e ok localizarea. Am reusit cu Chrome-ul.
@adynutza26 -
”Noi am ales drumul prin Vama Veche, buvigneta s-a scumpit un pic: 20 leva pentru 7 zile.
Din ceea ce spui, reiese nu că "s-a scumpit un pic", ci că practic s-ar fi dublat, ceea ce este greu de crezut.
Ştiam că s-a scumpit vigneta bulgărească, dar 20 de leva pe 7 zile mi se pare totuşi cam mult.
De unde ai achiziţionat-o la acest preţ?
@nicole33: Acum trei zile am cumparat vigneta in Ruse cu 15 leva de la chioșcul de pe dreapta, imediat după vamă bulgareasca. Daca o luam cu cardul de la un Peco ma costa mai putin. Am inteles ca acum costa 7 euro (aproximativ 14 leva).
@nicole33 - Si mie mi s-a parut extrem de scump, mai ales ca am gasit in torpedou si bonul de anul trecut de 10 leva. Eu am cumparat vigneta chiar din vama, de la ghiseul vamii!!! Am intrat atunci un pic pe net sa vad daca ma pacalesc, am vazut ca cineva scria ca s-a scumpit si am zis ca asta e... sper sa ma fi inselat eu si restul sa plateasca mai putin. Dar 20 de leva m-au descurajat in a face prea multe vizite viitoare pe litoralul lor.
@visgiulia - mda, se pare ca sunt tarife diferite poate si in functie de locatia vamii... Va vedea fiecare atunci cand intra pe taram bulgaresc.
@adynutza26 -
”mda, se pare ca sunt tarife diferite poate si in functie de locatia vamii...
Cu siguranţă tariful oficial este unic, indiferent de punctul de trecere vamală folosit.
Pe mine mă interesa mai puţin cât ai plătit efectiv pe vignetă, aici alegerea aparţinându-ţi în totalitate, cât mă interesa suma trecută pe bonul/chitanţa primită.
@traian. leuca -
Mulţumesc pentru confirmarea informaţiei pe care o aveam deja din mai multe surse. Sâmbăta cealaltă voi verifica şi eu personal noul preţ al vignetei bulgăreşti.
@adynutza26 -
Buna ziua,
Am rezervat un sejur de 7 nopti la Hotel Regina Maria si nu reusesc sa ma informez foarte clar daca am plaja cu nisip in jurul hotelului.
Va rog sa-mi spuneti am plaja cu nisip, la mare (nu pontan, nu piscina) in imediata apropire a hotelului.
Va multumesc.
@maria123 -
”am plaja cu nisip, la mare (nu pontan, nu piscina) in imediata apropire a hotelului
în Balcic mai greu cu plajele cu nisip.
Uite aici ce ai EXACT în fața hotelului: numai bolovani!
Ceva mai departe, chiar în dreptul castelului, e o mică plajă cu nisip, dar în mare sunt tot stânci.
Plajă mai generoasă și cu nisip inclusiv în apă e tocami în celălalt capăt al Balcicului - aici.
@Dragos - Multumesc mult. Informatiile imi sunt de un real folos.
@maria123 - Din pacate, hotelul nu are plaja, insa are iesire la mare.
As updata un pic poza transmisa de Dragos adaugand totusi un ponton de toata frumusetea amenajat pentru intrarea in apa (vezi P04 din reviewul meu), care este prevazut de altfel si cu sezlonguri si un gard protector spre mare.Intrarea in apa este foarte lina cu nisip, amenajata probabil artificial.
Dar hotelul dispune de piscina exterioara, cu sezlonguri amenajate in jurul ei, bar in piscina, precum si piscina interioara.
E adevarat ca exista o zona cu nisip in apropiere, chiar la picioarele castelului Reginei Maria dar care este despartita de mare printr-o alee, gen faleza pe care lumea si masinile se plimba nestingherite.
Datorita locatiei retrase, facilitatilor de care dispune, a personalului si nu in ultimul rand frumusetii panoramei vazuta de la orice balcon, sunt convinsa ca vei petrece o vacanta minunata!
Pentru plaja iti recomand cu incredere Albena, aflata la mica distanta de Balcic. E pacat sa pierzi timpul incercand sa gasesti un petec de nisip in Balcic cand Albena e atat de primitoare...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2018 Relaxare — scris în 25.09.18 de navarra din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Unde ai stat ascuns pana acum? — scris în 08.09.17 de rentea din BUCUREșTI - RECOMANDĂ