GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel Radisson Blu, Royal Viking - demn de lanțul hotelier din care face parte
La Stockholm, următoarea noastră gazdă din cadrul circuitului prin țările scandinave, am ajuns cu avionul din Bergen, Norvegia, undeva spre seară și contrar obiceiului nu am mai făcut întâi turul de oraș, ci autocarul care ne-a luat de la aeroport ne-a dus direct la hotel.
Hotelul Radisson Blu, Royal Viking este vecin cu Gara Centrală din Stockholm, de unde poți să faci foarte bine legătura cu aeroportul, cu ajutorul unui tren expres. Unul din magazinele cu de toate, la prețuri mai accesibile, 7-Eleven, pe care le găsiți prin toate țările nordice, se află la parterul clădirii gării, în plus hotelul este înconjurat de mall-uri, dintre care Ahlens City Mall în care n-am intrat niciodată, dar pe lângă care am trecut de câteva ori, se remarcă de departe, fiind o imensitate de clădire. Tot în apropiere sunt magazine H&M la fel de întinse ca suprafață, iar până la Primărie, Strada Comercială Drottninggatan, Orașul Vechi, Parlament, Palatul Regal, Biserica Mare, podurile peste canalele arhipelagului, cele două porturi de unde se fac plimbări prin arhipelagul suedez sau la Palatul Drottningholm, dar și până la alte obiective de interes am făcut sub 10-15 minute. Imens este și hotelul, ca și clădirile de care este înconjurat, pentru că are peste 450 de camere.
Am făcut din nou un exercițiu pentru prețul pe care a trebuit să îl trec în caseta tehnică și booking mi-a oferit 228 EUR pentru august 2017. Am ajuns la finalul excursiei și aceste prețuri deja au devenit obișnuiță, nimic nu mă mai miră. Eu însă spun ca și în celelalte cazuri că nu am avut nimic de reproșat nici aici și că aș da foarte greu sau mai degrabă n-aș da 200 de EUR pentru o cameră. Dar poți să știi! Nu știu ce să mai zic! Când vrei să vizitezi un loc ca țările nordice, să spunem, în care prețurile sunt uniformă și la nivelul acesta, ce poți să faci?
Cum spuneam, am ajuns seara la hotel dar vreo 4-5 ore tot mai aveam de bântuit până se însera bine afară. Autocarul ne-a lăsat în fața hotelului, am intrat prin ușile rotitoare într-o recepție mare, cu zone de relaxare, bar cu multe mese și fotolii, cu scări care urcau frumos la etaj unde se vedea restaurantul cu acoperiș de sticlă care ne-a adus aminte de hotelul Clarion de la Oslo. Recepția este deschisă non-stop și găsiți aici, ca și la celelalte hoteluri în care am stat, serviciu de vânzare bilete dacă aveți nevoie și schimb valutar.
Hotelul este situat chiar pe colț și are cel puțin două intrări. Cea pe care am intrat și noi, oficială ca să spun așa, dar am intrat și imediat din fața gării. Or mai fi fost și altele, nu am stat să le descopăr la cât era de mare hotelul. Nici nu am avut cum să-i fac o fotografie în care să intre cea mai mare parte a clădirii, astfel încât cineva să își facă o idee și despre exterior.
Ghidul însoțitor ne-a oferit cheile în scurt timp iar noi am luat liftul până la etajul 5 și am intrat într-o cameră cu vedere în curtea interioară pe care o făceau corpurile hotelului și unde era restaurantul unde am servit micul dejun.
La intrare am găsit un hol cu o gresie mozaic, mai mare decât celelalte pe unde am mai stat, unde se afla dulapul de haine în care am găsit ca peste tot fier și masă de călcat. Suportul pentru bagaje era pliat și ascuns tot aici în hol între perete și dulap. Tot de aici și intrarea în baie, care pe mine mă mulțumește pe deplin.
Camera mochetată, mai mare de data asta, cu pat cu perne în plus, așezat cumva asimetric, pe colț, iar în spatele lui era un panou decorativ de geamuri colorate cu rame de lemn care umplea tot colțul. Noptierele erau sub forma unui triunghi cu polițe, diferite puțin de altele, pe care am găsit pix și bloc-notes pe care chiar le-am folosit iar telefon am avut și pe noptieră, ca nu cumva să ne deranjăm dacă eram în pat, dar și pe birou pentru situațiile când eram prin cameră.
Să spun și despre oglinda ovală, decorată pe margini la fel ca panoul din spatele patului, lampadar mare și frumos colorat, un fotoliu, TV, o comodă în care era minibarul și seiful, iar deasupra ei cana electrică, căni, plicuri de ceai/cafea/zahăr/ciocolată caldă, așa cum am găsit peste tot pe unde am stat în acest circuit.
Un birou cu scaun directorial completa mobilierul camerei, cu multe sertare și deasupra o altă oglindă cu decorațiunile de pe margini la fel ca cele de la pat și de la cealaltă oglindă mai mare.
Peretele camerei dinspre curtea interioară era tot în geamuri cu perdele și draperii mari, verzi și dădea spre restaurant unde aveam o vedere frumoasă de sus, exact ca la Clarion din Oslo. Și aici ca și acolo hotelul dispune de un sky-bar la etajul 9 de unde ai panoramă asupra orașului dar nici aici n-am ajuns să bem ceva.
Camera fără balcon dar cu vedere bună în curtea interioară unde era restaurantul cu acoperiș de sticlă.
Baia colorată, cu articole de toaletă de calitate bună, inclusiv creme de corp, prosoape albe, groase, care ne-au fost schimbate a doua zi, la fel ca toate articolele de toaletă consumate.
Micul dejun a fost și aici bogat iar de varietate nu are rost să mai pomenesc că aș repeta ca o moară stricată tot timpul aceleași lucruri. Foarte bun, nu am ce să reproșez.
Și aici am găsit o grămadă de facilități despre care ne-a tot povestit ghidul nostru care le-a încercat pe toate pe unde am ajuns. Noi n-am fost nici măcar să vedem. Deci, piscină, sală de fitness, saună, jacuzzi, WiFi gratuit și disponibil în tot hotelul, cameră de bagaje pe care și aici am folosit-o, pentru că autocarul ne-a preluat la 16 pentru transferul în port și ghinion pentru fumători, fumatul este interzis în toate spațiile publice și private.
Parcarea la hotel costă aproape 500 SEK/zi, adică 250 lei/zi. Vai de capul nostru dacă eram cu mașina!
Este foarte greu, cel puțin pentru mine, să scriu despre cazare, mai ales despre cazare în hoteluri din lanțuri renumite. Mi se pare nelalocul lui să spun că avea cameră curată, și pat, și baie, și..., parcă nu spun nimic care să aducă plus valoare unui articol. În fine... recomand acest hotel fără doar și poate. Trebuie doar să vă împăcați cu prețul plătit. Dar poziția, spațiile, condițiile, țara, mâncarea, ... justifică toți banii.
Trimis de Aurici in 14.10.16 14:20:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 59.33156870 N, 18.05830490 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Radisson Blu Royal Viking Hotel, STOCKHOLM" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Acolo este. Poza este de la sky-bar-ul de la etajul 9.
@Aurici:
”parcă nu spun nimic care să aducă plus valoare unui articol
- Draga mea, nici nu ai idee cât greșești.
Gândește-te așa: tu nu scrii doar pentru noi, cei care te cunoaștem. Tu scrii pentru toți cei care caută ceva util pe acest sait. Sunt oameni care caută doar un loc dintr-o anumită țară, poate nu au timp și interes să caute și să citească articolele tale. Fără supărare, știi că nu asta intenționez, știi cât te apreciez, dar mai sunt și astfel de turiști.
Înțelegi că tot ceea ce scriem noi aici rămâne pe veci? Te-ai gândit că unii vor să meargă în țara X și caută o cazare bună doar pentru acea țară?
Totul e util și valoros, eu am mai spus: la ce-mi folosește un articol genial despre o călătorie dacă nu am și câteva sugestii despre cazare? Prima dată ne cazăm, apoi explorăm. Asta e ordinea firească a lucrurilor.
Toate ”cazările” sunt valoroase din punctul meu de vedere, la fel de valoroase ca și articolele despre călătorie.
Te pup dulce
@krisstinna: Știu... știu, tot ce zici. Și eu caut cazarea după notă și comentarii, nu după preț. Numai că au fost prea multe cazări în cadrul circuitului ăsta, câteva din același lanț hotelier și mi-a fost mai greu să scriu. Altă dată vin cuvintele mai ușor, de data asta am avut senzația că repet aceleași lucruri. Că sunt hoteluri centrale, bune, mic dejun la superlativ, etc... Dar așa zic și eu, că cineva care citește despre hotelul ăsta sau celelalte despre care am scris, poate să își facă o idee.
Te pup și eu,
@Aurici - Cum se spune, dai un ban da' stii ca face. Si mie imi plac articolele despre cazare, mafli o multime de informatii, mai bune, mai putin bune, insa cred ca aceste articole sunt utile tuturor chiar daca multi nu vor sa recunoasca. Sa fim cinstiti cand alegem o cazare poate ca ne uitam pe cele 2 saituri deja cunoscute, dar parca vrem si acel ceva care ne caracterizeaza pe noi romanii, putin suflet.
O descriere seaca nu aduce nimic, dar un ceva acolo iti mai ofera ceva, iar tu cu toata aceasta serie ne-ai oferit enorm de mult. Da, ma gandesc daca o sa-mi permit sa merg acolo sau nu, dar am fost si eu cu tine si prin ochii tai si pozele tale am vazut si eu si mi-a placut ce am vazut.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Sper că nu a înțeles nimeni că am ceva cu cazările. Chiar scriu despre ele în detrimentul articolelor de călătorie. Avem multe dimineți de week-end când ne-am propus să facem curățenie, de ex, dar ne trezim în mașină. Pentru spontanele astea, alegem de multe ori Bulgaria pentru că este o alternativă la Valea Prahovei și mergem chiar și de dimineață până seara, să mâncăm în locuri care ne sunt dragi sau să ne plimbăm pur și simplu. Cu toate astea nu am nici un articol de călătorie despre Bulgaria, dar de cazare am scris de destule ori, chiar dacă nu întotdeauna.
Referitor la circuitul acesta, tot ce am vrut să spun am spus, dar mai repet o dată că am avut multe cazări, destul de asemănătoare ca și condiții, amplasare, servicii... și că mi-a fost mai greu ca altădată să scriu. Și repet și faptul că eu îmi caut cazările după notă, niciodată după preț. Chiar dacă din cauza prețului ajung și la o notă mai mică, selecția o fac întotdeauna după comentarii, așa că eu sunt ultimul om care să nu dea importanță locurilor de cazare. De data asta a fost o conjunctură, dar așa mai greu cum a fost, tot am scris, nu trebuie să fiu convinsă de nimic.
Nu știu cum faci de te adresezi tuturor cu amabilitate, dar îți mulțumesc încă o dată pentru că citești, pentru că votezi și pentru că ne spui și ce crezi. Mă bucur și că ți-au plăcut țările nordice și îți doresc să ajungi.
Călătorii multe și frumoase, numai bine,
Buna ziua
Foarte interesant articolul dvs! O sa ne fie de mare ajutor in calatoria noasta, care va fi peste 2 saptamani.
O sa stam in Stockholm 3 zile si ne-ar fi de mare ajutor daca ati putea sa ne recomandati cum am putea sa dam de ghidul pe care l-ati avut. Aveti cumva un numar de contact sau numele agentiei prin care l-ati contactat?
Multumesc mult
@Tatiana01: Ghidul este un foarte cunoscut muzician (de jazz) și nu mi-am permis să-i dau numele nici în articol. Nici nu știu dacă el ar fi dorit într-un fel sau altul, dar atâta vreme cât nu știu am ales să nu-l menționez.
Excursia a fost organizată iar el lucrează cu grupuri pentru agenția cu care am călătorit. Nu știu dacă acceptă și altfel dar o să-ți scriu numele agenției pe privat și o poți contacta pentru detalii.
Și te așteptăm să ne povestești la întoarcere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)