GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Radisson Blu Royal - un hotel la fel de pitoresc ca și orașul în care se află
Bergen este cel mai pitoresc oraș al Norvegiei și al doilea ca mărime, după cum am spus și în celelalte articole. El a fost ultima noastră gazdă din Norvegia, unde am ajuns cu autocarul pornind din Oslo, pe un drum de 900 de km prin munții, pădurile, lacurile și fiordurile Norvegiei, adică prin tot ce are ea mai frumos.
Înainte de Bergen am avut 2 opriri la Geiranger și Laerdal pentru a ne bucura de toate frumusețile întâlnite, iar la Bregen am ajuns într-o zi însorită de august. După cunoscutul de acum tur de oraș, care aici a durat foarte puțin pentru că nu ne-am oprit ci doar ni s-a prezentat orașul din autocar, urmând ca totul să facem cu piciorul pentru că ne era la îndemână, am ajuns la hotelul nostru, Radisson Blu Royal situat pe Cheiul Bryggen, în cartierul cu același nume, cu casele căruia se identifică, într-o zonă protejată de UNESCO.
Poziția hotelului ne-a permis să ajungem la toate obiectivele din Bergen cu piciorul și chiar să revenim pe aceleași drumuri de mai multe ori. Am apreciat încă o dată avantajul de a fi situat în mijlocul lucrurilor.
Hotelul se află situat pe Cheiul Bryggen, cum am spus, este destul de mare după cum ne-am dat seama de la prima privire iar ulterior am aflat că are peste 300 de camere și este înconjurat de obiective importante ale Bergen-ului. Vis-a-vis este una dintre bisericile renumite, Sf Maria, iar pe latura din spate este unul din cele 3 muzee hanseatice, care mie mi-a plăcut cel mai mult. Sunt câteva minute de mers pe jos până la funicularul care te duce pe dealul Floyen și 2-300 de m până la Piața de Pește care este km 0 al Bergen-ului, iar de acolo în maxim 15-20 de minute poți ajunge la toate punctele de interes ale orașului.
Am făcut același exercițiu cu care acum deja v-am obișnuit pentru că nu am un preț pentru acest hotel și la simularea pe care am făcut-o pentru august 2017, adică aceeași perioadă din an în care am fost și eu, booking mi-a oferit 255 EUR pe noapte. Mult, prea mult. Nu degeaba și nota este doar 8,4, dar la fel ca și în celelalte cazuri vine din vechime pentru că afișate sunt doar 4 note dintre care două de 10.
Am ajuns puțin după prânz, am intrat într-o recepție foarte primitoare, despre care am aflat ulterior că este deschisă non-stop și de altă clasă decât celelalte două de pe acest drum (dintre Oslo și Bergen). Zone de relaxare cu canapele, măsuțe și fotolii, panouri cu afișaje despre vreme și programul de la centrul de conferințe, intrarea în unul din restaurante, cel în care am luat și noi micul dejun (dar hotelul dispune de mai multe), un bar, holuri mari spre lifturi, un alt hol cu fotografii și mărturii ale personalităților care le-au trecut pragul, a fost ceea ce am inspectat noi cu privirea în timp ce îl așteptam pe ghidul nostru cu cheile. Asta n-a durat mult și fiecare ne-am îndreptat către etajele noastre, folosind lifturile care funcționau cu cartela camerei, pentru că am fost împrăștiați și aici.
Noi am avut o cameră la etajul 2 și primul lucru pe care l-am văzut când am intrat a fost holul cu mochetă groasă, foarte bine organizat cu cuier și dresing cu oglinzi mari unde am găsit masă și fier de călcat și un spațiu pentru încălțăminte între perete și dulap. Și intrarea în baie, care am spus de multe ori că prefer să fie din hol.
Camera, mochetată și ea, nu foarte mare dar elegantă, mi-a plăcut mult. Cu 2 paturi twin, pe care noi le-am apropiat, suport pentru bagaje, pliabil, sub televizorul suspendat pe un perete, birou cu scaun directorial, lampadare, oglindă, un fotoliu din piele, seif, veioze colorate și decorațiuni pe peretele de deasupra patului. În cameră era și o comodă lipită de dulapul de pe hol în care era minibarul, seiful, minibucătăria cu pahare și căni pentru ceai, iar deasupra pe comodă am găsit cana electrică pentru fiert apa și pliculețe de ceai/cafea și zahăr. Asta am găsit aproape peste tot pe unde am fost cazați în acest circuit, dar nu am făcut nicăieri un ceai sau o cafea.
Nici aici nu am avut balcon, dar geamurile erau generoase și vederea în curtea interioară pe care o făceau corpurile hotelului.
Baie micuță dar elegantă și ea cu cabină de sticlă și duș direct pe gresie, chiuvetă cu blat mare, articole de toaletă foarte bune, inclusiv creme de corp.
Micul dejun pe care l-am luat în restaurantul imens cu acoperiș de sticlă de la intrare, a fost și aici peste așteptările noastre, cu mult pește, mezeluri, compoturi, brânzeturi, patiserie, smootie, limonade, mâncăruri calde, reci, finețuri, clătite... multe, pentru toate gusturile. Din păcate nici aici, ca și în celelalte hoteluri nu am reușit să fac poze la micul dejun, chiar dacă am avut telefonul cu mine. Restaurantele din aceste hoteluri foarte mari erau tot timpul pline și mi-a fost jenă să pozez mâncarea în timp ce oamenii își puneau în farfurii, iar soțul meu este deja oripilat de această practică, astfel încât am renunțat și eu și doar dacă sunt singură în univers o să mai pozez farfurii cu mâncare.
Hotelul are și alte facilități ca orice hotel care se respectă, cameră de bagaje, pe care aici am folosit-o pentru că am părăsit Bergen-ul la 16,30, WiFi gratuit, centru de conferințe, sală de fitness dar și saună și baie de aburi pe care tot ghidul nostru le-a încercat dimineața, așa cum a făcut în toate locurile în care am ajuns, schimb valutar, diverse servicii dar și dezavantaje cum ar fi că fumatul este interzis în toate spațiile publice și private ca peste tot în țările nordice.
Noi am avut transferul asigurat dar dacă sunteți pe cont propriu este bine să știți că stația de autobuz care face transferul la aeroport se află chiar în fața hotelului.
A fost bine la Radisson Blu Royal. A fost cald în timp ce afară erau 10-12 grade, am mâncat bine într-un loc elegant, am avut parte de servicii fără cusur, am fost la câteva minute de orice obiectiv din Bergen, ceea ce ne-a permis să revenim la hotel și să ieșim de mai multe ori pe zi, așa că n-am nici un motiv să nu îl recomand. Am avut pe cineva care s-a alipit grupului nostru doar pentru partea de Oslo-Bergen, în special pentru Bergen unde mai fusese și a dorit să se întoarcă. Sper ca vreodată în viața asta să mă alipesc și eu unui grup doar ca să mai văd Bergen-ul o dată.
Trimis de Aurici in 08.10.16 00:24:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 60.39799000 N, 5.32217600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Radisson Blu Royal Hotel, BERGEN" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Perfect, acolo este.
@Aurici: Iata un exemplu de vizita si lectura, multumim pentru informatiile si pozele lamuritoare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2016 Acasă la troli - cazare în Bergen — scris în 01.07.17 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ