GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sătul de curățeniile dedicate sărbătorilor și enervat la culme de nesimțirea prețurilor (de la munte) din România, m-am simțit dornic de a testa Paștele în Bulgaria și am ales să mergem la Nisipurile de Aur între Paște și 1 Mai. Am mutat fără regrete sărbătoarea pe 21 aprilie, am celebrat Paștele Catolic, iar pe 27 aprilie plecam pe A2 către Negru Vodă.
Întârziind prin București pentru una alta am ajuns la prânz la vama din Negru Vodă, unde aglomerația ne-a "ajutat" să petrecem 45 de minute până să intrăm la vecinii bulgari. Cei ce au ocolit prin Vama Veche înțeleg că au petrecut mult peste o oră la trecerea frontierei. După vamă, altă bucurie, vinieta se achită la automat utilizând doar cardul și nu mai poate fi achiziționată ca-n trecut de la biroul vamal cu numerar.
Preferabil e să fie achitată online pentru a evita coada la automatul din vamă. În rest, drumul a fost liber și s-a circulat lejer de la București până la Balcic, în continuare până la Nisipurile de Aur s-a simțit că majoritatea conaționalilor a ales drumul prin Vama Veche datorită afluxului de mașini cu numere de România.
Cazarea la hotel Primasol Sunrise s-a făcut repede și am primit o cameră cu vedere spre sud, la un castan verde și în curs de înflorire. Lateral puteam vedea roata mare din centrul stațiunii și o fereastră de mare :) Camera măricică (așa, ca pentru 2 adulți și 2 copii), un mic frigider, gresie pe jos și un balcon rezonabil.
În prima zi a fost atât de rece încât am făcut bine de tot uz de aerul condiționat setat pe încălzire. Alții n-au fost atât de norocoși și l-au avut defect însă recepționerii au fost pe fază și i-au ajutat cu diverse aeroterme. Curățenia așa și așa, cameristele au venit des dar nu s-au obosit prea mult.
Hotelul e dispus undeva spre centrul stațiunii dar destul de sus pe colină, astfel încât plimbarea către centru și mare presupune efortul de a urca ceva etaje de scări la întors. Priveliștea în schimb e foarte frumoasă de pe terasa exterioară unde se pot lua mesele sau de pe zona pe 3 nivele adiacentă barului de la piscină, putându-se observa marea până departe către golful Kavarna sau capul Kaliakra. Am apreciat amenajarea bună a spațiului altfel destul de mic, cu piscinele dispuse pe 3 nivele și locul de joacă ascuns la umbra unui grup de arbori din curtea interioară.
Poate datorită prețului foarte bun, poate datorită altor factori, hotelul a fost full pe 27 și 28. Asta s-a tradus prin mese greu de găsit și feluri de mâncare care se evaporau instant, plus cozi enorme în multe ocazii. Lucrurile s-a mai relaxat după ce oaspeții s-au orientat și către mesele din afara terasei, dispuse la barul de la piscină iar personalul a fost realocat de la grătare la reumplerea tăvilor golite foarte repede. Nu pot să trec cu vederea și mania unor grupuri de români de a uni 4-8 mese și de a le utiliza parțial sau prelungit, lucru care a agravat problema meselor libere în primele 2 zile.
Ulterior lucrurile s-au aranjat, autobuzele au preluat turiștii veniți doar pentru Paște (2 nopți) iar atmosfera s-a destins și luarea meselor n-a mai devenit un stres, mai ales că hotelul se golise la mai puțin de jumătate din capacitate. Din păcate, deși cei de la bucătărie făceau eforturi să reumple tăvile cu preparate, calitatea lor nu s-a schimbat mult în bine. Grataragiul n-a mai lipsit, poate pentru că acum nu mai era nevoie să fie realocat.
Per total mâncarea a fost cea mai mare dezamăgire, mai ales că citisem lucruri bune despre grupul Primasol. Vax, în general a fost cam cea mai slabă mâncare experimentată în Bulgaria.
Dimineața feluri puține, mult parizer sau salam prost, iar salam crud uscat foarte puțin. Se făceau clătite dar în rest nu prea era varietate nici la felurile calde, iar plăcintele sau foietajele se evaporau repede și erau greu aduse din nou.
La prânz erau mereu supe și ciorbe și acestea au fost gustoase, însă felurile calde de la prânz și seara... puține și de slabă calitate. Din fericire se mai putea alege un pui sau un porc, în ultimele zile chiar la grătar. De menționat că într-una din zile am făcut greșeala să gust un cârnat ales de unul din copii, care era deja sătul. Prima înghițitură a fost ciudată și mi s-a părut condimentată excesiv. Surpriza a venit la a doua bucată, care avea gust de pește! Nu mi-ar fi venit să cred dacă nu aș fi găsit și un oscior! Din acel moment ne-am rezumat la bucăți întregi de pui sau porc și a fost bine...
Deserturile erau triste, câteva tăvi de eclere la început, care arătau bine dar gustul era cam absent și care dispăreau instant apoi o groază de prăjituri care aveau creme de toate culorile... n-am aflat ce gust aveau :) Fructe au oferit puține și varietate mică mică de tot... mere tăiate și felii de grepfruit și bucăți de banană, aici chiar au exagerat cu economia. La fel, înghețată au pus doar când și-au adus aminte și nu rețin să se fi grăbit să reumple, iar fursecurile dintre mese slăbuțe și puține.
Băuturile au fost în general OK, sucurile de la dozator comune, berea bună, cafea la alegere între cea instant care era foarte rea sau cea de la alte 2 dozatoare care ofereau și ceva decent.
O neplăcere întâlnită doar acolo era folosirea la baruri a unor pahare extrem de mici și limitarea la 2 pahare de persoană (doar la barul din hol) presupun din cauza unor excese anterioare...
Piscina interioară a fost funcțională și suficientă pentru copiii prezenți. Cele exterioare mi-au plăcut, la fel și posibilitatea de trece între ele pe treptele pe care se scurge apa, dar am înțeles de la angajați că spațiul de șezlonguri devine vara insuficient. La fel, în sezon nu cred că spațiul de luat masa este suficient pentru capacitatea hotelului.
În afara piscinei se mai poate da o bilă sau un ping-pong dar e doar câte o masă deci cam greu de prins loc. Ar mai fi și jocurile la care se chinuie animatorii să atragă dar cred că sunt mai mult pentru copii. A fost și o seară în care echipa de animație a improvizat un mic spectacol în amfiteatrul mic și cochet, nu cine știe ce dar am apreciat implicarea lor. Foarte prezenți și activi, au fost amabili, ca dealtfel mai tot personalul, cu excepția barmanului din hol, mai mereu supărat pe viață. Poate pentru că era destul de solicitat :)
Despre parcare cine nu e avizat să ia aminte, la Nisipuri se practică hinghereala de mașini la drumul mare. Ajungând târziu, nu am mai găsit liber nici unul din cele câteva locuri ale hotelului și am fost îndrumați către parcarea altui hotel, evident cu plată. Am înghițit cu noduri tariful de 10 leva pe zi pentru a sta liniștit, mai ales că am tot auzit vorbindu-se despre faptul că se ridică fără prea multe discuții mașinile parcate. Lucru pe care l-am observat când eram la masă, o mașină parcată fiind ridicată în mai puțind de 2 minute, asta cu tot cu poza făcută! Iar în cele 5 zile petrecute i-am văzut pe hingheri ducând destule mașini ridicate, majoritatea cu număr de România. Așadar grijă mare la parcare sau trebuie prevăzut costul parcării, destul de mare acolo.
Plățile le-am făcut cât am putut cu leva cumpărată din țară (2,45 lei o leva, de pe Moșilor, era 2,435 la BNR) apoi cu un card normal (peste 2,53 :)). Cursul oferit era peste tot praf: 1,90 leva pe euro la toate casele (1,86 la hotel) iar la lei mai rău. Cine ajunge acolo fără cash mai bine întrerupe plimbarea pe promenadă la banca din centru (ca idee despre diferență, era 1,948 leva pe euro pe 30 aprilie).
Rezumând, hotelul nu e rău deși ne-a dezamăgit la mâncare (nu știu dacă o fi așa și vara), exact unde ne așteptam mai puțin. Centrul stațiunii și plaja, foarte plăcute și liniștite acum în extrasezon, e relativ aproape și ușor accesibil de ajuns pe o alee ce coboară pe lângă piscine. În lunile aglomerate n-aș reveni însă, pentru a nu risca aglomerație la masă și la șezlongurile de la piscină. Mai ales că plaja lor privată e departe, cale de mers cu microbuzul, iar la recepție nu au avut detalii despre ea (șezlonguri cu plată, bar acolo sau alte detalii).
O ieșire relaxantă, pe măsura vremii: frig vreo 2 zile, ceva nori dar și mult soare. Și dacă mă gândesc bine, la noi am "ratat" tornada dinspre mare, puhoaiele de pe DN1 sau DN39 și "avalanșa" de turiști de pe Valea Prahovei, deci cu atât mai bine!
Trimis de Kavarnap in 14.05.19 14:03:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Sf. Constantin și Elena, Albena, Nisipurile de Aur, Kavarna
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kavarnap); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.28583300 N, 28.04027800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bun, echilibrat review
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 93&ridAnt=93541
@Kavarnap:
”Despre parcare cine nu e avizat să ia aminte, la Nisipuri se practică hinghereala de mașini la drumul mare.
Eu aş fi formulat această atenţionare într-un mod puţin diferit, atrăgând atenţia asupra faptului că în marea majoritate a cazurilor parcarea în Nisipurile de Aur este contra cost şi TREBUIE plătită!
Hotelurile care oferă parcare gratuită sunt extrem de puţine.
Victime ale hingherilor de maşini sunt cei care NU au plătit, motivaţiile acestora fiind din cele mai diverse de la dezamăgirea că nu au găsit loc de parcare fix în faţa hotelului la care s-au cazat până la naivitatea de a crede că lor nu li se poate întâmpla aşa ceva.
”Am înghițit cu noduri tariful de 10 leva pe zi pentru a sta liniștit, mai ales că am tot auzit vorbindu-se despre faptul că se ridică fără prea multe discuții mașinile parcate.
Până la urmă este şi o chestie de echitate. Deşi ţi s-a părut destul de scump, totuşi ai plătit pentru a sta liniştit. Ar fi corect ca altul să nu plătească şi să scape nesancţionat?
Deși în general stațiunea este înghesuită eu am identificat câteva locuri de parcare în zone unde nu e stânjenită circulația și nici nu sunt semne de interzicere. De asemenea erau parcări ale unor hoteluri închise sau pur și simplu terenuri deschise fără construcții unde se parca fără probleme. Ca dovadă acum doi ani am parcat în zona hotelului Park fără a avea probleme.
Nu vreau să apăr pe cei ce parchează în zone interzise sau stânjenind circulația dar nici nu sunt de acord cu modul cam abuziv în care se face acolo ridicarea mașinilor.
Eu de obicei nu o fac, dar acum am plătit din mai multe motive, unul fiind că am fost foarte stresat în ziua sosirii, în mod normal aș fi găsit un loc în care să nu deranjez și aș fi lăsat mașina. Înțeleg să plătesc dacă vreau să beneficiez de un serviciu (parcare luminată sau păzită) în caz contrar fiecare își asumă eventuale repercusiuni.
@Kavarnap: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@Kavarnap:
”Nu vreau să apăr pe cei ce parchează în zone interzise sau stânjenind circulația dar nici nu sunt de acord cu modul cam abuziv în care se face acolo ridicarea mașinilor.
Staţionarea este interzisă pe mai toate străzile din staţiune, chiar dacă ei nu plantează indicatoare la fiecare zece metri.
În urmă cu nişte ani am fost contrariată privind cum unele maşini erau ridicate, iar altele nu, aşa mai pe sărite şi am observat că TOATE cele "iertate" aveau la vedere pe bord o chitanţă de plată emisă de un hotel sau altul şi atunci am înţeles cum funcţionează sistemul. Nici cele ridicate nu stânjeneau în vreun fel circulaţia. Toate erau parcate la bordură, iar strada era luminată.
Chestia cu parcarea păzită este bună mai mult pentru autosugestie şi oricum numărul maşinilor furate din Bulgaria este insignifiant în comparaţie cu numărul maşinilor ridicate pentru parcare neregulamentară.
Asta mă deranjează cel mai mult, că sunt vânate efectiv mașinile fără hârtia vreunui hotel sau care-s clar ”străine” localnicilor. Și devine frustrant să vezi mașini ridicate din locuri extrem de potrivite pentru parcare, unde nu sunt semne de interzicere, în schimb să văd cum unele autocare nu aveau loc să treacă de mașinile parcate pe două rânduri în fața hotelului, dar lăsate cu voie de la ”stăpânire” și foaie-n bord. Sau să n-am loc să traversez câte-un intrând continuând plimbarea pe trotuar din cauza mașinilor comercianților din centru, înghesuite fix vis-a-vis de dughenele lor...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 Mizerie — scris în 01.08.22 de ux126365 din VANATORI - nu recomandă
- Jul.2019 Concediu relaxant — scris în 23.07.19 de RA RA din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Nivel mediu — scris în 18.07.18 de JorovleaI din BUCURESTI - nu recomandă
- May.2017 Mini Rateu de 1 Mai — scris în 05.06.17 de raduluigi din BUCURESTI - nu recomandă
- May.2017 O minivacanta de 1 mai foarte placuta — scris în 02.05.17 de Crisa2005 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2016 O vacanta nereușită din toate privintele — scris în 06.09.16 de marius bacau din BACAU - nu recomandă
- Aug.2015 O vacanta relaxanta — scris în 30.08.15 de shosho din BUCURESTI - RECOMANDĂ