GRAD SATISFACȚIE
Plusuri si minusuri in insula de smarald (Partea II - impresii generale si despre imprejurimi)
Am revenit cu unele completari la prima excursie in Grecia.
Nu voi mai reveni in Corfu, dar cred ca o sa mai vizitez Grecia.
Tour-operatorul utilizat este unul important, iar excusia a fost contractata prin intermediul unei agentii micute din Bucuresti, gasite pe net la sectiunea last minute si pretul final s-a mai negociat inca putin in jos.
Zborul cu TAROM a fost OK, trecand peste lipsa de politete tipica stewardeselor romance.
Reprezentanta tour-operatorului in Corfu a fost catastrofala, dupa cum am relatat in primul review.
Drumul pana la hotel a fost presarat cu numeroasele opriri la hotelurile de pe traseu, pentru a-i lasa la vatra si pe ceilalti turisti.
Am sosit cu 5 minute inainte de inchiderea programului de cina, dar reprezentantii restaurantului au prelungit special programul pentru intarziati.
Hotelul face parte din lantul Louis Hotels, prezent in Grecia si Cipru.
Situat în sud-estul insulei Corfu, Primasol Louis Ionian Sun oferă confort de 4 stele pe malul mării. Hotelul are 2 restaurante şi 6 baruri, 2 terenuri de tenis şi 2 piscine.
Primasol Louis se află la doar 50 de metri de plajă, la care se poate ajunge printr-un tunel privat care pleacă din hotel.
Camerele hotelului Primasol Louis Ionian Sun au balcon cu vedere la mare sau la munte. Fiecare cameră are baie privată, aer condiţionat/instalaţie de încălzire, uscător de păr, seif şi TV vechi cu tub catodic prin satelit.
Hotelul oferă, de asemenea, un mic magazin alimentar/magazin de suveniruri, hamal, colţ de internet şi Wi-Fi contra cost în zona barului principal.
Primasol Louis Ionian Sun se găseşte la 15 km de Aeroportul Internaţional din Corfu şi la 15 km de oraşul Corfu.
Camerele Hotelului: 221
In tot hotelul cred ca au fost inca 4 familii de romani. In rest: polonezi, nemti, austrieci, rusi etc.
Barul din holul hotelului nu este deschis dupa-amiaza. In fiecare dimineata am baut sampanie la gheata la masa invariabil aleasa cu vedere directa la mare. Seara, pe la 8 trebuia sa astepti putin in hol, la un paharel de Uzo sau Kumquat, pana erai condus la o masa libera, pe terasa cu vedere la mare sau in sala, la alegere. Intr-o singura seara ne-am trezit cu masa repartizata si marcata cu obiecte personale, ocupata in timp ce ne-am adus farfuriile cu mancare, de o romanca tupeista, bineinteles. Era de fapt angajata unei agentii de turism, aflata in "specializare". Am cedat si am ales alta masa tot cu vedere la mare.
Mancarea a fost dementiala, in fiecare zi era alt meniu, extrem de diversificat, din diferite bucatarii internationale. Separat este un stand cu supe crema cu crutoane si altul numai pentru preparate la gratar. Bautura la discretie si foarte diversificata. Vinul, berea, sucurile sunt cu autoservire. Masa se poate servi la inchiderea restaurantului in continuare la unul din baruri, unul pe plaja sau altele la piscine.
Traficul rutier cat si aerian este extrem de aglomerat. Soselele sunt extrem de inguste si fara trotuare, asa ca plimbarea pe jos este o adevarata aventura. Este bine sa posezi o asigurare pe viata. Am vazut mai mut masini mici gen Suzuki Jimny, Vitara, Fiat 500, Renaut Clio etc. Am vazut si 3 SUV-uri Premium: Porsche Cayenne, Mercedes-Benz ML si BMW X5 (ultimele 2 chiar in parcarea hotelului nostru), dar erau inmatriculate in Romania. Soferii de autobuze sunt extrem de indemanatici si conduc mastodontii pe soselele inguste cu o dexteritate de invidiat. Fiecare autobuz are taxator inarmat cu o tableta pe care iti afiseaza cu cifre uriase pretul biletului care ti se listeaza pe loc. Restul se da imediat la centima (sub tableta sunt montate fisicuri de monede de diferite valori). Singurele persoane care au dat teapa la cumparat bilete au fost in 2 randuri niste rusoaice. La un moment dat la Corfu Town la autogara s-a depasit capacitatea autobuzului si atunci in maximum 10' seful de autogara a adus inca un autobuz pentru suplimentare
Corfu Town (Kerkyra) este un oras suberb, cu multe vestigii isorice, dar si cu o marina eleganta pentru barci si yacht-uri moderne.
In capatul opus Kavos are o plaja de calitate mai buna, cu nisip si localuri si tineri dornici de distractie la tot pasul. Am remarcat si numeroase puncte medicale de acordare prim ajutor, ceea ce la hotelul nostru lipseau cu desavarsire. Accesul pe plaja si in apa la Hotel Primasol Louis era extem de dificil, chiar si cu papuci speciali de apa, din cauza pietrisului.
Singura masina de politie am vazut-o parcata in statia de autobuz de la Kavos. Era extem de eleganta, iar politistii extrem de tineri si cu uniforme noi si foarte elegante se incadrau perfect cu statiunea renumita pentru distractii.
Sunt destule magazine, dar singurele cumparaturi-cadou le-am facut la duty free din aeroport, unde preturile sunt de cca. 2 ori mai mari ca la Otopeni. O sticla de 1 l blended whisky obisnuit costa 120 lei.
Cam atat...
Trimis de addeco in 16.08.14 08:46:52
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (addeco); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.51605127 N, 19.92341638 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@addeco, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
Am retras notele acordate fiind vorba de continuarea review-ului de aici
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2014 Dezamagitor — scris în 20.09.14 de joecris din ROMANIA - nu recomandă
- Jun.2014 Plusuri si minusuri in insula de smarald — scris în 15.08.14 de addeco din PLOIEşTI - nu recomandă