Am ajuns pentru prima oara la Londra, in luna iunie, dupa 7 luni de asteptare de la achizitionarea biletelor de avion. (mentionez ca fiica mea numara invers zilele, precum in armata, ceva de genul AMR... x zile!).
Asadar, am aterizat pe Luton, de unde am luat un autocar Easy Bus, ce ne-a tranportat pana in Baker Street, celebra strada a lui Sherlock Holmes. Am fost putin derutata pana sa gasesc intrarea la statia de metrou, dar era foarte aproape, chiar langa noi, doar ca se intra intr-o cladire, si apoi coboram in statie.
Am studiat indelung inainte de plecare sistemul de transport londonez, am fost burdusita cu hartile de la metrou, autobuze, etc, dar nu a fost nevoie, in Londra la metrou gasesti absolut toate hartile necesare.
Dupa un drum obositor cu metroul (este foarte adanc si unele linii nu au aer conditionat), am ajuns la hotelul Hanger Lane. Aici am fost intampinati cu binecunoscuta politete englezeasca, chiar daca majoritatea angajatilor erau emigranti: indieni, rusi, italieni.
Cazarea s-a facut repede, am achitat cu bani cash in moneda locala, nu am platit nimic prin booking, a fost nevoie doar de un card cu care sa garantam rezervarea. Pretul a fost bun pentru Londra si pentru confortul oferit: o camera tripla, pentru 4 nopti, cu mic dejun englezesc inclus, a costat 371 lire sterline.
Am fost cazati la etajul 3, am circulat doar cu liftul, nu am vazut alti turisti pe palier, desi hotelul era plin.
Camera e foarte mare, un pat dublu superconfortabil si unul de o persoana, la fel de primitor. Nu exista dulap, ci un fel de corp de mobilier, fara usi, cu diverse rafturi si polite: pentru televizor, pentru lenjerie, pentru bagaje, etc.
Baia a fost si ea foarte curata, dotata cu toate cele de trebuinta: hartie, sapun lichid, pungi sanitare, cos de gunoi, etc. Prosoapele se schimbau zilnic, se facea curatenie zilnic (toate acestea cand noi eram deja plecati in oras).
Am avut in camera o multime de pliante care sa ne ajute cu diverse informatii: obiective turistice, sistemul de telefonie, dotarile hotelului, etc.
Camera era dotata cu aer conditionat, cu telefon, dar nu avea minibar.
Acum, la capitolul minusuri, voi mentiona conexiunea la internet, foarte slaba si gratuita prin wireless doar 30 de minute.
Un alt aspect ce nu mi-a placut, dar care e personal si nu poate fi generalizat, e micul dejun englezesc. Pentru mine, repet, e foarte neplacut sa mananc dimineata mancarea grea pe care o savureaza din plin englezii: oua prajite, bacon, fasole, carnati, ciuperci. Pana si rosiile erau incalzite pe gratar, am suferit crunt ca nu aveau nici o bucata de branza la micul dejun!! (! In anul trecut fusesem la Paris si testasem toate branzaturile existente, asa ca am fost dezamagita, chiar daca stiam ce ma asteapta!)
In rest, am fost multumita de conditiile oferite. La parter exista un bar unde poti comanda ce iti doresti, au si parcare pentru turistii veniti cu masina, dar nu a fost cazul nostru.
In apropierea hotelului este un magazin alimentar aprovizionat cam cu de toate, de unde cumparam fructe, apa plata, bere, dulciuri si uneori mancare pentru cina, daca nu apucam sa luam nimic din oras.
Mentionez ca statia de metrou poarta denumirea hotelului, respectiv, Hanger Lane, si este situata cam la 20 de metri de hotel (a fost unul din considerentele pentru care am ales aceasta locatie).
Linia de metrou pe care se ajunge aici este cea rosie, Central, si sunt cam 11 statii din centrul orasului. Noi am folosit abonamentele de metrou de o zi, off-peak, adica dupa ora 9 dimineata, cu mentiunea ca fiica de 10 ani nu trebuia sa plateasca.
In rest, despre hotel, numai de bine. Liniste, confort, pret bun, si o vedere superba catre Wembley, ce iti poti dori mai mult cand esti in LONDRA?
Trimis de roxiroxana in 19.09.14 01:14:34
- A fost prima sa vizită/vacanță în MAREA BRITANIE
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roxiroxana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 51.52903800 N, -0.29062800 W - CONFIRMATE
@roxiroxana: Bun review de început în comunitatea AmFostAcolo.ro, după 1 an şi 3 luni de "chibiţat"
@webmaster24: pozitionarea pe harta e in regula.
- Jun.2012 Hotel foarte bun pentru 3* — scris în 29.07.12 de pos* din BUCURESTI - RECOMANDĂ