ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 12 MIN

O priveliște de vis la un preț rezonabil pentru Santorini

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă în cazul celorlalte insule alegerea cazării n-a fost o problemă reală, cu totul altfel au stat lucrurile cu Santorini!

În primul rând, că ideea cu Santorini mi-a venit mai târziu - inițial vacanța noastră trebuia să includă doar locuri pe unde nu mai umblaserăm niciodată. Pe urmă am hotărât să ajungem în Ciclade cu avionul - să aterizăm pe o insulă și să plecăm de pe alta, să fie un fel de circuit. Ok, începem cu Paros (are aeroport), continuăm cu Naxos (are aeroport), apoi cu Ios (n-are aeroport). De aici erau două variante: să ne întoarcem în Naxos „ca s-avem de unde pleca” sau să mai mergem un pic, până în Santorini. S-a nimerit să găsim zboruri bune (ca orar și ca preț) și pentru Paros la dus, dar și pentru Santorini la întors, așa că Santorini a rămas!

Pe măsură ce ne gândeam mai mult care-i varianta optimă, am realizat că deveneam din ce în ce mai entuziasmată de a revedea superba insuliță, cu priveliștile ei unice! Căci da, cu vreo 5 ani în urmă petrecuserăm (toată familia, plus niște amici) o săptămână de vis în Santorini - bilet luat de la o agenție turistică, vreo 400 de euro de căciulă, avion și cazare cu mic dejun în Perissa, pe coasta estică a insulei. Am închiriat mașină și ne-am plimbat peste tot, a fost superb! De data asta aș fi vrut însă să stăm pe partea opusă, mult mai spectaculoasă, cu vedere la Caldera (vulcan)! Să ne răsfățăm așa, de final de vacanță, cum ar veni... Întrucât zborul de întoarcere era dimineața devreme, am zis că dacă rezerv doar o noapte n-o să înțelegem nimic din experiența asta, ne trebuiau musai 2!

Și ia și caută, Mami, cazare „cu vedere” la un preț rezonabil! Să nu credeți că m-am lăsat pe ultima sută de metri, am „săpat” din vreme, chiar cu mult înainte de a ne cumpăra biletele de avion! Din păcate, mă cam împiedicam de unul și același lucru: prețul. Ce-i drept, am introdus criterii de căutare destul de stricte: cu vedere directă și neobstrucționată la Caldera, cu piscină (cât de mică; să stăm cu marea la doi pași și să nu avem parte de o ultimă bălăceală era de neconceput!), fără mic dejun, cu posibilitate de anulare gratuită (în caz că vor trebui modificate zilele de cazare, în funcție de zbor). Sub 300 de euro pe noapte nu găseam neam! La un moment dat, țin minte că am găsit ceva în Fira, am rezervat și imediat în ziua următoare am primit mail de la proprietar să plătesc 30% din preț; păi tocmai asta era chestia, că nu vroiam să plătesc nimic până când nu voi fi sigură de avion! Am anulat fără nicio discuție și am continuat căutările.

Ajunsesem să mă cam dezumflu și aproape să mă consolez cu gândul că tot undeva pe coasta estică ne vom sfârși vacanța :( , când... mi-au ieșit în cale Apartamentele Prekas, în capătul nordic din Imerovigli! Nota pe booking era grozavă (8,9 din aproximativ 150 de comentarii; în prezent a crescut la 9,1), am vizionat pozele de mai multe ori, am citit mare parte din comentarii și... am decis: gata, e ceea ce căutam! Așa că am rezervat: studio pentru 2 persoane, 2 nopți, anulare gratuită până cu... 42 de zile înainte (rezonabil) = 330 de euro. Preț imens pentru oricare din celelalte insule, bunișor însă pentru Santorini-Caldera-view! În fine, pragul psihologic fiind depășit și rezervarea făcută, nu ne rămânea decât să așteptăm momentul celebrului apus de soare savurat de pe propria noastră terasă, alături de un pahar de... vino santo!

La vremea stabilită s-au retras automat banii de pe card, dar nu toți, doar 150 de euro. Cu vreo 2 săptămâni înainte, am primit un mail foarte cuprinzător, semnat „Leftheris, Reception”, cu o serie de informații practice, unele foarte utile. Era reiterată acolo rugămintea de a le transmite ora sosirii, în ideea că recepția micului hotel este deschisă doar între 8 a.m. și 8 p.m.; dacă am fi ajuns în afara acestor ore, s-ar fi găsit o variantă să fim cazați (estimam că nu va fi cazul). Deasemenea, ni se punea la dispoziție un serviciu de transfer de la/către port/aeroport, la un preț suplimentar, evident; plătibil only cash la recepție, în momentul sosirii; am compilat informația împreună cu Tati și am răspuns că da, era bine-venită chestia asta. Mailul cuprindea și un link către o parcare publică, în cazul în care am fi avut la dispoziție propria noastră mașină, precum și informația că hotelul pune la dispoziția oaspeților, opțional, micul dejun la prețul de 10 euro de persoană pe noapte (dar asta știam și de pe booking, nu ne interesa).

Am transmis așadar în timp util datele referitoare la sosirea noastră (oră aproximativă, nume ferry) și am fost înștiințați că vom fi așteptați în port; era musai să reperăm corect șoferul (ce avea să poarte o pancartă cu numele hotelului), pentru că dacă alegeam, la fața locului, altă modalitate de transfer, oricum aveam să fim taxați pentru acest serviciu! N-a fost facil să dăm de șofer în tot balamucul ăla din port, dar cumva am reușit și l-am urmat apoi până la parcarea din capăt, unde ne aștepta un microbuz climatizat, de 8 locuri. Am urcat, împreună cu ceilalți turiști și am început... lungul drum către Imerovigli! :) Bine, exagerez puțin, căci nu-s decât câțiva kilometri, dar a durat peste 30 de minute până am reușit să urcăm „dealul” din port până în șoseaua principală; era extrem de aglomerat, s-a mers bară la bară.

În Imerovigli am fost debarcați în mica piațetă centrală, de unde am fost preluați de un alt tânăr, care a înșfăcat vreo două bagaje și ne-a condus pe străduțele pietruite, până pe aleea (asta asfaltată totuși) paralelă cu marea, tăiată efectiv în peretele oblic al muntelui, pe care se etalează proprietățile albe de-o parte și de alta! Superb, de imaginea asta mi-era atâta dor! Vreo 10 minute să zic că am făcut până la Prekas; de menționat că nu se poate ajunge motorizat până la ușa hotelului, trebuie musai ca această ultimă bucată de drum să fie făcută pe jos, hodorogind trolerele pe pietrele alea vulcanice sau cărându-le în brațe; pentru cineva cu o condiție fizică precară, nu cred că-i chiar la îndemână, dar trebuie vorbit la proprietate, sunt sigură că se pot găsi soluții, Santorini e insula luxului și a răsfățului total!

Deci ajunserăm, împreună cu un grup de 4 tineri, ei puțin înaintea noastră, așa că am așteptat să-i cazeze pe ei primii. Recepția hotelului se află de-o parte a aleii, iar studiourile sunt dispuse unele sub altele, pe vreo 4-5 terase; apartamentul de familie (pe care aveau să-l ocupe tinerii cu care veniserăm) e fix deasupra recepției, pe când celelalte (pretabile pentru 2 sau 3 persoane) de partea cealaltă a aleii, pe versantul ce coboară către mare. Chiar la nivelul străzii, vis-a-vis de recepție, se află o mică terasă comună, parțial acoperită de o copertină, cu o masă cu scaune și vreo 2 șezlonguri. Piscinuța e la nivelul cel mai de jos, la fel toaletele comune. Aspectul proprietății este tipic cicladic: pereți văruiți în alb-orbitor, obloane și uși din lemn, vopsite în gri.

Ne-a venit și nouă rândul la recepție, unde ne-a preluat un tânăr drăguț, foarte bun vorbitor de engleză. Am plătit diferența de 180 de euro cu cardul și încă 45 euro cash, transferurile din port și către aeroport (ocazie cu care am stabilit și detaliile plecării). Ni s-a oferit o mică hartă, precum și informații legate de restaurantele din vecinătate (la cerere, hotelul poate face rezervări pentru cină). Despre locuri de vizitat i-am zis să nu-și mai bată gura de pomană, dar l-am întrebat noi cam cât se face pe jos până în Fira sau Oia (Imerovigli e undeva între ele); cică 20 de minute până în Fira și cam 2 ore spre Oia (asta dacă mergi întins, fără să te uiți în stânga sau în dreapta; dar pentru că drumul e mirific, presărat la tot pasul cu imagini de poveste, mai adăugați... și încă mai adăugați...).

Pe urmă tânărul recepționer ne-a rugat să mai așteptăm câteva minute, deoarece studioul nostru nu era încă pregătit și, ca să ne facă așteptarea mai plăcută, ne-a oferit câte un pahar brumat de vin alb, pe care l-am savurat pe micuța terasă de peste drum, cu ochii în superbul peisaj: marea de un albastru incredibil în față, pornind de la vreo 300 de metri sub noi, închisă între paranteze cenușii de lavă întărită; Oia departe, ca o zăpadă curată, coafând capătul peninsulei din dreapta; cocoașa micuță a insulei Thirasia chiar în fața noastră... Dealtfel, cam cu peisajul ăsta aveam să ne delectăm în următoarele două zile... bine, o zi jumate numai, dar tot e destul, mulțumescu-ți, Doamne, că ai făcut posibilă și acestă minune!

N-a durat mult și tânărul recepționer s-a înființat cu cheia de la camera noastră, pe care am găsit-o doar cu un nivel mai jos, pe același palier cu încă una (am avut drept vecine două franțuzoaice). Știam încă de acasă că va trebui să împărțim terasa (și automat, experiența apusului) cu alții, dar a fost un compromis asumat. Fericit asumat - avea să se dovedească.

În unele comentarii de pe booking, turiștii anteriori se plângeau de dimensiunile mici ale studiourilor și de aspectul „îmbătrânit” al mobilierului. Răutăcioși, ce să zic?!... Camera nu-i mare, într-adevăr, dar absolut suficientă pentru două persoane. În plus, perfect dotată; nu cred că am avut nevoie de ceva și să nu găsim! O voi dovedi în cele ce urmează.

Compartimentare clasică: de pe terasă se intră direct în dormitor, care se prelungește cu zona de bucătărie, iar în dreapta e baia. Dormitorul are un pat dublu, din fier forjat, pe mijloc - saltea bună, lenjerie de bumbac alb, curată și plăcut mirositoare, 3 perne (aici să zic că aș avea ceva de cârcotit; de ce 3?; de ce nu 2 sau 4?; în fine...), un pled subțire care, împreună cu cearceaful de dedesubt, poate juca și rol de pătură. Pe pat am găsit 2 seturi de câte 3 prosoape; tânărul de la recepție ne-a explicat că acelea gri, mari, sunt pentru a fi folosite la piscină, iar celelalte în cameră. De-o parte și de alta a patului, câte o noptieră simplă, de lemn; pe una din ele - telefon fix. O veioză mică fixată pe perete, la mijlocul patului, precum și întrerupătoare „pentru leneși”. Prize în dreptul fiecărei noptiere.

Pe partea opusă patului, am avut TV cu ecran plat, fixat la o distanță optimă (dar nu l-am deschis nici măcar de curiozitate). În colțul dinspre fereastră, un seif și un... extinctor (mai rar asemenea piesă de mobilier, dar o fi vreo regulă locală, ce știu eu?!). A, și sub TV o nișă ogivală în perete, cu 2 lumânărele roșii. Mai înspre bucătărie, o masă de lemn pătrată cu 2 scaune. Față în față, lângă pat, un dulap în 2 uși, tot din lemn deschis la culoare, precum și o oglindă și o măsuță, pe care am găsit tot felul de materiale scrise despre regulile casei, recomandări de restaurante cu adrese și numere de telefon, o hartă și alte asemenea. În colț, într-un suport special, era și un uscător de păr. Într-adevăr, am mai întâlnit genul acesta de mobilier prin pensiunile grecești, poate asta să însemne „îmbătrânit”, dar atâta timp cât lucrurile arată cât de cât și sunt perfect funcționale, eu mă declar mulțumită!

Spațiul din spate al studioului era împărțit în mod egal între chicinetă și baie. Rezultă că nici acestea nu excelau prin dimensiuni, în schimb mi s-au părut dotate peste așteptări. Cel puțin bucătăria... Cine stă să gătească în buza Calderei?! Oricum, spațiul a fost folosit absolut judicios, mai bine de atât greu se poate imagina! De exemplu, blatul chiuvetei făcea corp comun cu plita cu 2 ochiuri. Dedesubt erau 2 nișe - într-una se afla răcitorul (în care am găsit „din partea casei” un pet mare de apă și 2 cutiuțe cu suc), iar în cealaltă vase de gătit și un sandwich-maker. Farfuriile, paharele și vesela erau expuse la vedere, pe câteva rafturi organizate în nișele din perete; mi-a plăcut mult diversitatea - farfurii de mai multe dimensiuni, boluri, cupe de înghețată, căni de ceai, cești de cafea, pahare de vreo 3 feluri... Fund de bucătărie, răzătoare, desfăcător de sticle, sare și piper etc. Cană-fierbător, foarte utilă pentru noi în a ne prepara cafeaua-infuzie. A, și un bol cu câteva pliculețe de ness și de zahăr și cutiuțe cu lapte condensat - nu ne-au folosit, dar am remarcat grija pentru detalii. Frumos! La chiuvetă am avut detergent și burete pentru spălat vasele, lavetă și cârpă de bucătărie. Coș de gunoi, desigur. Ziceți voi dacă mai trebuia ceva?! Oricum, noi ne-am organizat în cameră pentru micul dejun și cea de-a doua cină (pe care le-am mâncat pe frumoasa terasă, evident), precum și pentru... vinul de la apus (cred că desfăcătorul a fost piesa cea mai uzitată din toate!).

Despre baie n-am prea multe a povesti. Chiuvetă, vas de toaletă, cabină de duș ascunsă după o perdeluță - toate simple, din faianță albă. Oglindă deasupra chiuvetei, etajeră și câte un suport în părți - unul pentru săpun, altul pentru periuțele de dinți. Covoraș de ieșit din duș și coș de gunoi. Drept consumabile - hârtie igienică, clasicele săpunele ambalate și câte un flaconaș cu șampon. Apă caldă la discreție, fără probleme. Aerisire prin ventilator.

Am uitat să menționez aparatul de aer condiționat din dormitor, montat inteligent, pe peretele de vis-a-vis de pat; avea să-și dovedească utilitatea cu vârf și îndesat. De țânțari nu țin minte să ne fi supărat... Ferestrele erau dublate de obloane de lemn, aveau perdele crem pe interior și zăbrele pe dinafară. Nu ne-au fost schimbate prosoapele (am stat doar 2 nopți), dar a doua zi am găsit gresia de pe jos spălată. Curățenie exemplară aveam să întâlnim peste tot, prin spațiile comune.

Despre terasă am amintit, dar o să mai insist puțin, căci ea e piesa de rezistență a cazării! Am avut la dispoziție o măsuță rotundă și două scaune, iar pe măsuță un mic felinar cu lumânare. În locul acesta ne-am petrecut multe momente extraordinare - de fapt, pentru priveliștea asta ne aflam aici! Minunată la orice oră, de la răsărit până la apus (noaptea întunericul era deplin, nu se zărea nimic, înafara luminițelor ce pâlpâiau în Oia îndepărtată și a dreptunghiului turcoaz al piscinei de sub noi). O să vedeți în poze cât de frumos era; și acum suspin când îmi amintesc... Într-o parte, aveam fixat în zid un suport pentru uscat rufele, iar lângă ușa de la intrare, într-o mică nișă, un ghiveci cu o plantă țepoasă. Dimineața era umbră pe terasa noastră, după-amiaza soarele bătea prea tare, era prea cald, în schimb spre apus era minunat să șezi și să admiri! De menționat că absolut toate camerele de la Prekas au vedere spre Caldera.

Am reușit să testăm și piscina, chiar de două ori, cam câte-o oră în fiecare după-amiază. Mă rog, după piscina de la Seabreeze, din Ios, să zicem că am devenit mult mai pretențioși... Nu-i chiar cea mai grozavă piscină, dar merge de-o răcoreală. Micuță (să zic vreo 10 m pe 6-7), foarte adâncă pe toată suprafața sa (n-aș lăsa un copil mic acolo decât cu colac și îndeaproape supravegheat), apă destul de caldă însă, fără vedere la Caldera atunci când ești în apă din cauza gărdulețului ce împrejmuiește proprietatea. Vreo 6 șezlonguri cu salteluțe pe o parte a piscinei, destul de înghesuite pe spațiul restrâns; totuși, n-am văzut să se bată lumea pe ele. Toaletă în apropiere (curată, testată). Am fost tentată la un moment dat să rezerv studioul cel mai de jos, de deasupra piscinei; mai bine că n-am făcut-o, nu s-ar fi justificat diferența de preț.

În ultima dimineață, foarte devreme, am încuiat ușa camerei și, conform înțelegerii, am predat cheia unuia din angajații hotelului, care ne aștepta sus, în fața recepției; tot el ne-a ajutat cu bagajele până la parcarea din centru, de unde ne-a preluat un taxi, care ne-a dus la aeroport. Puțin după ora 7 avionul cu destinația (intermediară) Atena s-a ridicat în aer, marcând sfârșitul vacanței noastre...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 08.12.18 17:42:08
Validat / Publicat: 08.12.18 18:37:11
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1829 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 Caldera la apus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71500 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    23 ecouri scrise, până acum

    crismisAUTOR REVIEW
    [08.12.18 18:25:38]
    »

    Rog web a atașa următorul videoclip:

    https://www.youtube.com/watch?v=dVkHuP3Gv6o

    Mulțumesc!

    webmasterX
    [08.12.18 18:36:08]
    »

    Excelentă recomandarea

    --

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    --

    Mutat în rubrica "Prekas Apartments Hotel, IMEROVIGLI" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    crismisAUTOR REVIEW
    [08.12.18 18:39:30]
    »

    @webmasterX: Mulțumesc mult! Da, localizarea pe hartă e ok.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster
    [08.12.18 19:56:47]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    adrianbogdan
    [08.12.18 20:14:52]
    »

    Foarte frumoasa cazarea, dar zau ca tot scump mi se pare.

    crismisAUTOR REVIEW
    [08.12.18 20:45:51]
    »

    @adrianbogdan: E scump. Santorini e fiță, e mult supraestimat, probabil că o parte din vină o poartă rușii și mai ales asiaticii (printre aceștia, sunt la mare modă nunțile Caldera-view, s-a dezvoltat o adevărată industrie în acest sens, la câțiva metri de Prekas în dreapta era un loc specializat în așa ceva, la stânga altul...). Totuși, priveliștile sunt de vis, greu de imaginat, nu seamănă cu nimic altceva, Santorini e unic și trebuie văzut măcar o dată în viață! Eu mi-am făcut damblaua... de 2 ori chiar. Asta nu înseamnă că nu m-aș mai duce acolo dacă s-ar mai ivi ocazia! De preferat, nu pe banii mei...

    Mulțumesc pentru vizită!

    Rodel
    [08.12.18 20:52:08]
    »

    Câtă frumusețe! Într-adevăr, dacă vrei să simți cu adevărat Santorini, trebuie să ai cazarea așa cum ai ales-o tu: cu vedere la Caldera, având marea la picioare. Eu am vizitat insula într-o excursie opțională din Creta. N-am reușit să stau la o terasă, mi-aș fi dorit, dacă aș fi avut mai mult timp la dispoziție, dar le-am admirat pentru priveliștea inegalabilă oferită asupra acestei minuni care este Caldera.

    Felicitări pentru impresii și poze!

    adrianbogdan
    [08.12.18 20:52:33]
    »

    @crismis: ai dreptete pentru tot ce este scump e bine sa faci vizita pe banii altuia. hi hi hi

    crismisAUTOR REVIEW
    [08.12.18 21:14:05]
    »

    @Rodel: Într-adevăr, asta înseamnă o experiență completă în ceea ce privește insula asta "altfel"! În măsura posibilităților, desigur... În general, nu mă rabdă inima să arunc cu bani, nu pentru că nu i-aș avea (l-aș mânia pe bunul Dumnezeu!), nici (prea) zgârcită nu mă consider, dar știu cât de greu se câștigă... Și în ultima vreme am învățat să judec valoarea lucrurilor în... "zile de vacanță (=cunoaștere) nouă"! Gen: "cu banii ăștia aș putea să merg X zile în locul Y! " Nici "shopping terapeutic" nu prea mai fac, de dragul noilor destinații...

    ungureanica
    [08.12.18 21:33:29]
    »

    Super tare locația. O priveliște minunată. Vă salutăm cu drag!

    crismisAUTOR REVIEW
    [08.12.18 22:08:59]
    »

    @ungureanica: Mulțumim frumos! Vă întoarcem salutările cu același drag! Sărbători cu liniște și magie!

    DOINITA
    [08.12.18 23:30:29]
    »

    Foarte frumoasa cazarea, superba insula. De foarte mult timp îmi doresc sa ajung acolo și picătură chinezeasca își face datoria. Paharul începe sa se umple... Votat cudrag!

    crismisAUTOR REVIEW
    [08.12.18 23:35:20]
    »

    @DOINITA: Păi să răzbată picătura chinezească - zic! Există Santorini-low cost (cazare pe est) și Santorini - deluxe (cu vedere la vulcan). Adică se poate oricum. Voință să fie!

    DOINITA
    [09.12.18 07:31:38]
    »

    @crismis: Aștept sa vina momentul. Poate vine Moș Crăciun cu un asemenea dar...

    krisstinna
    [09.12.18 07:50:38]
    »

    @crismis: Țânțari nu cred ca sunt, e multă piatra, la fel ca in Malta.

    Nu mă mira prețul, e al zonei și grecii nu duc lipsa de clienți.

    Era normal sa nu vrei sa gătești, mi se pare ciudat sa dai mulți bani pe cazare și sa devii bucătăreasă intr-un asemenea loc Nu prea văd rostul chicinetei, consider ca dacă dai la cazare 150 de euro/noapte îți poți permite sa mănânci numai la restaurant, unde bănuiesc eu ca e la fel de scump

    Am tăiat Santorini de pe lista virtuală, deocamdată, dar nu neg, vreau sa ajung acolo. Indiferent de costuri voi merge cândva, hrana sufletului are importanța ei, majoră, așa cred.

    Încărcarea asta pozitivă are efect benefic asupra sănătății, priveliștea aia e de nota zece.

    Zoazore
    [09.12.18 08:46:40]
    »

    @crismis: Ce alb și frumos e totul! Alb și albastru, adică Grecia!

    P25 e de revistă, iar apusul... oofff, de-aș putea și eu...

    crismisAUTOR REVIEW
    [09.12.18 08:51:10]
    »

    @krisstinna: Eu în general nu gătesc în concediu, mai făceam chestii simple cândva, când erau copiii mai mici (dar cred că tot pentru "economie", nu că n-ar fi mâncat ăștia la restaurant). Acum nu, exclus! Dar nu mă deranjează să am la dispoziție o bucătărie sau măcar o chicineta, ba uneori chiar caut astfel de facilități, mai ales când micul dejun nu-i inclus în prețul camerei sau când e nejustificat de scump, ca în cazul de față. Mai mult pentru dotări; e bine să ai la dispoziție farfurii, tacâmuri, un bol în care să-ți faci o salată, o cană-fierbator pentru cafea... ceva de scos dopurile la sticle ... Ca să nu mai zic că pentru 3 sau 4 persoane e mult mai ieftin să închiriezi un apartament decât 2 camere duble la hotel!

    Despre restaurantele din Santorini... ai să râzi, dar să știi că majoritatea au prețuri normale pentru Grecia. Și cazări cu prețuri normale sunt cu duiumul, dar pe coasta estică (Perissa și Kamari beneficiază și de câte o frumusețe de plajă cu nisip vulcanic!) Singurele chestii exagerat de scumpe sunt camerele astea cu vedere la Caldera! Și în localitățile astea de pe coasta vestică, dacă nu era cu vedere, camera căpăta un preț mult mai prietenos! Așa că... eu zic să nu tai Santorini de pe listă, e pur și simplu "altceva" și poate fi accesibilă ca oricare alt loc din Grecia!

    rentea
    [09.12.18 09:13:13]
    »

    @crismis: Ah, ah, ah... ce frumos este!!! Imi aduc aminte de Santorini.

    Ai dreptate, Santorini si Caldera sunt fite, dar, oh, ce fite frumoase Atat de frumoase ca, oricat am umblat prin lumea aceasta, nr. 1 — sau hai, 2 — ramane Imerovigli. Pe cuvant, este un loc cu adevarat magic, de o frumusete de neegalat.

    Hotelul gasit de tine este foarte ok, cred ca e situat pe langa cel in care am stat si noi, spre capatul lui Imerovigli, catre Oia. E cea mai frumoasa zona si cea mai inalta din Santorini.

    crismisAUTOR REVIEW
    [09.12.18 09:21:42]
    »

    @rentea: Așteptam părerea ta (prietenii știu de ce) !

    Așa e, hotelul nostru e la câțiva pași de al vostru, o zonă super-liniștită și extrem de frumoasă! Mă bucur că mi-am făcut damblaua asta, la "nașterea" căreia ai contribuit și tu!

    Vacanțe minunate în continuare!

    @Zoazore: Da, alb-albastru, Grecia mereu frumoasă! Poți, cum să nu poți?!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    rentea
    [09.12.18 09:37:19]
    »

    @crismis: Trebuie sa mai repetam inca o data o vacanta in Santorini. Stii cum se zice, lumea e prea mare sa te intorci in acelasi loc in vacanta, dar Imerovigli face exceptie de la teorema aceasta

    Din pacate preturile cresc in fiecare an... Am pus ochii pe ceva foarte frumos, prin zona, chiar sunt curios daca l-ai vazut: Anastasis Apartments...

    crismisAUTOR REVIEW
    [09.12.18 11:19:18]
    »

    @rentea: Am văzut și mi-au plăcut multe, dar... prețurile...

    Aurici
    [11.12.18 22:16:02]
    »

    @crismis: Cât imbold pentru Santorini asta... Când citesc de prețuri mă ia cu răcoare pe șira spinării. Și apropo de:

    "cu banii ăștia aș putea să merg X zile în locul Y! "

    cred că și eu am dat în paranoia. Orice, dar absolut orice, se măsoară în vacanțe și de câte ori trebuie să luăm câte o decizie întoarcem pe toate părțile situația. Ne trebuie lucrul ăla, mai îmi iau o rochie pentru nunta asta sau mă îmbrac cu ce găsesc prin șifonier... și tot așa. De ce n-om fi fost noi așa de înțelepți și prin prima tinerețe, că ce de greșeli am mai făcut! Cred că am irosit zeci de vacanțe cu tot felul de prostii.

    Dar oricât de scumpă, o să ajung și eu în Santorini. Așteaptă cuminte pe listă cam de multișor.

    Superbă cazarea, și-a meritat fiecare bănuț. Mai zicem noi că nu trebuie să aruncăm bani pe cazări dacă circulăm toată ziua, dar mai avem nevoie și de câte-un răsfăț din când în când.

    crismisAUTOR REVIEW
    [13.12.18 10:14:09]
    »

    @Aurici: Acum, că am trăit în Santorini ambele tipuri de experiențe, aș face așa (ca să împac și capra, și varza): aș lua o cazare "normală" pe coasta estică pentru 5-6 zile, de unde, cu o mașină închiriată (țin minte că prețurile sunt foarte mici, dacă nu mă înșel, noi am plătit 20 sau 25 euro pe zi) aș bate toată insula, care nu-i mare...

    La final, așa, de răsfăț, aș lua o cazare de-asta mai scumpișoară, Caldera-view, pentru 2 sau 3 nopți.

    O să-i vină rândul și pentru voi, sunt convinsă!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adrianbogdan, Aurici, crismis, DOINITA, rentea, Rodel, ungureanica, Zoazore
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073532104492188 sec
    ecranul dvs: 1 x 1