ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.05.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.04.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Incarcati-va cu energie pozitiva, vizitand un loc incantator

TIPĂREȘTE URM de aici

In scurta vacanta de Pasti a anului 2016 am avut ocazia sa vizitam si Padurea de Piatra de langa Varna, un loc putin cunoscut, dar pe care, acum ca l-am vizionat, vi-l recomand cu toata caldura. Nici noi nu am fi stiut de el, dar cativa prieteni cu care eram auzisera de existenta sa si ne-au indemnat sa-i insotim in mica escapada din Nisipuri, unde petreceam cele 3 zile ale Pastelui.

Din capul locului trebuie sa mentionez ca locul ar putea fi destul de greu de descoperit, dar noroc cu GPSul amicului. Indicatiile gasite in review-ul anterior, m-au cam descumpanit, nefiind un maestru al orientarii in spatiu, mai ales cand mi se spune ca nu sunt alte semne vizibile... Dar dracul nu a fost atat de negru si va zic simplu, luati-o pe autostrada care pleaca din Varna spre Sofia-Ruse (pe care ati si venit probabil, daca nu atiu preferat drumul pe la Vama) si dupa vreo 18-20 km o sa vedeti indicator clar Spre Topoli, la dreapta. Faceti dreapta si drumul va duce usor catre o sosea (drum judetean sa-i zic) din care se poate observa dupa vreo 300 de metri campul si pe stanga si pe dreapta pe care sunt "plantate" aceste pietre, stanci.

Zona este cunoscuta sub denumirea locala de Pobiti Kamani, sau Padurea de Piatra cum i-am zice noi sau Desertul de Piatra cum ii mai zic unii. Pe stanga cum veniti dinspre autostrada, chiar pe sosea, se observa o firma mare pe care sta scris numele obiectivului turistic, o poarta cu arcada care duce vreo 7-10 metri catre casa de bilete, o mica constructie din piatra care are deasupra la loc vizibil un steag al Bulgariei.

Biletele costa 3 leva pentru adulti si 2 leva pentru copii. Gazda care vinde si biletele este un foarte cumsecade ghid, care in cateva minute va prezinta, in engelza daca doriti, intreaga istorie a zonei si va descrie traseul pe care il puteti urma in continuare, circa 800 de metri presarati cu aceste coloane-stanci-fenomene naturale cu inaltimi intre 5 si 7 metri si diametru intre 0,3 si 3 metri.

Sigur, locuitorii zonei, exploratorii cu viziune mai mult sau mai putin artistica au gasit in timp diverse denumiri pentru formatiunile intalnite. Tronul Mare, Tronul Mic, Familia, Inima, Fantana, etc. Adevarul e ca, daca ghidul de la poarta (nu intra cu turistii in rezervatie pentru ca este singur si trebuie sa vanda si biletele) nu ne-ar fi spus ce putem vedea si nu ne-ar fi aratat si pliantele pe care le avea si la vanzare, nu am fi reusit sa deslusim atatea semnificatii in formele de piatra. Se spune ca zona intreaga ar avea cam 13 km patrati.

Ca o parere generala, lasand pe fiecare sa descopere frumusetile locului, este o zona plina de un farmec aparte. Arbusti infloriti in plina primavara si purtatori ai unor miresme deosebite, un aer curat, parca aducand a munte, cararui usor de urmat printre stancile risipite cu darnicie de Mama Natura, care le-a sculptat in timp cu multa imaginatie. Se spune si ca zona are o puternica incarcatura energetica. Se recomanda chiar sa atingeti pietrele, sa va descaltati si sa calcati pe nisipul fin pentru a va incarca de energie pozitiva.

Luati-va timpul de a poposi in acest loc cateva clipe si nu veti regreta. La plecare puteti cumpara si un port-bonheur continand nisip energetic. Daca este ziua dvs de nastere il obtineti gratuit.

P.S. - Multumiri lui -buterfly- pentru excelentul review. Eu nu am facut decat sa va "inarat" si mai mult sa vizitati acest loc incantator.


[fb]
---
Trimis de Griegut in 05.05.16 12:11:45
Validat / Publicat: 05.05.16 13:45:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 1570 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Griegut); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[05.05.16 13:08:18]
»

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.

=

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 30&ridAnt=68410

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂ'Pobiti Kamâni' - Pădurea de piatră [Ezerovo]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.028630018234253 sec
    ecranul dvs: 1 x 1