GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In ultimii doi ani am avut privilegiul unor concedii "extinse" in Tenerife (in 2015 am stat 40 de zile, iar anul acesta 28), optand pentru cazare intr-un apartotel aflat direct pe malul oceanului, in regim de self-catering, foarte rentabil.
Daca am avut atata timp la dispozitie, ne-am plimbat pe la majoritatea plajelor, intre El Medano si Los Gigantes... si m-am gandit ca ar fi interesant sa le "vizitam" impreuna.
El Medano este plaja surferilor, aflata aproape de aeorportul Reina Sofia, in oraselul cu acelasi nume. Este o fasie de plaja acoperita cu nisip negru, cu valuri mari si rafale de vant intense si salvamar la post... noi nu am rezistat mai mult de o ora pe sezlongurile inchiriate (2 buc 7.50 euro), timp in care nisipiul fin ne-a intrat cam peste tot (de la dinti la... "imaginatia fiecaruia"). Pescarii impatimiti au la dispozitie cateva diguri de unde isi pot incerca norocul, iar pasionatii sporturilor nautice gen kite, windsurfing, etc gasesc aici o plaja ideala, datorita curentilor de aer si valurilor. Langa plaja, gasiti cateva terase unde puteti lua masa sau sorbi o cafea...
Playa las Vistas se gaseste in portul statiunii Los Cristianos. Situata intr-un golf larg, aparat de curenti si valuri, cu apa lina si nisip auriu, fin, este una dintre cele mai late plaje din sud, de asemenea supravegheata de salvamar. Aici gasiti diverse tobogane acvatice si alte asemenea distractii gonflabile dedicate copiilor, loc destul sa va asezati cearsaful si umbrela, daca nu vreti sa inchiriati sezlonguri si liniste si dusuri. Puteti admira in port "corabiile piratilor" folosite in excursiile dedicate vizionatului de balene si delfini, barcile pescaresti, ferryboat-ul care traverseaza spre insula Gomera si multe restaurante dedicate produselor culinare pe baza de peste si fructe de mare. Tot aici gasiti si terenuri amenajate pentru volei pe plaja. Langa plaja se gaseste o parcare mare, cu plata, pentru cei care vin cu masina (in Tenerife nu va sfatuiesc sa lasati masina la colt de strada, pentru ca o veti gasi direct in parcarea de la Grua, de unde o veti recupera dupla plata unei amenzi de 120 euro si o taxa de remorcare de vreo 80 de euro).
Playa Troya este principala plaja a statiunii Playa de las Americas. O plaja de nisip amestecat cu pietris, cu o intrare in apa lina insa cu cativa bolovani. Este o plaja aglomerata, marginita de terase si restaurante si de celebra discoteca Papagayo (in timpul noptilor de weekend, plaja se transforma, din pacate, intr-un WC in aer liber). Gasiti si aici sezlongri de inchiriat, insa dupa ora 10.30 dimineata singura optiune va ramane prosopul propriu, datorita aglomeratiei. Putin mai dificil cu parcatul masinii, langa Hotel Casino este o parcare subterana cu plata, in rest, trebuie sa aveti noroc sa gasiti vreun loc liber din cele gratuite.
Puerto Colon este plaja statiunii San Eugenio. Micuta, nu foarte lata, acoperita cu nisip fin, auriu, cu o intrare lina in mare, si aici sunt oferite copiilor distractii gonflabile (tobogane, barcute si altele), sezlonguri de inchiriat cu umbrela, dusuri. Pe marginea plajei gasiti multe restaurante cu meniuri variate, de la cele pescaresti la cele italiene si englezesti. Tot aici gasiti magazine, puncte de vanzare a excursiilor si a sporturilor nautice, plimbari cu catamaranul, skijet, parasailing, etc). Intre discoteca Kaluna si aparthotelul Santa Maria se gaseste o parcare privata, mare si incapatoare, unde va puteti lasa masina in siguranta.
Playa Fanabe este, cred, cea mai mare plaja din sud. Situata in statiunea Playa Fanabe, este o fasie de nisip negru si fin, marginita de un rand dublu de terase si magazine. Intrarea in apa este, in general, lina, cu mici exceptii. Pe plaja gasiti sezlonguri de inchiriat, baldachine, dusuri, toalete publice si salvamar. Si aici veti gasi sporturi nautice gen banana, skijet, parasailing, jucarii gonflabile acvatice pentru copii. Preturile la 2 sezlonguri si o umbrela sunt decente (7.5 euro), insa un baldachin sare de 75 de euro (dai un ban, dar stai in fata, zica-se).
Playa del Duque este "zona fitosica", una dintre cele mai rasfatate zone. Aici 2 sezlonguri si o umbrela ajung undeva la 22 euro. Nisipul este fin, intrarea in apa la fel, insa in zona de plaja situata langa Casa Ducala se formeaza niste valuri foarte mari si furioase, atunci cand marea este in crestere. In rest, aceleasi facilitati: salvamar, toalete, dusuri. Daca va e foame, va sfatuiesc sa veniti cu ladita frigorifica, pentru ca singurele restaurante disponibile sunt cele care tin de hotelurile Bahia del Duque si Iberostar El Mirador (foarte scumpeee). Este un nene care vinde apa, sucuri si bere la cutie, cu 2 euro si altul care vinde fructe si gogosi, insa pentru o masa consistenta si accesibila ca pret, cel mai aproape sunt terasele din vecina Fanabe.
Playa la Enramada este o plaja lata din pietris negru, cu o intrare in apa plina de bolovani. Este renumita pentru apusurile de soare care pot fi admirate aici, insa n-as spune ca este o plaja ideala pentru scaldat. Si aici gasiti bar pe plaja si sezlonguri de inchiriat.
Mutandu-ne inspre nord, ajungem la El Puertito, o plaja frecventata in general de scafandri si fanii miscarii hippie. Aici isi fac cuiburile broscutele testoase carreta-carretta. Nu sunt sezlonguri de inchiriat sau alte facilitati, insa in apropiere veti gasi un teren viran unde sunt campate zeci de rulote. Mai sunt si cateva terase, pline la ora pranzului, cu meniurile bazate predominant pe peste.
Playa Paraiso este o locatie noua, cu multe vile de vacanta, cateva blocuri de apartamente inalte de peste 10 etaje si unicul hotel Hard Rock Cafe construit pe insula. Plaja este o limba ingusta de nisip auriu, din care cresc cativa palmieri, ascunsa intre doi pereti inalti de stanca calcaroasa. Nu este amenajata in nici un fel, merita pozata si cam atat.
Plaja din Callao Salvaje este vecina cu Playa Paraiso, acoperita cu pietris, insa amenajata cu sezlonguri, dus si salvamar. Este si un bar-restaurant pe plaja, de unde se poate admira apusul. Din cauza curentilor, si pe aici cam bate vantul, depinde de noroc. Statiunea este una plina de cartiere exclusiviste, nou construite, cateva hoteluri, se vede ca este o zona in dezvoltare.
Playa Abama Este situata intr-un mic golfulet, la poalele stancii pe care se afla hotelul cu acelasi nume. Oaspetii hotelului au un lift la dispozitia lor pentru a cobori, poporul are in fata niste siruri lungi de trepte, unsor de coborat si greu de urcat. Sezlongurile sunt doar pentru oaspetii hotelului, restul omenirii isi aseaza prosopul pe nisip. Gasiti si dusuri, insa nici un loc de unde sa cumparati un suc, o apa sau ceva de mancare. Mare atentie, cand mareea este crescuta, aici se formeaza valuri mari si curenti puternici care va pot face probleme.
Playa San Juan, penultima despre care o sa va povestesc, se afla in localitatea cu acelasi nume. Situata intr-un mic port pescaresc, este lunga si lata, in partea dinspre mal acoperita cu nisip, iar in parte dinspre apa fiind pietris. Intrarea in apa poate fi mai dificila din cauza pietrisului, insa dupa un metru-doi fundul oceanului devine din nisip moale. Faleza este marginita de bancute si pomi umbrosi, exsita sejlonguri de inchiriat, salvamar, toalete si punct de informare turistica. Pe faleza sunt cateva baruri care servesc si sandwich-uri, iar in capatul plajei gasiti cateva terase unde se mananca binisor si ieftin.
Playa la Arena este plaja statiunii Los Gigantes. Este acoperita cu nisip negru, care arde infiorator in miezul zilei (nimeni ni calca descult aici pentru ca ramane fara pielea de pe talpi. Amenajata cu sezlonguri, salvamar, dusuri si alte facilitati, este spectaculoasa ca si amplasare, insa mult prea calduroasa. Si aici veti gasi diverse magazine si terase, o parcare publica si o intrare lina in apa, care se adanceste brusc, fiind marginita de bolovani mari de care se izbesc valuri inspumate.
Cam asta a fost plimbarea de astazi pe plajele din sudul insulei Tenerife, data viitoare o sa va povestesc despre locuri interesante, care nu se gasesc in recomandarile agentiilor de turism, plaje ascunse si cateva excursii/activitati care va pot face vacanta mai interesanta (gen o plimbare pe Teide intr-o noapte instelata, sa vedeti Calea Lactee)... Hasta la vista.
Trimis de Kyandra in 31.08.16 20:12:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kyandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Kyandra:
”optand pentru cazare intr-un apartotel aflat direct pe malul oceanului, in regim de self-catering, foarte rentabil.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@Kyandra: Ce pot sa spun? Ca te invidiez, nu stiu exact pentru ca nu stiu cum m-as obisnui atatea zile doar la mare, dar cred ca sunt si multe altele de descoperit asa cum am inteles din ultimele propozitii ale articolului.
Si ar fi foarte interesant chiar si despre cazare de aflat, ca cine stie daca ma incanti prea mult sa-mi adun banii de concediu pe cativa ani si sa merg acolo macar o data.
Pana vor veni insa si impresiile urmatoare, votat cu placere acesta (din pacate doar votul 13 dar sper sa fie cu noroc).
@Kyandra: Foarte bun articolul. S-a nimerit sa va acord eu votul pentru super bonus.
Pozele sunt superbe mai ales prima poza.
@kyandra - Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele lamuritoare. Alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare!
@Kyandra: Buna
Draga Kyandra in primul rand iti multumesc pentru impresiile impartasite, mai ales in privinta plajelor, mie mi-au fost de mare ajutor. Te-as ruga daca se poate sa imi spui si la ce Hotel ati fost cazati. Eu vreau sa ma duc acolo anul viitor si sa stam si noi vreo 3 saptamani.
@lassirr: am fost cazati la Altamira Aparthotel din zona Duque (este vecin cu Riu Palace si Riu Arecas, practic sunt gard in gard). E un complex de apartamente si studiouri parte hotel, parte proprietari particulari. Noi am inchiriat printr-o agentie englezeasca un apartament cu 2 camere la ultimul etaj, cu vedere pe piscina si mare. Hotelul inchiriaza studio/apt 2 camere cu 80 euro pe noapte dar ai si curarenie inclusa, noi am luat apt. privat cu 1700 euro 4 sapt. dar curatenie ne-am facut noi, ne schimbau prosoapele si lenjeria de pat o data pe saptamana.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Plaje în Tenerife» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2020 Plajele de pe țărmul vestic al Insulei Tenerife — scris în 19.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Plajele din sudul Insulei Tenerife — scris în 18.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ