In fiecare an, fara execeptie, destinatia preferata de vacanta: Grecia. Incercam sa gasim locuri cat mai salbatice si mai putin frecventate de turisti. Anul acesta am ales Sithonia. Cu toate ca, pe ansamblu, nu a fost cea mai inspirata alegere, am incercat sa ne facem cat mai placuta vacanta mult asteptata. Drept urmare, am colindat cam toata peninsula cautand locuri cat mai linistite.
Intr-una din calatoriile respective am gasit o plaja, cocheta, intr-un mic golfulet intre Valti si Sarti, accesul de cca. 800m din drumul principal facandu-se printr-un drum de pamant nivelat (praf) usor accesibil. Chiar pe plaja, adapostit la umbra create de o stanca, un barulet amenajat cu multa originalitate: cu tot felul de copertine, bancute si canapelute, te imbia cu savuroasele bauturi.
Plaja amenajata cu nisip de granulatie ceva mai mare era aceesibila si turistilor cu umbrelute, sezlonguri sau alte accesorii proprii. Accesul in apa se face prin intermediul unui brau de pietricele mici. Apa destul de adanca inca de la mal, deci nerecomandata familiilor cu copii mici.
In ziua in care am ajuns aici, marea era usor agitata, nu am inotat foarte mult, dar am admirat forma deosebita a stancilor, vegetatia neobisnuita si silueta Muntelui Athos care se contura chiar pe mijlocul acetui golfulet. Am petrecut o zi superba, insorita, intr-un peisaj salbatic si inedit.
Trimis de Sorin Lazar in 18.09.19 22:31:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sorin Lazar); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Sorin Lazar: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
- Sep.2023 Hai sa exploram Sithonia — scris în 25.09.23 de geanyx din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Revenirea pe Sithonia — scris în 03.08.20 de Enki din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Destenika beach - un loc armonios — scris în 06.02.20 de soricelu74* din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Isla Beach — scris în 27.08.19 de ramop din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Doamnele Sithoniei, inventar estival — scris în 23.11.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Orange Beach, nimic portocaliu — scris în 09.11.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Stiladario Beach, o plajă pentru toți, cu găini și o bandită — scris în 28.10.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ