GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acum dupa al patrulea an la rand in Sarti, cu cazare in aceeasi locatie, despre care am scris aici: vezi impresii, revin cu impresii despre locuri noi pe care le-am vizitat pe Sithonia, si anume plaje. Impresiile din primul an le gasiti aici: vezi impresii.
Ce ne-a facut sa revenim de fiecare data in aceeasi locatie au fost plajele, multe si foarte diferite una de cealalta, si mereu cate una noua de descoperit.
De fiecare data ne-am reintors pe plaja Tourkolimnionas, despre care gasiti informatii in linkul de mai sus si pe plaja Portokali - desi cea din urma, cu aglomeratia de sezlonguri si umbrele, si cu puhoiul de turisti care se revarsa fie cu autocarele sau masinile personale, fie de pe vaporase de croaziera, demult nu se mai afla in topul preferintelor mele. Daca nu va place aglomeratia, evitati sa o vizitati in weekend sau in zilele cand sunt croaziere spre ea (luni, miercuri si vineri parca).
Destul despre astea, ca-s vechi.
Alte plaje pe care le puteti vizita in Sithonia...
Printre preferatele mele e plaja Goa, mergand spre sudul peninsulei, nu ai cum sa o ratezi fiind foarte bine semnalizata din soseaua principala. Cobori pe un drum de pamant, deci faci ceva offroad ca sa ajungi acolo, dar merita. Plaja Goa este situata intr-un golf flancat de stanci inalte, apa este linistita dar la mal sunt pietre (destul de rotunjite ele ce-i drept, dar eu nu pot intra acolo fara incaltaminte adecvata). Pe nisip, in partea dreapta, cam o treime din plaja e ocupata de sezlonguri si umbrele care tin de barul de acolo - un loc cu muzica misto si cu un decor fain- construit fix langa peretele de stanca. Nu esti insa obligat sa stai la sezlonguri si sa faci consumatie, ramane suficienta plaja sa stai cu prosopul.
Plaja Koutloumousi unde se afla si campingul Lacara - la nord de Sarti, foarte asemanatoare cu Platanitsi, amandoua fiind niste variante mai palide ale plajei/campingului Armenistis. Se plateste daca stai mai mult de 1-2 ore parca, ca sa ajungi la plaja treci prin camping cu alei - un mic orasel de rulote si corturi, campingul fiind dotat cu tot ce trebuie pentru un sejur civilizat. Nisipul destul de aspru, apa faina fara pietre din ce am vazut eu.
Banana Beach este tot la nord de Sarti, accesul se face pe un drum intortocheat din pamant, care coboara foarte mult din varful dealului unde este soseaua pana jos la plaja. Ca punct de reper, din sosea este o rama de tablou si inscriptia Rodia (numele beach bar-ului). Aici cred ca mi-a placut apa cel mai mult, poate ca a fost mai calda decat in alte locuri. Plaja e cu nisip, dar e ocupata in proportie de 80% de sezlongurile si umbrelele barului, unde consumatia e mai scumpa decat la alte beach bars. (4 euro cafea/bere/suc fata de 3 sau 2.5 euro in alte parti).
Plaja Klimataria desi nu am stat pentru ca am prins-o intr-un moment dupa furtuna cand nisipul si sezlongurile erau ude, pot spune ce impresie mi-a lasat. Apa este superba, nu se adanceste decat foarte departe ceea ce o face perfecta pentru copiii mici. Si cam asta e tot plusul pe care pot sa il dau acestei plaje. Partea cu nisip este ingrozitor de mica (si scurta, si ingusta), si dupa ce ca e mica e full ochi de umbrele si sezlonguri, practic esti obligat sa le folosesti. Am mai avut asa o impresie de "sper ca nu vreti sa stati aici" cand am ajuns acolo pentru ca locul unde am lasat masina parea curtea casei cuiva, cu jucarii de copiii peste tot prin iarba, chiloti pusi la uscat si alte chestii personale imprastiate pe acolo - ne simteam in plus, de parca am fi dat buzna peste oameni in casa. Pentru cine vrea sa ajunga acolo, de la plaja Sykia se continua drumul pe malul marii catre Tourkolimnionas, si chiar acolo unde e intrarea la Tourkolimnionas vireaza usor dreapta, in sus si continua drumul pe deal, pana se vede un pod. Chiar inaintea acelui pod se face stanga catre Klimataria.
Plaja Platania chiar la iesirea din Sarti spre sud, ajungi la ea pe un drum de pamant si e semnalizata din sosea. O plaja destul de lata, mare, nu am prins-o niciodata aglomerata. Sunt cateva sezlonguri in rest loc pentru prosoape. Apa nu e spectaculoasa deloc, parca nici nu ar fi in Grecia, dar pentru un iesit la plaja dupa-amiaza, cand nu vrei sa mergi prea departe, merge.
Plaja de la Valti este mare, nu te calci pe picioare cu nimeni, plaja cu nisip ok, erau si cateva sezlonguri anul trecut pe o mica portiune. Apa nu mi s-a parut wow, dar poate am prins eu un moment mai cu valuri si nu a vrut sa se arate cat de cristalina e ea. Ce nu mi-a placut e ca pe langa este o strada pe care circula masini.
Trimis de Enki in 07.07.15 13:08:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Enki); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ne spui te rog care e situatia acolo: la statii exista benzina, se plateste doar cash, ATM functioneaza, grecii sunt mai ciudati ca in alti ani, mai "ciupitori", ceva de semnalat in contextul crizei?
Multumim, foarte utile informatii, cand am fost prima data in Sithonia, acum 10 ani, nu stiam toate astea. Frumoase plaje, da, o sa le caut si pe cele descrise aici. Vacante frumoase.
Mariustipa, unde am fost noi, in Sarti, nu prea am simtit criza. La bancomat nu era coada, la benzinarii am platit cu cardul fara probleme, la fel si la Carrefour. In rest, peste tot, doar cash. La un restaurant unde am mancat am fi vrut sa platim cu cardul, dar ne-a spus ca POS-ul era stricat, ca era la reparat si-l primea inapoi peste o saptamana, ceva de genul. In schimb am vazut cozi la doua sau trei bancomate din Nikiti, la plecare (pe 1 iulie). Grecii sunt aceiasi ca intotdeauna. O singura chestie m-a amuzat, la Banana Beach unde este bar pe plaja, comandasem niste cafele, ne-au servit, si dupa un timp am vrut sa mai comandam niste fresh-uri, cand ajungem la bar sa facem comanda, aia tocmai inchideau (desi era 10-11 dimineata), au acoperit totul in graba si au tulit-o. Venea Garda Financiara. S-au ascuns un timp si pandeau de dupa niste stanci si tufisuri, dupa care au revenit la bar si au redeschis.
Calatorul50, iti doresc vacante cat mai placute si mai plimbarete in Sithonia, chiar ai ce vedea. Si doua saptamani daca stai, in fiecare zi pe alta plaja, si tot nu e de-ajuns.
Eu am o întrebare legată de apă: a fost caldă în iunie? Noi mergem anul acesta tot în Sarti, începând cu data de 20 (deci a doua jumătate a lunii). De obicei mergem în septembrie și acum nu știu la ce să mă aștept.
@fra - fara frica de apa rece! Am fost in 25 mai si era bunicica... in consecinta in a doua jumatate a lunii iunie are sa fie buna!
Mutat în rubrica "Plaje în Sithonia, #EXCURSII și CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Hai sa exploram Sithonia — scris în 25.09.23 de geanyx din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Revenirea pe Sithonia — scris în 03.08.20 de Enki din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Plaja Goa — scris în 18.09.19 de Sorin Lazar din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Destenika beach - un loc armonios — scris în 06.02.20 de soricelu74* din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Isla Beach — scris în 27.08.19 de ramop din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Doamnele Sithoniei, inventar estival — scris în 23.11.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Orange Beach, nimic portocaliu — scris în 09.11.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ