GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nisip, pietricele si valuri... cu urcusuri si coborasuri
Ajunsi in Lefkada printr-o oferta turistica de nerefuzat, aparuta cu o luna inaintea plecarii, ne-am pregatit pentru aventura si explorare. Cazati in Nidri, la vila Dionyssos, am petrecut primele zile in statiunea Nidri facand plaja, mergand la cascada Dimossari, facand parasailing etc. Am decis apoi sa inchiriem o masinuta pentru a ajunge in partea de vest a insulei; ar fi fost mare pacat sa fim acolo si sa nu ne bucuram fiinta cu plajele aurii si marea turcoaz de poveste.
Gasind masina pe care am dorit-o, un Fiat Panda, dupa cateva incercari, la un pret rezonabil (60 de euro/2 zile), am pornit la drum. In prima zi, am vrut sa ajungem la plaja Milos si Katishma, in cea de-a doua la Egremni si Porto Katsiki. Plajele sunt numeroase, fiecare frumoasa in felul ei; iti trebuie timp si o buna organizare a acestuia sa poti ajunge la ele. Noi pe acestea am dorit in mod special sa le vedem.
Plaja MILOS. Am ajuns in Agios Nikitas, pe plaja mica si cocheta a localitatii. Am privit-o, apoi am fost indrumati catre drumul de acces catre plaja Milos. Am urcat cam un sfert de ora prin padure, odata ajunsi sus am ramas muti de frumusete. Destul de greoi drumul, mai ales daca nu prea faci miscare, dar cu opriri dese si hidratare ca la carte, am pasit pe plaja salbatica, marea venind fasaind in intampinarea noastra. Plaja este mare, salbatica, cu nisip fin. Nu are umbrelute, sezlonguri, nimic. Trebuie sa-ti aduci cu tine exact ce ai nevoie. Citisem intr-un review ca intrarea este lina, iar plaja potrivita pentru familii cu copii (scris de @noi doi). Nu prea este asa, intrarea este abrupta... noi nu stim sa inotam, deci am fost precauti si am analizat bine de tot. Dupa 2-3 m, se adanceste brusc, doar inotatorii s-au incumetat. Valurile erau maricele, se spargeau zgomotos si in forta la mal. Da ne-a placut aceasta latura a lor, am simtit ca avem o legatura cu marea. Nu mai zic ca pietricelele slefuite meticulos de apa marii s-au "ascuns" in diverse locuri in interiorul costumului de baie :). Am stat aici cateva ore, dupa care ne-am catarat pe muntele-obstacol, ajungand epuizati in sat. Ne-am racorit cu iaurt inghetat cu fructe la o terasa, unde ne-au primit cu apa rece din partea casei.
Mi se pare un gest extraordinar de omenie si ospitalitate, in caldura clocotitoare sa fii servit cu apa rece din partea casei, fara costuri suplimentare.
Am plecat mai departe spre Katishma. O plaja mare, primitoare, frumoasa. Sezlonguri, umbrele, servire la sezlong daca voiai ceva. Noi am ajuns pe la ora 3, ne-am instalat, nu am platit nimic pe sezlonguri, nici nu am comandat nimic. Sezlongurile ok, umbrelele cam rupte si ruginite, as spune chiar jalnice. Am optat pentru parcare gratuita, deasupra plajei, la umbra erau de platit in unele locuri 6 euro, in altul 4 euro. Dar cum nu am stat o zi intreaga, am ales varianta parcare gratis.
Plaja este cu nisip, nu foarte fin, insa in apa sunt pietre si e nevoie de „botosei”.
In Katishma se poate zbura cu parapanta. De fapt, doar aici se poate zbura cu parapanta, cu instructor alaturi, in Nidri facandu-se parasailing, in Vassiliki, windsurfing, iar in nordul insulei, kiteboarding.
Katishma este o plaja frumoasa, dar nu este neaparat extraordinara. Noi am ales sa stam aici pana la apusul soarelui, sa-l vedem cum se scufunda in mare.
A doua zi, am luat-o in sens invers, spre Vassiliki, sa ajungem la Egremni si Porto Katsiki. Destul de... batuti de soare deunazi, nu mai eram atat de dornici sa facem plaja, deci ne-am grabit sa ajungem la plaja inainte sa dispara umbra stancilor, iar soarele sa fie in mijlocul cerului. Am parcat masina mai sus, inainte de parcarea cu plata, de 4 euro. Am coborat cele 300 de trepte, oprindu-ne pentru a admira minunata plaja de la picioarele noastre si facand poze. Nisipul pe plaja este fin, intrarea in apa nu este lina, dar era ok sa inaintezi usurel, deoarece valurile erau cuminti. Am preferat sa stam la umbra cat aceasta a fost prezenta pe plaja, in dreptul stancilor, doar in apa sa avem de-a face cu soarele. Pe plaja, sunt sezlonguri si umbrele, pret 6 euro, dar si un bar. Acesta, in afara de bauturi, livreaza si de-ale gurii la cerere, de la terasa aflata la capatul celor 300 de trepte urcate. Nu exista toaleta.
Odata disparuta umbra de pe plaja, am strans "bagajul" si ne-am catarat pe cele 300 de trepte sa mergem catre Porto Katsiki. Mentionez ca aceste 300 de trepte nu sunt greu de urcat, cu pauzele necesare, mai ales ca noi avusesem de infruntat drumul la Milos Beach, care a fost destul de abrupt pe alocuri.
Am ajuns la Porto Katsiki – simbolul Insulei. Am parcat masina intr-o parcare free, conditia era sa-ti comanzi ceva de la terasa respectiva (dar nu verifica nimeni asta - noi totusi am comndat, ca ne era foame) si ne-am indreptat spre punctul Bella Vista, pentru a vedea maretia marii si frumusetea plajei. Navele de croaziera nu mai au voie sa ajunga la mal, se opresc in apropiere, iar turistii indesati pe ele ca sardelele (mie asa mi-au dat impresia de la inaltime) pot inota in apropiere. Din punctul Bella Vista, pare ireal totul, iti vine sa zbori la propriu.
Am mers si pe plaja, mi s-a parut aglomerata, dar apa era calma si imbietoare.
Sincer, mi-a placut mai mult Egremni, este mai mare, mai fina, mai libera, mai primitoare.
Drumul spre Porto Katsiki este tot o succesiune de serpentine si o provocare totodata daca te mai intalnesti cu o masina din sensul invers. Se rezolva cu viteza mica, mica. Dar merita efortul.
Am decis sa mergem in Vassiliki, unde mai ajunseseram cu autobuzul-autocar in ziua a treia a sejurului nostru. Acolo ne-a placut plaja din capat, dinspre Pondi (partea opusa portului), cu nisip pe plaja si in apa si cu intrarea lina in apa, ea ajungand la brau si la 50-60 m de mal. Apa, foarte curata si limpede, fara valuri. Locul este ideal pentru windsurfing, curentii specifici zonei fiind un factor important. Dar si potrivit pentru persoane care nu stiu sa inoate sau familii cu copii.
Lectii de windsurfing se pot lua la fata locului, am vazut un pret de 30 euro/h afisat. Zona de windsurfing este delimitata de cea in care te racoreai pur si simplu.
Sezlongurile (portocalii) si umbrela de stuf erau gratis daca comandai ceva de la ei, am stat si a doua oara tot acolo.
Ar mai fi fost multe de vazut, cateva plaje pe care as fi vrut sa ajung, dar cum cele doua zile pentru care inchiriaseram masinuta se terminasera, ne-am multumit cu atat. In urmatoarea zi era plecarea.
Pe drumul parcurs, se intalnesc puncte de vanzare miere, vin si ulei de masline de prima presa, facute local. Am oprit intr-un loc de unde am cumparat 2 l de ulei de masline cu 5 euro litrul. Doamna respectiva mi-a spus ca pretul uleiului anul trecut a fost 3.5 euro/litru, dar productia de masline nu a fost tocmai cea asteptata.
M-a impresionat prezenta copilului la punctul de vanzare. Desi foarte cald, era acolo, invatand business-ul familiei, nu acasa, la umbra. Asta da lectie de viata si reteta de supravietuire.
Mai sunt multe de spus, de vizitat.
Candva, poate, vom reveni si vom recupera.
Trimis de adriananicoleta in 20.07.15 13:19:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adriananicoleta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
-@adriananicoleta;
Întotdeauna mi-a plăcut abastrul de Lefkada!
Cazati in Nidri, la vila Dionyssos, am petrecut primele zile in statiunea Nidri facand plaja, mergand la cascada Dimossari, ...
Poate ne împărtăşeşti câte ceva şi despre aceste minunăţii, ... într-un viitor rw!
Toate cele bune! Vacanţe frumoase!
@Marian Preda - deja am facut-o:
Probabil ar fi trebuit sa indic adminului sa puna link cand am pomenit despre unitatea de cazare si statiunea Nidri.
Felicitari pentru vacanta frumoasa si impresii si pozele convingatoare. Si eu am ramas cu aceleasi impresii frumoase despre Lefkada. Pana si despre iaurtul acela inghetat cu topping de fructe si alte minunatii, la racoarea cofetariei din satul insirat de/a lungul drumului spre mare. Vacante frumoase in continuare.
@calatorul50 - Multumesc pentru aprecieri.
Sa avem parte cu totii de vacante minunate!
@adriananicoleta -
”Probabil ar fi trebuit sa indic adminului sa puna link cand am pomenit despre unitatea de cazare si statiunea Nidri.
S-a rezolvat
Am "legat" deasemenea articolul de cel precedent (de la "Descoperă Nidri")
@webmaster - Multumesc. Acum, sper ca este ok pentru toata lumea, sa aiba informatia completa.
@adriananicoleta - Pentru ca lumea sa fie corect informata, trebuie aduse urmatoarele corectii:
1. Plajele Milos, Egremni si Porto Katsiki sunt cu pietris, nu cu nisip. Pietris mai marunt sau mai mare, dar pietris, care deranjeaza destul de rau la talpi.
2. Navele de croaziera opresc, unele la Egremni, altele la Porto Katsiki, chiar pe plaja, si debarca turistii pentru o ora.
@DanSta - corecte completarile si utile celor ce vor sa viziteze locurile.
@DanSta - Multumesc pentru interventie, acestea ajuta. Precizez urmatoarele:
1. Navele de croaziera nu mai opresc in Porto Katziki, chiar la tarm, asta a precizat si ghidul inca de cand ne-a preluat. Nu mai au voie. Nu pot spune din ce moment s-a luat aceasta masura. Se poate vedea intr-una din pozele mele un vas oprit mai incolo (adaug foto, daca pot, cu doua vase oprite), pasagerii inotand in jurul lor. La Egremni, da.
2. As putea sa-i spun nisip... granulat in cazul Milos, Porto Katziki, insa la Egremni era nisip (a se vedea poza atasat), chiar mi-a placut sa stau pe el si sa-l simt la picioare.
buna ziua... referitor la accesul navelor... am fost in 7 islands cruise... la Porto katsiki nu se opreste la plaja doar in vecinatate si se face baie cam 30-40 min. la egremni da se opreste dar in partea opusa a plajei in zona cu pietricele albe... ca si nisip la egremni... e greu de spus ce e... insa plaja in sine merita tot efortul si eventual lipsa nisipului. egremni are unicitatea ei... lonely beach on a lonely planet
@adriananicoleta - Buna... stiti cumva cum sunt plajele din Perigiali (hotel Nostos) si Ligia (Polixenis room) pt. ca acolo am facut rezervare si vreau sa ma hotarasc in functie de plaja la care ramin. ? De plaja din Ligia am auzit ca este cu pietre... cum este cea din Perigiali?
Multumesc si astept un raspuns. felicitari pt. articolul mai mult decat complet.
@dan sorin - Multumesc pentru apreciere. Din pacate, nu am ajuns si acolo, ne-ar fi trebuit un concediu de 3 saptamanai sa ajungem pe fuga in fiecare locsor in care am fi vrut. Sunt putine plaje cu nisip, majoritatea cu pietre, dar fiecare are farmecul ei. Tot plajele de pe coasta de vest raman piesa de rezistenta a insulei, insa, din cate stiu, Egremni acum nu mai este, un cutremur a fost cauza. Cat despre cazarile din alte localitati, sunt ideale daca doresti liniste; noi am avut niste prieteni care veneau seara in Nidri si petreceam impreuna timpul, ca in Nikiana nu prea aveau ce face. In Perigiali plaja este micuta, doar am vazut-o in trecere, poate mai sunt si altele... mai ascunse. Dar oricum se ajunge foarte usor in Nidri, chiar si pe jos.
Oricum, nu are ce sa nu-ti placa, depinde si de pretentii si asteptari. Sunt sigura ca te vei intoarce cu amintiri si trairi de neuitat. Astept sa citesc review-ul .
Vacanta minunata!
@adriananicoleta - multumesc... la fel o vacanta placuta...
Nu am intzeles, ce este de facut practic in Nidri, vrem sa mergem la un hotel de doar 2 stele doar cu mic dejun, ce pretzuri sint la taverne, cf seara, nu sint adeptul excursiilor doar al croazierelor... Ms!?
@Cata2015:
”Nu am intzeles, ce este de facut practic in Nidri,
Nici nu ai cum să înțelegi ce este de făcut în Nidri citind aici, atâta timp cât aceasta este o rubrică dedicată plajelor din Lefkada.
Cel mai bine ar fi să citești despre Nidri la rubrica dedicată acestei stațiuni.
Citind acolo, sigur vei înțelege mai bine. Iar dacă nu înțelegi, tot acolo va fi cel mai bine să ceri informații suplimentare. Și dacă vei cere informații, te rog să încerci să renunți la limbajul tip mirc (tz, prescurtări etc.) dacă nu din respect pentru limba română măcar din respect pentru cel/cea căreia i te adresezi.
Mulțumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Puțin... albastru unic de Lefkada — scris în 16.10.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 De ce iubim Lefkada. Part 5 — scris în 06.09.20 de onlyoctavian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 De ce iubim Lefkada. Part 4 — scris în 06.09.20 de onlyoctavian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 De ce iubim Lefkada. Part 2 — scris în 06.09.20 de onlyoctavian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Lefkada – o perlă din coroana Eladei (2) Vamos a la Playa! (IV) — scris în 01.04.20 de Artiglio din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Lefkada – o perlă din coroana Eladei (2) // Vamos a la Playa! (III) — scris în 14.03.20 de Artiglio din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Lefkada – o perlă din coroana Eladei (2) // Vamos a la Playa! (II) — scris în 25.02.20 de Artiglio din HUNEDOARA - RECOMANDĂ