ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.01.2026

CAZARE [camere etc]:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
PLAJA şi MAREA:
DISTRACŢ. / RELAXARE:

O vacanta de vis la Hurghada

TIPĂREȘTE

In luna august ne-am hotarat sa cautam o vacanta in perioada 2-11 ianuarie. Impreuna cu prietenii nostri de la Ro Team Tour, am cautat o oferta atractiva, in cele din urma alegand Hurghada, Resort PickAlbatros Blu Spa, pachet cu 8 zile, 7 nopti, ultra all inclusive 2 persoane, cu transfer de la aeroport, 2000 euro.

Pe 2 ianuarie am luat avionul din Bucuresti, zborul a durat 3h20’ si am aterizat fara probleme in Hurghada. Vremea era excelenta, afara erau 20 grade si mirosea a vacanta. De acolo ne-au preluat partenerii locali de la Compania MTS si ne-au dus rapid la hotel. Aici am primit un om de legatura, Doamna Sara, o romanca mutata de mai bine de 20 de ani in Hurghada.  Acesti parteneri ne-au ajutat enorm atat cu excursiile optionale cat si cu diferite sfaturi legate de oamenii, obiceiurile si eventualele probleme care pot aparea. Pe aceasta cale le multumesc celor de la MTS, fara ei ar fi fost mult mai greu!

Ajunsi la Pick Albatros Blu Spa, ne-am cazat repede, cu un mic “comision” ca sa obtinem repede cazarea si o camera buna. Resortul este f mare, are 4 piscine exterioare si una interioara, la 200 m de cazare este Marea Rosie; au sezlonguri indeajuns de multe, ofera prosoape zilnic atat pentru exterior cat si pentru interior, au o mica sala de forta, au Spa, 4 restaurante dintre care 2 cu rezervare, baruri in zona plajei si a piscinelor. Totul a fost gratuit, desi angajatii se bucurau la fiecare tips de 1$. Hotelul este 16+, deci este destul de liniste.

Chestii interesante, de retinut:Luati cu voi dolari. In Egipt multi vanzatori cer acelasi pret, indiferent daca este in dolari sau in euro, deci e mai bine sa aveti la voi dolari. Sa aveti schimbati vreo 7-8 dolari in monede, iar 100$ sa o aveti in hartii mici de 10 si de 20. In fiecare seara puteti schimba la oricare din angajati hartiile de 10 sau 20$ in monede mici, ca sa aveti ce sa dati si a doua zi. In oras nu se fura, din ce am inteles daca sunt prinsi toata familia va avea de suferit pe termen lung, deci nu stati cu grija asta

Puteti sa umblati imbracati cum doriti, egiptenii au probleme mai ales cu femeile lor, si au obiceiurile si credinta lor, in timp ce europenii sunt vazuti ca “o sursa de venit” Extrem de rar apar violuri. Motivul: ultimul care a facut asta, in urma cu 7 ani, desi a fost declarat nebun, a fost judecat rapid si apoi spanzurat in piata publica. Este multa politie pe strazi, la 400-500m este cate o masina de politie, dar nu ne-au oprit niciodata; m-am simtit in siguranta pe toata perioada, deci puteti bate la pas o mare parte din oras.

Chiar daca uneori excursiile pot costa un pic mai mult decat la alte agentii, cei de la MTS isi merita fiecare cent. Ne-au sprijinit constant in deplasari si ne-au ferit de o gramada de probleme care puteau aparea.

Salariul mediu in Egip teste de aproximativ 300$, deci nu trebuie sa dati prea mult bacsis. Majoritatea se multumesc cu 1$. Apa de la robinet este potabila, dar nu suntem noi obisnuiti cu ea si e posibil sa va deranjati la stomac. Primiti zilnic 4 bidoane de 0,5l in camera, iar la parter au frigidere full de bidoane din care va puteti servi dupa bunul plac, deci pentru baut, spalat pe dinti sau spalat fructe, folositi doar apa imbuteliata.

Atentie la vanzatorii ambulanti de obiecte, au niste obiceiuri ciudate prin care vor sa te agate, de exemplu iti vand f ieftin, cu 1 dolar anumite obiecte, iar dupa ce ti-l da au texte ca nu ai inteles tu bine. E mai bine sa cumparati de la magazinele mai mari, iar acolo sa negociati fiecare banut! In general, au preturile cu 50% mai mari.

Langa resort se afla PickAlbatros White Beach, din aceeasi familie. Acolo ne-au lasat sa folosim barul si celelalte facilitati gratuit. Nu exista nicaieri carne de porc si nu este recomandat sa cereti. In interiorul resortului toata lumea vorbeste limba engleza macar la minim, astfel incat sa te poti intelege cu el.

Personal nu am folosit spa-ul hotelului, nici cele 2 restaurante la care trebuia rezervare cu 3 zile inainte. Dimineata mancam la restaurantul Alfredo. Aveam fructe proaspete, unele curatate de coaja, doar sa le bagi in gura, legume proaspete sau in salate, 3-4 tipuri de branza si cascaval, peste afumat simplu si cu sos dedicat, crenvusti, sunca presata de vita si alte specialitati din carne, 5-6 tipuri de paine proaspata, mai multe tipuri de iaurt, cereale, un fel de clatite cat palma, gatite pe loc, omleta pe care ti-o facea pe loc si alegeai tu ingredientele. Nebunie curata! Dupa amiaza am mancat tot la Restaurantul Alfredo, unde mancarea a fost super. In fiecare zi cateva feluri de peste, afumat, la gratar, fiert sau la cuptor, carne de vita de minim 2 feluri, carne de pui, fructe de mare, fructe si legume proaspete sau salate gata pregatite, paine proaspata de mai multe feluri, totul intr-o curatenie perfecta. In fiecare zi era un gratar afara unde se faceau 2 tipuri de carne, iar in fiecare zi schimbau reteta. La fiecare masa aveam minim 10 feluri de prajituri, pe langa clatite, pizza si alte bunataturi facute pe loc.

Restaurantul Alfredo are si bar separate unde poti savura din deliciile specific. Cafea, bauturi locale bune, sucuri imbuteliate sau amestecuri speciale tinute la gheata iti incantau privirea. Uneori iti luai singur, dar de cele mai multe ori le comandai si in maxim 1 minut veneau la masa. La Alfredo am fost placut surprins de un chelner, Hassan Khalif, care ne-a facut vacanta mai frumoasa. Acesta se misca repede si gasea solutii la orice problema aparea, de aceea am mancat mai des in zona lui de servire. Masa de seara am servit-o la Restaurantul Culina, acesta fiind pozitionat la etajul 1, deasupra Restaurantului Alfredo.

Restaurantul Culina este mare, as spune cam 300 m patrati, are mese atat inauntru cat si afara, iar masa a fost excelenta. Restaurantul avea o anumita zona cu mancare gatita in stil marocan, unde gaseam in fiecare seara pui, peste, vita si uneori fructe de mare, fiecare fel avand un sos specific care sa ofere un gust special. Bucatarul de acolo era foarte de treaba si ne raspundea la intrebari sau ne oferea indicatii legate de amestecuri, de aceea i-am facut o poza pe care o atasez mai jos. Numele bucatarului este Mehdi Sodki. Ne-a placut atat de mult mancarea incat in fiecare seara treceam mai intai prin zona cu specific marocan si abia apoi mergeam sa vad celelalte zone ale restaurantului.

In celelalte zone gaseam carne de pui, vita si peste, gatita la gratar, fiarta, la cuptor si chiar marinata, salate de multe feluri, pizza facuta pe loc, inclusiv puteai sa iti alegi amestecul din ea, iar la sfarsit dulciuri specifice.

La Restaurantul Culina am intalnit un chelner simpatic si foarte de treaba, Mahmoud Hassan, care zambea continuu, facea glume bune, se misca rapid si te atragea sa gusti din bauturile locale. Nu facea asta numai cu noi, ci cu toata lumea. A fost o placere sa fiu in preajma lui, de aceea in fiecare seara cautam locuri in zona lui de servire. Mai jos o sa atasez si o poza cu el.

In cazul in care cautam altceva decat ce era la Culina, doar coboram cateva trepte si intram la Alfredo.

Dupa 2 zile am inceput sa mergem la sala de fitness, ca “eram in pericol” . Sala nu este f mare, dar este de ajuns incat sa lucram 12-15 oameni fara sa fie vreun deranj. Gaseam in fiecare zi prosoape curate si apa la temperatura camerei, plus o muzica placuta de fond.

De asemenea, am facut plimbari de-a lungul plajei, mai ales dimineata si seara, iar la pranz inotam fericit in Marea Rosie. Apa avea in jur de 20 de grade, era limpede, cu ochelarii de inot vedeam pestii care inotau in jurul meu. In una din zile am optat pentru o excursie la Luxor si Valea Regilor. Am plecat la 3:30 AM, a venit o masina si ne-a luat de la hotel, iar la 4:30 am plecat cu autocarul, alaturi de partenerii locali de la MTS. Autocarul era spatios, arata f bine, erau 2 ghizi care vorbeau romana, engleza, franceza, germana si rusa. Ne-au dat o gramada de sfaturi utile in privinta excursiei si a negustorilor egipteni, cee ace ne-a ferit de probleme. Cei de la MTS au fost f bine organizati, am avut 2 soferi, 2 ghizi, un politist care ne-a insotit tot drumul pentru linistea tuturor, traversare cu barca pe Nil, o masa tip buffet la pranz, apa si sucuri reci la preturi mici in autocar. Ii multumesc pe aceasta cale lui Omar si celuilalt ghid (nu imi amintesc numele lui), pentru buna organizare si pentru eforturile de a ne multumi pe toti! Nu au fost incidente, iar la ora 20:30 eram inapoi la hotel.

In alta zi am fost in turul orasului Hurghada, organizat tot de cei de la MTS. Aici am vazut cateva chestii interesante: portul, piata de peste, un magazin de parfumuri arabesti, un bazar si o moschee. Turul orasului a fost “gratuit” , sau mai bine zis pe cheltuiala celor de la MTS! Am facut cumparaturi si am facut o gramada de poze, iar la un moment date eu si sotia ne-am ratacit de restul grupului. Totusi, cu ajutorul Doamnei Sara si a lui Iiad, ghidul grupului, ne-am reintalnit si am continuat vizitele.

Mai erau si alte excursii, dar noi am spus pas si am preferat sa ne relaxam sau sa batem la pas orasul. Le multumesc pe aceasta cale partenerilor locali de la MTS, fara de care ne-am fi descurcat mult mai greu.

De asemenea, le multumesc familiei M. de la [... ], pentru toate eforturile facute, de la alegerea destinatiei, trierea hotelurilor, informarea de calatorie, relatiile de parteneriat cu cei din Egipt, precum si detaliile rapide legate de zbor, deplasari sau urgente in zona Egiptului. Datorita lor noi am avut o vacanta exceptionala, fara incidente, si abia asteptam sa revenim in Egipt.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de Bomberman in 19.01.26 08:31:44
Validat / Publicat: 19.01.26 11:19:12
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 21 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Bomberman); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P01 Catalin si Mahmoud Hassan
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1800 PMA (din 2 voturi)

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.01.26 11:15:49]

Bun review de debut, merită remarcat

@Bomberman: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor de tip date personale (nume, numere de telefon, adrese de mail etc) — sunt interzise, de ceva timp, și de lege. Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (click pe „pliculeț”).

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
hlli
Alte impresii din această RUBRICĂPickalbatros Blu Spa Resort:
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.029499053955078 sec