Multa odihna si relaxare... Nu exista agitatie aici!
Eu am fost la acest hotel in august 2008.
Este intr-adevar curatenie, liniste, ceva vegetatie - in comparatie cu alte locatii.
Are aer conditionat, uscator de par, un frigider mic, tv cu vreo 2 posturi rom.
Camerele sunt acceptabile; curate, gresie pe jos, balcon in care ai masa si 2 scaune.
Are o piscina langa restaurant (cred ca e una din cele mai mari din acea zona) niciodata aglomerata, apa curata insa cam mult dezinfectant in ea + o piscina lipita pentru copii mici. Un loc de joaca pt. copii cu niste leagane destul de limitat. Am vazut si o masa de tenis insa cred ca se platea si mereu era cineva la ea.
Masa in stil bufet suedez este acceptabila, insa acum depinde de ce-si doreste fiecare. Cred ca seara poti spune ca este chiar buna. Ma refer aici la sistemul demipensiune.
Bauturi... Dimineata sunt vreo 2 dozatoare cu 2 feluri de sucuri, insa seara nimic de baut gratis (nici macar apa). O bere din cate imi aduc aminte era in jur de 2. 5-3euro.
Pana la plaja sunt cam 400m, insa se coboara si se traverseaza o sosea nu prea aglomerata, care strabate localitatea (un fel de comuna). Destul de abrupta aceasta coborare, iar la intoarcere chiar o simti...
Apa marii curata, limpede si calda... plaja acceptabila si niciodata aglomerata.
La ora 9: 30 cand mergeam noi nu gaseam pe nimeni... abia in jur de 10: 30 incepeau sa vina... insa putina lume.
Nu ai prea multe oportunitati de distractie aici, insa este o statiune pentru linistirea nervului capului. Chiar te odihnesti.
La vreo 15km este un orasel Neo Modavia (ceva de genul asta) Nea Moudania in care poti face cumparaturi... chiar am gasit o gramada de chestii interesante si la preturi acceptabile.
Noi am fost cu masina proprie si ne-am plimbat pe cele 2 brate Sithonia si Kassandra.
Mi s-a parut de o frumusete rara... cum sa zic... ceva virgin... putini locuitori, in schimb peisajele superbe.
Cred ca se merita sa faci o astfel de plimbare, mai ales ca ne-am oprit in mai multe locuri unde am facut o baie, apoi am continuat drumul... fel si fel de golfulete... unul chiar mi-a atras atentia... ceva gen "laguna albastra", iar apa era fff curata, cristalina... si extrem de calda spre deosebire de marea noastra.
Se putea face croaziera la muntele Athos cu vaporasul, insa nu am avut timp.
Parca Neo Marmara se numea localitatea in care am gasit o agentie care facea excursii... nu mai tin minte pretul, insa nu era mult.
Una peste alta o statiune in care nu mergi pentru discoteci, agitatie, fitze si fasoane ca pe litoralul romanesc.
Recomand celor care ies pentru prima data in Grecia, in special familistilor, insotiti de prieteni, care au nevoie de liniste si odihna.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nick33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 40.26122100 N, 23.49201900 E - CONFIRMATE
Am vazut si eu aceasta destinatie printre ofertele agentiilor de turism si chiar ma intrebam daca ai ceva de vazut mai aproape. Oraselul de care spuneai, Neo Modavia, se numeste Nea Moudania.
Am fost si eu la Philoxenia Bungalows, tot in august 2008.
Marea obiectie pe care o am este in legatura cu marea: eu nu am vazut-o deloc curata, dimpotriva. Cand am ajuns aici ma asteptam sa vad verdele acela al Marii Egee din zonele nisipoase, dar cand am vazut marea am fost deceptionata. Era exact ca marea noastra.
Cand intrai in apa, apa se tulbura mai tare si nisipul era prafos, amestecat cu pamant. Niste prieteni au fost cazati in aceeasi perioada cu noi la Gerakina Beach, la apx. 7 km distanta si ei au avut aceeasi parere despre mare.
Dar am facut mereu plimbari cu masina pe alte plaje si am vazut locuri superbe, cu verde si albastru, asa cum trebuia sa fie. Poate am nimerit noi intr-un moment prost... cine stie... Cu noi a fost o colega care fusese la Philoxenia cu doi ani inainte si chiar remarcase diferenta, atunci nu fusese asa. Era curata, verde...
Un vot de la mine.
Iar celalat orasel se numeste Neos Marmaras...
krondia are dreptate... mi-am reamintit...
asa este oraselul se numeste Nea Moudania
pentru biancuta
nu te contrazic... pentru mine era prima data cand vedeam Grecia. Mi s-a parut destul de curata, insa si tu ai dreptate... in golfuletele despre care vorbeam marea era mult mai frumoasa si colorata.
Eu am fost in perioada 15-23 aug. Chiar mi-aduc aminte ca se vedeau pestisorii pe fundul marii...
Asta m-a facut sa spun ca apa era curata. Am si poze, poate o sa postez cateva...
Nick33, noi am fost inainte cu o saptamana, intrarea de sambata.
Cred ca am fost in corpul E, de pe terasa vedeam in fata cladirea aceea inceputa si neterminata si in dreapta parcul de joaca.
biancuta
noi am stat pe primul rand... cel cu intrarea;
intre receptie si restaurant. Aveam vederea spre parc. Daca ma uit in poze iti pot spune exact si camera. Era identica cu ce ai tu in poze.
- Aug.2019 Un sejur foarte frumos! — scris în 23.09.19 de Aura_Mariana din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Philoxenia Hotel - concediu de 4 stele — scris în 24.05.19 de MANDOX din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Philoxenia reloaded — scris în 29.09.18 de michirec din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Relaxare şi bună primire la Philoxenia hotel bungalows din Psakoudia — scris în 17.06.19 de lauraned din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Philoxenia Bungalows asa cum am vazut-o eu — scris în 25.10.17 de terente din SLOBOZIA - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Din nou la Hotel Philoxenia — scris în 09.08.17 de crissy_kris din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Philoxenia Bungalow un loc pt un concediu ideal — scris în 09.09.16 de Myka din BUZAU - RECOMANDĂ