ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.02.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2024
Prieteni
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Asta-i pohta ce-am pohtit - unde am mancat in Kassandra, Halkidiki

TIPĂREȘTE URM de aici

Sa mergem mai departe, am terminat cu partea soft, adica cazarea vezi impresii si plaja vezi impresii sa trecem la artileria grea si sa vorbim despre mancare. Acum daca o sa inghititi in sec, ganditi-va si la mine, eu le-am si mancat, asa ca inghit si mai mult in sec. In ceea ce priveste masa a fost dragut, nu am avut niste reguli anume, tinea mai mult de foamea noastra si de chef. Am avut si locuri 'normale' dar am mers si la fitze, si uitandu-ma ieri pe conversatia de pe grup mi-am adus aminte cu placere de glumitele legate de unele dintre locuri, la momentul potrivit am sa vi le spun si voua.

Grecia nu se dezminte si in general mancarea a fost asa cum ne asteptam, au fost si mici exceptii dar asta pentru ca incercam sa comparam lucrurile si asteptarile noastre nu erau indeplinite. Mai greu a fost de cateva ori cand nota de plata venea scrisa pe hartie, in greceste si uite cum ne chinuiam sa descifram care ce a luat. Au fost si cateva incercari de smechereala, depistate si pedepsite ca atare (fara bacsis). Cand e grupul mare, hai ca poate merge, insa nu prea stiau cu cine au de a face. Peste tot am primit desert (bine ca exista variatie intre restaurante) si uneori chiar si ceva la inceput. Am primit la final chiar si ceva de baut, ceva gen limoncello si inca ceva.

9 septembrie seara, terasa Takis. Aici a fost cat pe ce sa ramanem nemancati, in fine, mai exista ceva la traista, mai ales de baut :), dar si acel supermarket langa hotel. Ideea este ca noi am vrut sa mancam la acest restaurant dupa ce ne reuneam si cu cei ce veneau cu avionul, asa incat am ajuns in zona de restaurante dupa ora 9 seara si acest restaurant nu mai voia sa primeasca clienti, mai ales ca eram si 15. Insa cuscra mea este atat de convingatoare ca dupa ce s-a eliberat o masa cat sa ne cuprinda pe toti i-a convins. Acum, nu era singura terasa inca deschisa la ora aceea, mai erau vreo 2-3 variante, dar cand le vezi aproape goale de clienti, cred ca este cam clar. Asadar ne-am asezat la masa, ne-am uita pe meniuri (2 foi erau doar), ne-am hotarat destul de repede ce vrem, au fost tot felul de solicitari, nu le mai stiu pe toate, a fost feta la gratar, calamari, caracatita, sardine, salata greceasca, souvlaki, cam ce era prin meniu, miar la final am primit din partea case inghetata pe bat. Terasa este bine pozitionata, pe malul marii, doar ca seara nu vezi foarte bine ce este pe plaja. Ca sa nu ii mai stresam cu nota separata, a platit cineva din grup tot (dupa ce am verificat nota de plata) si apoi am strans banii. Un restaurant decent, cu mancare buna si servire foarte buna. Am mai repetat aici o seara, pe 13 septembrie, a fost la fel de bine, comenzile au fost cam la fel si desertul tot inghetata.

10 septembrie - pentru ca am ramas dimineata la hotel din cauza vremii, la pranz am zis sa iesim la acea terasa Nikos laudata de un cuplu din grup ca fiind foarte buna. Asadar ne-am deplasat in localitatea cu terasa cu pricina, am lasat masina pe o straduta si am inceput sa cautam terasa, am cautat stanga, dreapta, sus, jos, nimic. Intr-un final am cedat foamei si am hotarat sa mergem la un alt restaurant, decis de Boss prin cautare rapida. Si aici putin cu ghinion, am ratat la un moment sa facem stanga asa incat am intors de abia cand am scapat de dunga continua, si uite asa am ajuns noi la Restaurantul Dias. Aici ca sa nu le stricam organizarea, am ales sa stam la doua mese. Locul 3 din 39 restaurante din Kalithea, nu am gasit pagina oficiala

11 septembrie asa cum v-am spus deja am stat toata ziua la Elephant asa ca pentru cina am facut rezervare la Taverna Nikos - Kassandreia, Kryopigi, fara site web, ii gasiti insa pe Facebook. Nu este un local de fitze, este un local unde mananca si localnicii si asta este cea mai buna recomandare, pe langa cea a prietenilor. Aici am gestionat mai usor comenzile, nu ne grabea nimeni si nici pe ei, asa incat ne-am cuplat pe familii/ prieteni, asa ca a fost mai simplu. Preturile rezonabile si produsele foarte bune, am constata insa cu mare durere ca nu prea am facut poze decat la salata Caesar a sotului si la branza pane la care mi-au fugit ochii. Stiu insa ca si aici s-au luat calamari, vitel la gratar, tzatziki (unde sa il manaci mai bun daca nu la mama lui), dovlecei pane si altele de genul. As reveni aici pentru ca mi-a placut chiar daca este la strada. Aici pentru ca am venit direct de la plaja a fost mai racoare asa incat s-au folosit prosoapele pe post de pulovere :).

Si trecem cu adevarat la artileria grea, urmatoarele trei locuri de luat masa vi le recomand ca experiente aparte si locuri spectaculoase. 

12 sept, cina Metoxi, Kassandreia, taverna-metoxi.gr, pentru acesta am gasit pagina web asa incat o mentionez aici. ici am luat cina, drumul nu pot spune prea multe, este cam pe mijlocul bratului Kassandra, pe varful 'muntelui' deci clar se ajunge cu masina aici. Este genul de local unde este bine sa veniti cu rezervare ca sa gasiti locuri. Meniul este destul de variat si chiar exista o oferta a zilei, in general preturile sunt bune, mai putin acest fel pus separta si numit 'Premium cuts' unde erai rugat sa vorbesti cu ospatarul. Daca in general produsele aveau preturi cuprinse intre 9 euro (o salata greceasca) si 10-18 euro (gratare din diverse tipuri de carne, risotto, paste, etc), aceasta gama de premium era de premium si la bani, si ca sa dau doar un exemplu, Rib eye Black Angus in functie de provenienta (Grecia, Uruguay, SUA, Australia) era intre 34 si 48 de euro portia. Binenteles ca s-a luat si asa ceva, dar am gustat si noi, si da, merita banii. Deci aici s-au luat si obisnuitele salata greceasca, branza la gratar sau pane cu diverse, ceva gratar, limba servita cu salata de cartofi, risotto, ba chiar si un os pentru maduva lui (o sa vedeti poza). Bautura nu o sa o mai mentionez in detaliu, au fost sucuri, bere, vin dar si ceva tarii. Ca desert am primit salam de biscuiti si inghetata. Normal, cum unii inca nu sunt obisnuiti cu statutul de parinti :), au uitat sa aiba rezerva de pampersi la ei, asa ca ne-am pomenit in situatia ce facem, ce faceau bunicii? cam greu... scaparea a venit de la un cuplu care aveau un copil putin mai mare si macar am putut sa ii punem un scutec pana in gat. Ca imprejurimi este greu de spus ceva seara cand nu vezi nimic, vedeam undeva departe jos orasul, asa incat imi dau seama cum este sa fii acolo undeva pe inserat, cred ca este minunat. A fost o experienta minunata, pe care as repeta-o cu drag.

14 sept Mnēmes Farm Pefkochori. Ei, si asta a fost interesant, un concept de feram-restaurant, iar la lozinca ar putea spune 'Din gradina in farfurie'. Nu stiu daca exista si un restaurant de interior, este mai degraba bucataria si cuptoarele, o casa asezata pe o fundatie si care se vedea bine de tot in toata aceasta curte. Parcarea este undeva in afara curtii asa incat cand intri in curte treci pe sub o bolta plina de verdeta si ajungi in curtea unde sunt puse mesele, cam greu cu povestitul, o sa vedeti mai bine in filmulet si in poze. Imi placea ca exista spatiu intre mese asa incat nu te simteai inghesuit. Mi-au placut si flacaii care serveau, erau imbracati la fel, tricouri si pantaloni kaki, mai larguti in talie si cu bretele, dar cu glezna la vedere, asa ca la ferma. Era foarte interesant si pentru familiile cu copii pentru ca puteau sa vada niste gaini, puteau vedea diverse legume prin gradina, si gradina este destul de mare, multe locuri, dar e cel mai bine daca sunteti un grup mai mare sa va faceti rezervare. Baia este si ea de mentionat, este cumva la subsol, mi-au placut insa chiuvetele din piatra erau din peisaj. Aici am venit pentru ca mielul era specialiatea lor, si inghit in sec si acum pentru ca era atat de bun, ti se topea in gura. Aici am primit la inceput niste paine taraneasca de vatra, taiata grosier, presarata cu ulei si sare. Ce poate fi mai simplu, si totodata gustos? De mancat s-au comandat si niste 'clasice', salata greceasca, mousaka, dovlecei pane, frigarui, un fel de chiftele, dar in principal miel care era ceva in portii pentru 2 persoane (adica noi cam asa am perceput-o), garnituri fie piure sau cartofi prajiti. Frumos este ca pe masa se gasesc farfurii din ceramica brun-roscata si la fel din aceeasi ceramica pahare. ce-i drept apoi in functie de ce a baut fiecare s-au adus si pahare clasice. Am baut si vinul lor ce avea si eticheta personalizata cu numele restaurantului. Si ca sa vedeti prin ce am trecut noi, voi pune si un filmulet ca sa vedeti tot ritualul in care se pregatea friptura inainte de a-ti fi servita. Am luat un desert (un fel de kranz cu inghetata) pentru ca am vazut in ce consta desertul oferit de ei. Aici ca desert s-a servit bautura, ouzo si ceva gen limoncello (pentru domni si doamne). Eu m-am prevalat de statutul meu de Mihaela si @mishu, asa ca am baut din amandoua, si ce bune au fost. Ba chiar am profitat si de statutul soferilor si am fost bine crescuti, nu am lasat nimic in carafe (o sa vedeti in poze cum arata). A fost o seara minunata, cand esti alaturi de cei dragi intotdeauna este minunat.

15 sept Archontiko Agia Paraskevi, 4.8 din 1500, specializat in vita, au 5* din 300 recenzii pe TripadvisorNu puteam sa incheiem vacanta noastra in grecia fara ceva WOW! Adevarul e ca fiecare loc a avut ceva special, dar asta parca a fost special, pentru ca si Grecia a vrut s ane spune la revedere in stilul ei, am prins un superb apus de soare. Restaurantul este 'ascuns' intr-un mic orasel, pe un deal, fara o parcare a lui pentru ca totul este foate stramt, asa ca fiecare lasa masina unde putea. Un loc insa nu te duci daca nu ai rezervare. Casutele sunt impecabile si fiecare are ceva aparte, un vas cu o planta, trandafiri sau vita de vie ce imbraca balconul/ scara, o bisericuta micuta. Fiind un local specializat in vita, e clar ca s-au luat cateva portii de vita care de asemenea au fost servite cu spectacol (o sa il vedeti si pe acesta filmat si sper sa ma intelegeti). In rest la fel, s-a mers pe salata greceasca sau Caesar, burgeri, coaste de miel cu cartofi, branza la gratar, tzatziki, frigarui, s-au baut la fel, sucuri, bere, vin si vinul lor cu eticheta personalizata. ca desert am primit traditionala portokalopita si salam de biscuiti. Si aici am avut o faza funny, una dintre comenzi a venit gresit, probabil a fost inteleasa gresit, insa persoana nu a vrut sa comenteze, a preferat sa nu o manance, mai ales ca i se parea si picanta. am cerut noi in coltul unde eram cuplate vreo 3 familii si cand am gustat ni s-a parut extraordinara, si picanta atat cat sa aiba gust. O sa o mentionez la poze care este. Din meniu am sa va spun si cum se numea: Vegetable tartar (with brunoise vegetables, tomato crumble, cucumber vinegar, mayonnaise flavoured with espelette pepper). Desi dupa cum vedeti este pe baza doar de legume, ati fi lasat multe feluri de carne pentru asa ceva, asa ca daca ajungeti pe acolo, va recomand sa o cereti. Sa nu uit, am avut parte de chifle proaspat coapte si un fel de sos... nu mai stiu ce era, ca aperitiv. Aici nu puteam sa nu fac si poza cu vitrina de tipuri posibile de carne pe care le puteati comanda dar si la vitrina de bauturi. Aici am gasit nota de plata pe care am platit-o noi, si a fost de 86 de euro in conditiile in care am fost trei persoane, si doar vita a fost 37.5 euro. 

Si uitandu-ma pe conversatiile grupului pe whatsapp am gasit si una glumeata, una dintre doamnele grupului era usor mai cu fermoarul pe portofel dar partenerul ei nu, asa noi mai glumeam cu ea, si la una dintre facturile comune pe care o platise ea (era mai mult de 500 de euro), noi am inceput sa spunem ca plateste ea, sa ii multumim, sa ii spunem La Multi Ani, sau ca platim noi desertul. Binenteles ca a tinut glume, dar si noi am fost seriosi si am strans suma.

Concluzii: O sa radeti si o sa ziceti ca spun lucruri pe care le stiu toti amatorii de Grecia, dar o mai spun eu inca o data, in Grecia se mananca bine si rezonabil. Ca regula, ar trebui tinut un regim inainte si dupa Grecia. Nu a fost ceva care sa nu imi placa, nu a fost loc unde sa spunem ca nu vom reveni, totul a fost minunat. Insa inainte de a parasi Grecia, va mai fi un restaurant care ne-a placut mult, in Salonic, dar despre el in urmatorl articol, pana atunci insa va invit sa vedeti filmuletele si pozele, si sa ne auzim de bine.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 07.02.25 07:57:11
Validat / Publicat: 07.02.25 08:31:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 468 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Restaurant Dias
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[07.02.25 08:30:59]
»

Mutat în rubrica "Pe unde am mâncat prin Kassandra, [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

Marius 72PHONE
[07.02.25 09:07:41]
»

Bună dimineața!

Am citit, salivat dar la poze nu m-am uitat.

Cu siguranță ar fi prea crunt pentru o dimineață de vineri!

mishuAUTOR REVIEW
[07.02.25 09:41:08]
»

@Marius 72: Sa stii ca e mai periculos seara , se depune

Multumesc de vizita si aprecieri.

raluca banu
[07.02.25 11:18:36]
»

Greu!

Atatea mancaruri delicioase, iar eu am doar un ceai in față... tre sa bag un fursec, sa calmez sucul gastric...

mishuAUTOR REVIEW
[07.02.25 11:25:10]
»

@raluca banu: Ia-o usor, o sa iti placa locurile . Multumesc de vizita si aprecieri.

mprofeanu
[09.02.25 12:56:09]
»

@mishu: Un adevărat regal ce ne-ai prezentat în acest articol despre ce ați servit în plimbările voastre prin peninsula Kassandra. Pentru acest lucru aș reveni cu drag în Grecia, ce poftă mi-au făcut pozele expuse!! Cum la plajă nu am voie din motive de sănătate, mâncarea, istoria și peisajele de vis m-ar face să mai ajung acolo!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[09.02.25 18:17:03]
»

@mprofeanu: Nici eu nu sunt prietena cu soarele, asa ca atunci cand nu eram in ata stateam la umbra, norocul nostru ca am fost in septembrie si deja era mai bine. Cat despre mancare, nu cred ca am mancat vreodata in Grecia si sa nu imi placa, asa ca pentru asta cel putin as reveni oricand cu placere.

As vrea insa sa merg si doar cu sotul ca sa ma si plimb, asa cu grupul nostru a fost doar pe distractie, dar si asta a fost foarte frumos.

Multumesc de vizita si aprecieri si sa ne auzim de bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Marius 72, mprofeanu, raluca banu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070008039474487 sec
    ecranul dvs: 1 x 1