Plecarea era stabilita pentru ora 3 dimineata, asa ca la 3 fara 15 minute ne aflam in holul hotelului Escalibur din Las Vegas Nevada. Hotelul are o forma dreptunghiulara cu patru laturi distincte. Ca sa ajungem la autocarul cu care urma sa plecam a trebuit sa strabatem cazinoul, este incredibil cum febra jocurilor de noroc suceste mintile oamenilor, nu conta ca era 3 dimineata, am vazut batrani de peste 60 de ani care inarmati cu pahare pline cu monezi se incapatanau sa traga cu un gest mecanic de maneta aparatului in speranta ca vor nimeri mult doritul "777"
Urma sa strabatem in acea zi 1600 km dus intors. Am parasit relativ repede luminile si agitatia orasului apoi la fel de repede am trecut de orasele Henderson si Boulder a doua mare aglomeratie urbana din Nevada apoi spre dimineata am facut un popas la barajul Hoover chiar linga granita cu Arizona, barajul este unul din cele mai mari constructii de acest gen din lume, si a fost considerat un fel de minune inginereasca la momentul construirii sale. In rest drumul absolut liber si de buna calitate. Cu exceptia unei portiuni strabatuta prin Blue Mountains, peisajul este arid si monoton, nu cred ca ne-am intersectat cu mai mult de 30 de masini si singurele asezari umane au fost cateva aglomerari de rulote (peste 200 la un loc) asezate in plin camp desertic!!!
Ruland cu 120km/ora si beneficiind de video, pot sa spun ca distanta s-a parcurs relativ usor. La un moment dat drumul a inceput sa urce usor si incet, incet, si-au facut aparitia padurile intai de foioase si apoi de pin.
Grand Canyon masoara cam 440 km lungime, poate ajunge la 29 km latime, iar adancimea maxima este de 1600 metri, in cadrul parcului national sunt amplasate puncte cu platforme betonate de unde se deschid privelisti panoramice asupra canionului, noi am facut popas la 4 dintre acestea.
Nu am cuvinte sa descriu acele privelisti, pot sa spun doar ca privind toate acele stanci scaldate in lumina rosiatica a soarelui, printre care timp de 5.000.000 de ani Colorado si-a facut loc, am realizat cat de neinsemnata si efemera este prezenta noastra a oamenilor pe pamant.
Am vazut ca de acolo se puteau organiza excursii de 3/4 zile, cu catari si ghid, cu care puteai sa cobori in canion pina la marginea fluviului Colorado si care atingeau cele mai frumoase zone din parc cu campare si gatit la foc de tabara cred ca nimic nu mi-ar fi placut mai mult, dar fiindca nu a fost posibil m-am multumit sa cumpar un pliant care prezinta poze de o frumusete extraordinara.
Ajuns acasa, am incercat sa adaug un comentariu si muzica imaginilor filmate la Grand Canyon, am ales pentru aceasta un CD cumparat de acolo cu muzica tribului de indieni Yopi care locuiau in acea regiune, o muzica cu multe tobe si voci barbatesti guturale un fel de dans tribal, la putin timp afara soarele a intrat in nori si a inceput sa ploua... melodia se numea... Cantecul Ploii!!!
Trimis de Cristian_h* in 01.11.09 15:15:52
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristian_h*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
cred ca aceasta melodie se potriveste! Multumesc!
http: //www. trilulilu. ro/omufaranick/5064fa0199a743
Am intalnit si romani fericiti... Sper din inima ca si dv. sa fiti printre ei, cu atat mai mult cu cat ne incantati mereu cu impresiile dv. din lumea larga, de pe unde ati avut sansa si dorinta sa calatoriti.
Eu, una, va multumesc. Asa ce mai "calatoresc" si eu, macar virtual, prin aceaste zone, unde stiu sigur ca nu voi ajunge niciodata... doar prin intermediul unor astfel de review-uri. Poze mai mult decat incantatoare... aproape ireale.
multumesc doamna Ileana, pozele din pacate nu-mi apartin, nici eu nu cred ca voi mai ajunge acolo insa ce am vrut sa spun daca cineva va avea sansa sa ajunga in zona ideal ar fi sa aloce cateva zile explorarii canionului la pas, din ce am vazut din pliante aceasta ar fi o experienta unica cu peisaje si locuri exceptionale!
O excursie de exceptie, amintiri la fel iar pozele...fara cuvinte. Super tare totul. Felicitari
Ai dreptate, cat de neinsemnata si efemera este prezenta noastra a oamenilor pe pamant! Pozele sunt cu adevarat superbe! Felicitari pentru ca ai fost acolo, o destinatie unde unii dintre noi cu greu putem ajunge, sau poate nu vom ajunge niciodata!
din pacate pozele nu-mi apartin, (de acolo am doar filme video) insa la vremea postarii lor acest lucru nu contravenea regulamentului.
@ cea mai interesanta vizitare a Marelui Canion din Colorado se face prin rafting, lasandu-te purtat de-a lungul firului de apa, verisoara mea, ce locuieste la LA, a fost...
- Oct.2017 Grand Canyon — scris în 04.12.17 de Millana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Grand Canyon Hualapai Indian Reservation — scris în 01.02.16 de dan39 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2010 Nativii americani - in Grand Canyon — scris în 29.08.12 de grecudoina din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Apr.2010 De la Civilizatie in teritoriul nativilor americani — scris în 28.08.12 de grecudoina din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Sep.2005 Spectaculos, fara cuvinte — scris în 13.01.11 de ramonav23 din CONSTANţA - RECOMANDĂ