GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
![](/images/printer_off_32.png)
Ne place marea foarte mult si in fiecare vacanta ne-am dori sa o vedem. De aceea am ales ca destinatie insula Tenerife, pentru a vedea de aceasta data nu marea, ci oceanul Atlantic.
Si totusi insula nu ne-a oferit doar o minunata panorama asupra albastrei imensitati ci ne-a invitat sa ii descoperim si o alta a sa mare avutie naturala, vulcanul Teide. Emblema a Insulelor Canare, acest vulcan, cu varful sau de 3718 metri, domina practic intregul centru al Tenerifei, El Pico del Teide, cum este numit, putand fi zarit din orice parte a insulei. Numele sau provine de la Echeyde sau Echeide, asa cum era el denumit in limba indigenilor Guanche si care inseamna iad.
Pentru a avea acces pe ultimele sute de metri ale vulcanului pana la con, este necesar un permis de acces ce poate fi obtinut gratuit de la Directia Parcului National Teide, siuata in capitala insulei Santa Cruz de Tenerife, pe str. Emilion
Calzadilla, nr. 5, et. 4. Exista insa si o a doua varianta, mai comoda, de a trimite o solicitare prin e-mail la adresa [email protected]; e-mailul trebuie sa contina numele complet al persoanei care face solicitarea si numarul actului de identitate plus acelasi document scanat si atasat e-mailului, numele si actele de identitate ale persoanelor care il insotesc si intervalul orar in care se doreste ascensiunea catre varf. Intervalele orare sunt: 09:00-11:00, 11:00-13:00, 13:00-15:00, 15:00-17:00 (cu mentiunea ca ultima telecabina coboara la ora 16:00). Accesul se face cu acest permis insotit de actele de identitate trecute in solicitare. Fiecare membru al grupului trebuie sa aiba asupra lui acest act indiferent daca solicitarea a fost facuta de el sau de o alta persoana din grup. In cazul in care din cauza conditiilor meteorologice telecabina este oprita permisul este valabil in prima zi de functionare a acesteia, in acelasi interval orar.
Si uite asa, in a doua zi dupa aterizarea pe insula am pornit sa facem cunostiinta cu uriasul Teide.
Pentru a ajunge la inaltimea de 2356 de metri, locul de pornire al telecabinei exista 3 variante:
1. excursie organizata cumparata de la agentiile din statiune
2. transportul local TITSA, autobuzul 348 din Puerto de la Cruz sau autobuzul 342 din Playa de las Americas. Autobuzele pleaca dimineata la ora 09:15 si ajung atat la punctul turistic Canada Blanca cat si mai departe la statia de Telecabina. Autobuzul de intoarcere pleaca de la Telecabina la ora 15:40 sau de la Canada Blanca la ora 16:00.
3. masina inchiriata, nu mai detaliez acest aspect pentru ca am facut-o deja intr-un review anterior
Noi am preferat a treia varianta asa ca ne-am urcat in masinuta noastra si am pornit. Drumul urmat este acela catre Arona si mai apoi catre Vilaflor. Vegetatia de palmieri de la inceputul drumului incepe sa dispara treptat, lasand locul mai intai cactusilor uriasi iar apoi terenului arid si diverselor formatiuni pietroase cu forme ciudate. Pe parcursul traseului exista numeroase locuri destinate fotografierii; toate sunt anuntate prin indicatoare cu cativa metri inainte.
Dupa o trecere prin nori si o vizibilitate redusa i-am invins si am ajuns deasupra lor. Senzatia este inexplicabila, o ceata densa care totusi nu este ceata, apoi soare, iar norisorii raman din ce in ce mai jos.
La statia de telecabina am avut parte insa de o surpriza neplacuta: vantul sus este foarte puternic iar telecabina nu functioneaza toata ziua. Am facut drumul inapoi insa nu am renuntat. A doua zi la ora 09:00 am sunat la informatii telecabina si am primit raspunsul mult dorit: telecabina functioneaza. Numerele la care se poate suna sunt 922 010 445/922 694 038 si este chiar recomandabil un scurt telefon in ziua urcarii pentru a nu parcurge drumul degeaba si a nu putea ajunge sus (telefonul trebuie dat incepand cu ora 9).
Am sarit iar in masina si cum drumul il cunosteam deja iar poze de pe traseu aveam destule, am mers intins si in scurt timp eram iar la peste 2000 de metri.
Telecabina functioneaza in fiecare zi atata timp cat conditiile meteo permit intre orele 09:00 si 16:00 iar pretul unui bilet este de 25 EUR. Inainte de urcarea in telecabina, zambim si la o poza pe care la intoarcere o putem achizitiona pentru suma de 5 EUR. Distanta parcursa de telecabina este de 2482 de metri iar dupa aproximativ 8 minute ajunge la destinatie, la o altitudine de 3555 de metri. De aici panorama este impresionanta iar norii pari foarte jos; in departare se intrezareste La Gomera, o alta insula a arhipelagului, cea mai apropiata de insula Tenerife.
Din cauza vantului puternic si a frigului de sus nu am putut utiliza permisul de acces obtinut intrucat mainile si urechile ne inghetasera instant dupa nici 5 minute se stat afara; indiferent cat de cald este jos pentru sus sunt recomandabile ceva hainute mai groase si chiar ceva de pus pe cap. Drumul pana la con parea destul de abrupt insa erau multi care il parcurgeau; noi insa nu ne-am aventurat si ne-am oprit aici cu ochii nedezlipiti de panorama.
Se spune ca de pe varful vulcanului, in zilele cele mai senine se poate observa intregul Arhipelag al Canarelor.
Vulcanul este cu siguranta un obiectiv demn de pus pe lista la o vizita in Tenerife. Aici natura isi dezvaluie din plin adevarata sa maretie. Veti avea astfel ocazia ca intr-o singura vacanta, sa faceti plaja sub un soare arzator iar in urmatoarea zi sa priviti lumea de sus, de pe cel mai inalt varf al Spaniei.
Trimis de pink_gabi* in 21.05.10 18:00:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Madrid
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pink_gabi*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 28.25387870 N, -16.61831112 W - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
foarte bun review,si pozele sunt splendide..........si 400 de metri catre tine
Foarte utile si bine alcatuite impresiile tale, chiar m-au facut sa ma razgandesc si sa imi fac calcule pentru urmatorul concediu, este o destinatie demna de vazut.
Felicitari si un vot si de la mine.
Superbe locuri si frumos povestite. Un bun prieten a vizitat insula in acet fel si a fost la fel de incantat ca si tine.
@pink_gabi: Ti-am trimis, putin mai devreme, un ecou, la care, insa, am gasit raspunsul in acest review. Asa incat, cu multumiri, iti dorim zile insorite!!!
Mutat, la reorganizare, în rubrica «'Opționale' prin Tenerife» (nou-creată, între timp, pe sait)
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Parcul Național El Teide» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 Acasă la Vulcan — scris în 19.01.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Parcul Naţional Teide şi satul Masca — scris în 19.05.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Parcul național Teide - o experiența unica — scris în 14.07.23 de cryangel din PITESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Parcul Național El Teide, de la nord la sud — scris în 25.04.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Destinaţiile top din Tenerife: Parcul Naţional El Teide şi satul Masca — scris în 24.10.17 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Parcul Național Teide - rezervație naturală — scris în 11.11.15 de crissb din ARAD - RECOMANDĂ