GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În Moab, un oraş mic situat între Canyonlands şi Parcul national Arches, vom rămâne peste noapte. Ciudat, cu cât ne depărtăm mai mult de oraşele mari cu atât devin mai scumpe preţurile la motel. Camera noastra este mica si mobilierul vechi dar costa aproape 80 de dolari pe noapte.
A doua zi mă trezesc dimineaţa devreme, astăzi vrem să vizitam Arches National Park, parcul cu cea mai mare concentraţie de arcade de piatra din lume. Indienii au denumit această zonă “curcubee ce s-au transformat in piatră”. Apa şi gheaţa, temperaturi extreme şi vântul sunt responsabile pentru peisajul sculptat in stânci din acest parc. În zilele cu cer senin, albastru, ca astăzi, imi este greu sa-mi imaginez aceste forţe ale naturii care pot fi atât de violente. Pe lângă arcade mai sunt si alte numeroase roci cu caracteristici geologice extraordinare, cum ar fi piedestale si roci echilibrate.
Este o zi fierbinte cu temperaturi de aproape 100 grade Fahrenheit. Nici nu vreau să ştiu câte grade ar fi în celsius pentru că altfel nu aş mai părăsi această cameră răcoroasă de motel. Pornim la drum cu maşina până la centrul de vizitatori.
Prima stâncă pe care o putem admira este Balanced Rock. Aici, natura se pare că a păcălit legile fizicii deoarece un colos de piatră ce cantăreste peste 3500 tone se balansează pe un trunchi subtirel de 17 m inăltime.
Landscape Arch si Windows Arch sunt doua arcuri pe care le vizitam in drum spre Delicate Arch telul nostru de astăzi. Landscape Arch este cel mai mare arc si măsoara 306 de metri de la un capăt la altul.
Petru a vizita Delicate Arch trebuie sa urcăm pe o cărare îngustă şi abruptă. Este deja aproape de amiază, razele de soare cad direct pe piatra roşiatică înfierbântând-o şi mai tare. Zona în care ne aflăm se numeşte “devils garden” şi acum ştiu de ce! Paşii mei devin din ce în ce mai mici, mă opresc din ce în ce mai des gâfâind cu tricoul leoarcă şi picioarele tremurânde. După două ore de chin mai avem câţiva paşi şi am ajuns. În spatele unei stânci ni se deschide o panoramă fantastică. Cu ultimele rezerve de energie mă întind pe jos cu braţele desfăcute şi privirea spre orizont. Natura si-a ales un loc spectaculos pentru a construi acest Arc de Triumf!
Vântul şi-a format o poartă de intrare, poartă prin care intră ca apoi să se rotească din ce în ce mai repede formând cu puterea lui o prăpastie conică de zeci de metri, şuierând, dându-ne de înţeles că el este învingătorul în această luptă continuă a puterilor naturii.
Am petrecut mai mult de o oră aici neputând sa ne mai luam ochii din fata acestui spectacol inedit descoperind cu teamă, uimire şi respect, în mijlocul acestei stânci de piatră ascunsă, casa vântului...
Trimis de Pami* in 25.11.09 11:38:30
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pami*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
cautam cu totul altceva cand din intamplare am deschis acest fisier: http://www. trilulilu.ro/ioanasoare/277e3367e4158a
si mi-am adus aminte de aceste impresii, pami sper sa-ti placa!
Pe mine m-a cucerit aceasta frumoasa melodie...dar numai Pami ne poate spune daca este si potrivita.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)