Palatul Festetics - Expoziția machetelor feroviare
După vizitarea Muzeului de vânătoare am rămas în aceeași clădire și am urcat la etaj pentru a vizita și Expoziția machetelor feroviare.
După ce am ajuns la etaj am găsit un hol unde erau expuse în vitrine mai multe tipuri de locomotive în miniatură. Tot aici ne-a întâmpinat o doamnă care ne-a verificat biletele de intrare și ne-a poftit să intrăm pe o ușă.
După ce am intrat, ne-am trezit într-o sală mare cam cât un teren de handbal în care erau amenajate mai multe „insule” așezate cam la 70-80 cm înălțime și îngrădite fiecare cu un perete de sticlă de cam tot atât de înalt. Se putea umbla pe niște culoare amenajate printre aceste insule și astfel puteai să vezi foarte bine toate exponatele.
Machetele erau super interesante pentru că pe lângă trenulețele care absolut toate se plimbau pe acolo, erau amenajate orașe din Europa. Trenulețele erau controlate de un program și se plimbau pe trasee bine stabilite, opreau în gări și în triaje.
Erau zone care reprezentau orașe în plină iarnă, cu târguri de Crăciun, patinoare, și brazi împodobiți iar în altă parte era vara și erau plaje și bărci. Erau oameni minusculi care stăteau în parc, care beau la terase, care se plimbau, era o grădină zoo, un teren de fotbal cu un meci în desfășurare, un polițist care a oprit o mașină, parcări de tiruri, oameni care muncesc câmpul, etc. Totul e așa de realist prezentat încât am stat minute în șir și am încercat să descoperim cât mai multe zone unde se petrece ceva în acea mică lume.
În tot acest timp trenulețele de marfă sau de călători trec peste viaducte și dispar în tunele din munți sau străbat orașele din Europa și trec peste Dunăre pe poduri metalice. Clădirile sunt foarte exact prezentate și este o adevărată plăcere să le privești. În mijlocul sălii este amenajat un podeț unde te urci și vezi de sus o mare parte a machetelor.
Ne-am bucurat enorm de acestă experiență și am simțit din nou fiorul copilăriei cum s-a strecurat în sufletele noastre de adulți și ne îndemna să mai stăm și să admirăm acele minunății. Dacă aveam timp mai mult la dispoziție, sigur nu am fi plecat așa repede, dar mai aveam încă două muzee de vizitat și doar o oră la dispoziție. Bineînțeles că nu am reușit să mai vedem decât un muzeu pentru că timpul s-a scurs fără să țină cont de planurile noastre.
Poate că mă repet, dar dacă aveți drum pe aici, mai ales cu copiii, nu ratați acest loc superb unde vă veți aminti cu siguranță de bucuria copilăriei.
Călătorii Frumoase!
Trimis de ungureanica in 03.11.19 14:52:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.77087500 N, 17.24187900 E - neconfirmate încă
- Jul.2022 Esteticul castel Festetics — scris în 29.10.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Palatul Festetics - Casa Palmierilor — scris în 04.11.19 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Palatul Festetics - Muzeul de Vânătoare — scris în 30.10.19 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Palatul Festetics, Muzeul Caleștilor — scris în 18.10.19 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Palatul Festetics din Keszthely — scris în 10.10.19 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Castelul Festetics-Keszthely: O perla scoasa din 'Marea Ungariei' (Balaton) — scris în 09.03.19 de Marcumandru din ORADEA - nu recomandă
- Aug.2017 Castelul Festetics - Keszthely — scris în 09.10.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ