ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.10.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Palatul Festetics - Muzeul de Vânătoare

TIPĂREȘTE URM de aici

După ce am terminat de vizitat Muzeul Caleștilor am mers spre partea din spate a curții Palatului Festetics și am ieșit printr-o portiță din fier. Am traversat strada Pal și am ajuns la clădirea unde se află alte două muzee ale acestui palat, Muzeul de Vânătoare și Muzeul Machetelor Feroviare.

Am străbătut curtea destul de întinsă a acestor muzee și am admirat încă de aici statui reprezentând diverse animale sălbatice și un mic trenuleț care se plimbă prin curte.

La intrare este casa de bilete și un mic magazin cu suveniruri și tot aici sunt și toaletele.

Am scanat din nou biletele la turnicheți și am intrat pentru început la muzeul care are intrarea la parterul acestei clădiri, Muzeul de Vânătoare.

După intrare ne-am aflat într-o sală foarte mare unde sunt expuse trofee, piei și coarne ale animalelor vânate. Fiecare exponat are în dreptul său o plăcuță cu denumirea animalului și locul de pe glob unde a fost vânat acesta.

Muzeul este de fapt o expoziție a câtorva vânători pasionați din Ungaria care de-a lungul a ceva ani au străbătut toată planeta pentru a vâna aproape fiecare animal care există. Poate că pentru multă lume acest lucru pare o cruzime dar cei pasionați de vânătoare văd astfel acest lucru. Se pare că în lume sunt foarte mulți oameni pasionați de acest lucru pentru că există o secțiune unde sunt prezentate și premiile câștigate de către acești vânători la diverse concursuri de acest gen.

Lăsând la o parte discuțiile despre etica acestui hobby, am să continui prezentarea următoarelor încăperi pe care le-am descoperit aici.

După ce am admirat trofeele din sala de la intrare am mers spre următoarea sală care apare imediat după un colț și care este de fapt un hol mai mare unde sunt prezentate animalele care trăiesc în Asia. De altfel de aici începe prezentarea animalelor separat pentru fiecare continent. Animalele sunt împăiate și sunt expuse în decoruri foarte realiste. Sunt prezentate scene când atacă alte animale, cu prada în gură sau luptându-se pentru teritoriu. Totul îți dă senzația că animalele sunt vii și că te afli la o grădină zoo. În fiecare sală sunt boxe în care se aud sunetele scoase de către acestea în mediul lor și sunete de fond cum ar fi ploaia, tunetele, cascadele.

Am văzut aici foarte multe animale pe care nu am apucat să le întâlnim la grădinile zoo la care am fost. Aici am avut timp să le admirăm și nu ne-am mai plâns că nu am reușit să le vedem pentru că dorm pe nu știu unde departe de gardul de la zoo.

Sunt prezentate peste tot și scene de vânătoare din diverse locuri și anume vânători de la Polul Nord care se luptă cu ursul polar sau cei din Africa care se luptă cu elefanții.

Sălile se continuă la etaj și se trece dintr-un continent în altul admirând scenele din viața animalelor frumos aranjate pe o parte și pe cealaltă a unui culoar amenajat pe mijlocul acestor imense săli. Cel mai mult ne-a plăcut zona destinată Africii. În zona Americii de Sud erau cele mai interesante sunete care te făceau să te crezi în jungla din acea parte a lumii.

Ultima sală este dedicată armelor de vânătoare și obiectelor artizanale care au legătură cu vânătoarea.

Cred că acest loc este de neratat pentru familiile cu copii și nu numai. Se pot observa animale pe care poate nu o să le mai întâlniți în alt loc și se pot descoperii lucruri noi despre mediul acestora. Noi am fost foarte încântați de acest loc și ne-am bucurat de experiența nouă a vizitării unui astfel de muzeu. Știu că este unul la fel și în Sibiu dar nu am apucat să îl vizităm încă.

Călătorii frumoase!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ungureanica in 30.10.19 14:09:31
Validat / Publicat: 30.10.19 15:01:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.

VIZUALIZĂRI: 392 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Muzeul de Vânătoare, Keszthely
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mihaelavoicu
[31.10.19 20:06:39]
»

Am votat cu drag, deși îmi repugnă noțiunea de vânătoare.

ungureanicaAUTOR REVIEW
[01.11.19 12:49:05]
»

@mihaelavoicu: Mulțumesc. Nici eu nu sunt fan. Vă salutăm cu drag!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mihaelavoicu, ungureanica
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul / Castelul Festetics-Helikon:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052292108535767 sec
    ecranul dvs: 1 x 1