GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
![](/images/printer_off_32.png)
Salutare tuturor,
Voi incerca in acest post sa descriu in cateva cuvinte experienta pe care am avut-o anul acesta La Ouzouni Beach Camping. Poate s-a mai scris despre acest camping, dar voi incerca sa va prezint cele 2 saptamani prin prisma mea.
Sa incep... Pentru ca inca din luna martie mi-am rezervat un pit la Ouzouni incepand cu sambata 22.06, cu o zi inainte, vineri, am plecat de serviciu ceva mai devreme, mi-am imbarcat familia si in jurul orei 15 am plecat la drum impreuna cu inca 2 familii de prieteni, acestia fara rulota. Pentru ca pana la Giurgiu sunt cam 360 km pe care i-am facut cam in 6 ore am decis sa ramanem sa dormim la un motel – Prietenia – pentru a pleca mai departe a doua zi.
Giurgiu – motel Prietenia -
Un motel de 2*, de tranzit, dar curat si cu o mancare la restaurant chiar ok. Ce ma ingrozit, pur si simplu: TANTARII!!! Am mai vazut eu astfel de lighioane si in delta, dar atat de multi la un loc, intr-un oras, niciodata. Pur si simplu nu puteai vorbi! Din fericire in hotel au facut ceva dezinsectie si nu prea intrau. Oricum, am primit aparat si pastila de tantari pentru fiecare camera.
A doua zi, in jur de ora 6 am lasat Romania in urma si am trecut in tara prietena, Bulgaria.
Prin vama am trecut relativ repede – cam 20 min – dupa care am oprit si am cumparat, cu cardul, vigneta pentru masina – 30 leva – si pentru rulota – 30 leva – de la un automat amplasat intr-o cladire situata pe dreapta, imediat dupa vama.
Traseul folosit a fost cel clasic, Sofia-Kulata, pe drumuri f. bune, multe din ele reparate proaspat, dar fara adaosuri de bitum care te fac sa-ti sara capul in tavan cand treci peste ele :)... Am facut traditionalul popas la McDonalds-ul de pe autostrada, acolo unde fiica-mea s-a fotografiat an de an cu clown-ul de pe banca – cunoscatorii stiu despre ce e vorba -.
Vecinii nostri au mai dat in folosinta o bucatica de autostrada asa incat nu mai e necesar sa ocoliti Blagoevgradul pe centura veche, ci se merge pe autostrada pana la un giratoriu, care face legatura cu drumul national.
Si... am ajuns cu bine la 2,5 km de vama elena... era ora 14,15... si ne-am oprit... Apoi am inaintat un metru... apoi iar pauza... apoi iar un metru... si uite asa cei 2500 m in aprox 3 ore!!! Era vineri dupa-amiza si peste 80 % din masini aveau numere de RO. Va dati seama ce injuraturi auzeai daca deschideai geamul! Noroc ca erau vreo 34 gr. afara si nu voiam ca AC-ul meu sa raceasca trecatorii :) asa ca tineam geamurile inchise :):)
Obiceiul familiei era ca dupa ce trceam in Grecia, sa tragem pe dreapta, sa coboram din masina, sa pune o piesa greceasca la radio-cd, sa fumam o tigara si sa strigam: Vacantaaaaaaa!!! Dar in acest an, dupa ce am reusit sa trecem vama pur si simplu ni s-a taiat cheful :) dar... ne-a revenit pe parcurs...
Am ajuns in camping in jur de ora 20. Ne-a intampinat Dimitri si ne-a condus la parcela 105 pe care o rezervasem pe mail. De ce aceasta parcela? Pentru ca era suficient de aproape de dusuri/baie, locul de spalat vesela/frigidere si mai era ceva... Dupa indelungi calcule pe Google maps si dupa ce am vazut mai multe poze si filmulete pe net era parcela de pe care aveam cele mai mari sanse sa prind satelitul Thor, fara sa am copaci inalti in fata antenei :)... eram mancat de fiica-mea daca nu avea Disney chanell si alte programe. In plus, si eu voiam sa vad meciurile nationalei de tineret de la CM de fotbal. Asa ca am instalat infrastructura de campare si apoi, admirand un apus superb am trecut la... bere!
Despre camping
Parcelele alocate pentru rulote sunt de 2 tipuri, A si B. Parcela noastra era de tip B si avea dimensiuni aprox. 8 x 6 m. Incapeau rulota, marchiza si in lateral un cort de plasa + masina. Ulterior, masina am parcat-o in afara parcelei eliberand un spatiu important. Ce mi s-a parut foarte tare: toate parcelele erau acoperite la o inaltime de aprox 4 m, pe intreaga suprafata, cu un fel de plasa pentru umbra. In acest fel rulota nu era expusa direct in soare iar la pranz nu erau mai mult de 27 gr. in interior. Fiecare parcela era delimitata de gard viu si avea robinet cu apa in colt, iar in alt colt priza de 220V. Totul foarte curat, grblat, aranjat.
Toaletele si dusurile: im-pe-ca-bi-le. Singura observatie ar fi ca apa calda era cu adevarat calda dupa ora 23... In cursul zilei era mai mult calduta, spre rece. Problema nu era a barbatilor ci a doamnelor care trebuiau sa se spele pe cap aproape zilnic... dar suportabil.
Locatia pentru spalat vesela: avea vreo 12 posturi de lucru, lada frigorifica foarte mare si cateva frigidere din acelea cu usa din sticla. Era loc suficient pentru toata lumea. In plus, era plite electrice care functionau cu fise.
Exista si o locatie pentru spalat rufe care avea niste chiuvete cu zolitor si vreo 3-4 masini de spala cu fise.
Plaja: curata, cu nisip fin si umbrele acoperite cu stuf, lata in jur de 30m. Sezlongurile si le aducea fiecare. Apa marii de un verde smarald, cu nisip iar din loc in loc erau cateva pietre mari si plate. Pe o distanta de vreo 10 m era in jur de 1,20m, apoi era o zona de cativa metri in care atingea cam 2m, apoi se micsora la 1,20 inca vreo 20 de metri. Pentru copii era raiul pe... mare. Fara alge, iar valurile abia atingeau 0,5m cand era marea „agitata”. In partea stanga a plajei exista si terasa de la Ouzouni Bungalow unde se poate lua micul dejun – 5 euro/pers -, se poate manca la pranz si seara la preturi decente si sortimente suficiente.
Exista si un mic magazin cu produse alimentare ambalate si produse industriale de care ai nevoie de regula la rulota si pe care nu le-ai luat de acasa.
In cele 14 zile in care am stat am fost singurul echipaj romanesc, cu o exceptie. La un moment dat a mai aparut o rulota dar care a stat o noapte sau poate doua. Nu critic pe nimeni, dar nu as recomanda acest camping celor obisnuiti cu wild-camping. Si spun asta deoarece la munte cand strigi la nevasta iti poate raspunde si ecoul, dar la mare nu se intampla asta :)
Atmosfera care domnea in camping era extraordinara. Toata lumea saluta pe toata lumea, se vorbea pe un ton scazut si era o liniste si o pace desavarsite, care erau tulburate uneori doar de jocul copiilor.
Seara, in general, mergeam in Afythos -15 km-, Kalitheea -20km-, Hanioti -30km. Dar, in prima sambata a fost ceva de groaza pe noul drum expres care merge de la Salonic pana aproapre de Kalitheea. Noi ne plangem de V. Prahovei pentru ca ne place sa ne plangem. Acolo, pe o distanta de cel putin 25 km, pe 2 benzi, s-a circulat bara la bara intreaga zi. Noi, dupa ce am asteptat vreo 20 min sa intram in sirul de masini, ne-am lasat pagubasi si am facut cale intoarsa. Insa „ne-am luat-o” duminica seara, cand grecii se intorceau in Salonic si ne-au trebuit vreo 2 ore sa facem 10 km.
Recomand 2 restaurante/taverne pe malul marii: Oceanic Ses in Afythos si Taverna Dias la 1km iesirea din Kalitheea catre Hanioti.
Dupa atatea zile in care nu am facut altceva decat baie, plaja, am baut bere – ziua- si coniac cu trabuc – seara - :) a venit si ziua in care, inevitabil, a trebuit sa plecam. Am plecat la 6,45 din camping si la ora 16,15 eram la Giurgiu. Traseul ok, fluent, fara incidente. Pe la ora 17,15 am intrat pe centura Bucurestiului si am iesti spre Urziceni pe la ora 20,00... si in tot acest timp nu incetam sa ma intreb: oare de ce nu se iese in strada pentru lucruri care nu se fac si ne dor, dar se iese pentru toate bazaconiile politice, pentru nu stiu ce lozinci si sloganuri, pentru procurori sau cate si mai cate!!! E o intrebare retorica cu care mi-am ocupat mintea ca tot nu aveam ce face :) Stiu, unii poate m-ar intreba: dar la bulgari nu s-a intamplat la fel? Ba da, dar acolo s-a intaplat tot din cauza masinilor de RO care in loc sa astepte civilizat la coada, au intrat pe banda de urgenta si in fata gheretelor din vama inercau sa intre in fata! Noroc ca pe centura Bucurestiului nu exista banda de urgenta, cred ca s-ar dubla timpul de asteptare!
In fine, am povesti cam mult, dar cum poti sintetiza 2 saptamani de vis in cateva cuvinte?
Vacante placute!
Trimis de radu_catalin in 09.07.19 20:02:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (radu_catalin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.21655100 N, 23.31805500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Ouzouni Beach Camping, POTIDEA [Kassandra]" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)--
@radu_catalin, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
--
”Giurgiu – motel Prietenia - Un motel de 2*, de tranzit, dar curat si cu o mancare la restaurant chiar ok. Ce ma ingrozit, pur si simplu: TANTARII!!! Am mai vazut eu astfel de lighioane si in delta, dar atat de multi la un loc, intr-un oras, niciodata. Pur si simplu nu puteai vorbi! Din fericire in hotel au facut ceva dezinsectie si nu prea intrau. Oricum, am primit aparat si pastila de tantari pentru fiecare camera.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
@webmasterX: Coordonate ok.
@radu_catalin: Buna ziua! Multumim pentru descrierea campingului si a impresiilor din vacanta. As dori sa stiu pretul pentru acest camping. Multumesc!
@Daniera: Pentru 2 adulti si un copil de 12 ani noi am achitat 312 euro/13 nopti, totul inclus. Noi am fost foarte multumiti de conditiile oferite de camping si de amabilitatea gazdelor. Initial am vrut sa stam doar 5 nopti si apoi sa ne mutam in alt camping, insa am renuntat la idee preferand sa exploram cu masina pentru ca aici am gasit ceea ce cautam: confort, liniste, oameni relaxati. Cu exceptia unei singure nopti cand linistea a fost oarecum tulburata de 2 familii de conationali cu o rulota, aflati in trecere, care au tinut oarecum sa-si faca simtita prezenta prin exprimarea valorilor traditonal romanesti - v. muzica de pahar+gratar+Marieeee+etc, in rest am simtit starea de... zen
@radu_catalin: Multumesc tare mult, as mai dori sa stiu daca trebuie facuta rezervare din timp.
@Daniera: Am vazut pe site ca exista 3 feluri de parcele, A, B si C, C sunt doar 11, oare sunt foarte mici, nu stiti? Iar cele din categoria B care ar fi? Multumesc!
@Daniera: Eu am facut rezervare pe mail din luna martie. Am rezervat parcela 105 si cand am ajuns, fix aceea mi-a fost repartizata. Parcela 105 este de tip B si am avut loc suficient. A incaput rulota, marchiza deschisa, un cort antiinsecte si masina. Va recomand sa cautati pe youtube campingul. Sunt mai multe clipuri care prezinta locatia destul de bine. Parcelele de tip C sunt ceva mai mici si sunt repartizate in special pentru corturi. Dar nu cu mult mai mici si sunt langa gardul de la plaja.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)