GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În iulie 2015, la împliniarea a 15 ani de căsnicie, ne-am oferit drept cadou o excursie într-unul din orașele Turciei de care ne-am atașat foarte mult, și anume Istanbul. Puteam să alegem oricare alt oraș din lumea asta, dar ne-am gândit să ne întoarcem acolo unde întotdeauna ne-am simțit foarte bine, așa că iată-ne ca doi porumbei în aglomerata metropolă, în plină perioadă a Ramadan-ului.
Ne-am făcut rezervare la Hotelul Ottoman Class, situat în cartierul Eminonu. Hotelul se află la aproximativ 10 minute de mers pe jos de Podul Galata și Bazarul de mirodenii iar la aproximativ 100 m de hotel se află ancorate vapoarele care fac excursii pe Bosfor.
Revenirea în Istanbul nu a fost lipsită de peripeții. Deși gps-ul ne anunța că am ajuns la destinație, noi nu ne puteam da seama care este hotelul. Ajunsesem cu mașina într-o zonă aglomerată, de o parte și de alta a străduțelor erau locuințe, comerțul stradal cu legume și diverse alte produse făcea aproape imposibilă trecerea cu mașina, iar locația indicată de gps însemna o parcare murdară în care vedeam tomberoane pline cu gunoi, terase pe care erau atârnate pături și tot felul de „țoale” murdare, iar undeva mai jos zăream un gang pe care puteai ajunge la artera principală RAGIP GÜMÜȘPAȘA CD care face legătura între podurile Ataturk și Galata. Am ignorat indicațiile gps-ului și am continuat să căutăm locația hotelului, la un moment dat am parcat mașina și am pornit pe jos. În scurt timp am constatat că hotelul se afla exact în locul indicat de gps, doar că în mintea noastră se conturaseră alte imagini văzute pe internet.
La început am crezut că este o greșeală, însă zărind fațada hotelului ne-am înarmat cu curaj și am intrat pentru a ne lua camera rezervată. La intrare ne-a întâmpinat o... tânără care, pentru că ajunsesem prea devreme (ora 0900), ne-a oferit o altă cameră la etajul 3, adică ultimul. Urcând pe scara îngustă am avut un sentiment ciudat că surprizele nu se terminaseră, și presimțirea s-a adeverit. La etajul 3 te întâmpina un miros izbitor de mucegai, tavanul era pătat de umezeală, iar tapetul de pe peretele din hol era desprins. Aceeași imagine și senzație am avut-o și când am intrat în cameră, ca să nu mai spunem că baia arăta groaznic (era clar: apa de pe acoperiș se infiltrase și făcuse ravagii). Uimitor însă, ca și când totul era minunat la acest etaj, „recepționera” ne prezenta încăperile cu o deosebită amabilitate (probabil că avea nasul înfundat). Dezamăgiți și frustrați, i-am transmis că nu putem accepta acea cameră și am rugat-o să ne ofere alta la un etaj inferior. Ni s-a transmis că este posibil, dar la ora de check-in cuvenită. Când am ieșit din hotel, „ca bonus”, am primit una bucată GEAMIE vecină cu noi (la nici 2 metri distanță de hotel) la pachet cu o grămadă de „ciușmandrei”care cerșeau în poartă. Ne-am zâmbit unul celuilalt, am zis „Doamne ajută” și am plecat la plimbare până la ora 14. Când am revenit, ne-am instalat într-o cameră cu vedere mirifică spre??? , unde credeți? Da! Ați ghicit! Spre geamie. „Ce putere au rugăciunile! ”
Camera primită a fost mult mai bună decât prima. Deși micuță și înghesuită ca mai toate camerele din hotelurile de 3* din acea zonă, era curată și semăna cu cea din pozele de pe internet. Ca dotări avea un pat matrimonial, noptieră, un mic spațiu de depozitare, TV LCD și aer condiționat. Baia era și ea micuță însă frumușică. Ca minus menționăm faptul că neavând o cabină de duș sau măcar un paravan, erai pus în situația de-a stropi peste tot. Plecând în recunoaștere, am găsit pe acoperiș o terasă de unde puteai admira o frumoasă panoramă a împrejurimilor. O surpriză plăcută și neașteptată a constituit-o micul dejun care se servea undeva la subsol. Locul era extrem de curat și bine îngrijit de o turcoaică amabilă și atentă la detalii. Micul dejun, frumos prezentat și îndestulător, avea legume, fructe, mezeluri, brânzeturi, cafea, lapte, suc, iaurt, paste, cereale, ouă, măsline variate, covrigi, gem, unt și miere.
Zilele petrecute la acest hotel au fost până la urmă foarte frumoase pentru că așa am hotărât noi să fie, reușind să facem abstracție de orice element care ne-ar fi putut împiedica să ne simțim bine. Spunem asta chiar și în condițiile în care în ultima zi ne-am găsit mașina (pe care, la indicațiile recepționerei, o parcasem chiar în fața hotelului) zgâriată de un hamal care își cărase marfa pe acea străduță. Am oftat, am zis „Doamne ajută” și am plecat spre casă.
Din punctul nostru de vedere, hotelul are și părți bune și părți mai puțin bune. Te poate dezamăgi zona, așa cum am pățit-o și noi, prin mirosuri, zgomot, dar se putea și mai rău. Noi nu suntem foarte pretențioși și de aceea am acceptat condițiile de acolo, căutând părțile bune în fiecare „obstacol” întâmpinat. Cum ne-am mai fi adus aminte de aniversarea noastră?
Personal, pentru o următoare vizită în Istanbul am alege o altă locație, și prin urmare suntem sceptici în a-l recomanda și altora.
Să aveți gânduri bune și concedii tot mai plăcute!
Trimis de lucsim in 02.02.16 23:41:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lucsim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.02035400 N, 28.96326700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@lucsim -
Mutat în rubrica "Ottoman Class Hotel, ISTANBUL" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster45: Da. Este bine.
@lucsim - Referitor la avarierea ușii autoturismululi dv.
V-am înțeles supărarea, pentru că și mie mi s-a întîmplat și a costat reparația 8oo lei (aveam asig. Casco)
În circulația infernală din zona turistică a Istanbulului, mai trebuie să ai și noroc să scapi cu mașina nelovită.
Eu când aleg un hotel în zona istorică a Istanbulului, am în vedere să fie curat, să fie aproape de obiectivele turistice și cu posibilități de parcare.
După ce ne-am cazat în 4 hoteluri, la a 5-a vizită am ales Grand Rosa Hotel (am scris un review) care întrunește cele 3 condiții, cu mențiunea că parcarea subterană este peste drum, la cca. 100 m. și se află sub Hotelul Prerzident. Intre orele 24 și 6 dimineața ușile se închid dar permanent este cineva acolo și accesul se mai poate face și direct din Hotelul Prerzident.
Grand Rosa Hotel este la cca. 200 m. de stația de tramvai Beyazit, peste drum este intrarea în Bazar, în apriopiere este un bufet care oferă mâncare gătită și la cașeterole și se poate servi masa de prânz lejer, la hotel.
Până în prezent noi ne-am cazat acolo de 3 ori si suntem mulțumiți.
Vă recomand acest hotel însă decizia vă aparține. Eu am dorit să vă ajut atât cât am știut eu.
Vă răspund cu plăcere la oricare întrebare. Cu bine.
@Mihai18: Vă mulţumim pentru utilele informaţii. Pentru următorul sejur în Istanbul am făcut deja rezervare la Hotel Anadolu, dar pe viitor vom lua în calcul recomandările dimneavoastră, mai ales că mergem de fiecare dată cu maşina.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)