ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
78.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 23 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Un hotel decent, un SPA excelent

TIPĂREȘTE URM de aici

Am ales acest hotel dorind o vacanță la munte, dar cu posibilitatea de bălăceală, în locul clasicei leneveli pe țărmul mării.

Ca de obicei, m-a ajutat mult la luarea deciziei „amicul” booking.com, mai ales că pentru o rezervare cu plata integrală pe loc a sejurului am obținut un preț excelent. Evident, am citit opiniile celor ce fuseseră deja acolo (pe saitul de rezervare, dar și pe Tripadvisor) și am știut dinainte că are 5 stele doar de decor, așa că așteptările noastre au fost pe măsură.

Am ajuns acolo după un drum lung și mai ales destul de greu, în special pe ultimii vreo 60 km. A fost oarecum și greșeala mea, pentru că am lăsat niște programe stupide să-mi decidă drumul, fără să-l și verific. Când am oprit în fața curții lor și mă uitam după un loc de parcare, un angajat al hotelului a venit și ne-a condus în altă parcare unde mai erau locuri libere, în spatele hotelului. A venit apoi cu un căruț și ne-a dus bagajele până la recepție, unde check-in-ul a durat câteva clipe, apoi în cameră.

Fata de la recepție ne-a explicat în câteva vorbe despre hotel, facilități, mic dejun și... cam asta a fost. Nu știu dacă și cât de bine se vorbește engleza de către personalul hotelului, noi vorbind amândoi bulgărește nu am avut nevoie să-i chinuim prea mult. :))

Despre cameră: e chiar mare, de fapt erau două camere unite, doar că nu aveau ușă intre ele - o cameră de zi și un dormitor. În partea camerei de zi era desfăcut și aranjat patul (suplimentar) al copilului, de fapt o canapea extensibilă, care cu siguranță văzuse și zile mai bune. La fel și masa, unul dintre birouri dar mai ales dulăpiorul ce adăpostea minibarul (aproape de dezintegrare)... Cum spuneam, citisem despre aceste „surprize” și privind lucrurile cu sânge rece, le-am acceptat - mai ales că nu ne împiedicau aproape cu nimic să avem un sejur bun. Mă rog, puiu' mic a cam protestat după primele nopți, că are un pat cam scârțâitor, da' s-a resemnat... Tot în zona asta era și un mare șifonier (în care mai era o pernă și o pătură pentru orice eventualitate), o comodă pe colț, două fotolii și două măsuțe bune de pus valiza pe ele, doar că una avea deja televizorul (un JVC cu tub catodic, de 56 cm diagonală). În partea de dormitor, erau două birouri, un mare pat dublu cu două noptiere, plus un dulăpior. Deasupra unuia dintre birouri era și o oglindă, acesta devenind astfel masă de toaletă. Aerul condiționat era centralizat, dar nu știu dacă și cât de bine funcționa, noi nu i-am simțit lipsa, temperaturile fiind chiar foarte plăcute. (cam 12 grade noaptea și 28 ziua).

Deși erau destule prize în cameră, o parte dintre ele nu funcționau. Din fericire, adusesem un triplu ștecher cu mine. Internet exista doar prin cablu, în cameră. Și deși erau două prize, doar una funcționa. Mai era ici-colo semnal de internet wireless prin zonele publice, dar acoperirea era foarte slabă.

Baia era și ea mare, cu cabină de duș, cu echipamente noi și curate. Doar para de la duș și bara suport ar fi trebuit schimbate, dar încă erau utilizabile. Un plus - aveau și bideu. Consumabile completate zilnic, dar nu mi s-au părut nici astea prea de 5 stele, în ciuda faptului că erau personalizate. Evident, deși erau foarte curate, și prosoapele avuseseră zile mai bune, când cu siguranță nu atârnau ațele din ele... Cam la fel și halatele de baie puse de către ei la dispoziție.

Ah! era să uit - are și balcon. Unde veți găsi o scrumieră și două fotolii. (În cameră nu se fumează - nu doar semnele interzic asta, dar mai e și un mare detector de fum pe tavan)... Un uscător de rufe ar fi fost foarte util, dar au fost bune și fotoliile să ne uscăm slipii...

S-a făcut zilnic menajul (ceva măturat, luat gunoiul, completat consumabilele din baie)... Nu am lăsat niciun prosop pe jos, iar din proprie inițiativă nu le-au schimbat decât pe cele de față, odată. Nu mi s-a părut să fi schimbat nici lenjeria pe paturi (dar aici e posibil să mă-nșel).

Cel mai dezamăgit am fost însă de micul dejun - și o spun cu mâna pe inimă - am avut mâncare mai bună la hoteluri de trei stele (tot din Bulgaria, desigur). O cafea imposibil de băut, două feluri de suc (portocale și grapefruit - relativ potabile) și ceva ceaiuri. Asta pe partea de băuturi. Evident, și un dozator cu apă... Devin! :)

La masa caldă - zilnic o omletă simplă (care a constituit aproape exclusiv hrana copilului în fiecare dimineață), ouă fierte tari și - alternativ - crenvurști fierți sau bacon prăjit. Într-una dintre zile era și un platou cu macaroane fierte, simple. Au mai fost odată ceva plăcinte bulgărești cu brânză (bune, se găsesc și pe la noi prin prăvălii, congelate), în altă zi, același fel de plăcinte, doar că aveau cremă de vanilie. Pe masa rece - zilnic aceleași chestii: un fel de salam de vară, ceva șuncă din cea mai ieftină (tip „parizer”), cașcaval, brânză topită „ARO” și telemea, unt. Roșii și castraveți. Două feluri de „boabe” (cereale), lapte, iaurt simplu. Gem și miere la cutiuțe. Două feluri de pâine, plus chifle calde (nu în fiecare zi). Fructe - o dată bucăți de banane și pepene galben, de vreo două ori piersici și mere, aproape zilnic pepene roșu. Se completau cu greutate platourile, când se goleau. O chestie care ar putea fi amuzantă, dacă n-ar avea pretenții de 5 stele - într-o dimineață era criză de pahare de sticlă pentru suc, așa că în dimineața următoare au pus câteva stive de păhărele de plastic... no comment!

Pe partea de restaurant, am mai încercat odată restaurantul oriental (mâncare relativ proastă (adică nu prea semăna cu ceea ce ar fi trebuit să fie) și destul de scumpă), iar altă dată, într-o seară, am fi vrut să mâncăm la cel european. După ce am stat vreo zece minute la o masă nedebarasată, timp în care a trecut pe acolo de vreo două ori chelnerul fără să ne bage în seamă, am decis să mă chinui să merg până la următorul cel mai apropiat restaurant de acolo (aveam o problemă la un picior din cauză de lovitură într-o treaptă din piscină) decât să mai stăm nu știu cât după ei să mă mai și enervez...

Am lăsat la urmă partea care cred eu că merită toată lauda - piscinele și centrul SPA. Foarte frumoase, destul de bine întreținute, cu dotări moderne, cu apă minerală termală, chiar ne-a plăcut să ne bălăcim zilnic în ele. La piscina exterioară e și un pool-bar.

Mai au și sală de fitness (tot așa, frumoasă, dotată modern), saune, dar și săli de masaj și de tratament (după control medical, plătit). De asemeni, mai era și o frizerie (unde n-am văzut niciodată pe nimeni, precum și o grădiniță, cu animator și tot felul de jocuri pentru pici.

Din păcate, atât la SPA, cât și la piscină (cea exterioară), se primesc și persoane care nu-s cazate la hotel (contra cost, dar nu cred că 6 leva e un preț prea mare) și locul poate deveni destul de aglomerat, și - culmea! nu doar în week-end...

Mă rog... deocamdată, cam asta am de spus. Cine vrea și alte detalii, să-ntrebe.

În loc de PS: nu m-am putut opri tot timpul acestui sejur să nu compar acest hotel, cu facilități cu tot, cu Hotelul Perla din băile 1 Mai... și vă spun sincer, că parcă al nostru e mai bun, deși are doar trei stele! Cu toate astea, nici Orpheu nu-i rău, iar dacă se profită și de zonă (despre care voi scrie separat), e o alegere bună, mai ales dacă prindeți vreo ofertă.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 25.08.13 00:05:31
Validat / Publicat: 25.08.13 06:30:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3470 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Orpheus SPA & Resort [Devin] - spatele hotelului, parcarea „mare” unde a adăstat herghelia noastră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 23.40 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    Dragoș_MDAUTOR REVIEW
    [26.08.13 12:06:17]
    »

    Pentru cei ce mi-au apreciat articolul, dar și pentru restul care încă n-au apucat s-o facă, în afară de mulțumiri, am reușit să le „aduc” și pozele care să ajute la o mai bună prezentare a acestui obiectiv.

    andrei44*
    [26.08.13 17:18:22]
    »

    @Dragos: Cu pozele adaugate totul este OK!

    Arata ca in titlu! Multumim pt informatii!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    andrei44*

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053541898727417 sec
    ecranul dvs: 1 x 1