ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.02.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: ORSOVA
    ÎNSCRIS: 30.11.10
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    SEP-2010
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    25.00%
    Foarte nemulțumit
    CADRUL NATURAL:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    62.50%

    AUTORUL NU ar recomanda
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Oktoberfest in orice colt al Germaniei - Burscheid

    Ilustrație video-muzicală
    Oktoberfest
    TIPĂREȘTE

    Daca azi, Oktoberfest este cel mai cunoscut ,,festival al berii'', inceputurile lui nu au avut nicidecum, acest aspect. Aceasta amploare a luat-o mai tarziu, datorita numerosilor producatori de bere din Munchen si imprejurimi.

    Se spune ca inceputurile ,,Oktoberfest'' sunt in anul 1810, cand printul mostenitor Ludovic1 al Bavariei se casatoreste cu printesa Therese von Hildburghausen. Un ofiter din garda nationala bavareza, propune organizarea unei curse de cai, cu ocazia festivitatilor legate de casatoria printului. Asa ca la 17 octombrie 1810 se organizeaza cursa de cai spre incantarea si sub acceptul regelui Maximilian1. La aceasta prima manifestare, dupa cursa de cai, care se tinea la marginea orasului Munchen, pe o pajiste numita mai tarziu ,,Theresienwiese'' (pajistea Theresiei), petrecerea s-a tinut in centrul orasului. Un an mai tarziu se hotaraste reluarea festivitatilor, dar sub patronajul Asociatiei de Agricultura Bavareze, care a fost folosit in scop mai mult publicitar, aceasta prezentandu-si serviciile paralel cu desfasurarea evenimentului. In anii ce au urmat, festivalul a fost finantat de diferite firme private.

    1819-Oktoberfest intra sub patronajul Primariei Munchen, edili asumandu-si responsabilitatea organizarii sale anuale. Fiecare festival debuteaza cu defilarea firmelor participante, reprezentate de carute, inpodobite, trase de cai. Defilarea isi are punct de plecare si azi din centrul orasului Munchen, Marienplatz. Daca pana in 1880 corturile fiecarei berarii, erau loc de petrecere si amuzament, dupa acest an se amenajeaza un loc special destinat manifestarilor culturale de diferite forme. Prima halba de bere din sticla a fost introdusa in anul 1892, fiind azi cel mai cautat suvenir. In anul 1835 se organizeaza prima parada de costume populare bavareze, devine traditie doar din anul 1950. Azi e cea mai mare parada de costume din lume, fiind prezentate nu doar costume bavareze ci si austriece, italiene, elvetiene, poloneze si chiar norvegiene. La prezentare fiind prezenti aprox 9000 de participanti. Participa la parada, formatii de muzica, asociatii de vanatori, precum si sute de reprezentanti ai berariilor, azi din toata Germania. Daca pana in 1950, spuneai Oktoberfest, spuneai Munchen, dupa acest an popularitatea festivalului se extinde in toate landurile Germaniei, dar si pe alte continente. Colonistii germani de pe diferite continente adopta si ei aceasta forma de sarbatoare, oriunde pe glob s-ar afla.

    Asa ca in jurul datei de 20 septembrie, petrecerea incepe in toate landurile Germaniei. Aceasta sarbatoare tine intodeauna pana inainte de 3 octombrie, cand gasesc a sarbatori ,,Ziua unificarii Germaniei''.

    Forma de manifestare a ,,Oktoberfest'' in restul Germaniei nu i-a amploare celui din Munchen, insa se tine in diferite sali, hale, restaurante sub forma unui bal.

    Noi am ales in anul ce a trecut sa mergem in Burcheid, nu foarte departe de orasul in care locuim. Am platit pt un bilet 20 de euro/persoana. Frumos este ca la intrare, cat si toata lumea din incinta este costumata cu costum popular german si nu conteaza din ce land provine, daca e modern sau al bunicii. Toata lumea, de la copii si pana la varstanici poarta ,,dirndel'' (denumire pt costumul popular german). In pretul biletului, nu a intrat vre-un menu, doar muzica, nici macar serviciile ospatarilor. Trebuie sa mentionez, ca nu mi s-a parut mult dupa ce am vazut reprezentatia unei formatii de muzicanti tineri, fiecare dintre ei canta la mai multe instrumente si vocal cunosteau majoritaea pieselor populare un adevarat spctacol! O bere a costat 8 euro, iar un suc 5. Pentru un carnacior si cativa cartofi prajiti plateai15 euro si astea servite pe un carton cu furculita de unica folosinta. Cam jenant, dar asta e... Nemtii in general nu pun pret pe eticheta... la ei distractie sa fie si multa bere!!!

    Distractiile nemtilor sunt rare, iar atunci cand le fac, le fac late...

    In cateva cuvinte, frumos, dar un pic cam scump pentru ce ofera! Si asta se intampla, departe de Munchen, unde am inteles ca preturile sunt chiar exagerate in perioada ,,Oktoberfest''.

    Daca sunteti bautori de bere si dornici de a vedea manifestarile culturale germane, va indemn cu drag sa mergeti!


    [fb]
    ---
    Trimis de tina 25* in 28.02.11 01:12:44
    Validat / Publicat: 28.02.11 08:41:07

    VIZUALIZĂRI: 2929 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tina 25*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 nemti de diferite varste,imbracati partial sau integral in dirndel,pregatiti de Oktoberfest
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 19 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    7 ecouri scrise, până acum

    webmaster77
    [28.02.11 08:38:55]
    »

    Mutat la rubrica "Oktoberfest" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

    popescu.borsa*
    [28.02.11 10:57:50]
    »

    Acest gen de manifestări culturale îmi plac şi mie. Mă rog să se schimbe calendarul gregorian în unul cu mai multe Oktoberfest-uri.

    tina 25*AUTOR REVIEW
    [28.02.11 11:10:32]
    »

    @popescu. borsa,

    daca iti plac astfel de manifestari, grabeste-te ca nemtii au acum inca o mare sarbatoare ,,Karneval'', pana in duminica de Florii, iar se consuma tone de bere si sunt fericiti, costumati fiecare in ce considera ca s-ar potrivi!

    distractie placuta!

    webmaster13
    [28.02.11 14:59:50]
    »

    Am atasat acestor impresii o melodie asortata cu tematica PROZIT!!!

    dorgo
    [28.02.11 15:59:43]
    »

    @tina 25... prima melodie stii cum se traduce in romaneste? (stiu chiar si s-o cand la chitara)...

    "Si Moise cu sfanta lui gura

    Dadu o porunca de sus

    Ea nu este scrisa-n Scriptura

    Dar iata ce Moise a spus:

    Beaaa, bea, nu te lasa

    Uita ca viata e grea

    Mai dati-le-ncolo de chinuri si beti

    Ca viata-i frumoasa baieti! "

    tina 25*AUTOR REVIEW
    [01.03.11 12:01:25]
    »

    @webmaster13,

    multumesc, pt melodie-este melodia nemtilor, pe care o canta pe la jumatatea chefului si sunt tare fericiti.

    tina 25*AUTOR REVIEW
    [01.03.11 12:08:08]
    »

    @dorgo,

    si eu stiu melodia si in germana si romaneste, Intre noi si ei este o mare diferenta. Noi nu reusim sa ne integram, facem chef doar cu prietenii nostri, ei chiar daca nu au atati prieteni, atunci cand merg la petrecere sunt prieteni cu toata lumea, chiar daca nu s-au mai vazut niciodata in viata. Inca ceva ce noi nu facem, ei canta toti, chiar daca sunt falsi, canta tare sau stalcit, o fac fara nici-o jena.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dorgo, popescu.borsa*, tina 25*
    Alte impresii din această RUBRICĂOktoberfest:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049156904220581 sec
    ecranul dvs: 1 x 1