ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.01.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.03.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JAN-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Oceanograful din Valencia: 120 de minute in "Tara Minunilor"

TIPĂREȘTE

Ultima seara la Valencia... pentru ca am vrut sa incheiem un sejur admirabil cu ceva intr-adevar deosebit, am ales sa vizitam „Oceanografic”, parte a celebrului Oras al Artelor si Stiintei, asa ca GPS-ul a avut ca destinatie Autopista del Saler numero 5. Nici pana azi nu inteleg cum de a ratat GRUA masinuta noastra parcata, romaneste, pe trotuar, dar asta-i alta poveste :))).

Din pacate, am ajuns in jur de ora 18.00, cand nu mai era suficient timp sa vizitam intregul complex (se inchide la ora 20.00, iar casiera ne-a spus ca un tur complet dureaza cam 9 ore), asa ca am platit cate 24 de euro de persoana, pentru Oceanograf, ne-am pregatit aparatele de filmat sau pozat si am pasit in „Tara minunilor”.

Odata cu biletele, am primit o harta a complexului acvatic si cateva brosuri, din care ne-au sarit in ochi doua posibilitati inedite:

- sa dormi o noapte in compania rechinilor (cred ca nu m-ar mai impresiona, apoi, nici un film de groaza, dar as vizita probabil vreun centru de recreere, sectia „cuminti” :))

- sa petreci o zi cu ingrijitorii delfinilor, luand parte la programul lor de atrenament (al delfinilor, nu intelegeti altceva, lool, ) lucru recomandat in general copiilor.

Pana sa ne hotaram daca alegem JAWS sau volei cu delfinii, am pornit sa vizitam imprejurimile. Oceanograful cuprinde urmatoarele tipuri de incinte:

- zona insulelor, descoperite, traversate de poduri si pasarele, amenajate in functie de specificul zonei din care provin animalele/pasarile care traiesc acolo (pentru leii de mare se imita tinutul arctic, pentru ratuste si lebede sunt amenajate zone cu vegetatie, etc.)

- delfinariul (unde sunt spectacole absolut fantastice, de trei ori pe zi, la orele 11.320,16.30 si 18.30;

- auditorium-ul Marea Rosie (cuprinde un acvariu imens si un amfiteatru in care poti asculta informatiile despre mediul marin prezentate audio, atat in spaniola cat si in engleza);

- mai multe incinte acoperite: cladirea arctica (adaposteste morse si belugi, in doua sali separate), cladirea tropicala (este strabatuta de tunele imense, prin care inoata tot felul de pesti si vietuitoare marine provenind din marile calde, un acvariu superb cu meduze, si alte acvarii cu corali naturali), cladirea rezervata vietii subterane a oceanelor (aici se gasesc mai multe specii de rechini, peste spada si alte vietuitoare intalnite, de obicei, in oceanele lumii), cladirea antarctica, (rezervata pinguinilor), si o imensa colivie (nu pot sa-i zic altfel), in care este reprodus un peisaj din zona umeda tropicala (cu verdeata, liane, pasari colibri si flamingo).

- Restaurantul submarin (doar cu rezervare) si terasa mediteraneana.

De ce merita vizitat asa ceva? Unii ar spune pentru ca are cea mai mare diversitate a speciilor din Europa, altii pentru senzatia nemaipomenita pe care ti-o dau tunelurile cu apa si vegetatie submarina, care te poarta printre pesti de toate soiurile si culorile, altii pentru ocazia de a poza un rechin la o grosime de geam distanta... Delfinii ofera un spectacol cam de o jumatate de ora, in care danseaza, canta, fac tot felul de salturi si isi arunca antrenorii in aer furand ropote de aplauze. A fost prima data cand am vazut „live” morse, rechini, pisici de mare, am putut sa vad cum se formeaza coralii, am cantat cu delfinii si am pasit ca un copil prin coridoarele de sticla dincolo de care ma privea toata viata ascunsa a marilor si oceanelor. Mi-as fi dorit sa am acasa un acvariu macar a zecea parte ca cel din auditorium-ul Marii Rosii si m-a amuzat sa vad animale atat de masive precum morsele jucandu-se ca niste catelusi.

Pozatul/filmatul este permis, cu conditia sa nu se utilizeze flash-urile (imi amintesc ca am pozat un rechin care parca zambea sau ranjea la noi, artistic, de parca stia ce faceam noi acolo :)))

Pacat ca suvenirurile sunt atat de scumpe (un magnet de frigider era 4 euro, iar un pinguin din plus 30)...

Ce conteaza, cand pot spune ca am facut ocolul Pamantului nu in 80 de zile, ci in 120 de minute?? Am pornit dintre palmierii Valenciei, am pasit printre insule si am ajuns dela la foci si pinguini; nici nu m-am dezmeticit bine, ca pasarile si vegetatia tropicala au aparut, doar ca sa faca loc, usor infricosate, rechinilor si altor specii de pesti de prada din adancul oceanelor. Dincolo, belugile si morsele arctice s-au ivit dintre gheturi, doar pentru a se retrage in fata giumbuslucurilor delfinilor pusi pe sotii. Pasind usor prin tunele, s-au deschis in fata noastra marile calde ale tropicelor, cu stele de mare si mii de pesti colorati, cu recife de corali si meduze plutind lenes, stele argintii ale adancurilor albastre... Mai departe, Marea Rosie isi deschide secretele cui are rabdare si curiozitate s-o asculte, iar leii de mare se rostogolesc alene... Iar la final, eram din nou, sub cerul instelat al Spaniei... ce as putea cere mai mult?


[fb]
---
Trimis de Kyandra in 17.01.11 20:49:41
Validat / Publicat: 17.01.11 21:35:47
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7902 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kyandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

celeste
[17.01.11 22:29:36]
»

Este absolut senzational spectacolul delfinilor... in "Tara Minunilor"

KyandraAUTOR REVIEW
[17.01.11 22:39:09]
»

Da, nici nu am stiut cand a trecut jumatatea de ora... salturile acrobatice, aruncatul antrenorilor in aer, dansatul, cantatul... desi eram om matur, am privit totul cu ochi de copil... Si din nou m-am intrebat de ce la altii se poate si la noi nu...

webmaster13
[17.01.11 23:02:19]
»

Melodia atasata se poate schimba, daca este cazul!

bessondm
[18.01.11 09:20:17]
»

Kyandra, incerc sa-ti dau eu un raspuns: pentru ca noi nu avem deschiderea lor la mare sau ocean (sa zicem merci ca inca avem iesire la Marea Neagra, la cat au incercat rusii si turcii sa ne ia Dobrogea) si nici traditia lor in marina/navigatie. Ma gandesc ca asa ceva nu vei gasi, de exemplu, nici in Elvetia sau Austria, tari considerate (cel putin) la fel de civilizate ca si Spania, nu? Superbe poze!

bose
[20.01.11 14:57:55]
»

Kyandra

,,Si din nou m-am intrebat de ce la altii se poate si la noi nu... "

Eu am altă teorie care nu ţine de deschiderea noastră la mare. Eu cred că puteam să avem deschidere la mare câtă are şi Spania, dar nu am fi avut un acvariu mai mare decât cel de la Constanţa.

Sâ fie mentalitatea? ... Nivelul de civilizaţie? ...

Sau... să fie... educaţia???

În două săptămâni, în Roma, am văzut 3 maşini Mercedes. În Bucureşti, în 24 de ore, vezi un Ferari, un Lamborghini, un Rolls - Royce şi peste 100 de Mertzane... Dar noi nu avem şosele!!!

Cam asta e diferenţa!

Admin
[15.12.12 21:33:24]
»

Un articol care mi-a (şi "ne-a", cel mai probabil) scăpat "selecţiei", la timpul său. L-am regăsit acum, cu ocazia revizuirii unui alt candidat la MG (încărcat deja pe sait şi care aşteaptă publicarea).

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster26
[02.12.17 14:24:22]
»

@Kyandra: Mutat în rubrica "Muzeul Oceanografic, VALENCIA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bessondm, bose, celeste, Kyandra
Alte impresii din această RUBRICĂOceanografic Park (Orașul Artelor și Științelor) :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063627004623413 sec
    ecranul dvs: 1 x 1