GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Câteva ore petrecute în Gouda
Sigur ați auzit de Gouda. Galbenă, cu gust de unt?! Mă rog, așa o știam eu, dar a trebuit să ajung acasă la ea ca să aflu că poate fi și verde, și portocalie, și albă. Cea albă mi s-a părut cea mai bună.
Acest oraş este unul tipic olandez, cu multe clădiri vechi şi canale drăguţe. Oraşul Gouda este faimos pentru caşcaval, pentru gofrele cu sirop şi pentru lumânări, iar centrul oraşului este înconjurat complet de canale şi se află la doar cinci minute distanţă, pe jos, de gară.
Numele orașului vine de la o familie de nobili, Van der Goude, și habar nu aveam, dar se pare că prin secolul 15 Gouda era un oraș foarte mare, printre primele 5 din Olanda, și foarte bogat. Acum are vreo 70 000 de locuitori și nu pare deloc bogat, doar vechi și pitoresc...
Noua ni s-a parut un orasel foarte frumos, destul de curat, desprins din povesti cu acele stradute inguste, casute vechi care la ferestre aveau tot felul de flori viu colorate ,,boem" cum l-am botezat, iar cateva ore petrecute acolo ne-a incarcat pozitiv si ne-a facut sa plecam cu impresii foarte bune, daca ajungeti in Olanda vizitati-l pentru ca se merita!
Trimis de lucris in 14.07.16 17:14:07
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lucris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2016 Gouda, dincolo de gustul de brânză — scris în 08.04.16 de Radu Tudoran din CăLăRAşI - RECOMANDĂ