ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2013
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 24.03.08
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    APR-2013
    DURATA: 2 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    English market si Restaurantul Farmgate

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Dupa ce am ajuns in Cork putin dupa ora pranzului am mers in centrul orasului sa dam o tura pe acolo. Am lasat masina in parcarea unui mall din centrul si imediat ce am ajuns in strada am avut parte de o surpriza placuta. Noi cautam un magazin de unde sa cumparam fructe dar am vazut o piata. Era prima piata pe care o gasisem in Irlanda. Am intrat si cum pe multi pereti erau fotografii cu imagini vechi ale pietei si am vazut straini care fotografiau, am intrebat un vanzator de la o taraba, cat de veche este piata. Asa am aflat ca este una istorica unde se imbina placut si elegant placerea de a face cumparaturi specifice, cu placerea de a manca ceva proaspat (garantat) intr-un loc istoric.

    De pe unul din panouri am citit ca hala care adaposteste piata a fost inaugurata in 1786 si de atunci nu si-a intrerupt activitatea decat pentru reamenajari si dotari noi. Am inteles importanta acestui loc istoric cand am aflat ca in 2011 Regina Elisabeta a II si Printul Philip au vizitat aceasta piata. Si cum o vizita atat de importanta trebuie pregatita bine inainte, este clar ca piata a avut parte de o renovare pe masura. Seara, la hotel cand i-am cerut receptionerei un ghid cu locurile de interes turistic, am fost placut surprinsi sa constatam ca aceasta piata este recomandata cu caldura, alaturi de muzee, biserici, castel si pub-uri.

    In piata, ma uitam incantata la vitrinele frigorifice in care erau prezentate sute de feluri de produse si o clipa mi-am imaginat cum arata locul pe la 1800, cand cu siguranta nu exista nici apa curenta, nici canalizare. Banuiesc ca atunci nici o doamna din lumea buna nu se aventura in mizeria facuta de macelari si de vanzatorii de peste. Dar vremurile au trecut si lucrurile stau acum foarte bine. Curatenia era exemplara; nici un miros neplacut nu ne-a facut sa grabim pasul, nici macar la wc unde parca tocmai trecuse femeia de serviciu si dezinfectase totul nu ne-am tinut cu mana de nas. O multime de turisti incepeau turul facand fotografii... si terminau prin a-si unple sacosele cu bunatati. Din aceasta piata se aprovizioneaza majoritatea restaurantelor din apropiere.

    Pe tarabe curate, vanzatorii ofera tot felul de produse provenite de la fermele din regiune; fructe legume, pasari si peste. Exista si zona mestesugarilor si cea a vanzatorilor de suveniruri. Indiferent de zona, oferta era bogata, variata si vanzatorii dispusi sa iti explice produsele necunoscute. Cea mai aglomerata zona era cea a pestelui. Vorbim despre peste proaspat ce poate fi pescuit din zona orasului si despre fructe de mare.

    Piata are si un etaj, unde este un restaurant, "Restaurantul Farmgate" cu specific irlandez, ca un balcon deschis in jurul unei zone din piata unde este si o fantana arteziana (functioneaza doar vara).

    Am urcat si noi la etaj si cum pofta vine mancand, sau mai bine zis mirosind... ne-am asezat la una din putinele mese libere ale restaurantului. Restaurantul are practic doua activitati; cea de restaurant clasic si una de fast food, unde stand la mese cu scaune inalte, pe langa balustrada, se pot manca o multime de salate si sandwich-uri apetisante.

    Noi am ales restaurantul. Langa masa noastra era un pian, unde ne-a spus chelnerita ca tocmai cantase un pianist, asa cum face in fiecare zi la pranz. Servirea a fost prompta si cu toate ca am fost ajutati in alegere, tot am avut parte de surprize.

    Am comandat supa crema de legume si langa ea am primt si sandwich-uri cu sunca si branza cedar. Am comandat doua feluri diferite de peste, la care garnitura a fost varza cu mazare sote. Desi la prima vedere varza parea doar putin oparita, este clar ca era un alt soi de varza, caci gustul era bun, usor dulceag deosebit de cel de acasa. Eu am vrut carne de vita cu sos si cu garnitura. Feliutele de cane erau taiate subtiri, fierte bine si fragede si langa ele aceeasi garnitura de varza. Carnea era un pic cam sarata pentru gustul meu, dar faptul ca varza si piureul erau apropae nesarate, a dus la o combinatie buna. Fiecare fel de mancare a avut si cate un mic bol cu piure de cartofi. Restaurantul pune la dispozitie si meniu pentru copii, lucru intalnit in mai toate restaurantele din Irlanda. Pentru copii mancarea nu este deloc picanta. Preturile le vedeti in fotografii.

    Am mai luat doua bucati mari de placinta, una cu mere si alta cu fructe de padure. O carafa mare cu apa a fost adusa din partea casei si am incheiat cu cate o cafea.

    Totul a costat aproape 60 Euro. Preturile au fost mai mici decat in alt restaurant din centru, iar faptul ca eram intr-o piata, nu a scazut cu nimic nici calitatea serviciilor; curatenia nu a fost mai prejos... iar despre preparate am doar cuvinte de lauda. Portiile au fost mari si cu siguranta oricine se poate satura cu maxim doua feluri de mancare.

    Dupa ce am coborat iar in piata, ne-am facut cumparaturile ceva mai linistiti fiind stiut faptul ca atunci cand iti este foame, cumperi mai mult decat ai nevoie.

    In ultima zi a sederii noastre in oras, inainte de a pleca spre casa, am mai trecut odata prin piata si am cumparat cateva branzeturi bio delicioase, cateva mezeluri si desigur peste pe care ni l-au ambalat in pungi cu ghiata, incat am ajuns cu el acasa, inca rece. Am mancat atunci din nou la restaurantul de la etaj, cam aceleasi mancaruri ca si prima data, doar ca am schimbat supa. A fost o supa crema de legume cu bucatele mici de afumatura si cu peste si am renuntat la placinte.

    Nu cred ca Regina Elisabeta a II si Printul Philip au mancat la acest restaurant cand au vizitat piata, dar noua ne-a placut si din toate restaurantele incercate in Cork, acesta ni s-a parut cel mai bun.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de Diaura* in 06.09.13 16:34:33
    Validat / Publicat: 06.09.13 18:18:34

    VIZUALIZĂRI: 3364 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Irlanda, Cork -intrarea in English Market
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 18 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [06.09.13 18:12:42]
    »

    Mutat la rubrica "O zi în Cork" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură creată de autor

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Cork:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042006015777588 sec
    ecranul dvs: 1 x 1