GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Plecare din scurt, la expirarea vechiului an. Aglomeratie aeroport, turisti vag debusolati (majoritatea din Chisinau), grai cu puternic accent rusesc. Check-in in dezordine, control vamal cu mare zgomot de fond, asteptare peste ora de imbarcare...
Inceput promitator. Zbor lin, comod, Airbus dublu, plin ochi.
Aeroportul din Sharm similar cu-o autogara mai rasarita. Imediat ce ajungi cu bagajul la autocarul pentru transfer iei contact cu ''specificul'' egiptean. Nu poti lasa bagajul in spatiul special al autocarului fara a cotiza. Ti se cere direct, cu precizarea sumei. Nici daca a fost ''de mina'' in avion, nu poti ''intinde coarda'', luindu-l cu tine sus in bus, sperind ca vei scapa. Dai si comentezi. Ruso-moldovenii erau de-ai casei. Reveneau pentru a nu stiu cita oara. Perechi tinere venite sa se bronzeze in toiul iernii. Ei au fost primii care au...comentat. Dupa ce s-a burdusit tot spatiul prevazut bagajelor, autocarul a plecat. N-a durat mult - pina intr-o ora - si-am fost repartizati hotelurilor alese.
Noria - luminata palid, desi cu ornamente ramase de la sarbatorile abia trecute.
Primirea la receptie calma, relaxata, desi ne apropiam de miezul noptii dupa un zbor de vreo 3 ore si ceva... Noaptea abia incepuse, pentru ce atita graba ?
Mi s-a comunicat ca trebuia sa astept citeva minute, care s-au prelungit ingrijorator peste jumatatea de ora, sa-mi repartizeze o camera din calculatorul care nu functiona...
Am fumat, am vapat, am schimbat aromele si... a aparut un tip care m-a intrebat de sanatatea... cazarii ! A mea era vizibil afectata. Dupa ce-a aflat ce asteptam afara (nu se vapeaza in incinta receptiei comune cu barul !), ne-am indreptat vioi spre receptie, unde am primit in sfirsit camera. Habar n-am daca alegerea ei a fost facuta din creier sau pornise in sfirsit ordinatorul.
Am mers ceva in noapte. Resortul este destul de mare. Am cules citeva informatii utile pe drum. Ma voi afla linga a doua piscina, pe deal, una cu apa incalzita (nici vorba), iar seara de la ora 20.00 intr-un amfiteatrul dragut vor fi seri de dans si distractii (in prima mea seara am inteles vag despre ce ar fi fost vorba, daca ar fi fost). Calupul de camere insirate pe-un culoar lung si pustiu are doua etaje. Usile se inchid totusi. Pe dinafara arata ca si cind in orice moment vei putea patrunde, iar in interior m-am baricadat cu ceva mobilier greu in fiecare seara. Altfel, era prevazut un lant ce putea fi scos cu mina din exterior si un piston cu corp de cauciuc dur ce se ''lipea'' de gresie, in interior... N-am mai avut asa ceva !
Deci, in sfirsit camera. Spatioasa, balcon, hol generos la intrare, baie mare, A/C free, hair dryer, ventilator, citeva produse de ingrijire...
Safe free in dulap. Cam atit. Din balcon privelistea luminata asupra Sharm-ului si in plan apropiat a piscinei in incalzire.
Restaurantul mare, mincare gustoasa si traditionala, care s-a repetat alarmant intr-o saptamina. Dar specificul gastronomiei egiptene este acelasi, nu?!
Sunt rea. :-) Au fost si bucate deosebite. Clatite cu ciocolata, patiserie, salate, carne de vitel, pui, peste, garnituri diverse, fructe proaspete, cafea, apa, sucuri la dozator.
Este usor neplacuta repartizarea celor cu HB impreuna cu cei cu AI. Ultimilor li se livreaza in nasul celorlalti diverse sucuri... Necazul este ca primii nu pot cumpara nici pe bani daca-si doresc.
Nu exista la vinzare si chiar daca ar fi n-ai unde sa schimbi banii in moneda locala. Exista in holul hotelului un automat de schimb si retragere de pe card, dar in majoritatea timpului petrecut acolo, n-a functionat. Am schimbat la angajatii resortului, la Dumnezeu stie ce curs. Nici cu banii in buzunar nu te simti mai bine. Abia mi-au vindut la un pret stabilit cu mare greutate de vreo 3 angajati ai barului, cooptati pe rind in grupul de stabilire a pretului si mai ales a bonitatii mele... :), 5 sticlute la un pret astronomic. Le-am purtat ca pe-un trofeu pina sus in deal, iar din ele m-am hidratat din abundenta pina... a doua zi in zori.
Iesirea din resort este un pericol in sine. Am riscat intr-o seara o plimbare pe linga... A aparut unul cu o camila, m-a luat pe sus, m-a pus pe camila, m-a adus la hotel (observase de unde-am iesit), mi-a luat si banii la final pentru ''nice camel'', iar totul s-a petrecut ca-n ''Cartea junglei'' in secventa cu ''Look in my eyessssssss''!
N-am mai iesit la plimbare!
Am cumparat excursii. In Ras Muhamed, locul cu mangrove, lacul magic, poarta lui Allah. A fost frumos, dar desi am cerut ghid de engleza nu mi s-a oferit (am aflat la fata locului). Am avut insa unul de italiana. Buna si aia... Simpatica natie, ne-am imprietenit si cind nu intelegeam ceva incercau ei in engleza. Eh, nu-i o tragedie ! Mi-am mai amintit ce nu stiam...
Am mai cumparat doua. Una cu avionul la Luxor si alta la Santa Caterina - cel mai mic lacas ortodox din lume, undeva pe linga Sinai (zona cu alerta stricta de calatorie data de MAE).
Temperaturile obisnuite 26 de grade, in fapt 9-12 grade. Fara haine groase, dar cu plaja la piscina, numai cu meditatie yoga pentru activarea chakrelor. Toate.
In preziua excursiei cu avionul sunt anuntata ca va fi furtuna de nisip (o prinsesem si pe aia de la Ras Muhamed unde mi-am ars figura, acoperita in stil arab fiind) si -6 grade, cu ceva zapada!!! N-a mai nins, asa am inteles, de vreo 30 de ani in Egypt. Imi plac premierele! :-))
Contramandez ambele deplasari... Adio, Egypt! Adio, Hatshepsut !
Ambele piscine frumos aspectate, masaj in perimetrul lor sub baldachine, prosoape pe card, sunbed-uri pe apucate.
Multi turisti rusi-rusi. Multi un fel de-a spune, pentru ca putini eram cu totii. Mai erau citiva italieni, vreo doua grupuscule arabe si-un irakian!!! Daca mai stateam vreo 2 zile am fi fost ca o familie extinsa...
Resortul are plaja proprie la ceva distanta cu shuttle bus gratuit sau direct peste bulevard, printre cladiri, la citiva pasi de promenada pe litoral. Spatiul de plaja alocat hotelului este mic, aglomeratie mare in apa, citeva buticuri cu apa, suc, etc si mult mai multe cu imbracaminte si alte suveniruri.
Viza se obtine in aeroport, cu completarea unui formular. E util sa aveti propriul pix.
Degringolada mare si la venire si la plecare in acel aeroport. Fie ca a fost vorba de check-in, fie despre vize. Asteptarea obositoare si riscanta. Procedurile s-au finalizat inainte cu citeva minute de imbarcare... Nici vorba de timp pentru duty-free!
Probabil Egyptul este acelasi in ultimii 25 de ani de cind il tot planific. Eu am fost diferita !
N-am vazut nimic, iar a doua oara, in aceasta viata, nu mai merg.
Intr-o alta, poate, Egyptul va fi curat, decent, cu servicii corecte si demilitarizat...Piramidele vor fi tot acolo, nu le duc grija !
Webmaster, va rog frumos http://youtu.be/jjnmICxvoVY
Trimis de Swan1 in 05.02.15 04:50:42
- A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Swan1); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 27.91500800 N, 34.32415300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Swan1 - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@Swan1 - A fost genul de povestire pe care il citesc uitand sa mai si respir.
Felicitari sincere!
”Usile se inchid totusi. Pe dinafara arata ca si cind in orice moment vei putea patrunde, iar in interior m-am baricadat cu ceva mobilier greu in fiecare seara. Altfel, era prevazut un lant ce putea fi scos cu mina din exterior si un piston cu corp de cauciuc dur ce se ''lipea'' de gresie, in interior... N-am mai avut asa ceva!
Interesant mecanismul de inchidere! Nu prea inteleg cum e cu pistonul ala de cauciuc care se lipea de gresie, dar am apreciat baricada facuta cu ajutorul scaunului! Ingenios!
A fost o experienta, placuta, neplacuta, important este ca ati fost acolo. Cu siguranta ati fi regretat daca nu ati fi ajuns acolo in viata asta :-) Felicitari pentru articol!
@luciaoradea - :-)))
N-am niciun merit!
Arata ca un zavor metalic montat vertical, in interiorul caruia se afla acel cauciuc dur, mai lung decit partea metalica. In momentul in care actionai manual zavorul ), pistonul din cauciuc iesea din teaca metalica si ajungea la gresie. Impingind in continuare, cu intentia de a fixa mai bine, realizai aderarea lui la sol, apoi la verificarea ''inchiderii'' constatai ca nu poti misca usa. Raminea fixata in acel zavor combinat. Nu stiai insa cita rezistenta va opune... De aceea, spatarul scaunului, aflat la inaltimea ''clantei'' de yala, trebuia plasat sub aceasta, fortind-o in pozitia blocat. Pentru mai multa siguranta, in fata scaunului, am amplasat cosul metalic de gunoi, lipit de piciorul scaunului. La o eventuala fortare a usii si-a intregului mecanism, pozitia cosului s-ar fi modificat, cazind cu zgomot pe gresie. Si alarma ar fi fost data! Dupa... mai vedeam, mai inventam ceva... !!! Ca doar pentru aceste...inventii m-am deplasat in Sharm, nu-i asa ?!! De vazut oricum n-am vizitat mai nimic :-)))
@danamandache -
Aveti mare dreptate! Exact asa am luat-o si eu... :-)
Va multumesc frumos.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2012 Vacanta in Sharm el Sheikh — scris în 18.08.12 de skumppika din PLOIESTI - RECOMANDĂ