GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nectar (Nektar) Apartments(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Ședere plăcută - preț corect
Anul acesta având examen de capacitate – nu eu evident - nu am putut alege din timp destinția/locul dorit, am zis să ne vedem întâi cu sacii în căruță și apoi vedem noi unde și cum plecăm.
No, sacii fiind în căruță am început căutările: vreo două zile am stat pe Grecia... dar tarifele mi s-au părut exagerat de mari așa că am renunțat. Grecia nu, Turcia nici atât... hmm ne-a încolțit un gând/o idee: Albania. Bun Albania, dar unde în Albania? La Adriatică sau la Ionică? După o mică lecție de geografie, puțină orientare pe Gmaps/GEarth – sunt multe poze puse de turiști - am stabilit că Adriatica (Dures/Golem) nu prea e pe placul nostru deși părea mai animată, cu mai multe posibilități de cazare - aglomerație gen Mamaia, apa gen Mamaia (intrare prea lină în apă, lipsa acelui albastru care face Ionica unică) – așa că am coborât privirea spre Ionică avantajul fiind și faptul că eram aproape de Grecia și infrastuctura rutieră până acolo mult mai bună (autostrăzile din Grecia).
Bun. Ionică să fie, dar unde să fie? Ksamil, Sarande, Himare – localitățile mai maricele din zonă? Sarande a ieșit primul din listă, mai mult oraș mai puțină plajă, înghesuială mare. Am început căutările întăi în Ksamil – unii zic că ar fi Bora Bora Albaniei, un pic exgerat zic eu – apoi în Himare. Mail-uri la proprietari, mesaje pe facebook (majoritatea au conturi, am avut surpriza să discut chiar în română cu unii :)). Din păcate, ce sunt grecii lenți la conversația pe mail, aștia sunt și mai și – unii mi-au răspuns când am ajuns acasă deși specificasem clar perioada când vreau sa merg. Așa că am apelat la booking, o fac foarte rar pentru că pînă de curând nu permiteau încărcarea de fotografii autentice din partea turiștilor, cele de prezentare de multe ori erau cam neconcludente.
La față locului am tras concluzia că puteam merge și fără rezervare, oferta fiind bogată – în Himare, da ea fost localitatea câștigătoare – hoteluri multe dar și particulari exact ca la noi pe vremuri pe litoral care te întâmpinau la intrarea în oraș cu cheia / cartonul în mână prin care sugerau că au camere de închiriat. Le fel era și în Sarande dar și in Ksamil, partic închiriau orice puteau cum puteau :).
În fine, noi am ales Nec(k)ktar Apartments - Himare datorită faptului că era cam în mijlocul stațiunii deci ușor de ajuns peste tot, foarte aproape de plajă – Prinos Beach – doar treceam strada, spațios, cameră separată adulți/copii, etc. Check-in 13, check-out 11!! Mare atenție dacă veniți pe Grecia și la 11/12 sunteți in vamă aveți toate șansele să ajungeți tot pe la 11/12 la hotel :) Albania fiind pe alt fus orar!!! (-1 oră).
Pratic este vorba de un apartament situat într-un complex de 4 blocuri – nou, cred că prin 2015 a fost terminat că încă mai aveau câte ceva de finisat - în sistem self-catering. Din câte mi-am dat seama multe din apartamente erau cumpărate de albanezi pentru vacanță dar și pentru închiriat pe perioada estivală. Evident că nu erau toate cumpărate, deci nici complet utilate exact ce cel în care am stat noi.
Am lăsat mașina în parcare – subterană și cu acces doar pentru cei cazați acolo, un mare avantaj având în vedere temeperaturile de afară – și lipa, lipa pe scări – am stat la etajul 1 – ne-am luat camera în primire. A... fiind pe circa 8-9 niveluri aveau și lift dar încă nu era pus în funcțiune, noi nu i-am simțit lipsa.
Prima impresie despre cameră? Bună: curat, spațioasă, răcoroasă! A doua impresie? aia cu inventariatul?! hmm ne-a făcut în primă fază să strâmbăm un pic din nas, dar doar în primă fază pentru că ulterior am constatat că acele lucruri oricum nu contau prea mult.
După cum spuneam mai sus apartamentele fie erau cumpărate iar proprietarii le închiriau pe perioada când nu le foloseau – caz în care era utilate full – fie, ca și al nostru, erau în așteptarea cumpăratorului caz în care mai lipsea câte ceva, sau fiind noi nu apucaseră să le doteze corespunzător:
-chicineta deși exitau toate utilitățile (electricitate, conducte de apă, etc) lipsea mobila, plita, vesela. Inițial, la sosire, nu ne-a picat bine noi fiind cazați fără masă (inclusiv fără mic dejun). Ulterior ne-am dat seama că nu ne trebuia pentru că oricum mare lucru nu găseam să cumpărăm în zonă – dar despre asta mai pe larg într-un review despre zonă/Albania când o să am timp - iar de gătit nici nu se punea problema. Am văzut de curând un review pe Grecia în care omul era nemulțumit că n-a avut tigaie șă-și prăjească ouăle dimineața (sâc!). Sunt curios dacă nu avea plită ce mai zicea? Sau pe ce își prăjea peștele la prânz? Mulți își închipuie că dacă ai chicinetă poți să dai afară – din cauza mirosurilor – jumătate de hotel. Noi ne-am descurcat cu niște iaurt, cereale, produse de patiserie, ceva sandwich-uri, suficient pentru un mic dejun. Restul meselor le-am luat la terase sau la restaurantele hotelurilor din zonă. Mâncare ca-n Grecia dar cu cca 30-40% mai ieftină.
-Pentru cafea am avut mic expressor Tassimo cu noi deci nu am simțit lipsa ibricului. Prin urmare chicinetă n-am avut (bucuria soției), dar nici nu ne-a trebuit.
-dotările camerei:Minimale. În camera copiilor două paturi separate, o masă cu două scaune (noi eram 4), frigider, în dormitor un pat dublu, saltea bună (sâc!), dulap, două noptiere. Aici e drept ne-au lipsit 2 scaune și faptul că trebuia să mutăm masa când în cameră când pe balcon, precum și niște noptiere în camera copiilor. Așa că a trebuit să fim mai atenți cu împrăștiatul lucrurilor prin cameră, dar ne-a prins bine la plecare- le-am strâns/găsit mai repede.
-Aer condiționat? N-am avut (sâc!) ! De obicei caut cazări pe malul mării și cu vedere la mare. Dar m-am cam ’fript’ la propiu cu acest tip de cazare, așa că am rămas numai la cazări la malul mării. Când luam cu vedere la mare, la orele când stăteam în cameră balconul, implicit și vederea la mare, era degeaba! Nu puteam să stau să savurez o cafea/țigară să citesc un mail că mă ’’tâmpea’’ caldura/soarele care, camera fiind cu vedere la mare (moft !!!), fix pe/în bacon-ul meu bătea! Iar seara că e cu vedere la mare sau la curte tot bezna aia e! Așa că anul ăsta am avut vedere la curte și m-am bucurat în liniște de umbră, motiv pentru care nu am avut nevoie de aer condiționat chiar dacă l-am fi avut.
-internet? da... wi-fi! Adică’’uai fi vrând tu’’! Aria de acoperire era pe undeva într-un colț al camerei nu prea pe gustul meu. În plus zici că era router cu senzor de proximitate, cum ’’simțea’’ că sunt 2-3 în colțul ăla de cameră cum deconecta pe câte unul. Dar deh asta e o chestie de care m-am izbit și prin alte colțuri de lume deci nu m-a deranjat prea tare. Am rezolvat problema cu o cartelă de Vodafone Albania 7euro/5GB și un telefon pe post de hotspot! Chiar ne-am amuzat într-o seară când vecinii se întrebau care o fi parola la rețeaua IP2 :). Că tot suntem la capitolul tehnică să vă spun de televizor! N-am avut nici d-ăsta :)). Dar cum nu mai avem copii mici și desenele nu ne interesează nu ne-a interesat nici aspect!
-curățenia. După cum am spus am găsit curat, dar o mică dezinfecție am făcut și noi cum facem peste tot pe unde mergem, culmea cu mult hulitele produse HexiPharma :)). Da încă mai avem pe stoc :). În rest selfcattering – că tot se văita un nene de asta, da ăla cu ouăle – adică noi măturam, noi spălam cu mopul, noi aruncam gunoiul ei ne dădeau la cerere consumabile și lenjerie nouă. Că doar asta înseamnă self catering nu? Nu ne-a deranjat, așa am fost și noi un pic mai atenți: lăsam nisipul pe plajă, aruncam hârtiile în coș nu pe lângă etc.
Hmm cam atât despre cazare, dacă am uitat ceva și doriți și alte detalii aveți la dispoziție rubrica ecouri de mai jos. Eu cele de mai sus le-am trecut la capitolul ’’în acest caz nu aveam nevoie de ele’’ dar am zis să le spun că poate pentru alții sunt lucruri ’’must have’’.
Cum am spus doar treceam strada și țup pe nisip. Plaja lată, nisp dar un pic mai grunjos. Apa curată, e drept se adâncea relativ apropae de mal, la intrare ceva pietre ca cele de râu, rotunde, nema arici de mare dar pentru tălpi fine e bine să aveți și niște încălțări speciale.
Cei cazați la hoteluri aveau șezlonguri moca, noi le plăteam cca 2,5 euro pe zi. Se plătea dimineața pentru toată ziua, deci dacă mergeați după prânz, dimineața fiind plecați prin alte plăți nu mai venea nimeni după bani.
Am simțit lipsa măsuței dintre șezlonguri și a acelei găletușe pentru gunoi/mucuri de țigară. Din acest motiv prin nisip mai erau și urme lăsate de diverși turiști ’’civilizați ’’. Încercau ei să curețe dar evident că nu treceau prin ciur așa că nu le ieșea perfect.
Oricum dacă nu vă place această zonă de plajă mai sunt două la fel de mari în stațiune și mai adecvate pentru ’’picii’’ din dotare – cine are! De asemenea toată zona între Ksamil și Himare e plină de plaje mai amenajate, mai sălbatice deci aveți de unde alege (like in Grecce).
Cam atât că deja m-am și lungit și plictisit :). Despre Himare/Albania, despre ce se poate face, vizita în alt review (să fac și eu mai multe puncte (sâc!) și să nu mă aleg cu mesajul ăla de delimitare impresii :) din partea web-ilor) dar asta mai pe la iarnă! Sper!
Per total noi am fost mulțumiți și de cazare și de Albania și da o să mai ajungem cândva prin zonă! Sincer, dacă nu ar fi distanța așa de mare mai că mi-aș fi luat și eu un apartament acolo.
Până atunci... să fim/fiți sănătoși!
Trimis de Nasshu in 24.11.16 17:53:28
- A fost prima sa vizită/vacanță în ALBANIA
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nasshu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 40.09829000 N, 19.75253000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Nasshu: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Nectar (Nektar) Apartments, HIMARE" (nou-creată pe sait)
@Nasshu:
No, imi placu' articolul. E la capacitate cu informatia.
@webmaster26: La fix! Punct ochit punct lovit!
@elviramvio: Mulțumesc, încerc să fiu cât mai obiectiv posbil, să nu mă ''înjure'' lumea după ce fac cca 1300KM .
Un review despre cazare foarte amplu, detaliat și subliniez, deloc plictisitor. Mi-a plăcut. Treptat îmi schimb spre bine părerea despre această țară.
Interesantă descrierea parcării și după părerea mea, unicat. Eu sufăr de sindromul parcării. Nu am pomenit, pe unde am umblat și slavă Domnului am dus mașina prin multe parcări subterane/supraterane (în Istanbul, Edirne, Salonic, Belgrad, Viena, Dresda, Berlin, Munichen, Koln, Brussels, Paris), să ai locul rezervat în parcare. In aceste parcări puneai mașina unde era loc liber. Dar să știți că eu apreciez această măsură prin bararea cu lanțul cât timp liberezi locul ieșind cu mașina din acea parcare.
Aștept cu interes și alte reviewuri ale dv. despre această vacanță.
@Mihai18:
”Treptat îmi schimb spre bine părerea despre această țară.
Atunci când am plecat nu aveam nicio părere, toți amicii mei strâmbau din nas cînd le spuneam unde merg. Acum că m-am întors pot să spun- am și spus deja mai sus- da... o să mai merg.
Și noi am apreciat parcarea, dar și altele, nu neapărat pentru loc rezervat - era spațiu suficient după cum se vede în poze - cît pentru faptul că nu mă urcam, atunci când plecam să vizităm câte ceva, într-o masină ''coaptă'' la soare
Băi Nasshule, ai pus numai 19 poze, mai baga una, că mai faci 50 de puncte.
@Nasshu: Bună argumentarea pentru alegerea destinației. Și ce preț/uri!
@Aurici: Cei care au trecut prin astfel de momente - examenul de capacitate - știu că pe lângă emoții mai este și partea financiară premergătoare examenului (deh ăsta e sistemul)
Dacă tot am constatat că în Grecia în jur de 15 august ''strugurii sunt acri'' am zis de ce nu?! Am rezervat fix cu 1 săptămână înainte deci zic eu ca prețul cerut a fost ok, chiar bun. Acolo cu destulă larghețe cu greu am reușit să cheltuim fabuloasa suma de cca 500 euro - nu ne-am refuzat nimic! Toată lumea știe că dacă rostești ''pește/ fructe de mare'' prin alte zone te cam scarpini îm buzunar.
Comparativ cu suma cheltuită în Albania spun doar atât: în Paralia la întoarcere am reușit să ''sparg'', cu zgârcenie, 250 euro pe mâncare ptr 1 și 1/2 zile!
Dupa o zi în Paralia ( loc în care ne-am propus toți 4 să nu mai poposim nici măcar ca și cazare intermediara) ''împricinata'' m-a întrebat: ''Tati la anul mergem tot în Albania, la IUBI meu? ''
Un copil nu prea e impresionat de pietre, plaje, mâncarea din farfurie... dar a fost impresionată de amabilitatea/căldura localnicilor și își dorește să ajungă iar... la ''IUBI''
''Iubi'' erau un tinerel de vârsta ei (14 ani) care își ajuta părinții și contrar celor spuse de alții pe aici (zona Albania) vorbea destul de bine engleza. Așa că zilnic de voie de nevoie cumpăram un Frappe,noroc că era undeva pe la 1 euro !!!!
Ca o paranteză... în Sarande am cupărat suveniri de la o ''puștoaică'' - cred că avea în jur de 11 ani - care vorbea /înțelegea la perfecție engleza. Și nu a fost un caz singular, nu exista terasă / restaurant unde să nu poți vorbi, comanda în engleză. E drept majoritatea erau studenți în Tirana și în vacanță făceau ceva util!
Așa că, cred că am spus mai sus, sunt e drept în urmă cu multe, dar... încet, încet recuperează!
@Nasshu: Cunosc chiar la dublu momentele despre care vorbești. Abia am scăpat...
Ideea este că am fost odată, la vreo 2 km de Albania. M-am zgâriat pe ochi că n-am lăsat toate la o parte să ne abatem. Și am rămas cu ea pe listă și în cap și nu îmi dă pace. Am și citit cam aceleași lucruri pe care ni le-ai spus și tu și cu atât mai mult nu mai am răbdare. Simt o afecțiune numai când mă gândesc. Am avut același sentiment în Muntenegru. A fost cu atât mai pregnant cu cât veneam din Italia, de la mama turismului și am dat de muntenegreni care abia deschideau ochii. Același feeling îl am cu Albania, care stă în capul listei de 2 ani dar nu se materializează deloc.
Articolul tău mi-a atras atenția în primul rând din cauza argumentării de care ziceam că mi-a plăcut. Dar ecoul ăsta a răsucit cuțitul în rană și asta nu mai îmi place.
Voiam să mai spun că Paralia nu a fost pe lista mea niciodată (concluzie pe care am tras-o exclusiv din ce am citit despre ea), dar mi-e teamă că mi-i pun în cap pe iubitorii de Grecia. Na, că am zis-o!
@Nasshu: Albania e deja pe lista mea scurta. Si, mai mult decat atat, excursia ce o include e, in linii mari, conturata, rezervarile sunt facute. Asa ca abia astept povestea propriu-zisa! Ca si Aurici, am o buna presimtire legata de tarisoara asta.
@crismis: Eiiii, știi că mor de invidie acuma, nu? Și eu mi-am luat avioanele pentru august, dar Albania nu este nici la anu' în cărți, din păcate. Și mi-e necaz. Dar lasă că abia îmi fac temele mai bine după ce te întorci și tu.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)