REZONABIL
Proverb indian- Du-te la un prieten bogat când te invitã! Du-te la un prieten sãrac chiar dacã nu te invitã!
Bun pentru India, modest pentru România cam asta este opinia mea pentru acest hotel. Sincer, nu ai mari așteptări în India la un hotel ieftin.
Primul hotel la care am fost cazați în acest sejur indian a fost un hotel cu un nume imposibil de pronunțat și anume Nahargarh Haveli din Jaipur. Acesta este situată la 16 kilometri de aeroportul din localitate și la vreo doi kilometri de gara centrală, într-o zonă de case mai liniștită!
Am ajuns în jurul prânzului la acest hotel. Cu toate că eram așteptați recepționerii s-au mișcat tot în ritmul lor până ne-au făcut formalitățile de checkin și am primit cheia de la camera.
Recepția era chiar la intrarea hotelului și era o mică recepție decorată cu simboluri locale. Parcă eram în 1001 nopți. Tot la recepție am aflat parola de la wi-fi, programul de dimineață de la micul dejun inclus în prețul camerei, dar și prețurile la diferite tipuri de masaj. Aș fi încercat un masaj ayurvedic, dar nu aveam același program și din cauza asta l-am ratat.
Hotelul era dotat cu lift, foarte util dat fiind că aveam camera la etajul al doilea, restaurantul la al patrulea și terasa exterioară la al cincilea etaj. Asta nu înseamnă că nu am urcat și pe jos din pricina traficului ridicat.
După ce am primit cheia de la camera am urcat la etajul al doilea să ne lăsăm bagajele, să facem un duș rapid și să ieșim să explorăm orașul. Camera noastră era destul de micuță. Avea cu totul 18 metri pătrați.
Era cu un mobilier destul de vechi și de oboist și tot așa cu decorațiuni locale. Pe jos era gresie, iar la geamuri perdele și draperii. Geamurile erau cu gratii, cred că mai mult pentru maimuțe, care sunt omniprezente prin zonă.
Patul era accpetabil. Nu aveam mari așteptări, dat fiind că eram în India într-o tură low cost. Așternuturile erau curate și ăsta este cel mai important lucru prin astfel de zone.
Ca și mobilier mai aveam un dulap de haine, o masă cu două scaune plus o servant pentru televizor. Televizorul LCD, aerul condiționat, ventilatorul de pe tavan și un aparat pentru preparat cafele întregeau cumva facilitățile camerei. Bonus un mini frigider foarte util la căldura aia de acolo.
După cum am precizat aveam wi-fi care mergea așa și așa. Era câte o parole pe fiecare etaj, una la recepție, alta la restaurant. Cel mai bine mergea jos la recepție când nu era foarte multă lume pe el.
Camera de baie era destul de mare, dar și foarte modestă. Obiectele sanitare erau vechi și de slabă calitate. Prin părțile astea ale lumii nu prea se pune accent pe baie. Camera era dotată cu duș, dar apă caldă nu am întânit, ci doar la temperatura camerei.
Două nopți consecutive am petrecut la acest hotel. Singurul din acest rapid sejur în care am stat mai mult de o noapte și a fost bine că am putut despacheta bagajele.
Restaurantul era la ultimul etaj și mai avea o terasă deschisă deasupra! Acolo la terasă stăteam seara cu amicii din această călătorie la un pahar de vorbă și admiram de sus luminile și freamătul orașului.
Restaurantul l-am încercat doar la micul dejun! Acesta era foarte basic. Aveai de ales între vreo două mâncăruri indiene, o banană, un gem fără unt și o omletă. Cafeaua era solubilă la pliculețe. Credeti-mă pe cuvânt la noi la România se mănâncă foarte bine, cel mai bine strict din punctul meu de vedere.
Una peste alta personalul a fost amabil, condițiile destul de ok, așa că raportul calitate preț la acest hotel a fost destul de bun. Drept pentru care vi-l recomand dacă mergeți acolo pe un buget low cost.
Trimis de robert in 24.12.24 10:22:28
- Alte destinații turistice prin care a fost: Algeria, Argentina, Bahamas, Benin, Brazilia, Camerun, Chile, China, Coasta de Fildeș, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Gambia, Ghana, Guineea Bissau, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Pakistan, Republica Centrafricana, Republica Dominicană, Rusia, Senegal, Sheychelles, Sri Lanka, SUA, Tanzania, Thailanda, Togo, Tunisia.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 26.91484638 N, 75.79264450 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Nahargarh Haveli Hotel, JAIPUR" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”