ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Offenbach am Main
ÎNSCRIS: 30.08.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Muzeul Mercedes - o istorie a automobilului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Daca ajungeti in Stuttgart, nu trebuie sa ratati Muzeul Mercedes-Benz, indiferent daca va plac masinile sau nu. Situat in partea de est a orasului, pe Mercedesstrasse 100, muzeul se afla chiar in fata portii principale a fabricii Mercedes-Benz Untertürkheim si la 100 m de Mercedes-Benz Arena, stadionul celor de la VfB Stuttgart.

Proiectata de arhitectii olandezi Ben van Berkel si Caroline Bos, cladirea muzeului, inaugurata in 2006, te lasa fara cuvinte, uimind prin arhitectura moderna si design-ul unic. Inalta de 47,5 m, cladirea de 9 etaje cu cei 16.500 m2 de spatiu expozitional, imita la interior forma spiralei duble a ADN-ului uman si adaposteste peste 1500 exponate si 160 autovehicule. Muzeul Mercedes-Benz este o invitatie la o calatorie in timp prin cei 120 de ani de istorie a automobilului.

Muzeul este deschis de marti pana duminica, intre orele 9:00-18:00 (casa se inchide la ora 17:00), iar pretul biletului este de 8 euro pentru adulti si 4 euro pentru copiii intre 15 si 17 ani. Copiii sub 14 ani au acces gratuit.

Dupa cumpararea biletelor mergeti spre lift, unde se afla un birou, de unde puteti lua audioghidurile, care sunt atat in germana, cat si in engleza. Liftul te urca pana la etajul 8, de unde, doua trasee in spirala te poarta, de-a lungul vastei colectii, pana la punctual initial de plecare.

Primul traseu este o incursiune in istoria brandului, de la inventarea automobilului pana astazi. Astfel, “camerele legendelor”, in numar de 7 (Pioneers-1886-1900, Birth of the brand-1900-1914, Times of change-1914-1945, Post-war Miracle-1945-1960, Visionaries-1960-1982, Moving the world-1982-astazi, Silver arrows-Curse si recorduri), prezinta cronologic istoria acestei marci legendare, precum si principalele evenimente care au avut un impact deosebit asupra lumii.

Cel de-al doilea traseu prezinta, in cadrul a 5 colectii (Voyagers, Carriers, Helpers, Celebrities si Heroes), vehiculele marcii Mercedes, de la masinile de lux specifice fiecarei epoci la banalele autovehicule, pe care le vedem in viata de zi cu zi (masini de politie, pompieri, ambulante, autobuze). Tot in cadrul acestor colectii descoperim si autovehiculele, care au apartinut unor celebritati, spre exemplu papamobilul Papei Ioan Paul al II-lea sau masinile imparatilor Wilhelm al II-lea al Germaniei si Hirohito al Japoniei.

Spre final, puteti admira o pista de curse, unde sunt expuse, alaturi de celebrele “Sageti argintii”, masini de curse, de la cea mai veche la masinile de Formula 1 de astazi. Sunetul masinilor de curse, care se aude pe fundal, completeaza aceasta imagine si te face sa simti atmosfera curselor de masini. Pentru senzatii mai puternice exista si un simulator de curse, care te smuceste in toate partile, proiectandu-te in lumea curselor de masini.

Deasemenea, dupa incheierea turului, vizitatorii se pot relaxa intr-o cafenea sau intr-un restaurant.

Aceasta a fost experienta mea in lumea Mercedes, experienta pe care as repeta-o oricand, desi nu sunt un admirator infocat al masinilor.


[fb]
---
Trimis de ciprian.dima in 05.09.12 15:49:55
Validat / Publicat: 05.09.12 17:44:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4843 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ciprian.dima); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Muzeul Mercedes-Benz
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12350 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[05.09.12 19:05:39]
»

Super. Eu sunt o mare admiratoare si iubitoare de masini. Ii invidiez sincer si dint toata inima pe milardarii lumii care isi permit colectii de " exemplare tinere ", langa batrane de colectie.

webmaster13
[05.09.12 19:56:22]
»

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

Cristian_h*
[05.09.12 20:09:27]
»

pana acum orasul Stuttgart nu ma tenta sa-l vizitez, insa pentru asa ceva, ... ar merita, merci de postare!!!

Am vazut in schimb anul trecut Cite D'Automobille din orasul alsacian Mulhouse (240 km sud vest), care m-a facut praf si sincer printre atatea nume de rasunet tot cateva modele de limuzine Mercedes din perioada interbelica mi-au placut cel mai mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ciprian.dimaAUTOR REVIEW
[05.09.12 21:09:02]
»

@Diaura: Mi-ai amintit de melodia "I wanna be a billionaire"... Pana atunci ma multumesc cu privitul.

ciprian.dimaAUTOR REVIEW
[05.09.12 21:13:41]
»

@Cristian_h: Iti recomand Stuttgart-ul cu toata caldura. Pe langa muzeul Mercedes, orasul mai gazduieste si muzeul Porsche.

abancor
[08.09.12 20:06:14]
»

Ce este minunat la acest muzeu este faptul ca e chiar un muzeu, in toata puterea cuvintului, nu o simpla colectie de automobile (cum era muzeul vechi). Muzeul vechi (l-am vazut si pe acela, si pe cel nou), era gazduit de un spatiu din interiorul uzinei, ceea ce constituia singurul avantaj fata de muzeul actual, pentru ca vedeai si parte din "bucataria" unei mari uzine auto. Se parca afara din uzina si se lua un autobuz special pentru muzeu, care oprea doar la parcare si la muzeu, si din care puteai trage cu ochiul la activitatea din interior. Uzina arata de fapt ca un oras: strazi, cladiri, masini parcate. Am stat o data in spatele unui stivuitor care cara un palet cu cutii de viteze. Tot in cladirea muzeului era si restaurantul intern al uzinei, de inalta gastronomie, folosit pentru mese de protocol, dar si pentru mesele zilnice. Dar era doar pentru angajati, nu pentru turisti.

Noul muzeu a fost proiectat de la inceput avind in vedere scopul cladirii si discursul muzeal, asa ca nu se poate compara cu vechiul, sau cu alte muzee auto, amplasate in spatii improvizate. I-am urmarit povestea (pe atunci mergeam des la Stuttgart), am prins de la proiectare la inaugurare, am prins si vechiul muzeu pe jumatate golit de exponatele care se mutau in cel nou, si ma asteptam la ceva grandios si inteligent. Asa a fost! Si ma bucur ca si altii apreciaza acest muzeu si pentru valoarea sa culturala, nu doar ca o simpla colectie de auto.

Din pacate am pierdut singurele suveniruri pe care le aveam de acolo: o minge de golf si o bricheta Zippo. Dar mai am citeva carti: marea colectie a autoturismelor Mercedes de la 1886 pina astazi, in 4 volume, istoria G-Klasse, cartea de prezentare a muzeului vechi, cartea de prezentare a muzeului nou si altele. Cei pasionati pot gasi acolo multe asemenea carti. Eu nu sint pasionat de auto in general, doar de Mercedes, care mi se pare o poveste de succes si un martor in viata al istoriei deplasarii motorizate.

webmaster26
[12.01.16 20:33:48]
»

Mutat în rubrica "Muzeul Mercedes-Benz, STUTTGART" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, ciprian.dima, Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Mercedes-Benz:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18024706840515 sec
    ecranul dvs: 1 x 1