ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.02.2018
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.02.18
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Muzeul zidului Berlinului „The Wall Museum East Side Gallery “

TIPĂREȘTE

Muzeul zidului Berlinului - The Wall Museum East Side Gallery

Muzeul este situat chear langa Galeria East Side la Mühlenspeicher, pe strada Mühlenstrasse nr. 78-80 Berlin-Friedrichshain și ușor accesibil cu mijloacele de transport în comun sau cu mașina. Cele mai apropiate stații de tren și metrou sunt S- și U-bahn Warschauer Str. și U-bahn Schlesisches Tor. De reținut că parcarea de pe Mühlenstrasse este limitată.

Deschiderea muzeului a fost anunțată de laureatul premiului Nobel pentru pace Mihail Gorbaciov, în timp ce vizita Berlinul în toamna aniversării zilei caderii zidului berlinului în noiembrie 2014 la Checkpoint Charlie. Locația sa permanentă este într-un fost depozit din Galeria East Side, o zonă a fostului Zid și faimosul Pod Oberbaum în districtul Berlin-Friedrichshain. Acesta este primul și singurul muzeu al zidului care spune istoria completă despre motivele pentru care a fost construit zidul, cat si căderea sa în zilele dramatice din noiembrie 1989, când lumea sa schimbat de la o zi la alta.

Muzeul The Wall Museum este unic atât în conținutul său, cât și în prezentarea acestuia, prezentând istoria zidului, de la construirea zidului Berlinului până la evenimentele istorice care au condus la căderea zidului. Pe mai mult de 100 de ecrane, filme și proiectoare sunt reproduse evenimentele din timpul razboiului rece. Folosind filme și alte materiale, expoziția ghidează vizitatorii printr-un total de 13 săli de spectacol, de la sfârșitul celui de-al II-lea război mondial, până la divizarea Germaniei și despre Walter E. P. Ulbricht (liderul Germaniei de Est), realitățile brutale ale zidului și construcția sa, cu mixuri de beton, fire ghimpate și primele elemente de perete originale.

Printre altele, expoziția folosește interviuri de film cu victime, care trebuiau să-și părăsească apartamentele cu doar câteva ore de avertisment, precum și mărturii ale gardienilor de patrulare de la frontieră, care au dislocat oameni și au împușcat pe cei care încercau să treacă peste zid. Muzeul povestește despre modul în care zidul a schimbat viețile oamenilor; povestește modul în care oamenii au încercat să-l traverseze și au fost împușcați. Explică sofisticata "zonă de moarte" de-a lungul Zidului. Bazându-se pe contextul mai larg al Războiului Rece, muzeul prezintă, de asemenea, confruntarea tancurilor de la Checkpoint Charlie, care ar fi putut declanșa un al treilea război mondial - și îl onorează pe eroul care a împiedicat un război mondial nuclear în 1983.

Vizitatorii pot afla despre contextul politic și momentele decisive care au dus la căderea Zidului și re-unificarea Germaniei; printre acestea se numără plecarea liberă a refugiaților est-germani în ambasada vest-germană de la Praga la 30 septembrie 1989, precum și demonstrația de luni care a avut loc la Leipzig la 9 octombrie 1989.

Căderea Zidului a fost cea mai mare revoluție pașnică din istoria omenirii.

Expoziția folosește surse istorice, precum și interviuri, instalări, proiecții multimedia și filme. Textul și explicațiile vor fi atât în limba germană, cât și în engleză, vizual și audio.

Dacă doriți să înțelegeți istoria zidului Berlinului si istoria Războiului rece aici aveti ocazia de a vă imbogații cunostintele despre acestea. Merita vizitat daca ajungeți în Berlin.

Prețurile sunt destul de avantajoase

Adulți: 12.50 EUR

Studenți: 6,50 EUR

Grupuri (mai mult de zece persoane): 9,50 EUR

Copii sub 10 ani: gratuit

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Marian.1986 in 13.02.18 18:21:20
Validat / Publicat: 13.02.18 19:32:56
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GERMANIA

VIZUALIZĂRI: 1004 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marian.1986); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.02.18 19:19:42]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzeele Berlinului, BERLIN" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

mihaelavoicu
[13.02.18 22:33:51]
»

Dragă Marian, dacă ești născut în 1986, ești mic și te felicit pentru că ai abordat un subiect așa mare.

Tu ai văzut zidul la muzeu și ceva fragmente prin oraș. Eu l-am văzut aevea, l-am atins și priveam prin poarta Brandenburg dincolo, la lumea liberă. Asta prin 1983.

Exact în noiembrie 1989, soțul meu a avut o deplasare în interes de serviciu la Berlin și a fost martor la demolarea zidului. Spunea că intrau buldozerele în el și oamenii într-un nor de praf, grămadă în jur, să dea peste ei și alta nu. L-am certat de ce nu a luat o pietricică ca amintire.

Când am fost anul trecut, cred că ai văzut și tu, erau la vânzare punguțe cu bucățele din zid, cea mai mică, costa 5 euro. Am cumpărat una și când am venit acasă (el nu merge cu mine prin excursii, nu este amator), l-am puc să-mi dea 5 euro pe ea.

Votat cu mare drag!

Marian.1986AUTOR REVIEW
[15.02.18 11:08:18]
»

@mihaelavoicu: Multumesc foarte mult de apreciere.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Marian.1986, mihaelavoicu
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Berlinului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053409099578857 sec
    ecranul dvs: 1 x 1