ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.07.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.07.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Muzeul de ştiinţă CosmoCaixa - informaţii generale

TIPĂREȘTE URM de aici

Am aflat de acest muzeu de ştiinţă din Barcelona cu câteva zile înainte de plecarea noastră, deci nu am avut suficient timp să mă documentez despre ce este vorba exact. Căutând pe net, am găsit destul de puţine informaţii în limba română, dar cea mai importantă a fost că este un loc minunat în care poţi petrece ceva timp împreună cu copiii, fiind un muzeu pentru cei mici. Iniţial am crezut acest lucru, însă după ce am fost acolo, sunt în măsură să contrazic această părere şi o fac cu mâna pe inimă: nu este un muzeu doar pentru copii, este un muzeu pentru toţi, indiferent de vârstă, mai ales pentru cei pasionaţi de ştiinţă.

Copiii pot experimenta, pot vedea cu ochii lor, pot atinge... iar aceştia sunt primii paşi pentru a putea înţelege. Una este să auzi de la doamna profesoară sau să citeşti prin manuale de legile fizicii şi alta este să poţi să le vezi în acţiune, să le simţi, să fii acolo când se întâmplă. Copilul meu este încă mic, deocamdata nu face la şcoală fizică sau alte materii asemănătoare şi sunt convinsă că multe lucruri văzute în acest muzeu nici măcar nu le-a înţeles. Dar, în acelaşi timp, cred cu putere că atunci când le va veni rândul şi când va trebui să le înveţe, o să-şi amintească, cu ajutorul nostru, măcar o mică parte din ceea ce a văzut în acest muzeu.

Vă spun cu mâna pe inimă, dacă ajungeţi în Barcelona şi mai ales dacă sunteţi cu copiii, nu rataţi acest muzeu. Dar nu faceţi greşeala pe care am făcut-o eu... adică nu il încludeţi pe lista obiectivelor de vizitat contra-cronometru pentru că eu aşa am făcut şi acum regret. Acestui muzeu îi trebuie alocată cel puţin o zi. Cel puţin! Noi am stat numai 7 ore acolo dar timpul nu a fost suficient. Probabil va mai fi şi pentru noi un „next time” în Barcelona, atunci cu siguranţă voi aloca mult mai mult timp pentru acest loc extraordinar care ne-a fascinat în totalitate.

Deci... să încep cu începutul:

Cum se ajunge la muzeul CosmoCaixa:

Noi am plecat de la staţia de metrou Paralel (pentru că acolo am avut cazarea - impresii aici) şi am luat metroul L3 până la staţia Catalunya. De la Catalunya am luat L7 până la staţia Av. Tibidabo (sunt exact 7 staţii: Provenca, Gracia, Pl. Molina, Padua, El Putxet, Av. Tibidabo).

De acolo sunt 3 moduri de a junge la muzeu:

1. Există, foarte aproape de gura de metrou, un tramvai albastru care se plăteşte, cardul de călătorii pe care l-am folosit noi pentru metrou, tren şi autobuzuri nu era valabil. Sincer, nu am reuşit să mă interesez cât costă pentru că nu am avut în plan să îl luăm.

2. Autobuzul 196 este la câţiva metri de staţia tramvaiului albastru. L-am luat pe acesta pentru că puteam folosi cardul nostru şi chiar nu ne-a luat nicio călătorie de pe el că abia ieşisem de la metrou (călătoria durează 60 de minute, chiar dacă schimbi mijlocul de transport). Acest autobuz ne-a dus exact în faţa muzeului însă a ocolit un pic.

3. Se poate ajunge pe jos, există un indicator care se vede de la gura de metrou însă, neştiind cât este de mers, nu am riscat. La întoarcere am venit pe jos şi am văzut că drumul nu este deloc lung, chiar este direct.

Indiferent ce metodă alegeţi pentru a ajunge, important este să ajungeţi!

Biletele:

Preţul unui bilet pentru adult este de 4 euro iar copiii sub 16 ani au intrarea gratuită în muzeu. Dar, pentru că întotdeauna există şi un “dar”, se poate vizita şi Planetariul din interiorul muzeului, aici fiind bilete separate de cele pentru muzeu: 4 euro de persoană, chiar şi pentru copil.

În concluzie, am plătit 8 euro (2 adulţi) la muzeu şi 12 euro (2 adulţi şi un copil) pentru Planetariu, adică un total de 20 de euro. Prea puţini bani pentru ce ne-a fost dat să vedem!

La Planetariu sunt ore fixe de intrare. Pentru că la ora 13.00 nu mai erau bilete, am cumpărat pentru ora 14.00.

Cu Barcelona Card intrarea la acest muzeu este gratuită, nu ştiu exact dacă acest lucru se aplică şi pentru Planetariu.

Cum intri în muzeu, pe partea stângă, la un ghişeu sunt două doamne care oferă informaţii clienţilor. Între ele sunt şi doi domni care nu mai oferă în prezent decât o imagine încântătoare, dar care au oferit întregii lumi mai mult decât sperau... este vorba de Einstein şi Darwin. Einstein şi Darwin din ceară! Extrem de realiste figurile, le puteţi vedea în poză, absolut toată lumea care intră face poze cu ei, unii chiar încep să le vorbească, neştiind în primă fază că sunt din ceară. Mergând înainte am ajuns la casa de bilete, erau mai multe ghişee deschise şi le-am cumpărat rapid, apoi am pornit la drum.

Din păcate, nu au un ghid sau o hartă a muzeului aşa că trebuie să mergi după inspiraţie... şi cum prea multe informaţii detaliate nu am găsit, asta am şi făcut.

Muzeul are 5 niveluri:

Nivelul 0: aici este de fapt intrarea, biroul de informaţii, un magazin cu diverse suveniruri şi destul de multe prostioare (la preţuri pe măsură), tot de aici se poate ajunge şi la parcare.

Nivelul -1: nici aici nu este mare lucru de văzut, există în schimb restaurant şi toalete şi un indicator “Placa de la Ciencia” dar, sincer, nu am găsit nimic, nu ştiu ce ar fi trebuit să fie.

Nivelul -2: aici este Planetariul (singurul pe care l-am putut vizita) şi mai sunt o mulţime de uşi pe care este scris: Clik, Flash, Audiotri, Agora, Sales Alfa, Beta I Gamma, Aules Pi, Sigma, Delta I Lambda. Noi am găsit toate aceste uşi închise, aflând ulterior că aici se organizează diverse activităţi numai pentru grupuri organizate, la ore clar stabilite, numai în limba lor. Probabil ar fi fost interesant să le găsim deschise dar chiar nu am fi înţeles nimic. Tot la acest nivel există, în exterior, “Jardi d’Arquimedes”… adică un mini-părculeţ, unde sunt şi restaurante dar şi o staţie meteorologică şi alte experimente interesante (despre care am să vă povestesc în alt review).

Nivelul -3: se găseşte sala Toca Toca pe care am găsit-o, de asemenea, închisă.

Nivelul -4: se găseşte sala Omega…altă uşă închisă. Eeei, ne făceam griji că nu vom şti ce şi unde să vizităm, lucrurile deja s-au simplificat, a mai rămas un singur nivel, unde de fapt este totul:

Nivelul -5: cel mai important nivel al muzeului dar suficient de mare şi extrem de interesant! Aici, cea mai “tare” parte este considerată Pădurea Inundată (Bosc Inundat) dar, tot aici se mai găsesc şi Exposicions Temporals, Sala de la Materia şi Mur Geologic.

La acest nivel se poate coborî pe o scară în spirală, scară în interiorul căreia se află un copac suspendat. Bietul copac are rădăcinile în aer dar este interesant în felul lui.

Cam acestea sunt informaţiile de interes general despre acest muzeu, ce am văzut, experimentat şi aflat acolo am să va scriu în review-uri separate, este mult prea interesant pentru a îngrămădi totul într-un singur loc. Tot ce vă pot spune este că sunt lucruri extraordinare! Noi am fost absolut fascinaţi de ce am văzut, chiar dacă cea mică nu a înţeles prea multe...

Nu trebuie ratat acest muzeu în cazul în care ajungeţi în Barcelona!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de cdiana in 21.07.14 23:16:02
Validat / Publicat: 22.07.14 00:27:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 7587 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cdiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Muzeul CosmoCaixa – intrarea văzută de afară
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Barcelonei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05135703086853 sec
    ecranul dvs: 1 x 1