GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Palatul Pedralbes - ”pietre albe”, construit in stil arhitectural catalan, cu aer de Caraibe, este palatul regal din Barcelona, costruit pentru Pedralbes Alphonso al XIII-lea (1886-1931) rege, între anii1919 - 1929 (in 1926 regele se muta in palat), folosit mai mult pe timpul vizitelor in perioada de vara.
Astazi palatul este transformat in muzeu. Palatul adaposteste in fostele sale camere muzeul ceramicii, muzeul textil si muzeul decoratiunilor. Alte spatii din palat sant folosite pentru protocol, de catre notabilitatile orasului Barcelona, astazi el apartinind municipalitatii.
Aici a fost primit Cristofor Columb la intoarcerea lui din America de catre Regina Isabella a Spaniei.
Palatul este format dintr- un corp central si doua aripi laterale, cu trei etaje dispuse semicircular. In partea din spate are o capela.
Fatada este construita in stil novecentist cu pridvoare cu coloane in stil toscan, deschideri in semicerc, care formeaza doua pridvoare.
Dupa ce treci de poarta din fier forjat de la intrare si intri in curtea palatului, vei intalni un lac elegant de forma ovala cu o silueta feminina din marmura ”Mediteraneea” in mijloc.
In fata lacului se desfasoara straturi de flori, iar in spate pe un relief mai ridicat, cresc copaci de dafin si portocali si o cascada mica al carui fuior de apa coboara in trepte.
Palatul are in fata parcul si o platforma semicirculara cu o balustrada decorata cu busturi din marmura alba. In fata, in apropierea intrarii, se afla o sculptura in marmura a reginei Isabella a II a, care tine in brate pe fiul ei Alfonso al XII lea, opera sculptorului Agapito Vallmitjana.
In partea stanga a palatului se afla o pajiste pe care există o sculptura reprezentind un personaj de sex feminin si un copac cu de virsta de sute de ani.
La spatele sculpturii se desfasoara gradinile impadurite impanzite de poteci si alei, in care vom gasi lucrari de Gaudi, o pergola arcuita cu plante agatatoare, fantana lui Hercule, creata din fier forjat si piatra, o scaldatoare, cu o masa de marmura, amplasata in mijlocul padurii de pini, plantatii de bambus si eucalipt.
Arhitectul gradinilor a fost Nicolau M. Rubió i Tudurí care a transformat in 1924 terenul fostei ferme a proprietarilor (fam. Eusebio Guell), care au donat domeniul familiei regale, in ceea ce vedem azi.
Gradina a fost populata cu specii rare de cedri, chiparosi, pini, tei, eucalipti, bambusi. Sant prezenti arbusti de ienupar, dafin, Peste tot iedera serpuitoare imbraca elementele de decor.
Poduri romantice, statui, zone verzi cu banci din bambus, copaci cu coroana generoasa si umbroasa care te tin departe de arsita soarelui catalan, fac ca plimbarea si repausul in acest parc sa ti ofere liniste si momente de exceptie.
Palatul Regal de Pedralbes - Parc Bulevardul Diagonal, 686
Transport: Metro: Palatul Regal (linia 3)
Autobuz: 33,67,75, L14, L79, L97, N12
Tramvai: Palatul Regal T1, T2 si T3.
Gradinile pot fi vizitate in fiecare zi intre orele10:00 -19:00.
Pret: gratuit.
Trimis de ile57b in 28.07.13 07:29:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Madrid
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ile57b); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Şters notele acordate la rubricile "servicii hotel" şi "bucătărie & masă", neavând relevanţă în cadrul review-urilor despre muzee, palate etc.
@webmaster14: uneori nu ma lasa programul sa merg mai departe daca nu compleztez acea rubrica
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Barcelona muzeelor — scris în 09.09.17 de lluci din IAşI - RECOMANDĂ
- May.2017 Casa de la Seda din Barcelona sau foşnetul suav al mătăsii — scris în 03.08.17 de Radu Tudoran din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- May.2017 Palau de la Música Catalana din Barcelona, căminul sunetului catalan — scris în 31.07.17 de Radu Tudoran din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- May.2017 Torre Bellesguard din Barcelona, capodopera uitată a lui Gaudi — scris în 17.07.17 de Radu Tudoran din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- May.2017 Casa Amatller din Barcelona, o perlă arhitectonică ascunsă la vedere — scris în 14.07.17 de Radu Tudoran din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- May.2017 Barcelona și grămada ei de muzee cu vizitare gratuită — scris în 03.07.17 de fra din PAşCANI [IS], HANNOVER (îNCEPâND CU AUG2020) - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Gaudi - precursorul imaginilor 3 D // Museu Diocesa - Gaudi Exibition Center — scris în 13.05.17 de neilsimon din FOCşANI - RECOMANDĂ