Aici voi descrie ultimele obiective aparute in Dubai si cele in care am fost prima data. Incep cu Muzeul viitorului. La exterior e impresionant, dar inauntru, dupa ce il vizitezi e un mare fasss... Etajul 5 simuleaza o calatorie in spatiu, relativ bine realizata, dar slabut ca exponate... Nivelul 4 este un nivel de ecologie si trairi audio-video (relaxare), nu extraodinar de impresionant. Nivelul 3 e viata pe terra, cu o suita de animale puse in borcan la conservat. Nivelul 2 e cu robotei, dar nu extraordinar. Nu ratati iesirea pe terasa, e slab semnalizata. Nivelul 1 e doar un loc de joaca pentru copii. Sincer nu merita banii.
Global Village Un mare talcioc, cu magazinute si locuri de mancat, plus un parc de distractii. Exista un fel de tunel al groazei legat de transilvania. E ieftin biletul, dar costa mai mult daca iei taxiul sa ajungi acolo.
Inside Burj Al Arab. E impresionant, vizitezi doar holul de intrare si 2 apartamente la ultimul etaj, unul e o expozitie iar al doilea, identic cu primul, aranjat pentru oaspeti de seama.
Ferry de la Dubai Marina spre Al Gubaiba. E o calatorie de 2 ore, relaxanta, trecand pe mare pe langa obiectivele importante. Nu are sens biletul gold (70 aed), cel silver e ok (50 aed). Am mers ziua, cand se vad obiectivele, noaptea cred ca se vad doar luminitele. Plecarile la ora 13 si ora 18 (fiind ramadamul plecarea s-a modificat pe ora 20). Nu circula cand sunt valuri pe mare. Din Al Gubaiba ai la 100 de metrii statie de metrou pentru intoarcere.
African & Easten - Magazin de bauturi alcoolice in Dubai, la preturi mai mici ca in FreeShop-ul din aeroport (berea Stela Artois la 40 aed - 6 bucati (minim cat poti sa iei), plus alte bauturi spirtoase) E necesar pasaportul pentru a cumpara. A nu se merge dupa ora 17, ca e coada...
Roata din Marina Nu functioneaza
Iftar Recomand calduros, mananci (peste 20 feluri de mancare) si bei cat poti (sucuri arabesti), inclusiv dulciuri si fructe, la preturi rezonabile (de la 70-120 aed de persoana, in functie de restaurant
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Muzeul viitorului, Global Village, Ferry
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Relaxare, lucruri noi
Trimis de Alfacorleone in 23.04.23 13:54:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU. A mai fost în/la: Marina
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alfacorleone); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
- Dec.2022 Obiective de vizitat în Dubai: The Dubai Fountain, Burj Park și Wings of Mexico — scris în 30.10.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Fântânile Cântătoare din Palm Dubai, un obiectiv musai de văzut! — scris în 07.08.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Dubai Butterfly Garden - o expoziție cu și despre fluturi — scris în 07.05.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Expoziția LUMINER DUBAI – o experiență inedită și fascinantă! — scris în 17.04.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Miracle Garden - o grădină ruptă din Rai! — scris în 23.02.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Vizitează Dinosaur Park din Dubai Garden Glow — scris în 19.02.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Descoperă strălucirea Dubai Garden Glow – un parc cum nu e altul! — scris în 11.02.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ