GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In anul 2011 ne-a lovit din nou dorul de mare, dupa 4 ani in care aparusera doi juniori in familia noastra. Cu inima stransa am ales Hotelul Mura, despre care citiseram si de bine, si de rau. Ne-a placut ca era aproape de plaja, intr-o zona linistita. Am facut rezervarea pentru doi adulti si doi copii (1 si 3 ani), nefiind siguri daca il vom lua sau nu si pe cel mic.
In final, dupa 2 zile la Mamaia - ca doar nu puteam trece atat de aproape de telegondola fara sa o 'bifam' - am plecat spre Albena.
In necunostinta de cauza, am apucat-o pe drumul de-a lungul coastei Marii Negre. GROAZNIC. Groaznic la superlativ. Limitatoarele de viteza erau din 50 in 50 de metri, in schimb nu exista niciunul care sa semnaleze sfarsitul zonei de limitare. Mergeam cu masina in zig-zag, atat de gaurit era drumul. Atata doar ca era pustiu, n-am intalnit decat vreo 4-5 masini tot drumul, si - culmea! - niciuna dintre ele nu respecta indicatoarele, ci mergeau cu viteza foarte mare - cel putin comparativ cu a noastra. Poate stiau ei ceva ce noi nu stiam... Un singur echipaj de politie am vazut tot drumul, care s-a uitat dupa noi cu vadita curiozitate - oare cate Dacii 1310 au trecut granita in ultimii 20 de ani?! - dar ne-a lasat in pace. Coborand prin curbele acelea pe la Balcik, parca, GPS-ul nostru o luase razna. Vedea drumuri luand-o la stanga drept printr-un desis, drumuri la dreapta de-a rostogolul. Ne-am convins de cat face sa ai o harta la tine... mai ales una printata direct de pe Google;)
Ajungem, intr-un final, in Albena. Drumul printre hotelurile de pe litoral si padure - superb. Umbros, perfect de plimbare chiar si in miezul zilei. Aproape de capatul drumului, iacata si Hotelul Mura. Iar in fata intrarii, ce sa vezi. Un singur loc de parcare liber. Mai mult ca perfect!
Ne luam catrafusele si mergem sa ne cazam. Cei de la receptie foarte draguti, se descurcau in engleza, ne-au pus imediat bratarile si ne-au dat camera sea-view, la etajul 2.
Ne-a placut foarte mult camera, fata de conditiile pe care le avuseseram in Mamaia. Spatioasa, patul imens, canapea extensibila, balcon cu masa si scaune. In camera, doua noptiere cu veioze, birou cu un mic frigider in care aveau produse contra-cost. Dulapuri in perete, foarte curate, cu umerase. Televizorul prindea cateva posturi, unele romanesti, dar nu suntem prea interesati de TV in general, asa ca nu l-am butonat. In schimb, era o frecventa pe care rula continuu un filmulet despre Albena, facut in 2010, cu muzica si imagini frumoase. Atat de mult i-a placut copilului incat daca deschideam TVul urmaream doar filmuletul acela de 10 minute :)) Ba l-am filmat si l-am luat acasa, inca il urmareste cu placere.
Dar sa continuam cu descrierea camerei. Baia nu mare dar nici mica, cu dus. Aici nu mi-a placut faptul ca nu avea perdea, ci doar un fel de paravan ingust astfel incat sa nu stropesti chiuveta. In schimb, stropeai intr-o veselie in restul baii, iar daca te lungeai, se strangea suficienta apa pe jos incat sa ajunga in camera. In rest, totul in buna functionare, samponele, sapunuri, hartie igienica aveam si de rezerva. Cu cameristele nu m-am putut intelege, ca vorbeau numai bulgareasca, si eu p-asta n-o inteleg. Dar cand treceau dimineata ii dadeam de inteles prin semne sa inlocuiasca prosoapele folosite. Nu pe toate, doar ce era necesar. Gunoiul l-au luat zilnic, dar sacii i-am pus noi de-acasa, ei nu foloseau... Despre asternuturi... parca le-au schimbat o data. In schimb, faceau zilnic curatenie in camera si, ce mi-a placut, asezau frumos pe pat jucariile celui mic. De fiecare data cand veneam de la plaja sau de la masa ne intampina dintre perne puisorul galben de plus. Praful nu era sters tocmai cum trebuia... parea doar scuturat asternutul, dar praful din asternut cam se vedea pe mobila. Oricum, asta nu era mare lucru, ca praful puteam sa il sterg si eu. Nu a lipsit niciodata nimic din camera.
In ceea ce priveste masa, ne-a placut mult. Am avut pachet All Inclusive, asa ca n-am mancat in alta parte. Din pacate, baietelul nostru s-a imbolnavit - avusese niste simptome inca de cand eram in Mamaia - asa ca doar in doua din cele 5 zile am luat masa impreuna. In rest, fugeam pe rand, eu si sotul, infulecam repede ceva si ne intorceam la el in camera. Sefa de sala a fost draguta si ne-a dat voie sa luam si in camera o portie pentru copil, dupa ce i-am spus ca e bolnav. In schimb, in a patra zi, prima in care am luat masa linistiti impreuna, cand am intrebat-o unde pot gasi supa sau ciorbita s-a uitat la mine si mi-a zis sec, intr-o engleza nu tocmai corecta: "Dar de cand esti aici? " Ideea era ca de trei zile eu inca nu gasisem locul unde se servea supa. Desigur, ea nu observase ca eu nici nu apucasem sa ma uit prea bine in jurul meu cat cel mic fusese bolnav. Mancam primul lucru care-mi iesea in cale, nici nu mi-a trecut prin cap sa ma uit de unde luau ceilalti ciorba. De la sala de mese, incidentul asta a fost singurul care mi-a lasat un gust amar.
Altfel, bufetul a fost bufet in adevaratul sens al cuvantului. In cele doua zile cat am apucat sa observ mai cu atentie mancarea, am vazut o multime se ingrediente pentru salata - rosii, castraveti, ridichi, salata verde, sfecla rosie, iti puneai singur ce voiai, ulei, otet, dupa gust. Doua ciorbite, tocanite, fripturi, budinci, tot felul de legume fierte, sotate, snitele, gratar... Dimineata oua fierte, prajite pe loc, omleta, toate calde - pur si simplu le vedeai cand erau preparate, diferite tipuri de carnaciori, iaurt, paine in toate nuantele, de la alb la cel mai inchis maro. Noi luam la masa cateva felii de paine integrala 'normala', si o felie sau doua din cea mai neagra. In felul asta in puteam convinge si pe cel mic sa manance paine integrala, pentru ca, in comparatie cu cea NEAGRA, parea foarte alba. Fructe erau tot timpul, la fel si lactate, compoturi, musli... Singurul lucru care se termina instantaneu erau prajiturile. Si imi pare rau s-o spun, dar mi-a fost rusine sa vad comportamentul compatriotilor mei. Se inghesuiau la prajituri ca la balci, mai ales daca era ceva cu crema. Sa se calce in picioare. Singurele din care aveai timp sa alegi erau cozonacul si fursecurile, dar si acelea erau foarte bune.
Preferatul nostru, insa, la sala de mese, cel care a dat gustul vacantei, a fost sucul natural de mere. Aveau si de portocale, si de fructe de padure, dar ca cel de mere nu era niciunul. Nu stiu daca avea adaos de indulcitori, dar nu parea sa aiba. In schimb, se vedea ca era suc din mere stoarse pentru ca pe fundul vasului se sedimenta pulpa de mar. Nici conservanti nu avea, pentru ca deja spre sfarsitul zilei incepea sa isi modifice gustul. Dar in fiecare dimineata era din nou suc proaspat in vas. Delicios.
Acelasi suc il gaseam si la bar, in afara orelor de masa, alaturi de alte racoritoare, inghetata, gustari... Ce n-am gasit, in schimb, decat dupa ce am alergat prin vreo 10 hoteluri si restaurante din statiune, a fost ceai de menta. Un pliculet de ceai de menta simplu, pentru burtica copilului. Am primit ceai verde cu menta, ceai de toate soiurile, dar abia la barul hotelului... oasis, daca imi amintesc bine, am gasit sa cumpar doua pliculete de menta simpla... la 2 leva. Asta e, greseala se plateste, trebuia sa imi iau de-acasa.
Cat despre distractii, era un tobogan pentru copii in fata hotelului, pe plaja. Cam multe buruieni crescute in jurul lui, totusi. Piscinele sunt, cum zicea cineva, un fel de cazi mai mari, dar suficient cat sa-ti faci norma de clor. Exista un fel de dus langa piscine, ca sa te speli de nisip la intrare in piscina, sau in hotel - doar ca din sifonul de scurgere de acolo iesea un miros cam sa dai sa fugi. Am vazut si oameni 'clatindu-si' picioarele innisipate direct in piscina. Am preferat sa nu verific din ce tara erau...
In rest, la Mura e liniste, ceea ce pentru copii e foarte bine. Spectacole se tineau la teresa piscinei dintre Slavuna si Gergana, dar n-am fost amatori. Nu prea ne-a mai ars, dupa toate prin cate trecuseram cu cel mic.
In fine, check-out-ul s-a facut fara probleme. Am luat din parcare atractia principala a statiunii - foarte multi turisti straini se opreau sa fotografieze Dacia noastra, si nu ne-am mai oprit pana in Bucuresti. Ne-am invatat minte si ne-am intors pe alt drum, prin localitatea General Toshevo, si am trecut granita pe la Negru Voda. Mult mai bun drumul, va recomand tututor sa o luati pe acolo, si NU pe la Vama Veche.
In concluzie, noua ne-a placut. Este adevarat ca nu am avut un concediu extraordinar, dar nu hotelul a fost de vina. Camera, personalul, mancarea, locatia, totul a fost intre bine si foarte bine - se mai pot face reparatii si imbunatatiri pe ici-colo, ca la orice alt hotel.
Parerea mea este ca hotelul isi merita cele trei stele, si vom merge cu placere acolo de cate ori vom avea ocazia.
Trimis de MamaO in 25.04.13 12:33:58
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MamaO); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.35686662 N, 28.07649493 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bun, plăcut și util review de debut
@MamaO: bun-venit pe sait şi în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare
@webmaster & @justelenah
Multumesc pentru aprecieri! Voi mai scrie si alte recenzii, daca ziceti ca e bine. : p
@MamaO: e bine, vacante reusite sa ai, sa ne poti spune de bine in continuare!
@MamaO: f. util review-ul, cu multe amanunte interesante pt toti cei care doresc o iesire in Bulgaria de pe litoralul nostru.
Ceea ce doresc sa aduc la cunostinta tuturor, este faptul ca din 2012, ruta descrisa de tine (Mangalia-Albena) si nu numai, are niste sosele de invidiat! Refacut drumul inca de la intrarea in Bulgaria (Vama Veche-Durankulak) si pana la iesirea din tara la granita cu turcii. Zig-zag-urile, au ramas o amintire... nu si limitatoarele de viteza...
@maria55: Buna, Maria, si multumesc pentru apreciere. Ma bucur sa aflu ca s-a imbunatatit drumul, dar daca sunt aceleasi limitatoare, atunci acel traseu ramane unul de evitat. Noi cand mai mergem in Bulgaria, vom trece granita ori pe la Negru Voda, ori pe la Ruse, cu bacul. Mai ales ca in felul acesta scutesti si o multime de km, daca vii din zone ca Bucuresti sau Valea Prahovei.
@MamaO:
”vom trece granita ori pe la Negru Voda, ori pe la Ruse, cu bacul
Da' de ce? Podul nu e bun?!?
@Dragos:: D Podul e prea banal. Toata ziua trecem poduri.
Dar cu masina pe 'vapor' e altceva. Ii si vad pe copii facand ochii mari. Asadar, noi am alege bacul pentru noutatea experientei.
@MamaO: Cred ca nu scutesti nici macar un Km si pierzi si o juma de zi la bac, nu vad rostul, vrei vapor ai in Herastrau destule, cand pleci in concediu pleci ca sa ajungi, nu sa stai pe mal in asteptarea unei barje pompos numite ferryboat... parerea mea, daca vrei sa treci Dunarea cu barja ai putea sa o faci pe la Silistra si as intelege, dar pe la Giurgiu-Ruse mi se pare ca si cum te-ai scarpina la urechea stanga cu piciorul drept, si piciorul ar fi al altcuiva din alt oras...
Poate pe viitor incerci o insula asa ca sa ai totusi vreo senzatie de vreun fel....
@ionescunic: Am inteles, multumesc pentru informatii. Adevarul e ca nu stiu cum e, deci e foarte probabil sa am surprize neplacute.
Cat despre punctul de trecere, e posibil ca la Silistra sa ne fi gandit si noi si sa fi incurcat eu cu Ruse... Of, geografie!
Oricum, din calculele noastre, scuteam ceva kilometri fata de ruta prin Constanta.
Sa incerc o insula... incerci, cumva, sa fii sarcastic?
@MamaO: sarcastic eu? Absolut deloc, ia citeste acest review poate vei intelege ca vacanta la mare cu copii poate fi si altceva: vezi impresii
PS. In urma cu ceva timp cand se lucra la podul Prieteniei si se statea la cozi mari , am studiat problema trecerii cu bacul crezand ca e mai facil asa , dar ....am gasit cu greu ca sunt doar 2 curse pe zi si orarul era cam in ceata groasa de tot
@mamao
Ferryboat e mult spus unui banal bac.
Nu stiam ca exista o asemenea alternativa la Giurgiu. Personal, nu-i vad deloc rostul.
In schimb, traversarea cu bacul pe la Calarasi - Ostrov este o idee buna. Costul este comparabil cu taxa de pod de la romani. In continuare drumul nu este stralucit dpdv al calitatii asfaltului, dar este extraordinar de liber, ajungand usor in 3 ore in oricare din statiunile aflate la nord de Varna. Indicatoarele rutiere sunt putine si prost amplasate, dar cu o harta pe hartie nu te ratacesti.
Cu siguranta @ionescunic nu a vrut sa fie sarcastic. S-a referit probabil la o insula greceasca usor accesibila cu ferry., ceea ce poate constitui o vacanta frumoasa atat pentru adulti cat si pentru copii
@ionescunic: Deci vorbeai serios cu insula Intr-adevar, se pare ca ai avut o vacanta superba la Hotel Potos. Poate vom ajunge si noi, curand.
Suntem abia la inceput in ceea ce priveste concediile, iar vacanta la Mura despre care am vorbit in review a fost prima in strainatate si prima cu copiii (doar cu unul, de fapt). Avem pe lista cu locuri de vizitat si Grecia, alaturi de alte tari, si nu neaparat doar litoral.
Insa ca experienta eu, personal, sunt aproape de zero, asa ca iarta-mi ignoranta si suspiciunea, si multumesc pentru informatii.
@MamaO: treci pe viteza a 1-a - si eu am fost sfatuit la fel - impresiile sugerate de @ionescunic sunt scrise de @cosminp
@Nasshu: E clar, am capul varza. Nu m-am uitat la numele autorului recenziei, m-am gandit din start ca e vorba de ionescunic, cel care m-a trimis spre acele impresii. Oricum, n-am gresit multumindu-i ptr informatii.
Ce viteza 1, trebuie sa parchez de urgenta.
PS: Multumesc ca mi-ai atras atentia.
@MamaO: draga mea... totul are un inceput... si eu si altii l-am avut in ale impresiilor postate pe acest site!
Cu totii, sunt convinsa, mai mult sau mai putin, au simtit pe pielea lor o cat de mica "aciditate" din partea altor user, cu care dealtfel in curand vei lega prietenii stranse! Si stii de de?! Pt ca ai raspuns atat de modest, corect si inocent, incat sunt convinsa ca esti o persoana pozitiva si nu una suparacioasa.
Am sa fac referire doar la un singur "potentia' viitor prieten, anume; @ionescunic... nu era sarcastic, nu lua "peste picior", nu -l caracerizeaza... este un mare iubitor al acestui site, iar sfaturile lui au o valoare deosebita! Si nu numai ale lui...
Iti doresc viitoare vacante superbe, viitori prieteni pe acest site de calitatea celor care au intervenit prin ecouri si nu in ultimul rand Paste Fericit!
Ramai printre noi, "afaistii"!
@maria55: Multumesc pentru incurajare si urari! Voi incerca sa fiu mai atenta pe viitor, astfel incat sa nu provoc nimanui o 'stare de aciditate' Intotdeauna sunt precauta cand calc pe un teren nou, dar, incetul cu incetul, ma voi familiariza cu voi, si poate ca voi lega si prietenii.
O primavara frumoasa va doresc, tie si tuturor "afaistilor"!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 Foarte bine pentru o familie cu copii — scris în 05.07.22 de andreichis din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Nu recomand — scris în 05.08.19 de DanaPaula din BOTOşANI - nu recomandă
- Aug.2018 Hotel Mura, peste asteptari — scris în 11.08.18 de Monicasp din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Ingrozitor — scris în 03.08.18 de Diana Dy din BUCURESTI
- Jul.2018 Dezastru — scris în 03.08.18 de goldenfishy din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2018 Groaznic! — scris în 02.08.18 de CristyanF din BUCUREşTI - nu recomandă
- May.2018 Rusalii la Albena – hotel Mura — scris în 01.06.18 de MoniQ69 din GALATI - RECOMANDĂ