EXCELENT
Moschatos Beach House, cu marea în față, la poalele muntelui

Când spui Santorini, cei mai mulți se gândesc la cupole albastre, apusurile din Oia și restaurante aglomerate cu vedere spre vulcan. Dar dincolo de imaginea de pe vederi, insula are un ritm al ei, o parte liniștită și autentică pe care noi am căutat-o dorind sa putem merge zilnic la mare, la plajă, fără a folosi mijloace de transport în comun sau autoturism. Așa am ajuns la Moschatos Beach House, în Kamari – și ne-am bucurat de una dintre cele mai tihnite minivacanțe de până acum. La plecare ne-am promis că vom reveni, din câteva motive clare: cazarea excelentă, aproape de aeroport, cu marea in față, zborul scurt de sub 2 ore, farmecul irezistibil al locului.
O cazare simplă, dar fermecătoare
Moschatos Beach House nu promite lux. Nu e nici hotel, nici vilă de fițe. Este o casă de vacanță tipic grecească, cu camere dichisite și cu acel aer de „acasă” pe care îl simți rareori în locurile turistice.
De la bun început ne-a cucerit curățenia exemplară – totul era impecabil, de la gresie la lenjerie. Camera în care am stat era aerisită și luminoasă, cu pereți albi și mobilier din lemn închis, robust, fără detalii decorative inutile. Patul matrimonial a fost foarte confortabil, cu o saltea tare și tăblie clasică, cu două aplice spre a lumina și o noptieră din marmura, fixă. În zona televizorului, se aflau două scaune. Am apreciat în mod special minibiblioteca și decorațiunile care dau camerei un aer de casă tradițională, nu de hotel.
Chicineta – mică, dar completă
Într-un colț al camerei, într-un spațiu delimitat cu bun gust, se află chicineta, foarte practică. Plită electrică cu două ochiuri, chiuvetă, frigider, dulăpioare din lemn și toate ustensilele de bază: farfurii, tacâmuri, căni, pahare. Nimic nu era lăsat la întâmplare. Totul era curat, ordonat, funcțional. Nu e genul de loc unde să gătești preparate elaborate, dar pentru un mic dejun sau o gustare rapidă, își face treaba excelent.
Baia – îngrijită
Baia este mică, dar extrem de curată. Are o cabină de duș cu un perete despărțitor, chiuvetă, oglindă și spațiu pentru depozitat produsele de igienă. Gresia și faianța sunt într-o nuanță caldă. Pereții împodobiți cu obiecte decorative specifice locului, mi-au plăcut mult. Prosoapele albe ne-au fost oferite proaspăt spălate și plăcut parfumate. Nu am simțit nicio lipsă – totul era funcțional, fără uzură, fără improvizații. La două zile, ne-au fost oferite prosoape pentru plajă.
Terasa – colțul nostru de liniște
Terasa este cu adevărat specială. Este amenajată într-o curte plină de flori și verdeață, din care printr-o portiță de lemn vopsit in alb, se pătrunde pe terasa cu podea placată cu piatră și mobilier de exterior din lemn: o masă dreptunghiulară, două bănci cu perne și pernițe, adăpostite de o umbrelă generoasă, cu o cupolă de stuf. Se poate sta la masa sau se poate sta tolănit, spre a privi cerul. Diminețile petrecute aici, cu o cafea simplă și sunetul valurilor în depărtare, au fost printre cele mai frumoase momente ale vacanței. Nu se aude niciun zgomot, doar liniște, briză și flori.
Locația – Kamari, alternativa calmă la agitația din Oia
Moschatos Beach House se află la doar 3-4 minute de mers pe jos de plaja Kamari, o plajă cu nisip negru vulcanic, specific insulei Santorini. Zona Kamari este ideală pentru cei care vor să se bucure de insulă fără să fie prinși în haosul din Fira sau Oia. Are tot ce trebuie: taverne locale, supermarketuri, cafenele, o promenadă lungă de-a lungul mării și o atmosferă relaxată. Cu multe flori. În același timp, e un punct de plecare foarte bun pentru explorarea insulei – aproape de aeroport, de ruinele antice din Thera și de satele din interiorul insulei. De la aeroport am făcut maximum 10 minute, sunt cca. 5 km, cu un taxi privat pentru care am pătit 25 de euro, se putea și cu autobuzul, dar noi am stabilit cu gazda să ne rezerve un taxi.
Gazdele – discrete, dar calde
Am avut mare noroc sa găsesc această căsuță superbă, mai ales că gazda este o româncă și ea superbă, din toate punctele de vedere, Adriana. Ea ne-a ajutat cu sfaturi, taxi, ne-a povestit despre insulă, despre viața de acum și din trecut a locuitorilor ei. Ne-a așteptat cu o sticlă de apă rece și o carafă de vin, cu vorbe calde și entuziasm. Ne-a ajutat să închiriem o mașină care ne-a fost adusă la poarta proprietății și tot acolo am lasat-o, ne-a oferit informații despre atracțiile insulei și ne-a sfatuit în legătură cu traseul ales spre a explora acest loc unic, Santorini.
Recomand cu drag, din tot sufletul meu Moschatos Beach House tuturor celor care vor să simtă Grecia autentică, să se trezească cu soarele pe față și să adoarmă în liniște, fără freamătul artificial al stațiunilor.

- Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
- Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună
Trimis de sunflower in 08.07.25 08:11:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Am fost și pe continent și in cîteva insule, ador Grecia
- Alte destinații turistice prin care a fost: Ador Moldova!
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 36.36959864 N, 25.47985381 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Moschatos Beach House, KAMARI" (nou-creată pe sait)
===
Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie (în loc de una de cazare), rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).
Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.
===
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@sunflower: Tare bine arată căsuța asta... pot spune că este wow... ținând cont că ești în Santorini!!!
Dar, doar 3 nopți?! Ideea nu este rea... după 2 ore de zbor a fost numai bine pentru relaxare... dar tot mi se pare puțin!!!
Oricum felicitări pentru alegerea acestei cazări și cel mai important este că v-ați simțit bine și v-ați relaxat!
În rest numai de bine!
@ANILU: pentru noi a fost un citybreak, pentru a aniversa 27 de ani de căsnicie! Prima și ultima zi am dedicat-o mării, iar în cea de-a doua zi am explorat insula care este incredibil de mică. Multumesc frumos pentru ecou! Vacanțe minunate, oricând, oriunde!