Matoula Pansion [Skiathos Town](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Gazde primitoare, un concediu minunat
Fac ce fac și iar rămân datoare cu un review. Și pentru că deja se apropie vacanța de anul acesta, am să vă împărtășesc câteva impresii legate de locul unde am stat în Skiathos, în 2017, pentru 12 nopți. Am făcut rezervarea pe Booking la Pensiunea Matoula din Skiathos Town încă din ianuarie și, bineînțeles, că timpul a trecut foarte greu până la vacanță.
Drumul: Am ales transport cu autocarul până în Volos, iar de acolo ferry (aproximativ 2 ore jumătate) până în Skiathos Town, iar la întoarcere, același traseu.
Cazare: Am ajuns în portul din Skiathos în jurul orei 13. Pensiunea este amplasată pe o străduță perpendiculară pe strada care duce spre aeroport. Deși de la ferry până la pensiune se fac aproximativ 5 minute pe jos, am fost așteptați de d-na Matoula, proprietara, care venise să ne ia cu mașina.
Camera: am avut cameră cu vedere la mare, la etaj, decorată în stil rustic și destul de spațioasă: trei paturi cu noptiere aferente, dulap + seif, umerașe, TV, frigider, aer condiționat, seif, uscător de păr, o măsuță de toaletă cu oglindă, cuier de haine și bineînțeles o chicinetă micuță dar dotată cu destule, așa cum ne-am obișnuit la greci (în afară de micul dejun pentru pregătirea cafelei și a ouălor, n-am prea folosit-o, deoarece mâncam la taverne). Curățenia s-a făcut zilnic, cu schimbat de lenjerie, prosoape. Internetul mergea bine.
Baia: f. curată, dotată cu cele necesare. Ce mi-a plăcut a fost că, atât în baie, pe jos dar și în fața ușii, exista un fel de covoraș flaușat sub diferite forme (oval, dreptunghiular, fluturaș etc.) pe care te ștergeai astfel încât, la ieșirea din baie nu se făceau urme de apă, peste tot, prin cameră. Baia este prevăzută cu un geam, pe peretele de lângă duș.
Balcon: mare, pe lung, cu măsuță și scaune, uscător de rufe (peste balustradă).
Curtea pensiunii este îngrijită, cu multe de flori și gazon pe care stă mai mereu tolănit, un motan grăsan, portocaliu.
Dacă vă doriți un sejur in Insula Skiathos, recomand cazarea în Skiathos Town, din mai multe puncte de vedere.
Cu autobuzele locale care circulă la interval de 15-20 de minute se poate ajunge la orice plajă din partea de sud-vest a insulei. Stația de pornire este în fața parcului de lângă școala municipală din Skiathos, iar capătul liniei, la celebra plajă Kukunaries. În total sunt 24 de stații: 1. Delta, 2. Platania Κar. Peti, 3. Sfageia, 4. Akropolis, 5. Μegali Αmmos, 6. Kitikas, 7. Vasilias, 8. Vasilias, 9. Ag. Taxiarchis, 10. Achladies, 11. Sklithri, 12. Tzaneria, 13. Vromolimnos, 14. Κοlios, 15. Ag. Paraskevi, 16. Poros, 17. Ikonistria, 18. Troulos, 19. Amoni, 20. Maratha, 21. Mandraki, 22. Strofilia, 23. Ag. Eleni, 24. Koukounaries. La fiecare cursă, în autobuz, persoana care vinde biletele strigă destul de tare numărul și denumirea stației care urmează.
Comparativ cu celelalte stațiuni (mult mai mici), aici, după ziua de plajă, ai mai multe opțiuni de petrecere a timpului:
- o plimbare pe faleză, de-a lungul portului sau pe străduțele pietruite, cu case vopsite în alb
- numai în Skiathos Town există un cinema în aer liber, unde rulează celebrul Mamma Mia (chiar și pentru cei care l-au mai văzut, recomand experiența de a vedea filmul, seara, în aer liber cu stelele deasupra capului)
-vizită la Casa memorială a scriitorului Papadiamantis (program: Ma-D: 8.30 – 13.30)
- în portul mic și nu numai, găsiți o sumedenie de oferte pentru croaziere și/sau excursii opționale; de fapt de aici plează vaporașele care merg în insulele vecine (Skopelos și Alonissos) sau la celebra plajă Lalaria.
- pentru curioși o plimbare până în apropierea pistei aeroportului pentru a vedea cum aterizează/decolează avioanele extrem de aproape de sol, practic deasupra capetelor noastre, este o experiență care merită din plin. Aeroportul Alexandros Papadiamantis este unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din Europa (pista de 1644 metri, caracterizată ca fiind scurtă și îngustă)
- bineînțeles că serile petrecute la tavernele de pe malul mării dau farmec vacanțelor noastre.
Așadar, Insula Skiathos este tot ce-ți poți dori de la un concediu. Pentru noi, cele 12 zile petrecute aici, au fost parcă, insuficiente.
Trimis de mulinita in 19.07.18 10:57:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mulinita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Matoula Pansion [Skiathos Town], SKIATHOS" (nou-creată pe sait)
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Mulțumesc, da, coordonatele sunt ok.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Ce preț a avut cazarea? Din caseta tehnică ar reieși 100euro/noapte. Tind să cred că cei 1200 euro se referă și la alte cheltuieli... Ați făcut rezervare pe booking? Din timp?
@fra: Da, exact așa este. Camera (triplă) a fost 100 de euro pe noapte. Skiathos e o insulă scumpă, dar amplasarea pensiunii și conditiile oferite fac diferența. Pe booking, pensiunea are scorul 9,4.