GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mardini Hotel [Mardin](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Hotel Mardini, întoarcere in timp
Inainte sa scriu acest review, m-am întrebat daca folosește cuiva, sau daca cineva e interesat de un hotel in ,,the middle of nowhere". Dar cum mie mi-a plăcut si orasul si hotelul, am început sa scriu.
Orasul Mardin este un oraș in SE Turciei, aproape de granița cu Siria si Iraq. Este construit pe un fel de stânca/deal din piatra, in mijlocul Câmpiei Mesopotamiei, aproape de Fluviul Tigru.
Traversând Turcia dinspre Iraq spre Romania, cu masina pana la Mardin iar de acolo pana la Istanbul cu avionul, am oprit o noapte la hotel Mardini.
Acesta este situat pe o straduta foarte îngusta, cum sunt de altfel aproape toate străzile din Mardin. Poarta mica si destul de îngusta, din piatra, nu te lasa sa ghicești ca in spatele ei se afla un hotel atat de mare.
Hotelul este construit in întregime din piatra, camerele având pereții, tavanul si pardoseala din piatra. Camera nu are geamuri, un singur gemuleț in usa de la intrare permițând luminii sa între.
Intrând in camera, ne-am întors cumva in timp, datorită mobilei vechi/antice, dar foarte bine întreținută, dar si instalației de iluminat, lămpi vechi in care erau introduse becuri electrice, ofereau o lumina difuza, ca de lumânări.
Baia, in același ton, cu accesorii ,,vechi ,,. Mi-a plăcut foarte mult chiuveta si robineții. Am găsit gel de dus, sampon, balsam, loțiune de corp, prosoape, toate pentru 4 persoane. In baie cabina de dus cu văniță.
In camera am avut un pat dublu, mare, si doua paturi de o persoana, mari si ele. Mai erau o măsuta rotundă, o canapea de doua persoane si un fotoliu, 3 noptiere, o măsuta/etajera pe care erau o cana electrică, plicuri de ceai, cafea, zahăr. Masa cu TV, sub care erau seiful (gratis) si minibarul care era plin, dar contra cost. Apa gratis. AC a mers super, mai ales ca afara erau 38-40 grade.
Din camera in care am fost cazați, pe peretele din stânga era un fel de grilaj cu o portița. Deschizând portita, am dat peste o scara care cobora. La început ne-a fost teama sa coboram, fiind foarte întuneric, dar copiii curioși au găsit un întrerupător si au facut lumina. Atunci am văzut ca o scara din fier cobora la 2-3 metri sub camera. Ne-am luat inima in Dinți si am coborât. Am găsi o camera rotundă, cu diametrul de 2-2,5 metri, un fel de grota, complet din piatra, sapata in piatra mai bine zis. Acolo erau doua scaunele si o măsuta, iar doua becuri luminau din pardoseala spre tavan. Era extrem de rece acolo, asa ca noi, cei mari n-am stat prea mult acolo, dar pentru copii a fost ceva ,,super cool ,,(citez)
Pe terasa hotelului, care oferă o priveliște panoramica asupra Câmpiei Mesopotamiei si asupra orașului Mardin, am luat o cina tradițional turcească, la restaurantul a la carte. O formație ne-a cântat si ne-a încântat cu muzica tradițional turcească.
Micul dejun l- am luat la restaurantul situat cumva in curtea hotelului. Un mic dejun tradițional turcesc, cu oua, unt, brânzeturi, gemuri, mezeluri, masline, roșii, castraveți, cereale, produse de patiserie ce branza, gem si simple, ceai, lapte cafea. foarte d-un si mai mult decât suficient.
Hotelul nu are un lobby tradițional, ci un fel de hol mobilat tradițional turceste.
Mai are o baie turcească, un centru SPA micuț si o piscina cu apa foarte rece, intr-o peștera la subsolul hotelului.
Noua ne-a plăcut foarte mult hotelul, ca si orasul cu arhitectura sa unica, cred, cu casele mai mari sau mai mici, din piatra, cu porțile din piatra sculptate, cu străduțe mici, cu oameni foarte calzi si gata sa-ti fie de ajutor, cu cafenele micuțe in care am băut cea mai buna cafea turcească. Regret doar ca nu am avut mai mult timp sa vizitam, dar sper sa ne mai întoarcem cândva.
Trimis de Coca Dosky in 23.08.15 17:48:27
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Coca Dosky); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”Inainte sa scriu acest review, m-am întrebat daca folosește cuiva, sau daca cineva e interesat de un hotel in ,,the middle of nowhere".
Hei, nu ştiu dacă o să fie folositor, dar intuiesc că va fi citit cu deosebit interes DE MULŢI — pe mine mă poţi "bifa" deja aci
-
Mutat în rubrica "Mardini Hotel [Mardin], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)
@Coca Dosky: Cum sa nu fie folositor?! E o zona pe care imi doresc mult, mult s-o vizitez! As pleca si maine acolo! Dar sotul meu nu prea vrea, zice ca e periculos... Poate il conving...
Felicitari pt descriere!
@crismis: intr-adevăr, acum e destul de periculos, dar in Iulie când am fost noi n-au fost probleme. Sper sa se liniștească zona repede.
@Coca Dosky: Offf, speram sa ma linistesti, sa-mi spui ca nu-i nici o problema... Bine, nu ca as intentiona sa ma duc maine... Dar sper sa ma duc intr-o zi. Asa ma cheama zona aia! Vorba unei prietene, cand am vizitat impreuna Topkapi: "Eu sigur am trait intr-o viata anterioara aici! Stiu! Cred ca am fost cadana in harem! Uite, parca simt pietrele astea sub talpile goale... "
@crismis: Hahaha, tare asta cu cadâna!
Atunci când o sa se liniștească zona, îți recomand cu drag sa mergi in SE Turciei. Merita vizitat nu numai orașul Mardin, ci si Batman, Hasankeyf, un oraș vechi pr Tigru, declarat Rezervație naturală si fiind sub egida UNESCO, orașul vechi este format din locuinte săpate in piatra, in stânca. Tot aici este unul din cele mai vechi poduri de piatra din lume, acum doar ruinele, dar impresionant, oricum. Cizre, unde este mormântul lui Noe (cel cu Arca), care, ca o curiozitate are in jur de 4-5 m lungime. Se spune ca oamenii erau un fel de uriași pe vremurile acelea. Tot aici este si mormântul lui Mam si Zeen, un fel de Romeo si Julieta local. Si lista poate continua.
@Coca Dosky: Multumesc pt detalii!
... OK... Poate iti faci timp sa dezvolti subiectul intr-un review de calatorie...
Foarte frumos! Felicitări!
Te rog să-mi spui, dacă ai aflat care e scopul acelei grote.
Mulțumesc.
@cristinaoranici: Da, cred ca înainte de a se instala AC, locatarii se refugiau acolo pentru a sr răcori.
Am uitat sa spun, înainte de a se transforma in hotel, clădirea a fost reședința unui Aga (Boier) din zona, care mai târziu a transformat-o in orfelinat si a donat-o celor fara adăpost. Tot el a înființat si niste ateliere de fierărie, strungărie, din care locuitorii orfelinatului își câștigau traiul.
INteresant si captivant, iata ca merita povestit ceva despre asemenea locuri. Am incercat si noi o cazare la HOtel Caravanserai in Kusadasi, hotelul mi/a placut dar statiunea nu prea. INsa nu e de stat decat o noapte acolo, e foarte interesant sa locuiesti in vechiul caravanserai, cu geamurile spre bazar sau moschee, sub minaretul muezinului, am povestit despre asta pe AFA. Multumim pentru informatii si adaug si eu votul de superbns.
@Coca Dosky: Buna ziua! In iunie dorim sa mergem la Mardin si cautam informatii. Ne-au placut mult pozele si am dori sa va intrebam daca e sigura zona sau exista tensiuni datorate apropierii de Siria si Irak. Multumim anticipat.
@Cery2016: Buna seara. Eu nu va sfătuiesc sa mergeți. Zona e extrem de tensionata acum. Cred ca aeroportul este inchis (stiu ca a fost inchis acum 10 zile).
Intr-adevăr, toată zona e foarte frumoasa, nu doar Mardin, dar in zona kurdă e urat acum, si nu vad sa se îndrepte prea repede, din pacate.
Daca doriți, va țin informați. Si noi speram sa se liniștească.
O seara buna va doresc.
@Coca Dosky - Felicitari pentru raspunsul intelept si sfatul acordat curiosilor.
Nu stiu de ce unii sunt atata de neatenti si isi aleg destinatii turistice din zone cu riscuri de tot felul. Sunt multe alte locuri de vizitat anul asta, mai putin sudul Turciei, insulele din rasaritul Marii Egee, Macedonia si alte cateva trasee aglomerate de emigranti.
Dar toate aceste informatii sunt disponibile si la televizor, pe toate canalele de stiri, sa speram ca oamenii vor fi ceva mai atenti la ele.
Multumim.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)